Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας διαρρέει τη διεύθυνση IP σας

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας διαρρέει τη διεύθυνση IP σας

Εάν συνδέεστε σε δημόσιο WiFi τακτικά, ίσως γνωρίζετε τη σημασία των VPN (εικονικά ιδιωτικά δίκτυα). Το VPN είναι λογισμικό που κρυπτογραφεί την εισερχόμενη και την εξερχόμενη κίνηση. Χρησιμοποιείται για τον περιορισμό των ISP, των χάκερ ή τρίτων από το να κατασκοπεύουν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες.

VPN για μια ζωή με 30€;;(μείνε ασφαλείς στην ψηφιακή σου ζωή)

Οφέλη από τη χρήση VPN

Ο ρόλος του VPN

Τα VPN είναι απαραίτητα στις μέρες μας, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο δίκτυό σας. Μερικοί από εμάς χρησιμοποιούμε ακόμη και υπηρεσίες VPN για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους.

Έτσι, εν ολίγοις, τα VPN χρησιμοποιούνται για να κρύψουν τη διεύθυνση IP. Με την κάλυψη, διασφαλίζει ότι η πραγματική σας διεύθυνση IP είναι κρυμμένη από τους ιχνηλάτες ιστού και τρίτα μέρη.

Τι είναι η διαρροή IP;

Ωστόσο, τα δωρεάν VPN είναι επιρρεπή σε διαρροές IP. Τώρα, όλοι ίσως αναρωτιέστε τι είναι το IP Leak; Λοιπόν, με απλά λόγια, οι διαρροές IP συμβαίνουν όταν ο υπολογιστής ενός χρήστη έχει πρόσβαση σε προεπιλεγμένους διακομιστές και όχι μέσω ανώνυμων διακομιστών VPN.

Οι διαρροές IP μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και εμφανίζονται κυρίως σε δωρεάν υπηρεσίες VPN. Τα περισσότερα σύγχρονα λογισμικά VPN, όπως τα NordVPN, ExpressVPN, κ.λπ., έχουν ήδη αναβαθμίσει το λογισμικό τους για να μειώσουν τις διαρροές IP. Οι διαρροές IP προκαλούνται συνήθως από κενά σε προγράμματα περιήγησης, προσθήκες ή επεκτάσεις.

Αιτία πίσω από τη διαρροή διεύθυνσης IP

Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Google Chrome, ο Firefox, η Opera, κ.λπ., διαθέτουν πλέον μια ενσωματωμένη δυνατότητα γνωστή ως WebRTC. Το WebRTC ή το Web Real-Time Communication βοηθά τους κατόχους ιστοτόπων να εφαρμόζουν υπηρεσίες επικοινωνίας όπως κοινή χρήση αρχείων, βιντεο/φωνητικές κλήσεις, συνομιλίες κ.λπ.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστοτόπων χρησιμοποιούν Web Real-Time Communication ή WebRTC για να παρακάμψουν το VPN και να εντοπίσουν την αρχική διεύθυνση IP.

Αιτία πίσω από τη διαρροή διεύθυνσης IP

Αυτός είναι ο πιο πιθανός λόγος πίσω από τις διαρροές της διεύθυνσης IP κατά τη σύνδεση στο VPN. Έτσι, τώρα που γνωρίζετε καλά τη διαρροή διεύθυνσης IP, ας μάθουμε πώς να ελέγξουμε εάν το VPN σας διαρρέει τη διεύθυνση IP σας.

Πώς να ελέγξετε για διαρροή διεύθυνσης IP

Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι όλοι 100 και σίγουροι για το ζήτημα της διαρροής διεύθυνσης IP. Δεν θα μάθετε ποτέ εάν το VPN σας διαρρέει την πραγματική διεύθυνση IP ή όχι.

Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε για διαρροές διεύθυνσης IP πριν βασιστείτε εξ ολοκλήρου στο VPN. Ακολουθήστε μερικά από τα παρακάτω απλά βήματα για να ελέγξετε για διαρροές διεύθυνσης IP.

Πώς να ελέγξετε για διαρροή διεύθυνσης IP

  • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε την πραγματική σας διεύθυνση IP.
  • Για να μάθετε την πραγματική διεύθυνση IP, αποσυνδέστε την υπηρεσία VPN
  • Τώρα, κατευθυνθείτε σε αυτό ιστοσελίδα.
  • Ο παραπάνω ιστότοπος θα σας δείξει τη διεύθυνση IP. Σημειώστε το σε ένα σημειωματάριο.
  • Τώρα συνδεθείτε με το VPN και συνδεθείτε σε οποιονδήποτε διακομιστή
  • Τώρα επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο – https://www.purevpn.com/what-is-my-ip
  • Εάν το VPN σας δεν διαρρέει τη διεύθυνση IP, θα σας δείξει τις διαφορετικές διευθύνσεις IP.

Ο απώτερος στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι IP είναι διαφορετικές όταν συνδέονται και αποσυνδέονται.

Κάποιοι άλλοι ιστότοποι για να ελέγξετε τη διεύθυνση IP σας

Όπως και ο παραπάνω ιστότοπος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους ιστότοπους για να ελέγξετε τη διεύθυνση IP σας. Επίσης, συνιστάται να ελέγχετε τη διεύθυνση IP σε πολλούς ιστότοπους. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους ιστότοπους για να ελέγξετε τη διεύθυνση IP σας.

1. Τι είναι η διεύθυνση IP μου

Λοιπόν, το What is My IP Address είναι ένας ιστότοπος που σας δείχνει την τρέχουσα διεύθυνση IP. Εκτός από την εμφάνιση της διεύθυνσης IP, ο ιστότοπος εμφανίζει επίσης πρόσθετες πληροφορίες όπως ο πάροχος ISP, η πόλη, η περιοχή, η χώρα και άλλα. Πρέπει να επισκεφτείτε τον ιστότοπο και θα σας δείξει τη διεύθυνση IP.

2. Έλεγχος IP F-Secure

Το F-Secure IP Checker είναι ένας άλλος καλύτερος ιστότοπος που σας επιτρέπει να ελέγχετε τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας. Είναι μια εφαρμογή Ιστού που εμφανίζει άμεσα τη διεύθυνση IP, την τοποθεσία και την πόλη σας. Ωστόσο, χάνει άλλες λεπτομέρειες όπως ο πάροχος ISP.

3. Αναζήτηση IP NordVPN

Εάν θέλετε να μάθετε τη γεωγραφική τοποθεσία IP της διεύθυνσης IP σας, τότε η Αναζήτηση IP του NordVPN μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αυτό το εργαλείο αναζήτησης IP σάς δείχνει την πόλη, την πολιτεία, τον ταχυδρομικό κώδικα, τη χώρα, το όνομα ISP και τη ζώνη ώρας της διεύθυνσης IP σας.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας διαρρέει τη διεύθυνση IP σας ή όχι. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας. Ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω εάν έχετε άλλες αμφιβολίες.

Διαβάστε επίσης :Πώς να κρύψετε τη διεύθυνση IP σε υπολογιστή, Android και iPhone

Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση σπιτιού στους Χάρτες Google

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *