Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone

Στις 14 Δεκεμβρίου, η Apple κυκλοφόρησε το 5G με την τελευταία της ενημέρωση λογισμικού iOS 16.2 για όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 12, 13 & 14 και iPhone SE (3ης γενιάς, μοντέλο 2022). Η πλειονότητα των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Verizon, η T-Mobile, η AT&T και η Sprint, υποστηρίζουν 5G. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone σας σε λιγότερο από ένα λεπτό με την ενημερωμένη έκδοση λογισμικού.

Πώς να ενημερώσετε το iPhone για να ενεργοποιήσετε αυτόματα το 5G

Πρώτον, για να αποκτήσετε 5G στο iPhone σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ενημερωμένη με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού, 16.2. Για να ελέγξετε και να ενημερώσετε το iPhone σας,

[1] Ξεκλειδώστε το iPhone σας και μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις .

[2] Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Γενικό .

[3] Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού .

[4] Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη και εγκατάσταση .

[5] Μετά από λίγα λεπτά, το iPhone σας θα επανεκκινηθεί μετά την επιτυχή ενημέρωση στο iOS 16.2.

[6] Εάν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει 5G, θα πρέπει να μπορείτε να προβάλετε το εικονίδιο 5G στη γραμμή κατάστασης του iPhone σας.

Σημείωση : Με τις ενημερώσεις 16.2, το FreeForm για iPhone είναι άλλη μια εξαιρετική κυκλοφορία από την Apple για να καταγράψετε τις ιδέες σας.

Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone με μη αυτόματο τρόπο

Εάν το iPhone σας δεν εμφανίζει αυτόματα το εικονίδιο 5G στη γραμμή κατάστασης μετά από μια επιτυχημένη ενημέρωση λογισμικού στην 16.2, πρέπει να ενεργοποιήσετε το 5G με μη αυτόματο τρόπο, όπως αναφέρεται παρακάτω.

[1] Επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

[2] Επιλέξτε Mobile Data .

[3] Στη συνέχεια, πατήστε Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας .

[4] Πατήστε Φωνή και δεδομένα .

[5] Επιλέξτε είτε 5G On είτε 5G Auto .

5G On: Αυτή η επιλογή επιτρέπει σε κάθε δραστηριότητα στο κινητό σας να εκτελείται με 5G, κάτι που θα αυξήσει τον ταχύτερο χρόνο επεξεργασίας, αλλά μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και εξαντλεί το σχέδιο δεδομένων σας .

5G Auto: Ενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας θα λειτουργεί μεταξύ 4G LTE ή 5G, ανάλογα με το διαθέσιμο δίκτυο και την ισχύ του . Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο 5G, αλλά όταν βρίσκεστε σε μια μικρή πόλη , θα μπορείτε να εργαστείτε μόνο σε LTE ή 4G .

5G Standalone: ​​Ταυτόχρονα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε αυτήν τη δυνατότητα ενώ επιλέγετε μία από τις επιλογές 5G. Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το 5G .

[6] Τώρα επιστρέψτε στη σελίδα Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και επιλέξτε Λειτουργία δεδομένων .

[7] Επιλέξτε Να επιτρέπονται περισσότερα δεδομένα στο 5G .

Επιλέγοντας αυτήν την επιλογή, εκχωρείτε πρόσβαση στο iPhone σας για χρήση δικτύου 5G αντί για WIFI για όλες τις δραστηριότητες για κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων λογισμικού , των αντιγράφων ασφαλείας iCloud , των αρχείων πολυμέσων υψηλής ποιότητας κ.λπ.

[8] Αφού επιλέξετε τις απαραίτητες επιλογές 5G όπως υποδεικνύεται παραπάνω, θα πρέπει να μπορείτε να απολαύσετε με επιτυχία το 5G στο iPhone σας.

Εάν αυτό εξακολουθεί να μην λειτουργεί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε ή να επισκεφτείτε το πλησιέστερο κατάστημα δικτύου κινητής τηλεφωνίας .

Μειονεκτήματα της χρήσης 5G στο iPhone

Αν και το 5G παρέχει γρήγορη ταχύτητα Διαδικτύου για τη μεταφόρτωση ή λήψη περιεχομένου άνω του 1 GB σε λιγότερο από ένα λεπτό, ορισμένοι παράγοντες ενοχλούν τους χρήστες που χρησιμοποιούν 5G στο iPhone.

Η χρήση 5G με περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων στο iPhone σας θα καταργήσει νωρίτερα το μηνιαίο σας πρόγραμμα. Επιπλέον, το μηνιαίο πρόγραμμα με 5G θα είναι πιο ακριβό από το συνηθισμένο.

Όταν πολλοί χρήστες συνδέονται σε ένα σήμα 5G, μπορεί να επιβραδύνει τις ταχύτητες 5G.

Μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε αποσυνδέσεις κατά τη σύνδεση σε πύργους 5G στην ίδια εμβέλεια.

Λόγω της ταχύτερης ταχύτητας επεξεργασίας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου θα μειωθεί πιο γρήγορα.

Πώς να απενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone

Εάν έχετε δυσφορία με το δίκτυο 5G, μπορείτε να επιλέξετε ξανά την επιλογή LTE ή 4G.

[1] Από το σπίτι του iPhone, επιλέξτε Ρυθμίσεις .

[2] Επιλέξτε Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και, στη συνέχεια, πατήστε Φωνή και δεδομένα .

[3] Πατήστε 4G ή LTE για να ενεργοποιείτε συνεχώς το 5G στο iPhone σας.

Πώς να διορθώσετε ένα τηλέφωνο Android που δεν λαμβάνει κλήσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

FAQ

Ποια iPhone είναι συμβατά με 5G;

Μόνο μοντέλα iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max, iPhone 13, 13 mini, 13 Pro, 13 Pro Max, iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max και iPhone SE – 3ης γενιάς (2022) είναι συμβατά με 5G.

Γιατί το 5G δεν εμφανίζεται στο iPhone μου;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το 5G δεν εμφανίζεται στο iPhone σας, όπως μη συμβατό μοντέλο iPhone, μη υποστηριζόμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, παρωχημένη έκδοση λογισμικού, απομακρυσμένη γεωγραφική τοποθεσία, 5G απενεργοποιημένο/απενεργοποιημένο στο iPhone κ.λπ.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *