Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης VPS Hosting

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης VPS Hosting

Λόγω της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της προσιτότητας του, το VPS ή ο εικονικός ιδιωτικός διακομιστής, ήταν η προτιμώμενη λύση φιλοξενίας για χιλιάδες διαδικτυακές επιχειρήσεις.

Και παρόλο που έχει επίσης ορισμένους περιορισμούς σχετικά με τη διαχείριση και τη συντήρηση της κυκλοφορίας, τα οφέλη του είναι πολύ περισσότερα.

Γιατί να επιλέξετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας VPS για τον ιστότοπό σας;

Ειναι καλος παροχος το HostGator?(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μόλις η επιχείρησή σας ξεπεράσει τη χωρητικότητα του παρόχου κοινόχρηστης φιλοξενίας σας, θα σας βοηθούσε αν ξεκινούσατε να ψάχνετε για ένα VPS.

Η μετεγκατάσταση είναι δωρεάν και τα φθηνότερα προγράμματα VPS είναι λίγο πιο ακριβά από τις πιο δημοφιλείς προσφορές κοινής φιλοξενίας.

Προσιτότητα

Πρώτα και κύρια, η φιλοξενία VPS είναι αρκετά προσιτή. Εάν έχετε ψωνίσει, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι οι προσφορές γνωριμίας ξεκινούν από λίγο περισσότερα από μερικά δολάρια το μήνα.

Πόσο κοστίζει πραγματικά το VPS;

Τα πράγματα όμως αλλάζουν μετά τον πρώτο χρόνο. Το όνομα τομέα δεν είναι πλέον δωρεάν και μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον πόρους εάν η επιχείρησή σας έχει αναπτυχθεί . Η μηνιαία χρέωση πιθανότατα θα εξαρτηθεί από την περίοδο ανανέωσης.

Για παράδειγμα, εάν εγγραφείτε για 36 μήνες, ένα πακέτο VPS μεσαίου επιπέδου θα σας κοστίσει περίπου 50 $ ανά μήνα. Συνήθως περιλαμβάνει τους ακόλουθους πόρους:

2 CPU με έξοδο πάνω από 2 GHzΤουλάχιστον 4 GB RAM 60 GB αποθηκευτικού χώρου (κατά προτίμηση SSD) Εύρος ζώνης 2 TBcPanelΤουλάχιστον δύο αποκλειστικές IPsSSL

Γιατί οι Blogger προτιμούν το Bluehost: Ο ταχύτερος, πιο αξιόπιστος πάροχος φιλοξενίας Ιστού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Επεκτασιμότητα

 Το δεύτερο πιο σημαντικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας του ιστότοπού σας σε έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή είναι η επεκτασιμότητα.    

Όποτε χρειάζεστε περισσότερους πόρους, απλώς μεταβείτε σε ένα πιο ακριβό πρόγραμμα με περισσότερο χώρο αποθήκευσης, CPU και εύρος ζώνης.

Το κακό είναι ότι είναι δύσκολο να επιστρέψεις σε ένα φθηνότερο σχέδιο αν η αγορά μείνει στάσιμη. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να ψάξετε για φθηνότερες προσφορές VPS.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress: Οδηγός βήμα προς βήμα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η φιλοξενία VPS είναι προσαρμοσμένη

Περισσότερο από το 40% των ιστοσελίδων παγκοσμίως βασίζονται σε WordPress. Υπάρχουν πολλές προσαρμοσμένες επιλογές για φιλοξενία VPS στον Καναδά και αλλού.

VPS WordPress Hosting

Κατά κανόνα, οι ιστότοποι WordPress που φιλοξενούνται από VPS αποδίδουν πολύ καλύτερα από αυτούς που φιλοξενούνται από κοινού. Είναι επίσης πιο αξιόπιστα και ασφαλή.

Καθώς οι λογαριασμοί VPS είναι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο, κάθε κάτοχος ιστότοπου WP μπορεί να εκτελέσει τα προσαρμοσμένα πακέτα λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών του.

Καθώς οι πελάτες VPS δεν ανταγωνίζονται για πόρους, οι ιστότοποί τους WP είναι πάντα online και αντιμετωπίζουν καλύτερα τις αυξήσεις της επισκεψιμότητας.

Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο σε 5 λεπτά με το WordPress(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενισχυμένη ασφάλεια

Όπως ειπώθηκε νωρίτερα, οι διαφορετικοί χρήστες ενός VPS δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Επομένως, εάν ένας χρήστης χάσει μια κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας, το λάθος του δεν εκθέτει τους ιστότοπους των άλλων χρηστών σε κινδύνους.

Σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή, ο ιστότοπός σας μπορεί να μολυνθεί από ιστότοπους άλλων χρηστών μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και τη συντήρηση.

Περισσότερος Έλεγχος

Ενώ η διανομή πόρων διακομιστή είναι η μόνη ανησυχία των χρηστών κοινής φιλοξενίας, οι χρήστες VPS διαθέτουν μεγαλύτερο έλεγχο. Δεδομένης κάποιας εμπειρίας κωδικοποίησης, μπορούν να αναπτύξουν εγγενείς εφαρμογές ή μια μοναδική διεπαφή χρήστη.

Εάν, από την άλλη πλευρά, η κωδικοποίηση δεν είναι η υπερδύναμή σας, μπορείτε πάντα να εγγραφείτε για ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας VPS. Θα είναι πιο ακριβό, αλλά δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κρίσιμες βασικές ενημερώσεις.

Νέες εμπειρίες με τους νέους desktop υπολογιστές και τα workstations της HP!(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ταχύτερη φόρτωση σελίδας

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κοινόχρηστη φιλοξενία, πρέπει να έχετε παρουσιάσει καθυστερήσεις στη φόρτωση σελίδας. Αυτό συμβαίνει επειδή η απόδοση του ιστότοπού σας εξαρτάται από τους πόρους που σας άφησαν άλλοι ενοικιαστές διακομιστή.

Αντίθετα, μπορείτε να ρυθμίσετε έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή ανάλογα με τις ανάγκες του ιστότοπού σας. Οι ιστότοποι που φιλοξενούνται από VPS αντιμετωπίζουν λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας και οι σελίδες τους φορτώνουν πιο γρήγορα από τους κοινόχρηστους ιστότοπους φιλοξενίας.

Ελαστικότητα

Αυτό το πλεονέκτημα της φιλοξενίας VPS συχνά παραβλέπεται. Εάν, για παράδειγμα, έχετε ένα δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να ζητήσετε περισσότερη μνήμη RAM και εύρος ζώνης κατά τις Μαύρες Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα της Ημέρας των Ευχαριστιών έναντι μιας εφάπαξ πληρωμής. Μόλις η κίνηση αρχίσει να μειώνεται, μπορείτε να κατεβείτε στο τυπικό σας σχέδιο.

Υγιής ανταγωνισμός

Χωρίς υπερβολή, το VPS είναι η πιο δημοφιλής λύση φιλοξενίας παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι νέοι πάροχοι έρχονται στο διαδίκτυο καθημερινά με πιο προσοδοφόρες προσφορές γνωριμίας.

Αυτό το υγιές επιχειρηματικό κλίμα σημαίνει ότι θα μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από τον έναν πάροχο φιλοξενίας VPS στον άλλο, εάν εντοπίσετε μια καλύτερη συμφωνία.

Από την άλλη πλευρά, οι πάροχοι γνωρίζουν καλά αυτή την τάση και προσπαθούν να διατηρήσουν τους πιστούς πελάτες τους με απίστευτες εκπτώσεις ανανέωσης .

Μειονεκτήματα: The Housing Metaphor

Πολλοί συνάδελφοι συγγραφείς συγκρίνουν την κοινή φιλοξενία με ένα διαμέρισμα σε πολυώροφο κτίριο. Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε τους γείτονές σας, αλλά ποτέ να μην αλληλεπιδράτε άμεσα μαζί τους.

Εδώ είναι εμφανές ένα μειονέκτημα του VPS: είναι πιο ακριβό από την κοινή φιλοξενία. Στο πλαίσιο αυτής της πτυχής, η διαχείριση της φιλοξενίας VPS κοστίζει περισσότερο από τη μη διαχειριζόμενη.

Περιορισμοί

Τι θα συμβεί εάν η διαδικτυακή επιχειρηματική σας οικογένεια συνεχίσει να μεγαλώνει; Λοιπόν, θα έρθει η στιγμή που το διαμέρισμά σας φιλοξενίας VPS θα γίνει πολύ μικρό.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για ένα αποκλειστικό πρόγραμμα φιλοξενίας, όπως να έχετε ένα ξεχωριστό σπίτι με γκαζόν και μια μεγάλη αυλή.     

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *