Πώς να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα για το Google Gmail

Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι χάκερ κυβερνούν πλέον το διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η εφαρμογή ασφαλείας σας, οι χάκερ θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να παραβιάζουν τους πολύτιμους λογαριασμούς σας.

Ωστόσο, πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες προσφέρουν ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για την καταπολέμηση της πειρατείας στους λογαριασμούς χρηστών. Τώρα, πολλοί από εσάς μπορεί να σκέφτεστε ότι τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων; Μην ανησυχείς. εδώ σε αυτό το σεμινάριο, θα σας πούμε τι είναι.

Πώς να κατευθύνετε τον τομέα σας στους Ιστότοπους Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι η επαλήθευση σε 2 βήματα;

Είναι ένα σύστημα ασφαλείας που συνίσταται, κατά γενικό κανόνα, στην αποστολή κωδικού ή κωδικού πρόσβασης στον χρήστη μέσω SMS ή e-mail. Μόλις λάβετε το ασφαλές OTP ή τον κωδικό, πρέπει να το τοποθετήσετε στον λογαριασμό σας για να συνδεθείτε.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος ταυτότητας βάσει χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης παραμένουν η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος για διαδικτυακές υπηρεσίες. Ωστόσο, εάν ανακαλυφθούν τα διαπιστευτήριά σας, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση ή να παραβιάσει τις κρίσιμες πληροφορίες σας.

Ως εκ τούτου, για να αυξήσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ενεργοποίηση της επαλήθευσης σε 2 βήματα, γνωστή και ως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, όπως σας είπαμε νωρίτερα.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για την ενεργοποίηση της επαλήθευσης σε 2 βήματα για το Google Gmail

Η επαλήθευση σε 2 βήματα προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στον λογαριασμό σας. Αφού ρυθμίσετε αυτό το γνωστό και σχεδόν μη παραβιασμένο σύστημα ασφαλείας, κάθε φορά που πραγματοποιείτε έλεγχο ταυτότητας ή συνδέεστε στον λογαριασμό σας, θα λαμβάνετε ένα OTP ή έναν κωδικό στο smartphone σας για να επιβεβαιώσετε τον έλεγχο ταυτότητας για να συνδεθείτε με επιτυχία στον λογαριασμό σας. Ως εκ τούτου, τώρα χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο, ας ξεκινήσουμε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του λογαριασμού σας εδώ .

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Snapchat το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια στην αριστερή πλευρά και αναζητήστε Επαλήθευση σε 2 βήματα .

 

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και μετά ενεργοποιήστε την επιλογή Επαλήθευση σε 2 βήματα .

 

4. Μόλις ενεργοποιήσετε την επιλογή, θα λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας.

5. Τώρα, θα λάβετε αυτό το παράθυρο που αναφέρεται παρακάτω.

 

6. Τώρα, η Google θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου στον οποίο η Google θα στέλνει τον έλεγχο ταυτότητας ή τον κωδικό OTP για κάθε περίοδο σύνδεσης ή σύνδεση. (Σημείωση: Ο χρήστης μπορεί να λάβει τον κωδικό με γραπτό μήνυμα ή μέσω κλήσης).

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

7. Μετά το παραπάνω βήμα, θα λάβετε έναν κωδικό ή OTP στο κινητό σας μέσω SMS ή κλήσης, όποιο μέσο έχετε επιλέξει. Εισαγάγετε τον κωδικό που λάβατε από την Google μέσω SMS ή κλήσης για να ενεργοποιήσετε το σύστημα ασφαλείας επαλήθευσης σε 2 βήματα στο Gmail και στον Λογαριασμό σας Google.

 

Αυτό είναι! Τώρα τελειώσατε.

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά από τα απλά βήματα για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό σας στο Gmail. 

Το iOS 16 σας επιτρέπει να παραλείψετε ορισμένα ενοχλητικά CAPTCHA(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *