αφαιρέσει απο φίλους στο Facebook

Οι 3 κορυφαίοι τρόποι για να δείτε ποιος σας απομάκρυνε φίλους στο Facebook

Έχετε δει ποτέ κάποιον να εξαφανίζεται από το χρονολόγιό σας στο Facebook και αναρωτηθήκατε γιατί;

Είναι φυσικό να είστε περίεργοι για τη λίστα των φίλων σας—ειδικά αν έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένοι χρήστες δεν εμφανίζονται πλέον στη ροή σας. Ίσως να μην συνειδητοποιήσετε καν ότι σας έχουν πέσει φαντάσματα, καθώς το Facebook δεν σας ειδοποιεί εάν έχετε αφαιρεθεί ως φίλος.

Μπορεί να είναι απογοητευτικό και επώδυνο να μαθαίνεις ότι δεν έχεις φίλους. Αν θέλετε να δείτε αν σας έχει συμβεί αυτό, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ελέγξετε αν σας έχουν αφαιρέσει φίλους στο Facebook χωρίς να τους ρωτήσετε απευθείας.

Υπάρχουν επίσημες μέθοδοι για να ελέγξετε ποιος σας απομάκρυνε φίλους στο Facebook;

Δεν υπάρχει επίσημος τρόπος για να ελέγξετε ποιος σας απομάκρυνε το φίλο σας στο Facebook. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα σας ειδοποιεί όταν κάποιος σας αφαιρεί από τη λίστα φίλων του. Δεν υπάρχει επίσημη μέθοδος για να δείτε ποιος σας απομάκρυνε στο παρελθόν.

Αν και το Facebook δεν έχει την καλύτερη φήμη για την προστασία του απορρήτου των χρηστών του, αυτή είναι μια κατανοητή απόφαση. Εάν το Facebook σας ειδοποιούσε όταν δεν είχατε φίλους, πιθανότατα θα δημιουργούσε πολύ περιττό δράμα και σύγκρουση.

Εάν δεν παρακολουθείτε, θα πρέπει να κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά τον λογαριασμό σας για να δείτε αν μπορείτε να το καταλάβετε μόνοι σας. Έχουμε περιγράψει ορισμένους πιθανούς τρόπους για να το κάνετε αυτό παρακάτω.

Ελέγξτε το Χρονολόγιο σας

Ο πιο γρήγορος και καλύτερος τρόπος για να δείτε αν δεν έχετε φίλους στο Facebook είναι να ρίξετε μια καλή ματιά στο χρονολόγιό σας. Αν δεν τους εντοπίσεις, μπορεί να ήσουν αφιλόξενος.

Εάν κάποιος σας έχει αφαιρέσει φίλους, δεν θα μπορεί πλέον να βλέπει τις προσωπικές σας αναρτήσεις, αλλά το πιο σημαντικό, δεν θα μπορείτε να δείτε τις δικές του. Εάν εξακολουθείτε να ακολουθείτε τον χρήστη (κάτι που είναι δυνατό, ακόμα κι αν δεν έχετε φίλους), θα βλέπετε μόνο τις δημόσιες αναρτήσεις του.

Αυτές οι αναρτήσεις έχουν ένα εικονίδιο σφαίρας κάτω από το όνομά τους.

Ο μόνος τρόπος για να το ελέγξετε, ωστόσο, είναι να περάσετε από το χρονοδιάγραμμά σας και να αναζητήσετε οτιδήποτε ασυνήθιστο. Εάν πιστεύετε ότι κάποιος σας έχει αφαιρέσει το φίλο σας, αλλά εξακολουθείτε να ακολουθείτε αυτόν τον χρήστη και βλέπετε τις αναρτήσεις του με ένα εικονίδιο υδρόγειου, είναι πιθανό να σας έχει αφαιρέσει το φίλο ή να σας έχει περιορίσει από το να βλέπετε τις ιδιωτικές του αναρτήσεις.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν είναι αλάνθαστη – ούτως ή άλλως ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται μόνο δημόσιες αναρτήσεις. Εάν σας έχουν περιορίσει αντί να σας αφαιρέσουν φίλους, θα συνεχίσετε να είστε φίλοι μαζί τους, αλλά δεν θα βλέπετε τις προσωπικές τους αναρτήσεις (και δεν θα το γνωρίζετε ούτε αυτό).

Αναζήτηση στη λίστα των φίλων σας

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε χάσει έναν φίλο είναι να αναζητήσετε στη λίστα φίλων σας στο Facebook το όνομα του ατόμου. Αυτός είναι ένας απλός και ακριβής τρόπος για να ελέγξετε αν κάποιος εξακολουθεί να είναι φίλος σας ή όχι.

  1. Πρώτα, ανοίξτε το Ιστοσελίδα Facebook και συνδεθείτε.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε το όνομά σας.
  1. Στη σελίδα του προφίλ σας, επιλέξτε Οι φιλοι.
  2. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στο Οι φιλοι καρτέλα για αναζήτηση συγκεκριμένου φίλου.

Εάν ο φίλος σας εξακολουθεί να εμφανίζεται στη λίστα, εξακολουθείτε να είστε φίλοι—δεν σας έχουν ξεχωρίσει. Ωστόσο, εάν το άτομο δεν εμφανίζεται στη λίστα, δεν είστε (μάλλον) φίλοι.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, ωστόσο, είναι εάν το άλλο άτομο έχει απενεργοποιήσει ή διαγράψει τον λογαριασμό του. Ωστόσο, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, καθώς ο λογαριασμός δεν είναι πλέον προσβάσιμος σε εσάς.

10 καλύτερα δωρεάν εργαλεία αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού για Windows 10/11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ελέγξτε το προφίλ αυτού του ατόμου

Η τρίτη και τελευταία μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ελέγξετε αν κάποιος σας έχει αφαιρέσει φίλους στο Facebook είναι να ελέγξετε απευθείας το προφίλ αυτού του ατόμου. Αυτός είναι ένας πολύ προφανής τρόπος για να δείτε εάν κάποιος σας έχει αφαιρέσει φίλους ή όχι, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος σας έχει αφαιρέσει συγκεκριμένα.

  1. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Ιστοσελίδα Facebook και συνδεθείτε.
  2. Πληκτρολογήστε το όνομα του φίλου χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος.
  3. Επιλέξτε τον φίλο από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  1. Αν είσαι φίλος στο Facebook, θα δεις Οι φιλοι εμφανίζεται ως εικονίδιο στο προφίλ αυτού του ατόμου.
  1. Εάν δεν είστε φίλος στο Facebook, θα δείτε ένα Προσθήκη φίλου αντ’ αυτού, το κουμπί στο προφίλ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην δείτε ένα Προσθήκη φίλου κουμπί στο προφίλ ενός χρήστη, ακόμα κι αν δεν είστε φίλος του. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή το άτομο επιτρέπει μόνο στους χρήστες με κοινούς φίλους να τους προσθέσουν στις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook, για παράδειγμα.

Δεν μπορείτε να βρείτε τον φίλο στα αποτελέσματα αναζήτησης; Μπορεί να έχετε αποκλειστεί ή ο χρήστης να έχει απενεργοποιήσει ή να διαγράψει τον λογαριασμό του. Αν σε έχουν μπλοκάρει, έχεις κάνει και unfriend.

Εάν ο λογαριασμός του φίλου απενεργοποιηθεί μόνο προσωρινά, μπορείτε να δείτε το προφίλ του όταν το ενεργοποιήσουν ξανά (και η φιλία σας θα συνεχιστεί από εκείνο το σημείο). Διαφορετικά, η φιλία θα διαγραφεί επίσης όταν διαγραφεί ο λογαριασμός.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άλλα σημάδια στη σελίδα του προφίλ τους, όπως αν έχουν κοινούς φίλους μαζί σας ή αν έχουν κάποια πρόσφατη δραστηριότητα. Οι ρυθμίσεις απορρήτου του άλλου ατόμου ενδέχεται να περιορίσουν την πρόσβαση σε αναρτήσεις και φωτογραφίες—αν δεν μπορείτε να τις δείτε, πιθανότατα δεν έχετε φίλους.

Πώς να αφαιρέσετε το φίλο κάποιου στο Facebook(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους για να ελέγξετε εάν δεν έχετε φίλο στο Facebook;

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους για να παρακολουθήσετε ποιος σας έχει αφαιρέσει φίλους στο Facebook με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν πολλά εργαλεία στο Διαδίκτυο που ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας πουν εάν δεν έχετε φίλους στο Facebook—είτε δωρεάν είτε με χρέωση.

Αυτά τα εργαλεία δεν λειτουργούν, οπότε μην χάνετε το χρόνο σας. Συχνά είναι αναξιόπιστα και μη ασφαλή, απαιτώντας περιττές άδειες στον λογαριασμό σας στο Facebook. Για προφανείς λόγους απορρήτου, δεν θα το συνιστούσαμε ως επιλογή.

Πώς να διαγράψετε κάποιον φίλο στο Discord(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διαχείριση του απορρήτου σας στο Facebook

Χωρίς επίσημο τρόπο για να μάθετε αν δεν έχετε φίλους στο Facebook, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας στο sleuthing για να το καταλάβετε μόνοι σας. Οι παραπάνω μέθοδοι είναι οι καλύτερες (τρέχουσες μέθοδοι) για να το κάνετε αυτό, αλλά μην εξαπατηθείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων για να σας βοηθήσουν — απλώς δεν λειτουργούν (ή διακινδυνεύουν την ασφάλειά σας στη διαδικασία).

Τι σημαίνει “Αυτό το άτομο δεν είναι διαθέσιμο στο Messenger”;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ανησυχείτε για αυτά που μοιράζεστε στο διαδίκτυο; Μπορείς διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Facebook για να περιορίσετε το τι μπορούν να δουν φίλοι και άλλοι. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε Κάντε τις φωτογραφίες σας ιδιωτικές στο Facebook για να εμποδίσουν τους άλλους να τους δουν.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήστε την ενεργή κατάστασή σας στο Facebook για να μην σας βλέπουν στο διαδίκτυο όταν κάνετε κύλιση ιδιωτικά.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *