Πώς να συνδέσετε το Android TV σε WiFi

Πώς να συνδέσετε το Android TV σε WiFi [With and Without Remote]

Γρήγορη απάντηση

 • Μπορείτε να συνδέσετε το Android TV σας σε μια ενσύρματη/ασύρματη σύνδεση WiFi πλοηγώντας σε αυτήν Δίκτυο Ρυθμίσεις.
 • Χρησιμοποιήστε ποντίκι/πληκτρολόγιο, καλώδιο ethernet ή απομακρυσμένες εφαρμογές για να συνδέσετε το υλικολογισμικό της τηλεόρασης στο WiFi χωρίς τη χρήση τηλεχειριστηρίου.

Η σύνδεση του Android TV σας σε WiFi είναι απαραίτητη για τη ροή περιεχομένου μέσω του Διαδικτύου. Σας βοηθά να εξερευνήσετε τις λειτουργίες ροής τηλεόρασης, να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστό, να κάνετε ροή περιεχομένου από δημοφιλείς εφαρμογές κ.λπ. Μπορείτε να συνδέσετε εύκολα το Android TV σας στο WiFi με πλοήγηση στις Ρυθμίσεις Δικτύου. Επίσης το Κουμπί WPS στον δρομολογητή σας θα σας βοηθήσει να συνδέσετε αυτόματα το WiFi στην τηλεόρασή σας.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε όλους τους διαθέσιμους τρόπους για να συνδέσετε το Android TV σας σε WiFi. Εκτός από αυτό, μπορείτε να συνδέσετε την τηλεόρασή σας σε WiFi χωρίς να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο. Έχουμε εξηγήσει όλες αυτές τις μεθόδους λεπτομερώς.

Πώς να συνδέσετε το Android TV σε WiFi με τηλεχειριστήριο

Προηγουμένως, πρέπει ενεργοποιήστε το μόντεμ/δρομολογητή σας και βεβαιωθείτε ότι έχει ένα ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά συνδεδεμένη.

1. Γυρίστε ΕΠΙ Android TV σας.

2. Πατήστε το Κουμπί αφετηρίας στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

3. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις ή κάντε κλικ στο εικονίδιο σε σχήμα γραναζιού.

4. Ανάλογα με το υλικολογισμικό της τηλεόρασής σας, επιλέξτε αυτές τις επιλογές.

 • Επιλέγω Δίκτυο & Διαδίκτυο και πατήστε WiFi.
 • Κάντε κλικ Δίκτυο & Διαδίκτυο → Επιλογή Εύκολη εγκατάσταση → Επιλέξτε WiFi.
 • Ανοιξε Δίκτυο → Πατήστε Ρυθμιση δικτυου → Επιλέξτε Ανετα → Χτύπησε WiFi.

5. Επιλέξτε το δικό σας Δίκτυο WiFi από την εμφανιζόμενη λίστα για να το συνδέσετε χειροκίνητα.

6. Για αυτόματη σύνδεση, πατήστε το Κουμπί WPS στο δρομολογητή σας και πατήστε το Σύνδεση με το κουμπί WPS στο Android TV σας.

7. Εισαγάγετε το Όνομα χρήστη και Κωδικός πρόσβασης. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πώς να συνδέσετε το Android TV σε WiFi χωρίς τηλεχειριστήριο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για να συνδέσετε την τηλεόρασή σας σε WiFi χωρίς να χρησιμοποιήσετε τηλεχειριστήριο. Όταν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας λείπει ή δεν λειτουργεί σωστά, δοκιμάζετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους.

Συνδέστε την τηλεόραση σε WiFi χρησιμοποιώντας ποντίκι/πληκτρολόγιο USB

Οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν θύρες USB, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας. Συχνά χρησιμοποιείται για σύνδεση Μονάδες USB και πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων στην τηλεόρασή σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για πλοήγηση στην τηλεόρασή σας συνδέοντας ένα ποντίκι.

Εάν έχετε ποντίκι και πληκτρολόγιο USB, τοποθετήστε σταθερά τα καλώδια στις θύρες USB της τηλεόρασης. Επιβεβαιώστε την κατάσταση λειτουργίας του και χρησιμοποιήστε το για να συνδέσετε την τηλεόρασή σας στο WiFi.

Είναι ακόμα καλύτερα αν έχετε ένα Ποντίκι/πληκτρολόγιο Bluetooth. Πρέπει να το αντιστοιχίσετε με την τηλεόρασή σας για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Συνδέστε το Android TV στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας καλώδιο Ethernet

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο εάν δεν έχετε ποντίκι/πληκτρολόγιο. Για αυτό, θα πρέπει να έχετε ένα καλώδιο ethernet και να ελέγξετε εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει θύρα ethernet ή όχι.

Χρησιμοποιήστε το καλώδιο ethernet για να συνδέσετε τον δρομολογητή σας στην τηλεόραση. Επίσης, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το ρούτερ κοντά στην τηλεόρασή σας για να αποφύγετε τυχόν διακοπές. Αφού συνδεθείτε, ελέγξτε εάν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη στο WiFi ή όχι.

Συνδέστε την τηλεόραση σε WiFi χρησιμοποιώντας απομακρυσμένες εφαρμογές

Οι απομακρυσμένες εφαρμογές είναι ο ευκολότερος τρόπος για να συνδέσετε το Android TV σας σε WiFi χωρίς τηλεχειριστήριο. Ορισμένες τηλεοράσεις διαθέτουν επίσημες εφαρμογές τηλεχειρισμού. Εκτός αυτού, πολλές απομακρυσμένες εφαρμογές τρίτων είναι διαθέσιμες στο Play Store. Μπορείτε να πάρετε αυτό το επίσημο Εφαρμογή Android TV Remote από το Play Store για να ελέγξετε την τηλεόρασή σας.

Οι περισσότερες απομακρυσμένες εφαρμογές λειτουργούν μόνο αφού συνδεθούν με το ίδιο WiFi με την τηλεόρασή σας. Αυτό είναι όταν το Εφαρμογή τηλεχειριστηρίου IR Blaster είναι χρήσιμο, καθώς λειτουργεί με τη μετάδοση σημάτων υπερύθρων. Μόλις εγκατασταθεί, πατήστε οποιοδήποτε κουμπί στην απομακρυσμένη διεπαφή της εφαρμογής και θα εντοπίσει αυτόματα την τηλεόρασή σας. Τώρα, χρησιμοποιήστε το για να συνδέσετε το υλικολογισμικό στο WiFi.

Πώς να διορθώσετε το Android TV που δεν συνδέεται σε WiFi

Μπορεί να υπάρχουν φορές που δεν μπορείτε να συνδεθείτε ή να δείτε τη σύνδεση WiFi στην τηλεόρασή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το Android TV που δεν συνδέεται στο WiFi.

 • Κατά καιρούς, μπορεί να έχετε εισαγάγει λάθος κωδικό πρόσβασης. Δοκιμάστε ξανά και φροντίστε να δώσετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης.
 • Δοκιμάστε να επαναφέρετε το modem/router εάν η σύνδεση είναι ασταθής.
 • Επανεκκινήστε το Android TV.
 • Εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματη σύνδεση WiFi, ελέγξτε το καλώδιο και συνδέστε το αμέσως.
 • Αποσυνδέστε τη σύνδεση WiFi και επανασυνδεθείτε σε αυτήν.
 • Αποφύγετε να τοποθετείτε το ρούτερ σας μακριά από την τηλεόρασή σας.
 • Ενημερώστε το Android TV στην πιο πρόσφατη έκδοση και δοκιμάστε να το επανασυνδέσετε.
 • Επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της τηλεόρασής σας εάν όλες οι άλλες μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα.

FAQ

Πώς να συνδέσετε το κινητό Internet στο Android TV;

Αναψε το Διαδίκτυο και Hotspot στο κινητό σας. Τώρα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις WiFi στο Android TV σας χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους. Πατήστε το δικό σας Κινητό από τη λίστα και εισαγάγετε το hotspot Κωδικός πρόσβασης. Τέλος, χτυπήστε Συνδέω-συωδεομαι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πώς μπορώ να συνδέσω το Android TV σε WiFi που απαιτεί σύνδεση;

Πρέπει να συνδεθείτε ενώ χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε κοινό ασύρματο WiFi, όπως σε ένα ξενοδοχείο. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις WiFi της τηλεόρασης και επιλέξτε το Δίκτυο. Εμφανίζεται η οθόνη Συνδεθείτε στο δίκτυο Wi-Fiπατήστε πάνω του και εισαγάγετε τα σωστά διαπιστευτήρια για να συνδεθείτε.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *