Πώς να διορθώσετε το reCAPTCHA που δεν λειτουργεί

Το reCAPTCHA της Google επιτρέπει στους ιστότοπους να μειώνουν το ανεπιθύμητο περιεχόμενο απαιτώντας από τους χρήστες να αποδείξουν ότι δεν είναι ρομπότ. Εάν αυτή η υπηρεσία δεν λειτουργεί για έναν ιστότοπο, δεν μπορείτε να συνεχίσετε τις υποβολές φορμών, καθώς ο ιστότοπος δεν σας επιτρέπει να προχωρήσετε. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να διορθώσετε το reCAPTCHA, ώστε οι υποβολές φόρμας να είναι επιτυχείς.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το reCAPTCHA δεν λειτουργεί είναι ότι η Google βρίσκει τη διεύθυνση IP σας ύποπτη . Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν ξεπερασμένα προγράμματα περιήγησης ιστού, ελαττωματικές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης, απαγορευμένους διακομιστές VPN και πολλά άλλα.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας

Εκτός και αν ρωτήσετε συγκεκριμένα, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) σας εκχωρεί μια δυναμική διεύθυνση IP κάθε φορά που συνδέεστε στο Διαδίκτυο. Εάν η τρέχουσα διεύθυνση IP σας έχει αποκλειστεί από το reCAPTCHA, μπορείτε να λάβετε μια νέα και μοναδική διεύθυνση IP επανεκκινώντας το δρομολογητή σας.

Ο τρόπος που θα το κάνετε αυτό εξαρτάται από το μοντέλο του δρομολογητή σας. Με τους περισσότερους δρομολογητές, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα ρυθμίσεων του δρομολογητή σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, να ανοίξετε την ενότητα Συντήρηση ή παρόμοια και να επιλέξετε την επιλογή επανεκκίνησης για επανεκκίνηση του δρομολογητή.

Για όλους τους άλλους δρομολογητές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη της πρίζας για να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε το δρομολογητή.

Μόλις το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην ίδια ιστοσελίδα και προσπαθήστε να υποβάλετε τη φόρμα με την οποία είχατε προβλήματα. Η υποβολή σας θα πρέπει να περάσει χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά.

Ενημερώστε την έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας

Ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης ιστού μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας reCAPTCHA της Google. Θα πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στην πιο πρόσφατη έκδοση και να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Είναι εύκολο να ενημερώσετε τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης , συμπεριλαμβανομένων των Google Chrome, Mozilla Firefox και Microsoft Edge.

Ενημερώστε το Chrome

Ανοίξτε το Chrome, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome.
Επιτρέψτε στο Chrome να βρει και να εγκαταστήσει τις ενημερώσεις.

Επανεκκινήστε το Chrome για να τεθούν σε ισχύ οι ενημερώσεις.

Ενημερώστε τον Firefox

Ανοίξτε τον Firefox, επιλέξτε τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με τον Firefox.
Αφήστε τον Firefox να βρει και να εγκαταστήσει τις ενημερώσεις.

Κλείστε και ανοίξτε ξανά τον Firefox.

Ενημέρωση Edge

Αποκτήστε πρόσβαση στο Edge, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Βοήθεια και σχόλια > Σχετικά με τον Microsoft Edge.
Περιμένετε μέχρι ο Edge να βρει και να εγκαταστήσει τις ενημερώσεις.

Κλείστε και επανεκκινήστε το Edge.

Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησής σας

Μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο από τα προγράμματα περιήγησης ιστού σας χρησιμοποιώντας διάφορες επεκτάσεις . Μερικές φορές, ωστόσο, ένα ή περισσότερα από αυτά τα πρόσθετα παρεμβαίνουν στις βασικές λειτουργίες του προγράμματος περιήγησής σας, προκαλώντας διάφορα προβλήματα.

Το πρόβλημά σας με το reCAPTCHA μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματική επέκταση. Σε αυτήν την περίπτωση, απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις σας και δείτε εάν μπορείτε να υποβάλετε τις ηλεκτρονικές φόρμες με δυνατότητα reCAPTCHA.

Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις στο Chrome

Επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome και επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία > Επεκτάσεις.
Απενεργοποιήστε τις εναλλαγές για τις επεκτάσεις σας.

Ανανεώστε την ιστοσελίδα που περιέχει reCAPTCHA.

Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις στον Firefox

Επιλέξτε τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Πρόσθετα και θέματα.
Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Επαναλάβετε τη φόρτωση της σελίδας σας reCAPTCHA.

Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις στο Edge

Πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή διευθύνσεων του Edge και πατήστε Enter:
edge://extensions/
Απενεργοποιήστε τις εμφανιζόμενες επεκτάσεις.

Ανανεώστε την ιστοσελίδα που περιέχει reCAPTCHA.

Απενεργοποιήστε το VPN σας

Η εφαρμογή VPN σας μεταδίδει τα δεδομένα σας μέσω διακομιστή τρίτου μέρους. Εάν η Google κρίνει ότι ο διακομιστής είναι κακόβουλος, τα αιτήματά σας για το reCAPTCHA ενδέχεται να αποκλειστούν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το VPN για να υποβάλετε τις φόρμες σας.

Στις περισσότερες εφαρμογές VPN, μπορείτε να επιλέξετε το κύριο κουμπί έναρξης/παύσης για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία VPN. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε τον διακομιστή για να δείτε εάν αυτό κάνει το reCAPTCHA να λειτουργεί.

Εάν το πρόβλημά σας επιλυθεί με την απενεργοποίηση του VPN, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν νέο διακομιστή VPN ή να αλλάξετε τον πάροχο VPN για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον.

“Netflix Party” & 4 περισσότερες επεκτάσεις Chrome κλέβει δεδομένα περιήγησης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απενεργοποιήστε την υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης του υπολογιστή σας

Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα δικτύου όπως το reCAPTCHA, αξίζει να απενεργοποιήσετε τον διακομιστή μεσολάβησης του υπολογιστή σας για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Ο διακομιστής μεσολάβησής σας ενδέχεται να παρεμβαίνει στις περιόδους λειτουργίας περιήγησής σας, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το captcha.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας με Windows πατώντας Windows + I.
Επιλέξτε Δίκτυο & Διαδίκτυο στις Ρυθμίσεις.
Επιλέξτε Proxy από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά.
Απενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση διακομιστή μεσολάβησης στα δεξιά.

Αποκτήστε πρόσβαση στην ιστοσελίδα που περιέχει το reCAPTCHA στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

PS5 Δεν συνδέεστε στο Internet; 14 τρόποι για να διορθώσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εκτελέστε έναν πλήρη έλεγχο ιών στον υπολογιστή σας

Ένας υπολογιστής που έχει μολυνθεί από ιούς παρουσιάζει διάφορα συμπτώματα, με αποτέλεσμα υπηρεσίες όπως το reCAPTCHA να μην λειτουργούν πλήρως. Ένας τρόπος για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα είναι να εκτελέσετε έναν πλήρη έλεγχο ιών και να αφαιρέσετε όλους τους ιούς από το μηχάνημά σας.

Στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς για να απαλλαγείτε από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Ανοίξτε το Start, βρείτε την Ασφάλεια των Windows και επιλέξτε αυτήν την εφαρμογή στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Επιλέξτε Προστασία από ιούς και απειλές.
Επιλέξτε Επιλογές σάρωσης.
Ενεργοποιήστε την πλήρη σάρωση και επιλέξτε Σάρωση τώρα.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν ολοκληρωθεί η σάρωση.

5+ τρόποι προσαρμογής του Mozilla Firefox(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Εάν το σφάλμα reCAPTCHA παραμένει, το πρόγραμμα περιήγησής σας ενδέχεται να έχει προβληματικές ρυθμίσεις. Αυτές οι ρυθμίσεις ενδέχεται να παρεμβαίνουν στις λειτουργίες της ιστοσελίδας σας, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το reCAPTCHA.

Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε επαναφέροντας το πρόγραμμα περιήγησής σας στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο διαγράφεται η προσαρμοσμένη διαμόρφωση και φέρνει το πρόγραμμα περιήγησης στην εργοστασιακή κατάσταση.

Επαναφορά του Chrome

Επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία στο Chrome και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
Επιλέξτε Επαναφορά και εκκαθάριση στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές στα δεξιά.

Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων στο μήνυμα.

Επαναφέρετε τον Firefox

Επιλέξτε τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία του Firefox και επιλέξτε Βοήθεια > Περισσότερες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων.
Επιλέξτε Ανανέωση Firefox στα δεξιά.

Επιλέξτε Ανανέωση Firefox στο μήνυμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επαναφορά άκρης

Ανοίξτε το Edge, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά.
Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων στις προεπιλεγμένες τιμές τους στο παράθυρο στα δεξιά.

Επιλέξτε Επαναφορά στο μήνυμα.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη γραμμή Edge στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επιλύστε ζητήματα reCAPTCHA για την επιτυχή υποβολή διαδικτυακών φορμών

Το reCAPTCHA είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που επιτρέπει στους webmasters να αποτρέπουν τις υποβολές ανεπιθύμητων μηνυμάτων και bot στους ιστότοπούς τους. Μερικές φορές, αυτή η υπηρεσία σταματά να λειτουργεί για γνήσιους χρήστες, με αποτέλεσμα να μην υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές τους φόρμες.

Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση και η φόρμα reCAPTCHA δεν προχωρήσει, χρησιμοποιήστε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω μεθόδους και το πρόβλημά σας θα πρέπει να επιλυθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να υποβάλετε με επιτυχία τις φόρμες σας στους αγαπημένους σας ιστότοπους. Απολαμβάνω!

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *