Πώς να κρυπτογραφήσετε και να αποκρυπτογραφήσετε αρχεία στο Android

Δεν έχει σημασία πόσο αυστηρή είναι η ασφάλεια του τηλεφώνου σας. αν κλαπει δεν ωφελει. Το χειρότερο είναι ότι το άτομο που έκλεψε το smartphone σας μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει σε αυτό. Αν και είναι πολύ εύκολο να διαγράψετε ή να κλειδώσετε τη συσκευή από το Find my Device της Google, είναι πάντα καλύτερο να κρυπτογραφείτε τα αρχεία.

Όταν κρυπτογραφείτε αρχεία στο Android , τα αρχεία δεν θα είναι αναγνώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας κλαπεί, τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτό δεν θα είναι αναγνώσιμα, εφόσον δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί με ένα πραγματικό κλειδί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο κρυπτογράφησης του Android για να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο και απαιτεί πολύ χρόνο. Επίσης, θα κρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία σας, όχι τα επιλεγμένα. Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα μοιραστεί έναν εύκολο οδηγό για την κρυπτογράφηση συγκεκριμένων αρχείων σε συσκευές Android.

Κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση αρχείων στο Android

Η κρυπτογράφηση συγκεκριμένων αρχείων στο Android είναι εύκολη, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή. Επομένως, εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε συγκεκριμένα αρχεία στο Android σας, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

Πώς να κρυπτογραφήσετε και να αποκρυπτογραφήσετε αρχεία στο Android
Πώς να κρυπτογραφήσετε και να αποκρυπτογραφήσετε αρχεία στο Android

Χρήση Andrognito

Λοιπόν, το Andrognito είναι μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να κρύβετε τα αρχεία, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας κρυφά στη συσκευή σας. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο κρυπτογράφησης 256-bit στρατιωτικού βαθμού για την ασφάλεια των αρχείων σας. Δείτε πώς μπορείτε να κλειδώσετε συγκεκριμένα αρχεία στο Android.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Andrognito στη συσκευή σας Android από το Google Play Store.

 

2. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε την εφαρμογή από το App Drawer. Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας και ορίστε ένα 4ψήφιο PIN για να προστατεύσετε τα αρχεία σας.

 

3. Τώρα, θα δείτε την κύρια διεπαφή της εφαρμογής. Για κρυπτογράφηση αρχείων, πατήστε το κουμπί (+) στην κάτω δεξιά γωνία.

 

4. Επιλέξτε τον τύπο αρχείου που θέλετε να κρυπτογραφήσετε.

 

5. Τώρα περιηγηθείτε στο αρχείο που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και πατήστε το κουμπί επιλογής στην επάνω δεξιά γωνία.

 

6. Στην κάτω δεξιά γωνία, πατήστε το κουμπί κλειδώματος .

 

7. Στην προτροπή επιβεβαίωσης, πατήστε ξανά το κουμπί Κλείδωμα .

 

8. Αυτό θα κρυπτογραφήσει το αρχείο. Θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας όπως το παρακάτω.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κρυπτογραφήσετε συγκεκριμένα αρχεία στο smartphone Android σας.

 

Πώς να αποκρυπτογραφήσετε αρχεία στο Android

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εφαρμογή για την αποκρυπτογράφηση κρυπτογραφημένων αρχείων στο Android . Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω.

1. Ανοίξτε το συρτάρι της εφαρμογής Android και πατήστε την εφαρμογή Andrognito.

2. Τώρα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το 4ψήφιο PIN που έχετε ορίσει. Εισαγάγετε το PIN σας για πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο.

 

3. Τώρα, θα δείτε όλα τα αρχεία που έχετε κρυπτογραφήσει. Πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να αποκρυπτογραφήσετε.

 

4. Αφού επιλέξετε, πατήστε το κουμπί ξεκλειδώματος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

 

Αυτό είναι! Αυτό θα αποκρυπτογραφήσει τα κρυπτογραφημένα αρχεία στο smartphone Android σας.

Εάν άλλα μέλη χρησιμοποιούν συχνά το τηλέφωνό σας, η κρυπτογράφηση των αρχείων είναι καλή ιδέα. Η κρυπτογράφηση είναι πολύ καλύτερη από την απόκρυψη των αρχείων. Η εφαρμογή που έχουμε μοιραστεί είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση. Επίσης, δεν έχει αγορές εντός εφαρμογής. Έτσι, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε και να αποκρυπτογραφήσετε συγκεκριμένα αρχεία στο Android .

 

 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4962

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: