Πώς να στείλετε μηνύματα από το Gmail

Πώς να στείλετε μηνύματα από το Gmail το 2023

Εκείνοι που διαχειρίζονται επιχειρήσεις στο διαδίκτυο μπορεί να γνωρίζουν τη σημασία της αποστολής ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως μήνυμα κειμένου ή το αντίστροφο. Ωστόσο, οι περισσότερες υπηρεσίες email που χρησιμοποιείτε δεν διαθέτουν δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων κειμένου.

Τώρα μπορεί να ρωτήσετε, γιατί κάποιος θα ήθελε να στείλει ένα μήνυμα κειμένου από το Gmail; Η αποστολή SMS από το Gmail θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, είναι πιο άνετο να πληκτρολογείτε ένα μήνυμα σε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή παρά σε ένα τηλέφωνο.

Δεύτερον, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στον εαυτό σας για να υπενθυμίσετε κάτι. Ό,τι κι αν είναι, το Gmail σάς επιτρέπει να στέλνετε ένα μήνυμα κειμένου με απλά βήματα. Επομένως, αν θέλετε στείλτε ένα μήνυμα κειμένου από το Gmail συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό.

Αποστολή μηνυμάτων κειμένου από το Gmail

Χρειάζεστε απλώς πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας για να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου από το Gmail. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω στείλτε ένα email ως SMS ή αντιστρόφως.

Στείλτε μηνύματα κειμένου από την εφαρμογή Gmail

Εάν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Gmail στο smartphone σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να στείλετε εύκολα ένα SMS από το Gmail. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Εφαρμογή Gmail στο Android ή το iPhone σας.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Gmail, πατήστε το Συνθέτω κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία.

10 καλύτερες εφαρμογές προγραμματισμού μηνυμάτων κειμένου για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Τώρα, ξεκινήστε να γράφετε το μήνυμα στο σώμα του email.

4. Αφού γράψετε το σώμα του email, πατήστε στο “Προς την” πεδίο και εισάγετε το 10ψήφιος αριθμός τηλεφώνου, ακολουθούμενος από @[gatewaydomain] θέλετε να στείλετε το email σας ως SMS.

5. Για παράδειγμα, εάν ο αριθμός τηλεφώνου του παραλήπτη είναι 0123456789 και είναι στην AT&T, πρέπει να εισαγάγετε [email protected] στο ‘Προς την’ πεδίο.

6. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το Στείλετε κουμπί για να στείλετε το email σας ως μήνυμα κειμένου.

Αυτό είναι! Ο παραλήπτης θα λάβει το email σας στα Εισερχόμενά του SMS.

Εύρεση του σωστού τομέα πύλης

Μπορείτε να στείλετε ένα email ως μήνυμα κειμένου σε οποιονδήποτε αριθμό μόνο εάν γνωρίζετε τους σωστούς τομείς πύλης. Ο τομέας πύλης εξαρτάται από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι.

Τώρα, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι τομέων πύλης – γραπτό μήνυμα και MMS. Η πύλη SMS σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως μηνύματα κειμένου, ενώ η πύλη MMS σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα με εικόνες και άλλα μέσα.

Για να βρείτε τον σωστό τομέα πύλης, αναζητήστε στο Google όρους όπως ‘SMS Gateway ‘. Για παράδειγμα, ‘SMS Gateway AT&T’, ‘SMS Gateway of T-Mobile’και τα λοιπά.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν πίνακα με την πύλη SMS και MMS των μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Άλλοι τρόποι για να βρείτε τον σωστό τομέα πύλης;

Το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε τον σωστό τομέα πύλης είναι να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν υπηρεσία αναζήτησης παρόχου. Για αυτό, επισκεφθείτε αυτό ιστοσελίδα και συμπληρώστε τον κωδικό χώρας και τον αριθμό.

Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου, λύστε το captcha και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση. Το εργαλείο web θα σας δείξει την πύλη SMS του παρεχόμενου αριθμού σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Gmail για να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου;

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε SMS στο Gmail σας, πρέπει να στείλετε ένα email ως μήνυμα κειμένου από το smartphone σας.

Απλά πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση email του παραλήπτη. Αφού μάθετε τη διεύθυνση email τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή SMS του smartphone σας για να στείλετε μηνύματα στα εισερχόμενα email τους.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Εφαρμογή SMS στο Android smartphone σας.

2. Γράψτε το μήνυμα που θέλετε να στείλετε ως email.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο ‘Προς τηνπεδίο στο επάνω μέρος και εισαγάγετε το Διεύθυνση Gmail του παραλήπτη. Πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση Gmail αντί για τον αριθμό τηλεφώνου.

4. Μόλις τελειώσετε, πατήστε στο Στείλετε κουμπί.

Αυτό είναι! Ο παραλήπτης θα λάβει το μήνυμά σας στα εισερχόμενά του στο Gmail.

Στείλτε SMS από το Gmail χρησιμοποιώντας το πρόσθετο Email to Text

Η κοινή μας μέθοδος δεν απαιτεί συνδρομή ή πρόσθετη εγκατάσταση εφαρμογής. Ωστόσο, θα λειτουργήσει μόνο με τους αριθμούς των οποίων τον τομέα SMS Gateway γνωρίζετε.

Και η εύρεση της σωστής πύλης SMS είναι από μόνη της μια περίπλοκη διαδικασία. Επομένως, εάν αποφεύγετε όλα αυτά τα προβλήματα και αναζητάτε μια ευκολότερη διέξοδο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο Email σε κείμενο Gmail.

Το πρόσθετο Email to Text σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα SMS από υπολογιστή ή κινητή συσκευή χρησιμοποιώντας το Gmail. Ωστόσο, το πρόσθετο λειτουργεί μόνο με αριθμούς τηλεφώνου των ΗΠΑ και του Καναδά.

  • Εγκαταστήστε το Email σε κείμενο πρόσθετο.
  • Τώρα ανοίξτε το Gmail και συντάξτε ένα νέο email που θέλετε να στείλετε ως SMS.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο ‘Email to Text’ στο κάτω μέρος του προσχέδιο παραθύρου.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε τον αριθμό τηλεφώνου από τις Επαφές Google ή έναν νέο.
  • Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποστολή» για να στείλετε το email ως SMS.

Αυτό είναι! Ο παραλήπτης θα λάβει το μήνυμά σας ως SMS στο τηλέφωνό του.

Διαβάστε επίσης: Πώς να στείλετε κρυπτογραφημένο/εμπιστευτικό email στο Gmail

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου από το Gmail. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την αποστολή SMS από το Gmail, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν βρίσκετε αυτό το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής Gmail Desktop στα Windows

Πώς να διορθώσετε το Gmail που δεν λειτουργεί στο Chrome

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Gmail σε Smartphone & PC

13 καλύτερες εφαρμογές αποκλεισμού SMS για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4903

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *