Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Μη έγκυρη κάρτα SIM” στο Android

Εάν η Samsung ή άλλη συσκευή Android σας εμφανίσει σφάλμα “Μη έγκυρη κάρτα SIM”, πιθανότατα περνάτε μια κακή μέρα, δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, προτού αρχίσετε να σκέφτεστε να παραγγείλετε μια νέα κάρτα SIM (Subscriber Identity Module) ή — παράδεισος — αρχίσετε να αγοράζετε ένα νέο κινητό τηλέφωνο, να γνωρίζετε ότι αυτό το σφάλμα είναι τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα δυσλειτουργιών λογισμικού και όχι πρόβλημα υλικού. Αυτά είναι τουλάχιστον καλά νέα!

1. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας Android

Όταν αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα στη συσκευή σας Android, η πρώτη γραμμή άμυνας είναι μια απλή επανεκκίνηση. Η απενεργοποίηση και η επανεκκίνηση μπορεί συχνά να διαγράψουν μικρές δυσλειτουργίες που προκαλούν αυτό και άλλα παρόμοια σφάλματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι τόσο απλό όσο το να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας του τηλεφώνου σας μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή επανεκκίνησης και μετά να το επιλέξετε. Ωστόσο, οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης ή επανεκκίνησης του τηλεφώνου σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση Android ή το μοντέλο του τηλεφώνου σας.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Το Ethernet δεν έχει έγκυρη διαμόρφωση IP”.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για το πώς να προχωρήσετε, ρίξτε μια ματιά στο Πώς να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android και θα μάθετε περισσότερους τρόπους για να τερματίσετε τη λειτουργία του τηλεφώνου σας από αυτούς που χρειάζεστε ή θέλατε να μάθετε ποτέ. Παρακαλώ!

2. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Λειτουργία πτήσης είναι μια λύση με ένα πάτημα για την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση των υπηρεσιών Wi-Fi, Bluetooth και κινητής τηλεφωνίας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, σκοπός του είναι να διευκολύνει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τα ραδιοσήματα, αλλά έχει γίνει επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μερικές φορές, η εναλλαγή της λειτουργίας πτήσης μπορεί να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με το δίκτυο. Μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας και ενεργοποιήστε τη Λειτουργία πτήσης. Μπορείτε συνήθως να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία πτήσης σύροντας τη σκιά από το επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου και αγγίζοντας το εικονίδιο του αεροπλάνου.

Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά απενεργοποιήστε το ξανά. Αυτό δίνει στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας μια μίνι “επανεκκίνηση”, η οποία μπορεί να διορθώσει μικρά προβλήματα συνδεσιμότητας.

3. Αφαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM σας

Ένας γρήγορος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα της κάρτας SIM είναι να αφαιρέσετε την κάρτα SIM από το τηλέφωνό σας Android και να την τοποθετήσετε ξανά.

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας, ανοίξτε το πίσω κάλυμμα και σύρετε απαλά προς τα έξω τη θήκη της κάρτας SIM. Επιθεωρήστε την κάρτα SIM του τηλεφώνου σας και την υποδοχή της για ορατές ζημιές. Εάν όλα φαίνονται καλά, τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM και το ρεύμα της συσκευής σας.

Πολλά νεότερα τηλέφωνα δεν έχουν πλέον αφαιρούμενη πλάτη και η πρόσβαση στην κάρτα SIM γίνεται με εξαγωγή ενός δίσκου SIM χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο εξαγωγής SIM. Ένα θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί στο τηλέφωνό σας, αλλά αν το χάσατε, είναι αρκετά φθηνό να το αγοράσετε στο διαδίκτυο ή από ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδετήρα ή άλλη αμβλεία μεταλλική καρφίτσα για να τσιμπήσετε, αλλά κινδυνεύετε να καταστρέψετε το τηλέφωνό σας αν δεν είστε προσεκτικοί.

4. Σωστή λειτουργία δικτύου

Μια άλλη κοινή αιτία του σφάλματος “Μη έγκυρη κάρτα SIM” θα μπορούσε να είναι ότι το τηλέφωνό σας Android έχει ρυθμιστεί σε λάθος λειτουργία δικτύου. Τα περισσότερα τηλέφωνα προσφέρουν επιλογές GSM, LTE ή αυτόματες. Η επιλογή της λανθασμένης μπορεί να οδηγήσει σε μη έγκυρο σφάλμα SIM.

Για να το διορθώσετε, κατευθυνθείτε στο μενού ρυθμίσεών σας, επιλέξτε Δίκτυα/Συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας (ή παρόμοια), λοιπόν Λειτουργία δικτύουκαι, τέλος, επιλέξτε τη σωστή επιλογή για τον πάροχο δικτύου σας.

Εάν βρίσκεστε σε περιαγωγή σε άλλη χώρα, το τηλέφωνό σας ενδέχεται να μην υποστηρίζει τη λειτουργία τοπικού δικτύου. Μερικές φορές, η αγορά μιας τοπικής κάρτας SIM είναι απαραίτητη για προσωρινή χρήση. Κρατήστε την παλιά σας κάρτα σε μια τσάντα με φερμουάρ για να μην την χάσετε. Οι χρεώσεις περιαγωγής μπορεί να είναι υψηλές, επομένως είναι λογικό να χρησιμοποιείτε μια τοπική SIM, η οποία θα επηρεάσει μόνο τον αριθμό τηλεφώνου και τα μηνύματα κειμένου σας. Οι εφαρμογές που βασίζονται σε δεδομένα όπως το Telegram ή το Whatsapp χρησιμοποιούν δεδομένα Διαδικτύου αντί για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

5. Μη αυτόματη επιλογή δικτύου

Εάν το τηλέφωνό σας δυσκολεύεται να συνδεθεί αυτόματα στο σωστό δίκτυο, η μη αυτόματη επιλογή του χειριστή του δικτύου σας μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα.

Κάτω από Δίκτυα κινητής τηλεφωνίαςεπιλέξτε Διαχειριστές Δικτύωνέπειτα Δίκτυα αναζήτησης ή καταργήστε την επιλογή Επιλέξτε Αυτόματατο οποίο θα αρχικοποιήσει μια αναζήτηση.

Μόλις εμφανιστούν τα διαθέσιμα δίκτυα, επιλέξτε το σωστό. Να θυμάστε ότι οι τοποθεσίες και τα ονόματα των μενού διαφέρουν μεταξύ των εκδόσεων Android και των επωνυμιών τηλεφώνων, επομένως ίσως χρειαστεί να αυτοσχεδιάσετε λίγο.

6. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Μια άλλη πιθανή λύση είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας. Αυτή η ενέργεια δεν θα διαγράψει τα δεδομένα σας, αλλά θα καταργήσει τυχόν ρυθμίσεις Wi-Fi, Bluetooth και δικτύου κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευμένων δικτύων και των κωδικών πρόσβασης.

Αν και είναι δύσκολο να εισαγάγετε ξανά όλους αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης, μπορεί να είναι απαραίτητο και, τελικά, αυτή είναι μια αβλαβής λύση. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κωδικούς πρόσβασης ή τις ρυθμίσεις σύνδεσης για κρίσιμα δίκτυα, όπως το Wi-Fi της εργασίας σας.

Πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις > Σύστημα > Επαναφορά > Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύουκαι επιβεβαιώστε την επιλογή σας. Στη δοκιμαστική συσκευή Samsung S22 Ultra, αυτή η ρύθμιση ήταν κάτω Σύστημα > Γενική διαχείριση.

7. Εκκινήστε τη συσκευή σας σε ασφαλή λειτουργία

Με την εκκίνηση της συσκευής σας Android σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους μπορεί να προκαλεί πρόβλημα με την κάρτα SIM.

Σε ασφαλή λειτουργία, όλες οι εφαρμογές τρίτων είναι απενεργοποιημένες. Εάν η κάρτα SIM σας λειτουργεί σωστά σε αυτήν τη λειτουργία, πιθανότατα μια εφαρμογή είναι ο ένοχος. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε τις πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές για να βρείτε την προβληματική εφαρμογή.

Για λεπτομερείς οδηγίες, κατευθυνθείτε στο Πώς να ξεκινήσετε το τηλέφωνό σας Android σε ασφαλή λειτουργία.

8. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του τηλεφώνου σας

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας Android για λίγο, έχει συσσωρευτεί μια σημαντική προσωρινή μνήμη. Αυτά τα προσωρινά αρχεία μπορεί μερικές φορές να παρεμβαίνουν στις λειτουργίες του συστήματος, προκαλώντας σφάλματα όπως το «Μη έγκυρη κάρτα SIM».

Τα ακριβή βήματα για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του τηλεφώνου σας μπορεί να διαφέρουν από το ένα ακουστικό στο άλλο, αλλά για παράδειγμα πώς γίνεται, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στα τηλέφωνα Samsung.

9. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας

Ως έσχατη λύση, σκεφτείτε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει μόνο αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των βασικών δεδομένων σας, καθώς θα διαγράψει τα πάντα στη συσκευή σας και θα την επιστρέψει στις αρχικές της ρυθμίσεις.

Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε μια υπηρεσία cloud όπως το Google Drive, το iCloud ή μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

Ανάγνωση Πώς να επαναφέρετε σκληρά μια παγωμένη συσκευή Apple iPhone ή Android για λεπτομερείς οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας Android.

10. Αγοράστε μια νέα κάρτα SIM

Εάν τίποτα δεν έχει λειτουργήσει και η κάρτα SIM δεν λειτουργεί σε άλλη συσκευή, θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα. Οι κάρτες SIM είναι μόνο λίγα σεντς συνήθως και με μια τηλεφωνική κλήση (προφανώς σε άλλο τηλέφωνο) ή μια επίσκεψη στον πάροχο του δικτύου σας, μπορείτε να μεταφέρετε τον λογαριασμό του κινητού σας στη νέα σας SIM.

Εάν διαθέτετε ένα νεότερο ακουστικό με ενσωματωμένη eSIM, ίσως μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς τις φυσικές κάρτες SIM. Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών σας και ρωτήστε τον εάν υποστηρίζει eSIMS στο δίκτυό του. Εάν το κάνουν, ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

Και τι γίνεται αν όλα τα άλλα αποτύχουν;

Μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, το σφάλμα «Μη έγκυρη κάρτα SIM» πρέπει να διορθωθεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αξίζει να ελέγξετε εάν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη στο δίκτυο ή έχει πρόβλημα με το IMEI (Διεθνής Ταυτότητα Κινητού Εξοπλισμού).

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμο για φωνητικές κλήσεις».

Κάρτα SIM έναντι κάρτας SD

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4929

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: