Πώς να παρακάμψετε τα CAPTCHA ιστότοπου σε iPhone, iPad και Mac

Κατά την περιήγησή σας στον Ιστό, βλέπετε συχνά μια οθόνη που λέει: “Το σύστημά μας εντόπισε ασυνήθιστη κίνηση από το δίκτυο του υπολογιστή σας”. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν την οθόνη αποδεικνύοντας ότι είστε άνθρωπος και όχι ρομπότ λύνοντας ένα Captcha (Απόλυτα αυτοματοποιημένο δημόσιο τεστ στροφής για να ξεχωρίσετε τους υπολογιστές και τους ανθρώπους)

Οι προκλήσεις CAPTCHA είναι συχνά εύκολο να επιλυθούν και μπορεί να διαφέρουν. Για παράδειγμα, μερικές φορές, μπορεί απλώς να σας ζητηθεί να πατήσετε το «Δεν είμαι ρομπότ». άλλες φορές, θα σας ζητηθεί να λύσετε ένα captcha εικόνας. Όλες οι μορφές CAPTCHA έχουν σχεδιαστεί για να επαληθεύουν αν είστε άνθρωπος ή bot.

Ενώ τα CAPTCHA είναι διασκεδαστικά στην επίλυση, μπορεί να γίνουν ενοχλητικά αν εμφανίζονται συχνά. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να αναζητήσετε τρόπους για να εξαλείψετε πλήρως τις προκλήσεις CAPTCHA. Για να αντιμετωπίσει μια τέτοια απογοήτευση, η Apple εισήγαγε μια νέα δυνατότητα στο iOS 16, γνωστή ως Αυτόματη επαλήθευσητο οποίο θα συζητήσουμε εδώ.

Τι είναι η αυτόματη επαλήθευση στο iPhone;

Με απλά λόγια, εάν είστε συνδεδεμένοι στο iPhone ή το iPad σας με το Apple ID σας, η Αυτόματη επαλήθευση θα λειτουργήσει μέσω ιδιωτικής επαλήθευσης ταυτότητας στις συμμετέχουσες εφαρμογές και ιστότοπους.

Με ενεργοποιημένη αυτήν τη δυνατότητα, ένας διακομιστής Apple επικυρώνει τη συσκευή και το Apple ID σας. Έτσι, αυτό εξαλείφει τις απαιτήσεις σας για τη συμπλήρωση ενός CAPTCHA για πρόσβαση σε εφαρμογές ή ιστότοπους.

Σύμφωνα με την Apple «Αυτή η επαλήθευση αποστέλλεται σε διακομιστή έκδοσης διακριτικών τρίτου μέρους, ο οποίος έχει επαληθευτεί από την Apple. Ο διακομιστής έκδοσης διακριτικού δημιουργεί ένα διακριτικό ιδιωτικής πρόσβασης που σας επαληθεύει στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο.”

Η Apple δηλώνει επίσης ότι δεν μαθαίνει ποτέ ποιες εφαρμογές ή ιστότοπους επισκέπτεστε και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησής σας. Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα απορρήτου με τη χρήση της λειτουργίας «Αυτόματη επαλήθευση» σε iPhone ή iPad.

Πώς να παρακάμψετε το CAPTCHA ιστότοπου στο iPhone

Η αυτόματη επαλήθευση είναι διαθέσιμη σε iOS 16, iPadOS 16.1, macOS Ventura ή νεότερη έκδοση. Αν θέλεις παρακάμψτε τον ιστότοπο CAPTCHA στο iPhone σαςΑκολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο δικό σας Πανό Apple ID στην κορυφή.

Πανό Apple ID

3. Στην οθόνη Apple ID, πατήστε Κωδικός πρόσβασης & Ασφάλεια.

Κωδικός πρόσβασης & Ασφάλεια

4. Στη συνέχεια, στην οθόνη Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για “Αυτόματη επαλήθευση‘.

Αυτόματη επαλήθευση

Αυτό είναι! Η Αυτόματη επαλήθευση θα ενεργοποιηθεί στο iPhone σας. Τώρα θα βλέπετε λιγότερα CAPTCHA καθώς περιηγείστε στον ιστό.

Πώς να παρακάμψετε το CAPTCHA ιστότοπου στο iPad

Όπως το iPhone, έχετε επίσης την ίδια δυνατότητα στο iPadOS 16.1. Επομένως, εάν έχετε iPad, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη επαλήθευση.

Μόλις ενεργοποιηθεί, θα βλέπετε λιγότερα CAPTCHA όταν επισκέπτεστε ιστότοπους ή έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Το iOS 16 σας επιτρέπει να παραλείψετε ορισμένα ενοχλητικά CAPTCHA(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να παρακάμψετε το Captcha ιστότοπου σε Mac;

Εάν χρησιμοποιείτε MAC που εκτελείται σε macOS Ventura ή νεότερη έκδοση, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη επαλήθευση. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη επαλήθευση σε Mac που εκτελεί macOS Ventura ή νεότερη έκδοση.

Παράκαμψη Captcha ιστότοπου σε Mac

  • Αρχικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος στο MAC σας.
  • Στις Ρυθμίσεις συστήματος, πατήστε στο δικό σας Πανό Apple ID στη δεξιά πλευρά.
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε σε Κωδικός πρόσβασης & Ασφάλεια.
  • Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για το ‘Αυτόματη επαλήθευση‘.

Αυτό είναι! Αυτό θα ενεργοποιήσει την Αυτόματη επαλήθευση στον υπολογιστή Mac σας.

Η Google συνεχίζει να ζητά να συμπληρώσει την εικόνα Captcha; 6 τρόποι για να το διορθώσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι γίνεται αν εξακολουθείτε να λαμβάνετε CAPTCHA;

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε CAPTCHA κατά την περιήγησή σας στον Ιστό, ελέγξτε εάν έχετε συνδεθεί στο iPhone, το iPad ή το Mac σας με το Apple ID σας.

Η δυνατότητα αυτόματης επαλήθευσης θα λειτουργήσει μόνο εάν έχετε συνδεθεί με το Apple ID σας. Επίσης, φροντίστε να ενημερώσετε τη συσκευή σας στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα. Τέλος, αν εξακολουθείτε να βλέπετε CAPTCHA, η εφαρμογή ή ο ιστότοπος δεν υποστηρίζουν την Αυτόματη επαλήθευση.

Έτσι, είναι πόσο εύκολο είναι να παρακάμψετε τον ιστότοπο CAPTCHA σε iPhone, iPad και MAC. Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, ειδικά εάν είστε εκνευρισμένοι με την επίλυση CAPTCHA. Εάν θεωρείτε χρήσιμη την ικανότητα του iPhone να παρακάμπτει τον ιστότοπο CAPTCHA, προτείνετε τη δυνατότητα στους φίλους σας κοινοποιώντας αυτό το άρθρο.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *