Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Το PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA είναι ένα κοινό σφάλμα που μπορεί να προκληθεί από υλικό ή λογισμικό. Ωστόσο, στα περισσότερα σενάρια, το σφάλμα BSOD παρουσιάζεται λόγω προβλημάτων υλικού.

Ορισμένοι χρήστες των Windows στο Microsoft Forum ισχυρίστηκαν ότι έλαβαν το σφάλμα PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA μετά την αλλαγή του υλικού.

Εάν το σφάλμα προκύπτει λόγω λογισμικού, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές από τις απλές μεθόδους που δίνονται παρακάτω για να διορθώσετε το σφάλμα.

1. Χρησιμοποιήστε το Memory Diagnostic

Λοιπόν, μερικά εργαλεία ελέγχου RAM στον ιστό ισχυρίζονται ότι διορθώνουν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τη μνήμη RAM. Ωστόσο, δεν λειτουργούν. Για να ελέγξετε κάθε τομέα της μνήμης RAM του υπολογιστή σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Διαγνωστικό Μνήμης.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10

Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα συστήματος στα Windows 11

1. Πρώτα απ ‘όλα, αναζητήστε mdsched.exe ή Windows Memory Diagnostic στη γραμμή αναζήτησης των Windows και ανοίξτε το “Windows Memory Diagnostic”

Windows Memory Diagnostic

2. Τώρα, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Κάντε κλικ στο Κάντε επανεκκίνηση τώρα και ελέγξτε για προβλήματα (Συνιστάται).

Κάντε επανεκκίνηση τώρα και ελέγξτε για προβλήματα (Συνιστάται)

Αυτό θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας και θα εμφανιστεί η οθόνη του Εργαλείου διάγνωσης μνήμης των Windows. Το εργαλείο διάγνωσης μνήμης θα εκτελέσει τη σάρωση και μόλις ολοκληρωθεί, θα απαριθμήσει τα πιθανά προβλήματα.

2. Απενεργοποιήστε την Αυτόματη διαχείριση μεγέθους αρχείου σελιδοποίησης

Μερικές φορές, προβλήματα εικονικής μνήμης μπορεί να ενεργοποιήσουν αυτό το BSOD. Ως εκ τούτου, πρέπει να απενεργοποιήσετε το «Αυτόματη διαχείριση μεγέθους αρχείου σελιδοποίησης» για όλες τις μονάδες δίσκου και να δείτε αν λειτουργεί.

1. Εκκινήστε την Εξερεύνηση αρχείων, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος.

Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος

3. Στις Ιδιότητες συστήματος, μεταβείτε στο Προχωρημένος . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις στην ενότητα Απόδοση.

Ρυθμίσεις

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αλλαγή κάτω από την εικονική μνήμη.

Αλλαγή

5. Στο παράθυρο “Εικονική μνήμη”, καταργήστε την επιλογή “Αυτόματη διαχείριση μεγέθους αρχείου σελιδοποίησης για όλες τις μονάδες δίσκου”.

καταργήστε την επιλογή

Κάντε κλικ στο OK για να κλείσετε το παράθυρο Virtual Memory. Φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

3. Εκτελέστε το Disk Checking Utility

Το σφάλμα μπορεί επίσης να προκύψει λόγω κατεστραμμένου τόμου NTFS. Επομένως, σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να εκτελέσετε το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα Check disk για να διορθώσετε αυτό το BSOD.

1. Κάντε διπλό κλικ στο My Computer ή Αυτό το PC για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα εγκατάστασης των Windows και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού με το δεξί κλικ.

Ιδιότητες

3. Επιλέξτε την καρτέλα Εργαλεία στις ιδιότητες Drive συστήματος και κάντε κλικ Ελεγχος στην ενότητα Έλεγχος σφαλμάτων.

Ελεγχος

4. Τώρα, το βοηθητικό πρόγραμμα Έλεγχος σφαλμάτων θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την ενέργεια. Κάντε κλικ στο Σάρωση μονάδας δίσκου να συνεχίσει.

Σάρωση μονάδας δίσκου

4. Εύρεση και κατάργηση προβληματικών προγραμμάτων

Μερικοί χρήστες ισχυρίστηκαν επίσης ότι λαμβάνουν σφάλματα BSOD PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA μετά την εγκατάσταση νέου λογισμικού.

Επομένως, πρέπει να βρείτε και να καταργήσετε το πρόγραμμα για να διορθώσετε το σφάλμα. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή πρόσφατα, πρέπει να θυμηθείτε εάν ενημερώσατε πρόσφατα κάποιο λογισμικό. Εάν ναι, τότε πρέπει να καταργήσετε και αυτήν την εφαρμογή.

Αυτό το σφάλμα BSOD προκλήθηκε κυρίως από λογισμικό που ονομάζεται Speccy. Έτσι, κατευθυνθείτε στον πίνακα ελέγχου και ελέγξτε εάν περιέχει κάποια εφαρμογή που ονομάζεται “Speccy”

5. Απεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου και οθόνης

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε προγράμματα οδήγησης ήχου και βίντεο για να ελέγξετε εάν η PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA έχει διορθωθεί. Δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου και οθόνης.

1. Αρχικά, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών στον υπολογιστή σας με Windows 10. Ψάχνω για Διαχειριστή της συσκευής στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10 και ανοίξτε την.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Τώρα, στη Διαχείριση Συσκευών, βρείτε και αναπτύξτε τους Ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών. Κάντε δεξί κλικ στα προγράμματα οδήγησης ήχου και κάντε κλικ Ιδιότητες.

3. Στη συνέχεια, κάτω από τις Ιδιότητες, πρέπει να κάνετε την επιλογή Απεγκατάσταση συσκευής

Απεγκατάσταση συσκευής

Ακριβώς όπως το πρόγραμμα οδήγησης ήχου, πρέπει να απεγκαταστήσετε και το πρόγραμμα οδήγησης βίντεο. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και τα Windows 10 θα εγκαταστήσουν αυτόματα το πρόγραμμα οδήγησης. Τώρα ελέγξτε αν το σφάλμα παραμένει.

6. Επαναφέρετε τα Windows σας

Λοιπόν, αυτή είναι η τελευταία μέθοδος που μπορεί να διορθώσει το σφάλμα PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA από τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα καταργήσει όλα τα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει στη μονάδα εγκατάστασης των Windows και στην επιφάνεια εργασίας. Επομένως, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας πριν επαναφέρετε τα Windows 10.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατευθυνθείτε στο Κέντρο ειδοποιήσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Όλες οι Ρυθμίσεις

Όλες οι Ρυθμίσεις

2. Τώρα, κάτω από τις Ρυθμίσεις, βρείτε και κάντε κλικ στο Ενημέρωση και ασφάλεια

Ενημέρωση και ασφάλεια

3. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο Ανάκτηση και μετά κάντε κλικ στο Επαναφέρετε αυτόν τον υπολογιστή

Επαναφέρετε αυτόν τον υπολογιστή

4. Κάντε κλικ στο «Έναρξη» και μετά επιλέξτε την επιλογή Κρατήστε τα αρχεία μου

Κρατήστε τα αρχεία μου

Αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος BSOD PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA σε έναν υπολογιστή με Windows. Εάν γνωρίζετε άλλες μεθόδους, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *