Τα 3 καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για τη δημιουργία διαδραστικών χαρτών

Τα 3 καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για τη δημιουργία διαδραστικών χαρτών

Ένας διαδραστικός χάρτης είναι ένας χάρτης που βασίζεται στον ιστό που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλικ, μετατόπιση και μεγέθυνση του περιεχομένου για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτοί οι χάρτες μπορούν να είναι γεωγραφικοί για να εμφανίζουν συγκεκριμένες τοποθεσίες ή να εφαρμόζουν επίπεδα για να επισημάνουν πολλαπλά σύνολα δεδομένων. Πολλοί διαδραστικοί χάρτες θα χρησιμοποιούν τεχνολογία geo-tagging, η οποία υλοποιεί ένα ενσωματωμένο GPS που προσδιορίζει την τοποθεσία ενός χρήστη.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία οδήγησης στο Google Assistant(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Παραδείγματα Διαδραστικών Χαρτών

Κατά τη διάρκεια της Πανδημίας

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του COVID-19, νέα καταστήματα χρησιμοποίησαν διαδραστικούς χάρτες για να τονίσουν τα διαφορετικά ποσοστά μολύνσεων ανά πόλη, πολιτεία και χώρα. Οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν μεγέθυνση σε διάφορες περιοχές του χάρτη για να αναζητήσουν συγκεκριμένα δεδομένα.

Εκλογικοί Χάρτες

Τα πολιτικά κόμματα θα αναπτύξουν διαδραστικούς χάρτες για την πρόβλεψη και την πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων όποτε οι άνθρωποι καλούνται να ψηφίσουν.

Επιχειρησιακή Ανάπτυξη και Ανάπτυξη

Οποιοσδήποτε εργάζεται σε πωλήσεις, logistics ή μάρκετινγκ κατανοεί τον αντίκτυπο που έχουν οι διαδραστικοί χάρτες για βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Αυτοί οι χάρτες βοηθούν στην καθοδήγηση των περιοχών πωλήσεων, τονίζουν τα τμήματα μάρκετινγκ και προσφέρουν ανεκτίμητους πόρους για το συντονισμό των αλυσίδων εφοδιασμού.

Τα καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία για διαδραστικούς χάρτες

Όταν θέλετε να αξιοποιήσετε τα δεδομένα ή είστε περίεργοι για την ανάπτυξη της πελατειακής σας βάσης, η εύρεση του κατάλληλου διαδικτυακού λογισμικού χαρτογράφησης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, υπάρχουν τρία διαδικτυακά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε διαδραστικούς χάρτες που μπορούν να προσφέρουν τα δεδομένα που χρειάζεστε με τρόπο κατανοητό.

Χαρτογραφικός

Δυνητικά το πιο ευέλικτο διαδικτυακό εργαλείο για όποιον θέλει να αναπτύξει διαδραστικούς χάρτες, το Maptive έχει όλα όσα θα μπορούσατε να θέλετε από λογισμικό. Οι χρήστες μπορούν να υλοποιήσουν δεδομένα χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες για την εμφάνιση γεωγραφικών δεδομένων. Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, ανεβάστε όλες τις πηγές δεδομένων στην πλατφόρμα από τα Φύλλα Google ή το Excel. Από εκεί, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν έναν παγκόσμιο χάρτη, ενσωματώνοντας διαδραστικούς χάρτες σε ένα ιστολόγιο ή ιστοσελίδα και πολλά άλλα.

Το Maptive υπερέχει στο να είναι φιλικό προς τον χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν δωρεάν και να ανεβάσουν τα δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά. Προσφέρουν διάφορες επιλογές προσαρμογής, με φωτογραφίες, χρώματα, δείκτες και μοναδικά εικονίδια. Οι προχωρημένοι επαγγελματίες χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τη χαρτογράφηση εδαφών, τα πολύγωνα χρόνου οδήγησης, τη χαρτογράφηση θερμότητας ή τους σχεδιαστές διαδρομών πολλαπλών στάσεων. Τέλος, αυτό το λογισμικό λειτουργεί με μικρά σύνολα δεδομένων ή εκτεταμένα χαρτοφυλάκια περιεχομένου, καθιστώντας το προσαρμόσιμο σε κάθε επιχείρηση και κλάδο.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης των Χαρτών Google το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

MapBox

Αυτό το λογισμικό είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία διαδραστικών χαρτών, αλλά έχει μια τεχνική απαίτηση που μπορεί να εκτείνεται πέρα ​​από τον μέσο χρήστη. Το MapBox είναι σαν το Photoshop, προσφέροντας στους σχεδιαστές τον έλεγχο των πάντων εντός του χάρτη. Αυτό το λογισμικό ενσωματώνει δεδομένα χαρτών που ενημερώνονται ζωντανά, αλλά συνιστάται για προγραμματιστές αντί για τον μέσο ιδιοκτήτη επιχείρησης.

Χάρτες Google

Τα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν τους Χάρτες Google για οδηγίες και για τον εντοπισμό μερικών εστιατορίων, αλλά το API Χαρτών Google επιτρέπει σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να δημιουργούν διαδραστικούς χάρτες. Η τιμολόγηση με το API Χαρτών Google ποικίλλει ανάλογα με τη χρήση και την κλίμακα, αλλά ενδέχεται να απαιτείται προγραμματιστής ή ειδικός κωδικοποίησης για την υλοποίηση όλων των λειτουργιών.

Πολλά χαρακτηριστικά σχεδιασμού δεν απαιτούν κωδικοποίηση, αλλά υπάρχει μια σημαντική καμπύλη εκμάθησης για την εφαρμογή προηγμένων λειτουργιών. Η εφαρμογή Χάρτες Google περιέχει μια περιεκτική βιβλιοθήκη οδηγιών, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρο για τον μέσο ιδιοκτήτη επιχείρησης.

Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία στους Χάρτες Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πλεονεκτήματα των Διαδραστικών Χαρτών

Οπτική εμφάνιση δεδομένων

Τα περισσότερα άτομα επεξεργάζονται οπτικά δεδομένα πολύ πιο γρήγορα από τον γραπτό λόγο, καθιστώντας τους διαδραστικούς χάρτες απαραίτητους για την κατανόηση των σχετικών δεδομένων. Τα διαφορετικά επίπεδα επιτρέπουν διάφορα σύνολα δεδομένων, δίνοντας στους χρήστες τον έλεγχο των διαθέσιμων πληροφοριών.

Διατηρήστε τη ροή χρήστη

Οι χρήστες μπορούν να συλλέξουν τις πληροφορίες που χρειάζονται αβίαστα και ξεκάθαρα κατά την εφαρμογή ενός διαδραστικού χάρτη στην εταιρεία σας. Ένας διαδραστικός χάρτης θα πρέπει να εμφανίζει διαισθητικά σχετικές πληροφορίες για να διατηρεί τους χρήστες στην επιδιωκόμενη ροή.

Για παράδειγμα, δείχνοντας στην ομάδα πωλήσεών σας την προβλεπόμενη ανάπτυξη σε μια γεωγραφική περιοχή, αποφύγετε το περιττό κείμενο ή πολλές σελίδες. Όσο πιο γρήγορα μπορεί ένα άτομο να λάβει τις πληροφορίες, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, βελτιώνοντας συνολικά  τη διαδικασία πωλήσεων .

Η Google φέρνει τη λειτουργία AR Live View στους Χάρτες Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *