Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή Windows 11

Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή Windows 11

Είτε πρόκειται για smartphone είτε για φορητό υπολογιστή, οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές τροφοδοτούνται από μπαταρίες. Το μόνο μειονέκτημα των συσκευών με μπαταρία είναι ότι οι μπαταρίες δεν διαρκούν για πάντα.

Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή που βασίζεται σε Windows 11, μπορείτε να καταλάβετε γρήγορα την υγεία της μπαταρίας δημιουργώντας μια αναφορά για την υγεία της μπαταρίας. Η αναφορά μπαταρίας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση ή είναι καλό να κυκλοφορήσει για μερικά ακόμη χρόνια.

Επομένως, εάν έχετε αρχίσει να αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με την μπαταρία στον υπολογιστή σας με Windows 11, ανατρέξτε στα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια πλήρη αναφορά μπαταρίας στα Windows 11. Η αναφορά θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μπαταρία της συσκευής σας.

Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής του φορητού υπολογιστή σας;

Πώς να διορθώσετε την καθυστέρηση του φορητού υπολογιστή όταν είναι συνδεδεμένο στα Windows 11

Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή Windows 11

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Windows Terminal για να δημιουργήσουμε μια αναφορά μπαταρίας στα Windows 11. Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πληκτρολογήστε Windows Terminal στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Windows Terminal και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Windows Terminal, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

powercfg /batteryreport /output "C:\battery-report.html"

powercfg /batteryreport /output "C:\battery-report.html"

Σημείωση: Στη δεδομένη εντολή, η αναφορά θα αποθηκευτεί σε αυτόν τον φάκελο προορισμού: “C:\battery-report.html”. Μπορείτε να τροποποιήσετε το φάκελο αν θέλετε.

3. Μόλις η εφαρμογή Terminal δημιουργήσει την αναφορά, θα σας ενημερώσει πού έχει αποθηκευτεί η αναφορά διάρκειας ζωής μπαταρίας.

Αναφορά διάρκειας ζωής μπαταρίας

4. Απλώς μετακινηθείτε στη διαδρομή που εμφανίζεται στο τερματικό των Windows για να βρείτε την αναφορά διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

βρείτε την αναφορά διάρκεια ζωής μπαταρίας.

Αυτό είναι! Η αναφορά διάρκειας ζωής της μπαταρίας θα αποθηκευτεί σε μορφή αρχείου HTML, που σημαίνει ότι μπορείτε να την ανοίξετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο ειδικό πρόγραμμα προβολής HTML στα Windows 11.

Πώς να δείτε την αναφορά διάρκειας ζωής μπαταρίας στα Windows 11

Τώρα που δημιουργήθηκε η αναφορά διάρκειας ζωής της μπαταρίας στον υπολογιστή σας με Windows 11, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να την προβάλετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε την αναφορά διάρκειας ζωής της μπαταρίας των Windows 11 PC/Laptop.

1. Απλώς κάντε διπλό κλικ στο Battery-Report αρχείο HTML και ανοίξτε το σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

βρείτε την αναφορά διάρκεια ζωής μπαταρίας.

2. Τώρα, θα μπορείτε να δείτε την Αναφορά μπαταρίας. Η επάνω ενότητα θα σας δείξει το βασικές λεπτομέρειες όπως το όνομα υπολογιστή, το BIOS, το OS Build, το Report Time, κ.λπ.

βασικές λεπτομέρειες

3. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε τις Εγκατεστημένες μπαταρίες. Βασικά, αυτή είναι η προδιαγραφή μπαταρίας της συσκευής σας.

4. Πρόσφατη χρήση η ενότητα δείχνει την εξάντληση της μπαταρίας τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πρέπει να σημειώσετε πότε η συσκευή σας λειτουργούσε με μπαταρία ή ήταν συνδεδεμένη σε τροφοδοσία AC.

Πρόσφατη χρήση

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και μετακινηθείτε στο Ιστορικό χωρητικότητας μπαταρίας Ενότητα. Αυτή η ενότητα δείχνει πώς άλλαξε η χωρητικότητα της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου. Η χωρητικότητα σχεδίασης στα δεξιά υποδηλώνει πόση μπαταρία έχει σχεδιαστεί να χειρίζεται.

Ιστορικό χωρητικότητας μπαταρίας

6. Η χωρητικότητα πλήρους φόρτισης δείχνει την τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας σας με πλήρη φόρτιση. Η χωρητικότητα σε αυτήν τη στήλη είναι πιθανό να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

δείχνει την τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας σας με πλήρη φόρτιση

7. Προς το κάτω μέρος της οθόνης, θα βρείτε το Εκτιμήσεις διάρκειας ζωής μπαταρίας Ενότητα. ο Στο Design Capacity Η στήλη δείχνει πόσο χρόνο θα πρέπει να διαρκέσει η μπαταρία με βάση τη χωρητικότητα σχεδιασμού.

Εκτιμήσεις διάρκειας ζωής μπαταρίας

8. Με πλήρη φόρτιση Η στήλη δείχνει πόσο διαρκεί πραγματικά η μπαταρία. Αυτό θα σας δώσει μια σαφή εικόνα των εκτιμήσεων της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Στη στήλη Πλήρης Φόρτιση

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε μια αναφορά διάρκειας ζωής μπαταρίας σε φορητό υπολογιστή/υπολογιστή Windows 11. Αυτή η αναφορά θα σας δώσει μια σαφή ιδέα για το εάν η μπαταρία της συσκευής σας χρειάζεται αντικατάσταση ή όχι. Εάν βρίσκετε χρήσιμο αυτόν τον οδηγό, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να απενεργοποιήσετε το εσωτερικό πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *