Πώς να ρυθμίσετε τις συντομεύσεις σάρωσης ασφαλείας των Windows στα Windows 11

Το ενσωματωμένο antivirus των Windows 11 ονομάζεται Windows Security και μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από ιούς, κακόβουλο λογισμικό, adware και Ransomware. Επίσης, στην τελευταία ενημέρωση, η Microsoft έχει προσθέσει προστασία εκμετάλλευσης στα Windows 11.

Παρόλο που η Ασφάλεια των Windows σαρώνει αυτόματα το σύστημά σας περιοδικά, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε τη σάρωση με μη αυτόματο τρόπο. Ενώ η έναρξη μιας μη αυτόματης σάρωσης είναι εύκολη, η άμεση πρόσβαση σε όλες τις επιλογές σάρωσης που προσφέρονται από τα Windows 11 θα ήταν ευκολότερη.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί τους καλύτερους τρόπους ρύθμισης συντομεύσεων σάρωσης ασφαλείας των Windows στα Windows 11. Ας τους δούμε.

1. Δημιουργήστε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας γρήγορης σάρωσης

Αυτή η μέθοδος θα δημιουργήσει μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας Γρήγορης σάρωσης ασφαλείας των Windows. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :

1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Νέο > Συντόμευση.

Νέο > Συντόμευση

εισάγετε την παρακάτω διαδρομή

3. Στο παράθυρο ονόματος συντόμευσης, εισαγάγετε ένα όνομα συντόμευσης, όπως π.χ Σάρωση ασφαλείας ή Σάρωση προστασίας από ιούς και κάντε κλικ ο Φινίρισμα κουμπί.

Σάρωση ασφαλείας

4. Θα βρείτε τη νέα συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Κάντε διπλό κλικ πάνω του για να εκτελέσετε τη σάρωση.

Ιδιότητες

5. Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τη συντόμευση, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

6. Στις ιδιότητες συντόμευσης, κάντε κλικ στο Αλλαγή εικονιδίου .

Αλλαγή εικονιδίου

7. Στο πεδίο Αναζήτηση εικονιδίων σε αυτό το αρχείο:, επικολλήστε το μονοπάτι:

%ProgramFiles%\Windows Defender\EppManifest.dll

επικολλήστε το μονοπάτι

7. Επιλέξτε το εικονίδιο που θέλετε να ορίσετε και κάντε κλικ στο Ισχύουν .

2. Δημιουργήστε συντόμευση επιλογών σάρωσης ασφαλείας των Windows

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για να ανοίξετε τη σελίδα προστασίας από ιούς και απειλές της ασφάλειας των Windows. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να επιλέξετε απευθείας τον τύπο σάρωσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Νέο > Συντόμευση.

Νέο > Συντόμευση

3. Στο παράθυρο Name the shortcut, ονομάστε το αρχείο συντόμευσης οτιδήποτε επιθυμείτε, όπως Επιλογές σάρωσης, Σάρωση ασφαλείας ή Προστασία από ιούς και απειλές.

ονομάστε το αρχείο συντόμευσης

4. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο συντόμευσης που πρέπει να δημιουργήσετε και επιλέξτε τις επιλογές σάρωσης.

επιλέξτε τις επιλογές σάρωσης

Εάν θέλετε έναν ακόμα πιο εύκολο τρόπο πρόσβασης στην εφαρμογή Ασφάλεια των Windows στα Windows 11, μπορείτε να προσθέσετε μια συντόμευση στο μενού Περιεχόμενο. Για να προσθέσετε επιλογές σάρωσης Ασφάλειας των Windows στο μενού περιβάλλοντος, ακολουθήστε μερικά απλά βήματα παρακάτω.

1. Επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο και πραγματοποιήστε λήψη του Αρχείο ZIP Winaero Tweaker.

2. Αφού κάνετε λήψη του αρχείου ZIP, εξαγάγετε το και εκτελέστε το εκτελέσιμο αρχείο WinaeroTweaker. Τώρα, ακολουθήστε το οδηγίες επί της οθόνης και ολοκληρώστε το μέρος εγκατάστασης.

εκτελέστε το εκτελέσιμο αρχείο WinaeroTweaker

3. Μόλις εγκατασταθεί, εκτελέστε το Winawer Tweaker και κάντε διπλό κλικ στο Κατάλογος συμφραζόμενων στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Κατάλογος συμφραζόμενων

4. Τώρα επιλέξτε Windows Security στα αριστερά. Στη δεξιά πλευρά, ελέγξτε το Προσθήκη υπομενού Ασφάλεια των Windows στο μενού περιβάλλοντος της επιφάνειας εργασίας επιλογή.

5. Αυτό θα προσθέσει το υπομενού Ασφάλεια των Windows στο μενού περιβάλλοντος στα Windows 11. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών > Ασφάλεια των Windows.

Εμφάνιση περισσότερων επιλογών > Ασφάλεια των Windows

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι δημιουργίας συντομεύσεων σάρωσης ασφαλείας των Windows στα Windows 11. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συντομεύσεις σάρωσης όποτε θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *