Reddit στα αποτελέσματα αναζήτησής

Πάρα πολύ Reddit στα αποτελέσματα αναζήτησής σας; Δείτε πώς να το αφαιρέσετε

Σημαντικά σημεία του άρθρου

  • Τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google κυριαρχούνται από πλατφόρμες ανταλλαγής γνώσεων όπως το Reddit και το Quora λόγω προηγούμενων ενημερώσεων αλγορίθμων.
  • Μπορείτε να εξαιρέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους όπως το Reddit από τα αποτελέσματα αναζήτησής σας προσθέτοντας έναν τροποποιητή αναζήτησης όπως “-site:reddit.com” στο ερώτημά σας.
  • Αυτό το τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αποκλεισμό οποιουδήποτε ιστότοπου, βελτιώνοντας τη χρησιμότητα των αναζητήσεών σας εν μέσω συνεχών αλλαγών στην Αναζήτηση Google.

Παρατηρήσατε τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google που είναι γεμάτα με αναρτήσεις από μια χούφτα τοποθεσιών; Είμαστε εδώ για να σας πούμε πώς να αφαιρέσετε αυτούς τους ιστότοπους από τις αναζητήσεις σας.

Ιστότοποι όπως το Reddit, το Quora, το LinkedIn και το Medium, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς, έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στο Google, επομένως δείτε πώς μπορείτε να εξαιρέσετε αυτούς τους συνδέσμους από τα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να διαγράψετε Τάσεις αναζητήσεις στο Google

Γιατί βλέπετε τόσους πολλούς συνδέσμους Reddit στις αναζητήσεις σας

Προτού σας πούμε πώς να αφαιρέσετε ορισμένους ιστότοπους από τις αναζητήσεις σας, ας δούμε γιατί ορισμένοι ιστότοποι κυριαρχούν στα SERP της Google (σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης).

Ως μέρος της δηλωμένης αποστολής της να βοηθά τους ανθρώπους να πλοηγούνται στον ιστό, η Google ενημερώνει τακτικά τον αλγόριθμο Αναζήτησης. Είτε μέσω περιστασιακών σημαντικών ενημερώσεων είτε μέσω μικρότερων ενημερώσεων που συμβαίνουν συχνότερα, τα SERP αλλάζουν συνεχώς. Ως μέρος αυτού, οι ιστότοποι θα κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω στην κατάταξη καθώς η Google αξιολογεί πόσο καλά καλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης Google με το Quora και το Reddit να κυριαρχούν

Αυτήν τη στιγμή, η Αναζήτηση Google εξελίσσεται, με την Google να ενεργεί για να αντιμετωπίσει την άνοδο των chatbot AI, όπως το ChatGPT. Ένα συστατικό αυτού είναι η προώθηση (ή η υπερβολική προώθηση) πλατφορμών ανταλλαγής γνώσεων γεμάτες με άτομα που μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες. Επειδή η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να έχει προσωπικές εμπειρίες από την αγορά μιας νέας τηλεόρασης ή τη δημιουργία μιας λίστας αναπαραγωγής Spotify, για να αναφέρω δύο παραδείγματα, η Google δίνει σε αυτούς τους ιστότοπους επιπλέον βαρύτητα στην κατάταξή της.

Αυτό δεν είναι εντελώς νέο, καθώς η Google αρχίζει να εμφανίζει περισσότερα φόρουμ και ιστολόγια από το 2021 και μετά. Ωστόσο, το 2023, αυτό έγινε μια ακόμη μεγαλύτερη αλλαγή, με τις αναρτήσεις στο φόρουμ και τους προσωπικούς λογαριασμούς να ωθήσουν περαιτέρω τα SERP σε σημείο που οι τελικοί χρήστες άρχισαν να το παρατηρούν – και να ενοχλούνται από αυτό. Πολλοί ιστότοποι εστιασμένοι στην αναζήτηση έχουν συζητήσει αυτό το θέμα, αλλά Γη μηχανών αναζήτησης παρέχει μια αξιοπρεπή περίληψη για όσους ενδιαφέρονται για το ιστορικό.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ιστότοποι όπως το Reddit εμφανίζονται συχνά στην κορυφή ή κοντά σε όλα τα ερωτήματα, με ιστότοπους που είναι αφιερωμένοι στο να βοηθούν άτομα με ερωτήματα αναζήτησης να κατέβουν στην κατάταξη. Ευτυχώς, είναι εύκολο να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα με μη αυτόματο τρόπο.

Πώς να εξαιρέσετε όλους τους συνδέσμους Reddit από τα αποτελέσματα αναζήτησής σας

Η εξαίρεση συγκεκριμένων τοποθεσιών από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και δεν απαιτεί τίποτα άλλο από τη γνώση του πώς να το κάνετε.

Αρχικά, ανοίξτε την Αναζήτηση Google και πληκτρολογήστε το ερώτημά σας όπως θα κάνατε συνήθως. Στη συνέχεια, προσθέστε το “-site:reddit.com” στο ερώτημα για να εξαιρέσετε τον αναφερόμενο ιστότοπο (σε αυτήν την περίπτωση, το Reddit).

Φροντίστε να συμπεριλάβετε το “-” (σύμβολο μείον), καθώς το χάνετε σημαίνει ότι η Google θα παρέχει αποτελέσματα ΜΟΝΟ από τον αναφερόμενο ιστότοπο, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουμε εδώ. Είναι επίσης σημαντικό να συμπεριλάβετε το τμήμα “.com”, καθώς διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει. Φυσικά, εάν ο ιστότοπος που θέλετε να εξαιρέσετε από τα αποτελέσματα αναζήτησής σας χρησιμοποιεί διαφορετικό τομέα ανώτατου επιπέδου (TLD—για παράδειγμα, .co.uk ή .org), χρησιμοποιήστε τον.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει σωστά τον τροποποιητή αναζήτησης, τα αποτελέσματα θα πρέπει να φορτωθούν με τον ιστότοπο που έχετε επιλέξει για να εξαιρέσετε ότι λείπει. Εάν εξακολουθούν να εμφανίζονται, τότε έχετε κάνει κάτι λάθος. Και όπως συμβαίνει με όλους τους τροποποιητές αναζήτησης, πρέπει να γράψετε αυτό ακριβώς όπως αναφέρεται.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε περισσότερους από έναν ιστότοπους από τα αποτελέσματά σας προσθέτοντας τον τροποποιητή αναζήτησης για δεύτερη φορά με διαφορετική διεύθυνση URL και μια τρίτη ή τέταρτη κ.λπ.

Χρησιμοποιήστε αυτό το τέχνασμα για να εξαιρέσετε οποιονδήποτε ιστότοπο από τις αναζητήσεις Google

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα για να εξαιρέσετε αποτελέσματα από οποιονδήποτε ιστότοπο θέλετε. Έχουμε επικεντρωθεί στο Reddit εδώ, καθώς αυτό (μαζί με το Quora, το LinkedIn, το Medium και άλλα) είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η νέα Αναζήτηση Google προωθεί φόρουμ και ιστολόγια σε ενημερωτικούς ιστότοπους. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον συγκεκριμένο τροποποιητή αναζήτησης για να εξαιρέσετε οποιονδήποτε ιστότοπο(ους) από τα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Τώρα ξέρετε πώς να εξαιρέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google. Θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι οι αναζητήσεις σας έχουν γίνει πιο χρήσιμες ως αποτέλεσμα!

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *