Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής στα Windows 10/11 (4 Μέθοδοι)

Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής στα Windows 10/11 (4 Μέθοδοι)

Τα Windows διαθέτουν μια εφαρμογή ρυθμίσεων που περιέχει όλες τις ρυθμίσεις που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε. Κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη > Ρυθμίσεις. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε χρήσιμες λειτουργίες όπως οι επιλογές του Windows Defender, οι επιλογές εξατομίκευσης και πολλά άλλα μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις.

Ωστόσο, όπως κάθε άλλη εφαρμογή, η εφαρμογή Ρυθμίσεις μπορεί μερικές φορές να δυσλειτουργεί. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την πρόσβαση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Λίγοι έχουν αναφέρει ότι η εφαρμογή Ρυθμίσεις διακόπτεται και δεν ανοίγει.

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows, ίσως να περιμένετε κάποια βοήθεια εδώ. Αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει τους καλύτερους τρόπους επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις Windows 10. Λοιπόν, ας τσεκάρουμε.

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποιήστε την επιλογή “Κοινή χρήση ρυθμίσεων” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10

Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής στα Windows 10/11

Σημείωση: Όπως η επαναφορά άλλων εφαρμογών, η επαναφορά της εφαρμογής Ρυθμίσεις θα καταργήσει επίσης διάφορες ρυθμίσεις. Θα φέρει διαφορετικές επιλογές στις προεπιλεγμένες τιμές τους. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για οποιαδήποτε λειτουργία των Windows, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων.

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε το προεπιλεγμένο μενού Έναρξη για να επαναφέρουμε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Αρχικά, ανοίξτε το πλαίσιο Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εφαρμογής.

Ρυθμίσεις εφαρμογής

3. Τώρα, στο παράθυρο ρυθμίσεων, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Επαναφορά

4. Στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί ξανά.

Επαναφορά

2. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής χρησιμοποιώντας το PowerShell

Εάν εκτελείτε Windows 10 έκδοση 21H2 ή νεότερη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerShell για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10. Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα παρακάτω για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω του PowerShell.

1. Αρχικά, ανοίξτε την Αναζήτηση των Windows και αναζητήστε Windows PowerShell.

2. Κάντε δεξί κλικ στο Windows Powershell και επιλέξτε Εκτέλεση ως Διαχειριστής.

Εκτέλεση ως Διαχειριστής

3. Στο παράθυρο του PowerShell, πληκτρολογήστε:

Get-AppxPackage *windows.immersivecontrolpanel* | Reset-AppxPackage

PowerShell

4. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το Εισαγω κουμπί.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10 μέσω του Powershell.

3. Επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω της γραμμής εντολών

Εάν δεν εκτελείτε Windows 10 έκδοση 21H2, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη Γραμμή εντολών για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα παρακάτω για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω CMD.

1. Αρχικά, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows και αναζητήστε Γραμμή εντολών.

2. Κάντε δεξί κλικ στη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

3. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή –

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage *immersivecontrolpanel*).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}"

εισάγετε την εντολή

4. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το Εισαγω κουμπί.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω της γραμμής εντολών.

4. Επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το αρχείο δέσμης

Είτε χρησιμοποιείτε Windows 10 είτε 11, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο Μαζικής και να το εκτελέσετε για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Το να έχετε έτοιμο ένα αρχείο δέσμης θα είναι χρήσιμο όταν η εφαρμογή Ρυθμίσεις σταματήσει να λειτουργεί ξαφνικά. Μπορείτε να το εκτελέσετε χωρίς να περάσετε από τον επεξεργαστή μητρώου ή πολιτικής ομάδας. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας Μαζικά αρχεία.

1. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Νέο > Έγγραφο κειμένου.

Νέο > Έγγραφο κειμένου

Έγγραφο κειμένου

3. Τώρα κάντε κλικ στο Αρχείο Μενού και επιλέξτε Αποθήκευση ως.

Αποθήκευση ως

4. Στη γραμμή εντολών Αποθήκευση ως, πληκτρολογήστε το όνομα αρχείου ως ResetSettingsApp.bat. Μπορείτε να ονομάσετε το αρχείο όπως θέλετε. προσθέστε την επέκταση αρχείου .bat στο τέλος. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αποθηκεύσετε κουμπί.

ResetSettingsApp.bat

5. Το αρχείο δέσμης θα αποθηκευτεί στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows χρησιμοποιώντας ένα αρχείο Μαζικής.

Επομένως, αυτός ο οδηγός αφορά την επαναφορά της εφαρμογής Ρυθμίσεις στα Windows. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αλλάξετε το όνομα του υπολογιστή σας στα Windows

Πώς να επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows 11 

Πώς να επαναφέρετε το Chrome

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *