Πώς να κρύψετε αρχεία στο Google Drive

Το Google Drive είναι μια κορυφαία επιλογή για πολλούς για την αποθήκευση σημαντικών αρχείων και φακέλων στο χώρο αποθήκευσης cloud. ο υπηρεσία αποθήκευσης cloud είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αποθηκευμένα αρχεία από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας τον Λογαριασμό σας Google.

Με την υποστήριξη της ίδιας της Google, το Google Drive είναι ενσωματωμένο σε smartphone Android, επιτρέποντας στους χρήστες να ανεβάζουν αρχεία απευθείας στο χώρο αποθήκευσης cloud από τα τηλέφωνά τους. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Drive για την αποθήκευση των σημαντικών αρχείων σας, μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε αρχεία ακόμα και στο Google Drive.

Εάν δεν μοιράζεστε τον Λογαριασμό σας Google με κανέναν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σας αρχεία. Ωστόσο, εάν άλλοι χρήστες έχουν πρόσβαση στον Λογαριασμό σας Google, είναι καλύτερο να αποκρύψετε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Google Drive.

Τρόπος αναζήτησης αρχείων Google Drive από τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να αποκρύψετε αρχεία στο Google Drive

Το Google Drive δεν σας προσφέρει καμία άμεση επιλογή για απόκρυψη των μεταφορτωμένων αρχείων, αλλά έχουμε ένα κόλπο που σας επιτρέπει να «καμουφλάρετε» τα ιδιωτικά σας αρχεία. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί ένα εύκολο κόλπο για να σας βοηθήσουμε απόκρυψη αρχείων στο Google Drive. Ας τσεκάρουμε.

1. Ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και επισκεφτείτε το Ιστότοπος Google Drive.

2. Όταν ανοίξει το Google Drive, επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να αποκρύψετε.

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλετε να αποκρύψετε και επιλέξτε Διαχείριση εκδόσεων.

4. Στη γραμμή εντολών Διαχείριση εκδόσεων, κάντε κλικ στο Μεταφόρτωση νέας έκδοσης κουμπί.

5. Τώρα, επιλέξτε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, εδώ, έχουμε επιλέξει ένα αρχείο εγγράφου. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε τύπο αρχείου.

6. Μετά τη μεταφόρτωση, θα βρείτε δύο αρχεία – το ένα που θέλετε να κρύψετε και το νέο. Κάνε κλικ στο τρεις τελείες δίπλα στο παλαιότερο αρχείο (το αρχείο που κρύβετε) και επιλέξτε το «Κρατήστε για πάντα» επιλογή.

7. Το Google Drive θα εμφανίσει τώρα την προεπισκόπηση του νέου αρχείου που ανεβάσατε και θα αποκρύψει το παλιό. Αν κάποιος ανοίξει το αρχείο, θα το κάνει δείτε το νέο αρχείο που έχετε ανεβάσει.

7. Εάν θέλετε να κάνετε λήψη του κρυφού αρχείου, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που έχετε κρύψει και επιλέξτε Διαχείριση έκδοσης.

8. Στη Διαχείριση εκδόσεων, βρείτε το κρυφό αρχείο και κάντε κλικ στο τρεις τελείες δίπλα του και επιλέξτε Κατεβάστε.

Αυτό είναι! Το κρυφό αρχείο θα γίνει λήψη στη συσκευή σας.

Ακολουθώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να αποκρύψετε τα πιο σημαντικά ή ιδιωτικά αρχεία σας στο Google Drive. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκρύψετε αρχεία στο Google Drive για υπολογιστή. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την απόκρυψη αρχείων στο Google Drive, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δείτε ποιος έχει πρόσβαση στο Google Drive

Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης τα αρχεία του Google Drive

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για το Google Drive

Εναλλακτικές λύσεις για το iCloud Drive για iPhone ή iPad 

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *