Πώς να σταματήσετε το Notepad από το άνοιγμα προηγούμενων αρχείων στα Windows 11

Πώς να σταματήσετε το Notepad από το άνοιγμα προηγούμενων αρχείων στα Windows 11

Το λειτουργικό σύστημα Windows διαθέτει ένα εγγενές εργαλείο επεξεργασίας κειμένου που ονομάζεται Σημειωματάριο. Το εργαλείο επεξεργασίας κειμένου είναι εξαιρετικό για το χειρισμό αρχείων κειμένου. Πρόσφατα, το Σημειωματάριο για Windows 11 έλαβε μια τεράστια αναβάθμιση. έχει νέα εμφάνιση, διεπαφή με καρτέλες και πολλά άλλα.

Μία από τις πιο χρήσιμες προσθήκες στο Σημειωματάριο των Windows 11 είναι η αυτόματη αποθήκευση της προόδου καθώς πληκτρολογείτε. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κλείσετε την εφαρμογή Σημειωματάριο κατά λάθος, το κείμενό σας θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο για επεξεργασία την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή.

Η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη και μειώνει σημαντικά την απώλεια δεδομένων, αλλά μπορεί να ερεθίσει πολλούς χρήστες. Η διεπαφή με καρτέλες και η δυνατότητα αποθήκευσης σημειώσεων κάνουν στην πραγματικότητα ολόκληρη τη διεπαφή ακατάστατη. Μερικές φορές, μπορεί επίσης να θέλετε να εμποδίσετε το Σημειωματάριο να ανοίξει το τελευταίο αρχείο/σημείωση.

Λάβαμε πολλά μηνύματα από τους αναγνώστες μας που ρωτούσαν πώς να σταματήσουμε το Notepad από το άνοιγμα του τελευταίου αρχείου στα Windows 11. Εάν διαβάζετε αυτόν τον οδηγό, μπορεί να αναζητάτε το ίδιο. Είναι δυνατό να σταματήσετε το Notepad να ανοίγει το τελευταίο αρχείο και δεν χρειάζεται να αλλάξετε την πολιτική τοπικής ομάδας ή τον Επεξεργαστή μητρώου.

Πώς να καταργήσετε την ομαδοποίηση εφαρμογών και να εμφανίσετε ετικέτες στη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Πώς να σταματήσετε το Notepad από το άνοιγμα προηγούμενων αρχείων στα Windows 11

Η επιλογή διακοπής του Notepad από το άνοιγμα προηγούμενων αρχείων στα Windows 11 είναι κρυμμένη βαθιά κάτω από τις ίδιες τις Ρυθμίσεις Σημειωματάριου. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται εργαλείο τρίτου μέρους. Παρακάτω, έχουμε κοινά βήματα για να σταματήσουμε το Notepad να ανοίγει προηγούμενα αρχεία κατά την εκκίνηση. Ας αρχίσουμε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Σημειωματάριο. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Εφαρμογή σημειωματάριο από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Εφαρμογή σημειωματάριο

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Σημειωματάριο, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις γρανάζι εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων του Σημειωματάριου.

Ρυθμίσεις εικονίδιο με το γρανάζι

3. Στις ρυθμίσεις του Σημειωματάριου, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Όταν ξεκινά το Σημειωματάριο τμήμα και επεκτείνετε το.

Ενότητα Όταν ξεκινά το Σημειωματάριο

4. Τώρα, θα βρείτε δύο επιλογές – Ανοίξτε περιεχόμενο από τις προηγούμενες συνεδρίες ή ανοίξτε ένα νέο παράθυρο.

5. Εάν δεν θέλετε το Σημειωματάριο να ανοίγει τα προηγούμενα αρχεία σας, επιλέξτε το Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο επιλογή.

Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο

Αυτό είναι! Τώρα, απλώς κλείστε την εφαρμογή Σημειωματάριο και ανοίξτε την ξανά. Την επόμενη φορά που θα ανοίξει το Σημειωματάριο, θα ξεκινήσει με ένα κενό αρχείο «Χωρίς τίτλο». Δεν θα δείτε το Σημειωματάριο να επαναφέρει τα προηγούμενα αρχεία σας.

Πώς να εξαναγκάσετε το Σημειωματάριο να ανοίξει περιεχόμενο από την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας;

Εάν αλλάξετε γνώμη και σκοπεύετε να δείτε περιεχόμενο από προηγούμενες περιόδους σύνδεσης στο Σημειωματάριο, πρέπει να αναγκάσετε το Σημειωματάριο να ανοίξει περιεχόμενο από τις προηγούμενες περιόδους σύνδεσης. Τα βήματα είναι σχεδόν τα ίδια. πρέπει να επιλέξετε την πρώτη επιλογή στο Βήμα 4.

1. Ανοίξτε το Εφαρμογή σημειωματάριο στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Εφαρμογή σημειωματάριο

2. Όταν ανοίξει το Σημειωματάριο, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις γρανάζι εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων.

Ρυθμίσεις γρανάζι εικονίδιο

3. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναπτύξτε το Όταν ξεκινά το Σημειωματάριο Ενότητα.

Ενότητα Όταν ξεκινά το Σημειωματάριο

4. Τώρα επιλέξτε Ανοίξτε το περιεχόμενο από την προηγούμενη συνεδρία.

Ανοίξτε το περιεχόμενο από την προηγούμενη συνεδρία

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναγκάσετε το Σημειωματάριο να φορτώσει περιεχόμενο από την προηγούμενη συνεδρία σας.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να αποτρέψετε το Σημειωματάριο να ανοίγει αρχεία από προηγούμενες περιόδους λειτουργίας στα Windows 11. Αν και αυτή είναι μια χρήσιμη δυνατότητα, αν τη βρίσκετε ενοχλητική, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να την απενεργοποιήσετε. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε το Microsoft Edge που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Πώς να αποσυνδεθείτε από άλλους χρήστες στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)

Πώς να ελέγξετε την υγεία του σκληρού δίσκου και του SSD στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *