Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο Android Smartphone σας

Η προστασία των περιεχομένων του τηλεφώνου σας με κωδικό πρόσβασης είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε ένα νέο smartphone Android. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή και τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Για όσους θέλουν να το κάνουν ένα βήμα παραπέρα, προτείνουμε το κλείδωμα της εφαρμογής. Είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να κρατάτε τα δεδομένα από τις εφαρμογές σας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να κλειδώνετε εφαρμογές στο smartphone Android και γιατί πρέπει να το κάνει κάθε χρήστης Android.

Γιατί να κλειδώνετε εφαρμογές στο Android Smartphone σας

Οι εφαρμογές σας για κινητά αποθηκεύουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς από ό,τι φαντάζεστε. Διαχειριστές κωδικών πρόσβασηςτραπεζικές εφαρμογές και online messenger όπως το WhatsApp προσφέρουν ενσωματωμένους μηχανισμούς κλειδώματος. Ωστόσο, οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης (οι οποίες περιέχουν τον μεγαλύτερο όγκο δεδομένων για εσάς) είναι εύκολα προσβάσιμες για οποιονδήποτε κρατά το τηλέφωνό σας.

Το κλείδωμα των εφαρμογών στο smartphone σας δεν βοηθά μόνο στην αποφυγή διαρροών ευαίσθητων πληροφοριών, αλλά εμποδίζει επίσης τα παιδιά σας και άλλα μέλη της οικογένειάς σας να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας. Μπορείς περιορίστε την πρόσβαση σε μεμονωμένες εφαρμογές ή όλα αυτά ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας της κινητής συσκευής σας ή με τη βοήθεια μιας εφαρμογής κλειδώματος τρίτων.

Διαβάστε επίσης:καλύτερες εφαρμογές κλειδώματος φακέλων για Android

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σας, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | Πάρε τώρα την προσφορά απο το NORDVPN

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum και κάνε την ερώτησή σου.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Android

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης σε μια συσκευή Android. Ποια τεχνική θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από την έκδοση Android του τηλεφώνου σας, καθώς και από το αν θέλετε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση εφαρμογών στο smartphone σας.

Χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο κλείδωμα εφαρμογής για να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας

Εάν θέλετε να κλειδώσετε εφαρμογές στο Android χωρίς να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο στο smartphone σας που ονομάζεται App Lock. Το Κλείδωμα εφαρμογής σάς επιτρέπει να προστατεύετε μεμονωμένες εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης, δακτυλικό αποτύπωμα ή κλείδωμα μοτίβου.

Ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου Android που διαθέτετε, τα βήματα για να ενεργοποιήσετε το Κλείδωμα εφαρμογής θα διαφέρουν ελαφρώς. Αυτό το εργαλείο θα το βρείτε αν ψάξετε στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το App Lock σε smartphone Xiaomi, Redmi, Realmi, Mi και Poco Android.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Εφαρμογές.

Επιλέγω Κλείδωμα εφαρμογής.

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης, το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το μοτίβο ξεκλειδώματος για να επαληθεύσετε ότι είστε εσείς και έχετε πρόσβαση Κλείδωμα εφαρμογής.

Ενεργοποιήστε την εναλλαγή App Lock και επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να κλειδωθούν.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε έναν τύπο κλειδαριάς: έναν κωδικό πρόσβασης, ένα μοτίβο ή μια βιομετρική κλειδαριά. Το βιομετρικό κλείδωμα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το αναγνωριστικό προσώπου για να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε τις εφαρμογές σας.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον εντοπισμό του App Lock στο τηλέφωνό σας, δοκιμάστε να αναζητήσετε μια λειτουργία με παρόμοιο όνομα, όπως Locker εφαρμογών.

Σε τηλέφωνα Samsung, καλείται μια λειτουργία Ασφαλής φάκελος έρχεται με την ίδια λειτουργικότητα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τις εφαρμογές, τα πολυμέσα και άλλα αρχεία στο τηλέφωνό σας. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox για κρυπτογράφηση δεδομένων. Για να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας χρησιμοποιώντας τον Ασφαλή φάκελο στη συσκευή Samsung, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Βιομετρία και Ασφάλεια > Ασφαλής φάκελος > Προσθήκη εφαρμογών.

Χρησιμοποιήστε το καρφίτσωμα οθόνης για να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας

Ένας ακόμη τρόπος για να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας Android είναι χρησιμοποιώντας το καρφίτσωμα οθόνης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να κλειδώσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή στην οθόνη του smartphone σας σε ανοιχτή προβολή. Όταν κάποιος επιχειρήσει να κλείσει την εφαρμογή ή να μεταβεί στην αρχική οθόνη, η οθόνη κλειδώματος θα ενεργοποιηθεί, ζητώντας κωδικό πρόσβασης.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος ανοίξει την τραπεζική σας εφαρμογή αφού κλέψει το τηλέφωνό σας, το καρφίτσωμα οθόνης δεν θα του επιτρέψει να την κλείσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας. Όσο παραμένετε συνδεδεμένοι από την τραπεζική σας εφαρμογή όταν δεν τη χρησιμοποιείτε, αυτό θα προστατεύει όλα τα σημαντικά δεδομένα του smartphone σας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το καρφίτσωμα οθόνης και άλλες λειτουργίες ασφαλείας, φροντίστε να ορίσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης ή μοτίβο ως κλείδωμα οθόνης.

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Screen Pinning στη συσκευή σας Android. Οι οδηγίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και την έκδοση Android που έχετε.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο smartphone σας.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια (Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια ή Βιομετρία και ασφάλεια, ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας).

Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε Ασφάλεια συστήματος (Προχωρημένος ή Άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας) για πρόσβαση στις προηγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας στο smartphone σας.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Καρφίτσωμα οθόνης / Καρφιτσώστε τα παράθυρα.

Αναψε το Καρφίτσωμα οθόνης εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία καρφιτσώματος οθόνης, επιλέξτε το τρεις γραμμές εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης για να ανοίξει ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ με όλες τις εφαρμογές σας να εκτελούνται στο παρασκήνιο και επιλέξτε μια εφαρμογή που θέλετε να καρφιτσώσετε. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το παράθυρο αυτής της εφαρμογής και επιλέξτε Καρφίτσα από το μενού.

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα, που θα σας ενημερώνει ότι η εφαρμογή είναι πλέον καρφιτσωμένη, καθώς και θα εξηγεί πώς να την ξεκαρφιτσώσετε. Επιλέγω Το έπιασα ή Εντάξει να προχωρήσει.

Όταν δεν χρειάζεστε πλέον καρφιτσωμένο την εφαρμογή, το ξεκαρφιτσωμένο είναι εύκολο. πατήστε και κρατήστε πατημένο ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ και Πίσω εικονίδια ταυτόχρονα και θα ξαναβρεθείτε στην οθόνη κλειδώματος.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας

Εάν είστε εντάξει με την εγκατάσταση μιας άλλης εφαρμογής στο smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το Norton App Lock, για να ασφαλίσετε τις εφαρμογές σας Android.

Κλείδωμα εφαρμογής Norton είναι μια εφαρμογή ασφαλείας της Symantec που σας επιτρέπει να προστατεύετε εφαρμογές και προσωπικά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και συμβατή με Android 4.1 και νεότερες εκδόσεις. Το κατεβάζετε από το Google Play Store και το απεγκαθιστάτε ανά πάσα στιγμή, αν αλλάξετε γνώμη.

Αφού εγκαταστήσετε το Norton App Lock, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ορίσετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης και να επιλέξετε όλες τις εφαρμογές που θέλετε να κλειδωθούν στο τηλέφωνό σας. Θα χρειαστεί να συγχρονίσετε την εφαρμογή με τον λογαριασμό σας Google σε περίπτωση που χρειαστεί ποτέ να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης. Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης, θα λάβετε μια επιστολή από το Norton App Lock στο Gmail σας με έναν σύνδεσμο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.

Χρησιμοποιήστε έναν εκκινητή

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προστατεύσετε τα δεδομένα της εφαρμογής σας από λάθος άτομα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό επισκέπτη στο smartphone σας ή να αποκτήσετε ένα Launcher για το τηλέφωνό σας με ενσωματωμένη τη λειτουργία κλειδώματος εφαρμογής.

Το Launcher είναι σαν ένα θέμα για την κινητή συσκευή σας. Είναι το λογισμικό που ελέγχει τις δραστηριότητες διεπαφής του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής οθόνης, της οθόνης κλειδώματος, του πληκτρολογίου και ορισμένων λειτουργιών εφαρμογών. Ορισμένα προγράμματα εκκίνησης έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν μεμονωμένες εφαρμογές για εσάς. Μπορείτε να βρείτε το καλύτεροι εκτοξευτές Android στο Google Play Store.

Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές σε συσκευές iOS;

Η Apple έχει μείνει πίσω από το Android όσον αφορά το κλείδωμα των εφαρμογών και δεν υπάρχουν ενσωματωμένα μέσα που να εμποδίζουν οποιονδήποτε να εξετάσει το περιεχόμενο των εφαρμογών σας σε iPhone ή iPad. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε Κλείδωμα εφαρμογών σε συσκευή iOS είναι να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ένα Touch ID και Face ID.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη λειτουργία Screen Time και να κλειδώσετε μια μεμονωμένη εφαρμογή για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα στην οθόνη σας. Το ίδιο εργαλείο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει περιορίστε τον χρόνο οθόνης σας και παρακινήστε τον εαυτό σας να επικεντρωθεί σε διαφορετικές εργασίες.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στο Facebook

Πώς να κλειδώσετε τις συνομιλίες WhatsApp

Τρόπος ενεργοποίησης χρησιμοποιήστε το Google Smart Lock στο Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *