Πώς να ενεργοποιήσω τη λειτουργία παιχνιδιού στην τηλεόραση Samsung

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στη Samsung Smart TV

Γρήγορη απάντηση

  • Η λειτουργία παιχνιδιού είναι διαθέσιμη Μοντέλα Samsung Smart TV από 2014 και άνω.
  • Αυτόματη ενεργοποίηση της λειτουργίας παιχνιδιού: Εάν συνδέσετε μια κονσόλα παιχνιδιών όπως το PS5 ή το Xbox στην τηλεόρασή σας Samsung, η Λειτουργία παιχνιδιού θα ενεργοποιηθεί.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία παιχνιδιού χειροκίνητα: Άνοιγμα Ρυθμίσεις → Μετάβαση στο Όλες οι Ρυθμίσεις → Επιλέξτε Σύνδεση → Επιλέξτε Ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού → Ενεργοποίηση.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε IPTV σε Samsung Smart TV

Μπορείς ενεργοποιήστε τη λειτουργία παιχνιδιού στις έξυπνες τηλεοράσεις Samsung που κατασκευάζονται από 2014 και άνω λειτουργίες. Με τη λειτουργία παιχνιδιού, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια σε καλύτερη ποιότητα. Στα πιο πρόσφατα μοντέλα της Samsung Smart TV, η λειτουργία παιχνιδιού ενεργοποιείται από σύνδεση της κονσόλας παιχνιδιών στην τηλεόρασή σας.

Η λειτουργία παιχνιδιού σάς επιτρέπει παίξτε παιχνίδια υψηλής ποιότητας (Παιχνίδια για υπολογιστή και κονσόλα) με ευκολία. Η λειτουργία προσφέρει μια καθαρή εμπειρία παιχνιδιού χωρίς τραυλισμό ή θόλωση κίνησης. Σε ορισμένα μοντέλα Smart TV της Samsung, μπορείτε προσαρμόστε τις Ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού για καλύτερη ποιότητα βίντεο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας ενημερώσουμε πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού σε όλα τα μοντέλα Smart TV της Samsung.

Πώς να ενεργοποιήσω τη λειτουργία παιχνιδιού στην τηλεόραση Samsung [2022 and 2023 Models]

Τα βήματα που απαιτούνται για την ενεργοποίηση της λειτουργίας παιχνιδιού διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο τηλεόρασης. Επιλέξτε μια μέθοδο που ταιριάζει στα μοντέλα τηλεόρασής σας από τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Ενεργοποιήστε την τηλεόραση Samsung και πατήστε το Κουμπί αφετηρίας στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης Samsung.

2. Κάντε κλικ στο Μενού εικόνισμα.

3. Τώρα, επιλέξτε το Ρυθμίσεις εικονίδιο και κάντε κλικ στο Όλες οι Ρυθμίσεις.

4. Επιλέξτε Σύνδεση από τη σελίδα Ρυθμίσεις.

5. Επιλέξτε το Ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού.

6. Κάντε κλικ στο Λειτουργία παιχνιδιού και ενεργοποιήστε το.

Μοντέλα 2017-2021

1. Πατήστε το Κουμπί αφετηρίας στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης Samsung.

2. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εικονίδιο από την αρχική σελίδα.

3. Τώρα, επιλέξτε Γενικές Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Διαχείριση εξωτερικής συσκευής.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού.

5. Κάντε κλικ στο Λειτουργία παιχνιδιού και ενεργοποιήστε το.

Μοντέλα 2016

1. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη της τηλεόρασής σας.

2. Επιλέξτε το Εικόνα επιλογή και επιλέξτε Λειτουργία προβολής Specia.

3. Κάντε κλικ στο Λειτουργία παιχνιδιού από τη λίστα επιλογών.

Μοντέλα 2014 και 2015

1. Στην αρχική οθόνη, επιλέξτε το Σύστημα μενού.

2. Επιλέξτε το Γενικός επιλογή από το μενού Σύστημα.

3. Πλοηγηθείτε στο Λειτουργία παιχνιδιού και ενεργοποιήστε την εναλλαγή.

Ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού στην τηλεόραση Samsung

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία Λειτουργίας παιχνιδιού, μπορείτε να προσαρμόσετε άλλες ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού για να βελτιώσετε το παιχνίδι.

Ενεργοποιήστε το Input Signal Plus

Με τη δυνατότητα Input Signal Plus, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις λειτουργίες HDMI 2.1. Η είσοδος Singal Plus θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν συνδέετε την τηλεόραση σε μια κονσόλα παιχνιδιών. Μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη της τηλεόρασής σας.

2. Κάντε κλικ στο Γενικός και επιλέξτε Διαχείριση εξωτερικής συσκευής.

3. Πατήστε Σήμα εισόδου Plus και επιλέξτε το Θύρα HDMI στην οποία έχετε συνδέσει τη συσκευή παιχνιδιού σας.

Με το HDMI 2.1, θα έχετε χαρακτηριστικά όπως Σύνδεσμος σταθερού ποσοστού (FRL) για λήψη ασυμπίεστων αναλύσεων και Συμπίεση ροής οθόνης (DSC) για να λαμβάνετε ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης.

Παιχνίδι Motion Plus

Το Game Motion Plus θα βελτιώσει τα γραφικά της τηλεόρασής σας εισάγοντας τα καρέ ανάμεσα στις εικόνες.

1. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις στη Samsung Smart TV σας.

2. Κάντε κλικ Γενικός και επιλέξτε το Διαχείριση εξωτερικής συσκευής επιλογή.

3. Πατήστε Ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού και επιλέξτε Παιχνίδι Motion Plus.

4. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας και αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν από την τηλεόρασή σας Samsung.

Με βάση τα μοντέλα τηλεοράσεων Samsung που διαθέτετε, θα έχετε διαφορετικές επιλογές προσαρμογής στη λειτουργία παιχνιδιού. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις με βάση τις προτιμήσεις σας.

  • Παιχνίδι Motion Plus – Αυτό θα βελτιώσει τη σαφήνεια των εικόνων που κινούνται γρήγορα. Για παιχνίδια ρόλων και παιχνίδια περιπέτειας, ενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού.
  • Μείωση θαμπάδας – Όπως και με το όνομα, αυτό θα μειώσει τη θαμπάδα στις εικόνες.
  • Μείωση Judder – Αυτό θα διευκολύνει την ανομοιόμορφη οπτική επεξεργασία μειώνοντας τους κραδασμούς.
  • Καθαρή κίνηση LED – Αυξήστε τις εικόνες που κινούνται γρήγορα προσαρμόζοντας τον οπίσθιο φωτισμό LED.

Εάν λείπει κάποια από αυτές τις λειτουργίες στην τηλεόρασή σας, πρέπει να ενημερώσετε το υλικολογισμικό της Samsung Smart TV στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στη Samsung Smart TV

Όταν τελειώσετε με το παιχνίδι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού. Αυτό θα μειώσει το φορτίο επεξεργασίας της τηλεόρασης και θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της.

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις μενού και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις λειτουργίας παιχνιδιού.

2. Πατήστε το Λειτουργία παιχνιδιού και απενεργοποιήστε τη λειτουργία.

Λειτουργία παιχνιδιού στην τηλεόραση Samsung – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η λειτουργία παιχνιδιού συνιστάται μόνο για σκοπούς παιχνιδιού. Τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο Smart Hub Store δεν χρειάζονται τη λειτουργία Game Mode. Μπορείτε να παίξετε αυτά τα παιχνίδια στην κανονική λειτουργία. Όταν παρακολουθείτε μια ταινία ή μια σειρά στην τηλεόρασή σας με τη Λειτουργία παιχνιδιού, θα αντιμετωπίσετε κάποια θαμπάδα στο βίντεο, ειδικά στα αντικείμενα που κινούνται αργά με λήψεις μεγάλης έκθεσης. Επομένως, πριν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού, εξετάστε τα παρακάτω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

ΠλεονεκτήματαΜειονεκτήματα
Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία παιχνιδιού, τόσο οι ρυθμίσεις εικόνας όσο και ήχου θα συντονιστούν στις προτιμώμενες ρυθμίσεις του παιχνιδιού.Η λειτουργία παιχνιδιού λειτουργεί μόνο σε HDMI 4
Όταν συνδέετε μια κονσόλα παιχνιδιών στην τηλεόρασή σας, η λειτουργία παιχνιδιού θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.Όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές ροής με τη λειτουργία παιχνιδιού, το βίντεο θα φαίνεται ασταθές.
Εάν συνδέσετε μια εξωτερική συσκευή όπως μπάρες ήχου χρησιμοποιώντας την ίδια είσοδο HDMI 4, η λειτουργία παιχνιδιού θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Η λειτουργία παιχνιδιού δεν είναι διαθέσιμη στην τηλεόραση Samsung

Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στην τηλεόρασή σας Samsung, υπάρχει μόνο ένας λόγος. Η κονσόλα παιχνιδιών δεν είναι συνδεδεμένη στο HDMI 4 θύρα. Για να χρησιμοποιήσετε το 4K στα 120Hz χαρακτηριστικό, θα πρέπει να συνδέσετε το καλώδιο HDMI στη θύρα HDMI 4 της τηλεόρασής σας Samsung.

Στις έξυπνες τηλεοράσεις Samsung, έχετε τέσσερις θύρες HDMI. Μεταξύ αυτών των τεσσάρων, μόνο μία θύρα είναι η HDMI 4. Κατά τη σύνδεση της κονσόλας παιχνιδιών, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη θύρα 4. Γενικά, η θύρα HDMI 4 αναφέρεται με την ετικέτα 4 ή το εικονίδιο του ελεγκτή παιχνιδιών. Και βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιείτε δεν είναι κατεστραμμένο.

Samsung Gaming Hub

Samsung Gaming Hub διατίθεται μόνο στα μοντέλα τηλεοράσεων 2022 και 2023. Χρησιμοποιώντας το Samsung Gaming Hub, μπορείτε να παίξετε πολλά παιχνίδια από τα Nvidia GeForce NOW, Amazon Luna, Anstream Arcade, Xbox, Utomik και Blacknut Cloud Gaming. Μπορείτε να εγγραφείτε απευθείας σε οποιονδήποτε πάροχο ροής παιχνιδιών ή να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σας και να παίξετε παιχνίδια συνδέοντας τα χειριστήρια παιχνιδιών στην τηλεόρασή σας Samsung.

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί η λειτουργία παιχνιδιού συνεχίζει να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται στην τηλεόραση Samsung;

Οφείλεται σε θέματα υπερθέρμανσης. Εάν παίζετε παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα στην τηλεόρασή σας, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, κλείστε την τηλεόρασή σας για 10-15 λεπτά και αποκτήστε ξανά πρόσβαση.

Πώς να διορθώσετε εάν η λειτουργία παιχνιδιού Samsung TV είναι γκριζαρισμένη;

Αυτό το ζήτημα προκαλείται από μικρά σφάλματα στην τηλεόρασή σας. Επανεκκινήστε την τηλεόρασή σας Samsung για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *