Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Απαιτείται συμβατή GPU με D3D11» στα Windows

Τα Windows μπορεί να είναι τα καλύτερα για παιχνίδια. έχει περισσότερα σφάλματα από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα. Εάν είστε παίκτης υπολογιστή, ενδέχεται να έχετε ήδη αντιμετωπίσει ένα μήνυμα σφάλματος «d3d11-compatible GPU» κατά την εκτέλεση συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει το GPU συμβατή με D3D11 σημαίνει σφάλμα και γιατί συμβαίνει κατά την εκκίνηση συγκεκριμένων παιχνιδιών; Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε το σφάλμα παιχνιδιού και πώς να το διορθώσετε.

Τι σημαίνει το σφάλμα D3D11-Compatible GPU is Required;

Προτού κατανοήσετε το μήνυμα σφάλματος, πρέπει να γνωρίζετε για το Direct3D 11, ένα στοιχείο λογισμικού του Microsoft DirectX για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών.

Το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται εάν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι που απαιτεί κάρτα γραφικών συμβατή με το Direct3D 11.

Εάν ένα παιχνίδι απαιτεί τις δυνατότητες υλικού του Direct3D 11, αλλά η κάρτα γραφικών σας δεν είναι συμβατή, θα δείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στο σφάλμα ‘D3D11-compatible GPU’ στα Windows είναι τα παλιά ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης γραφικών.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενισχύσετε την απόδοση στο BlueStacks (Βέλτιστες ρυθμίσεις GPU)

Πώς να ελέγξω την κάρτα γραφικών (GPU) στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα GPU συμβατό με το D3D11 στα Windows;

Τώρα που ξέρετε γιατί εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος, τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. Είναι δυνατό να διορθώσετε τη συμβατή GPU με D3D11 που απαιτείται για την εκτέλεση του μηνύματος σφάλματος κινητήρα στα Windows. Για αυτό, ακολουθήστε τις μεθόδους που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows σε εκκρεμότητα

Τα Windows εγκαθιστούν αυτόματα την πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Έτσι, εάν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός με οποιαδήποτε νέα έκδοση του DirectX, η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος θα πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση.

Για να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα Windows, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

Ενημερωμένη έκδοση για Windows

3. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Ελεγχος για ενημερώσεις κουμπί.

Ελεγχος για ενημερώσεις

4. Τώρα, η ενημέρωση των Windows θα εκτελεστεί και θα πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση όλων των εκκρεμών ενημερώσεων.

Αυτό είναι! Έτσι είναι εύκολο να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα των Windows.

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών

Το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε το μήνυμα σφάλματος Windows D3D11-Compatible GPU είναι να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας.

Όπως γνωρίζουμε, τα παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης κάρτας γραφικών μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν απρόσκλητα σφάλματα. Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες είναι ότι λαμβάνετε το μήνυμα σφάλματος μόνο λόγω του ξεπερασμένου προγράμματος οδήγησης.

Επομένως, συνιστάται να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών στα Windows μέσω της Διαχείρισης Συσκευών. Δείτε πώς μπορείτε να το ενημερώσετε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Device Manager. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών σας και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

4. Επιλέξτε Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης στην οθόνη Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης

Αυτό είναι! Τώρα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης.

3. Επιδιορθώστε το Visual C++ Redistributables

Οι κατεστραμμένες ή ελλείπουσες βιβλιοθήκες χρόνου εκτέλεσης με δυνατότητα αναδιανομής Microsoft Visual C++ είναι ένας άλλος λόγος για τη «GPU συμβατή με D3D11». Στα Windows 11, μπορείτε να τα επιδιορθώσετε αντί να τα εγκαταστήσετε ξανά. Δείτε πώς μπορείτε να επιδιορθώσετε τα αναδιανεμητέα Visual C++ στα Windows.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Εφαρμογές Ενότητα.

Εφαρμογές

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ Εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εγκατεστημένες εφαρμογές

4. Στη συνέχεια, βρείτε όλα Microsoft Visual C++ με δυνατότητα αναδιανομής. Κάντε δεξί κλικ πάνω τους και επιλέξτε Τροποποιώ.

Τροποποιώ

5. Στον οδηγό Modify Setup, κάντε κλικ στο ‘Επισκευήκουμπί ‘.

Επισκευή

Αυτό είναι! Πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα για όλα τα Microsoft Visual C++ Redistributables που είναι διαθέσιμα στον υπολογιστή σας.

4. Ρυθμίστε το παιχνίδι ώστε να χρησιμοποιεί τη GPU σας

Λοιπόν, εάν έχετε έναν υπολογιστή με ενσωματωμένα και αποκλειστικά γραφικά, είναι καλύτερο να ρυθμίσετε το παιχνίδι να χρησιμοποιεί μια ειδική κάρτα γραφικών.

Πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές στις ρυθμίσεις προτιμήσεων γραφικών για να απαλλαγείτε από το μήνυμα σφάλματος. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

κάντε κλικ στην ενότητα Σύστημα

2. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Απεικόνιση.

κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση

3. Στην οθόνη Εμφάνιση, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Γραφικά.

κάντε κλικ στην επιλογή Γραφικά

4. Στη συνέχεια, βρείτε το παιχνίδι που εκπέμπει το μήνυμα σφάλματος. Επιλέξτε το και κάντε κλικ Επιλογές.

κάντε κλικ στις Επιλογές

5. Στην προτίμηση Γραφικά, επιλέξτε Υψηλή απόδοση.

επιλέξτε την επιλογή High-Performance

Αυτό είναι! Εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και απενεργοποιήστε τον Ενσωματωμένο προσαρμογέα γραφικών.

5. Λήψη και εγκατάσταση των Βιβλιοθηκών χρόνου εκτέλεσης DirectX

Πολλοί χρήστες των Windows στο φόρουμ της Microsoft ισχυρίστηκαν ότι διόρθωσαν το σφάλμα «D3D11-Compatible GPU» εγκαθιστώντας τις βιβλιοθήκες χρόνου εκτέλεσης DirectX. Το πρόγραμμα εγκατάστασης του DirectX Runtime Libraries αντικαθιστά όλα τα αρχεία DirectX που λείπουν/κατεστραμμένα. Δείτε πώς να το εγκαταστήσετε στα Windows.

ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη

  • Ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και επισκεφτείτε αυτό ιστοσελίδα.
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα λήψης για να πραγματοποιήσετε λήψη του dxwebsetup.exe στον υπολογιστή σας.
  • Μετά τη λήψη, εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και επιλέξτε check the δέχομαι τη συμφωνία επιλογή και επιλέξτε Επόμενο.
  • Στην επόμενη οθόνη, καταργήστε την επιλογή όλων των bundleware.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο στον οδηγό εγκατάστασης του DirectX και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.
  • Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο Φινίρισμα κουμπί.

Αυτό είναι! Μόλις εγκατασταθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ξεκινήστε το παιχνίδι εμφανίζοντας το μήνυμα σφάλματος «D3D11 GPU».

6. Επιβάλετε το DirectX 11 στο Steam

Εάν αντιμετωπίσατε το σφάλμα «Απαιτείται η συμβατή GPU με D3D11 για την εκτέλεση του κινητήρα» κατά την εκκίνηση ενός παιχνιδιού Steam, πρέπει να επιβάλετε το DirectX 11 στο Steam. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Εκκινήστε τον υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή Steam και μεταβείτε στο Βιβλιοθήκη αυτί.

Βιβλιοθήκη

2. Τώρα κάντε δεξί κλικ στο παιχνίδι, εμφανίζοντας το μήνυμα σφάλματος και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Γενικός αυτί.

Γενικός

4. Στην επιλογή Εκκίνηση, πληκτρολογήστε -dx11.

-dx11

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή-πελάτη του Steam και επανεκκινήστε το παιχνίδι. Αυτή τη φορά, δεν θα δείτε το μήνυμα σφάλματος.

7. Εκτελέστε την εντολή SFC

Το SFC ή το System File Checker είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση κατεστραμμένων αρχείων συστήματος. Το σφάλμα “D3D11-Compatible GPU” μπορεί μερικές φορές να προκύψει λόγω κατεστραμμένου ή ελλείποντος πεδίου συστήματος.

Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να σαρώσετε τα αρχεία του συστήματός σας με το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου αρχείων συστήματος. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο SFC στα Windows.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε sfc /scannow και πατήστε Εισαγω.

sfc /scannow

Αυτό είναι! Τώρα, θα εκτελεστεί το βοηθητικό πρόγραμμα System File Checker. Αυτό πιθανότατα θα διορθώσει όλα τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και τελικά θα επιλύσει το μήνυμα σφάλματος “Απαιτείται συμβατή GPU με D3D11”.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας στα Windows

Έτσι, αυτοί είναι οι λίγοι καλύτεροι τρόποι για την επίλυση του σφάλματος «D3F11 Compatible GPU» στο λειτουργικό σύστημα Windows. Ελπίζουμε ότι οι μέθοδοι που έχουμε μοιραστεί έχουν επιλύσει το μήνυμα. Εάν βρίσκετε αυτό το άρθρο χρήσιμο, μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε με άλλους.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση κουμπιού επιφάνειας εργασίας στα Windows 11

Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ήχου στα Windows 11 (Όλες οι μέθοδοι)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5429

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *