Πώς θα φέρουν επανάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάπτυξη Web3 και το Socialfi;

Το Διαδίκτυο επόμενης γενιάς, ή Web3, είναι, στην πραγματικότητα, ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που βασίζεται στο blockchain. Η ανάπτυξη Web3 είναι μια ολοκαίνουργια εποχή τεχνολογίας που συνδυάζει το MetaFi, το GameFi και το SocialFi με στοιχεία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) για να θολώσουν τα όρια μεταξύ Web2 και κρυπτονομισμάτων.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ WEB3 ΚΑΙ SOCIALFI ΣΤΑ SOCIAL MEDAI

Γιατί Web3;

Από το 1994 έως το 2004, η πλειονότητα των πληροφοριών των ιστοσελίδων που μπορούσαν να προβληθούν στα πρώτα χρόνια του Διαδικτύου ήταν μονόδρομος. Ένας ιστότοπος δημιουργείται από έναν προγραμματιστή ή παραγωγό περιεχομένου που μπορεί να διαβάσει δεδομένα ακριβώς όπως ένας χρήστης. Με μια διαφορετική έννοια, κάποιος μπορεί μόνο να διαβάζει και όχι να γράφει στο Web 1.0.

Σύντομα μεταβήκαμε στο Web 2.0, όπου οι χρήστες μπορούσαν όχι μόνο να δουν υλικό αλλά και να το γράψουν. Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Whatsapp, το Instagram, το Youtube και άλλες άλλαξαν το Web 2.0 και του έδωσαν την ελευθερία να προωθήσει το περιεχόμενό του. Οι περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες είναι δωρεάν και χρησιμοποιούνται για διάφορα πράγματα. Μερικά άτομα τα χρησιμοποιούν για να διαφημιστούν, ενώ άλλα τα χρησιμοποιούν για να βγάλουν χρήματα. Η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Web3 είναι αυτή τη στιγμή η νεότερη μόδα.

Web 2.0 – Απώλεια ισχύος

Το πρόβλημα προκύπτει όταν αναφέρετε ότι η πλειοψηφία αυτών των πλατφορμών είναι δωρεάν. Το Facebook ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο δωρεάν, αλληλεπιδράτε με τους φίλους σας και ανακαλύπτετε τον κόσμο και τις πληροφορίες τους στη Wikipedia, αλλά τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι πραγματικά δωρεάν. Παρόμοια με το πώς το Twitter, το YouTube και η Google παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας.

Ανάπτυξη πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Web3 επόμενης γενιάς: Web3 & SocialFi

Τι ακριβώς είναι το SocialFi;

Στην αρχή, το να σκεφτόμαστε αποκεντρωμένες κοινωνικές λειτουργίες θα μπορούσε να φαίνεται παράλογο. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό να εκνευριστείτε για την πραγματικότητά τους αφού κατανοήσετε τις άμυνες και τα πλεονεκτήματα τους.

Η απάντηση του Web3 στην επερχόμενη γενιά μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το SocialFi.

Οι διαδικτυακοί χρήστες μετακινούνται από έναν κόσμο web2 σε έναν κόσμο web3 που κυριαρχείται από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Με τη συνεργασία με τον α εταιρεία ανάπτυξης web3 στο Ντουμπάιάτομα και επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη αυτής της αναδυόμενης τεχνολογίας για να δημιουργήσουν αποκεντρωμένες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να διευκολύνουν ασφαλείς συναλλαγές και να εξερευνήσουν νέες δυνατότητες για διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις.

Η εμφάνιση του SocialFi θα επιτρέψει τη δημιουργία αποκεντρωμένων κοινωνικών δικτύων συνδυάζοντας τη δικτύωση και τη χρηματοδότηση. SocialFi, ένας συνδυασμός social

Το MetaFi, το GameFi και το DeFi είναι εδώ για να συνυπάρχουν με την ανάπτυξη πολυμέσων και Web3. Παραπέμπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια οικονομική υποκάστα σε μια αλυσίδα μπλοκ.

Η ιδέα συνδυάζει τις βασικές αρχές της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) με μεθόδους ανάπτυξης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Web3, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να παράγουν, να ελέγχουν και να κατέχουν περιεχόμενο σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Με εκατομμύρια χρήστες να συμμετέχουν ενεργά, έχει ήδη προσελκύσει εκατοντάδες πρωτοβουλίες.

SocialFi: Μια νέα αρχή

Η αποκέντρωση, η ευπάθεια και ο έλεγχος των χρηστών είναι χαρακτηριστικά του SocialFi. Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργούν στην εποχή του Web 2.0 αποθηκεύουν δεδομένα χρηστών προκειμένου να παράγουν έσοδα που ωφελούν οριακά μόνο τους χρήστες. Τα κύρια ζητήματα με την παραδοσιακή κοινωνική δικτύωση που επιδιώκει να λύσει το SocialFi είναι:

Κυριαρχία & Εξουσία Δεδομένων

Τα δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης συλλέγουν και αποθηκεύουν δεδομένα χρηστών όσο νόμιμα μπορούν, τόσο μέσα στο δικό τους δίκτυο όσο και από εξωτερικές πηγές που τελικά τους ανήκουν.

Η τεχνολογία Web3 και blockchain θα χρησιμοποιηθούν από το SocialFi για να κάνουν τη συλλογή δεδομένων χρηστών διαφανή και αμετάβλητη.

Κατανομή παροχών

Δημοσιεύοντας διαφημίσεις ανάλογα με την επισκεψιμότητα των χρηστών, ο κάτοχος της πλατφόρμας μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη με την ανάπτυξη της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Web3. Κερδίζουν από υψηλότερα επίπεδα επισκεψιμότητας και αφοσίωσης, που έχει ως αποτέλεσμα δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις, ενώ οι χρήστες κερδίζουν μόνο από τη χρήση της πλατφόρμας.

Νομισματοποίηση – Ίσα δικαιώματα

Πολλά έργα SocialFi εντοπίζουν αυτήν την άνιση κατανομή πλεονεκτημάτων και αναζητούν τρόπους για να επιτρέψουν στους χρήστες να κερδίσουν χρήματα από την κοινωνική επιρροή και τη χρήση τους.

Απόρρητο και ασφάλεια

Στην παραδοσιακή δικτύωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάθε εγγραφή λογαριασμού απαιτεί τα στοιχεία του χρήστη, τα οποία διατηρούνται στη βάση δεδομένων του χειριστή και είναι πολύ ευάλωτα σε διαρροή, όπως αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση email κ.λπ.

Το SocialFi που βασίζεται σε Blockchain είναι μια λύση ανάπτυξης πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Web3 που συμβάλλει στην προστασία της ασφάλειας και του απορρήτου διατηρώντας ανώνυμες τις πληροφορίες αναγνώρισης του χρήστη.

Διαταραχή μέσων κοινωνικής δικτύωσης Web3

Ποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει η Web3 Development καθώς σύντομα διακόπτει τη δικτύωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Ελευθερία του Λόγου

Το SocialFi είναι μια οπτική επίδειξη προσωπικής αξίας που χρησιμοποιεί τα χρήματα ως μέσο. Οι αρχάριοι ή οι διασημότητες με επιρροή θα αυξήσουν τον έλεγχο του καρτέλ τους στην παραγωγή περιεχομένου. Αντίθετα, περιεχόμενο από χρήστες που έχουν καθυστερήσει ή λιγότερο παραγωγικούς γενικούς χρήστες απαιτεί συχνά πρόσθετη εξερεύνηση.

Ενίσχυση του συστήματος ανταμοιβής

Υπάρχουν πλέον δύο κύριοι τρόποι για να πληρώνονται οι χρήστες στο SocialFi.

  • Δημιουργήστε πρώτα περιεχόμενο και μετά παρακολουθήστε για σχόλια από τους ακόλουθους.
  • Δεύτερον, οι συγγραφείς μπορούν να λάβουν αποζημίωση για το γραπτό τους, μια έννοια που ονομάζεται “Write-to-Earn” που σχετίζεται με το “Play-to-Earn”.

Χαρακτηριστικά SocialFi & Web3

Η δημιουργία του Web3 και του SocialFi προσθέτει μερικές νέες δυνατότητες στο διαδίκτυο που το κάνουν καλύτερο από ό,τι είναι σήμερα, όπως:

  • Όλα μπορούν να επαληθευτούν.
  • Δεν χρειάζεται να πιστεύεις.
  • Αίσθημα ιδιοκτησίας.
  • Δεν απαιτείται εξουσιοδότηση.
  • Δυνατό και αποκεντρωμένο.
  • Χρηματοδότηση και ισότητα.

Τα τελευταία σοφά λόγια

Η εφεύρεση επόμενης γενιάς γνωστή ως SocialFi συνδυάζει το DeFi και τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσει μια τεχνολογική λύση αιχμής. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι εδραιωμένες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες των απογόνων των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και DeFi με τη βοήθεια μιας έμπειρης εταιρείας δημιουργίας πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Web3.

Η ανάπτυξη Web3 και το SocialFi είναι αναμφισβήτητα εδώ για να μείνουν και να βελτιώσουν τον κόσμο διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες του Διαδικτύου αποζημιώνονται για την άδεια ειδοποιήσεων, ανακοινώσεων κ.λπ. με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας.

Παρόμοια με την άνοδο του DeFi το καλοκαίρι του 2020, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζονται από το SocialFi και το Web3 ενδέχεται να παρουσιάσουν κατάρρευση το 2023. Μια πρόσφατη άνοδος στα δημιουργικά δίκτυα μπορεί να έχει προκαλέσει αύξηση του ποσοστού παραίτησης. Εάν εφαρμοστεί, πολλοί δυσαρεστημένοι χρήστες θα καλωσορίσουν την ευκαιρία να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook και το Twitter.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *