Πώς να επιστρέψετε τα παιχνίδια PS4 και PS5 στο Playstation Store για επιστροφή χρημάτων

Πώς να επιστρέψετε τα παιχνίδια PS4 και PS5 στο Playstation Store για επιστροφή χρημάτων

Οι επιδείξεις για παιχνίδια είναι ελάχιστες αυτές τις μέρες, επομένως μερικές φορές θα αγοράζετε ένα παιχνίδι από το PlayStation Network και είναι εντελώς βρωμερό. Σίγουρα, θα μπορούσατε να συνεχίσετε να το παίζετε και να ελπίζετε ότι θα γίνει καλύτερο. Ή θα μπορούσατε να υποβάλετε ένα αίτημα επιστροφής χρημάτων στο PlayStation Store, να λάβετε τα χρήματά σας πίσω και να αγοράσετε ένα παιχνίδι που πραγματικά απολαμβάνετε .

Το κλειδί είναι η κατανόηση των πολιτικών επιστροφής χρημάτων του PlayStation και της Sony. Ενώ δίνουν μια γενναιόδωρη περίοδο επιστροφής χρημάτων 14 ημερών, επισυνάπτονται προειδοποιήσεις ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου.

Κατανοώντας την πολιτική επιστροφής χρημάτων του PlayStation

Με την πρώτη ματιά, η πολιτική επιστροφής χρημάτων του PlayStation φαίνεται γενναιόδωρη. Ένα διάστημα δύο εβδομάδων από την ημερομηνία αγοράς για να επιστρέψετε ένα ψηφιακό παιχνίδι είναι πολύ. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό αλίευμα.

“Εάν έχετε ξεκινήσει τη λήψη ή τη ροή του περιεχομένου που αγοράσατε, δεν θα δικαιούστε επιστροφή χρημάτων εκτός εάν το περιεχόμενο είναι ελαττωματικό.”

Παιχνίδια και πρόσθετα

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιστρέψετε ένα παιχνίδι επειδή δεν σας άρεσε. Στην πραγματικότητα, ο μόνος έγκυρος λόγος για να επιστρέψετε ένα πλήρες παιχνίδι μετά τη λήψη του είναι εάν το παιχνίδι δεν λειτουργεί. Ωστόσο, ένα παιχνίδι σπάνια φτάνει στο κατάστημα χωρίς να έχει δοκιμαστεί. Το μόνο σημαντικό παράδειγμα αυτού είναι το Cyberpunk 2077, το οποίο αναβάθμισε την πολιτική επιστροφής χρημάτων του PlayStation λόγω του αριθμού των ανθρώπων που το μισούσαν.

Ωστόσο, με την τρέχουσα μεταβατική περίοδο μεταξύ των γενεών, ορισμένα παιχνίδια PS4 ενδέχεται να μην είναι συμβατά με μια κονσόλα PS5 ή το αντίστροφο. Αυτό λογίζεται ως “μη λειτουργικό” και ισχύει για επιστροφή χρημάτων.

Το πρόσθετο περιεχόμενο, όπως οι κάρτες σεζόν ή τα αναλώσιμα παιχνιδιών, εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.

Συνδρομές

Οι συνδρομές είναι ελαφρώς διαφορετικές. Εάν αγοράσετε μια συνδρομή και διαπιστώσετε ότι δεν την απολαμβάνετε (για παράδειγμα, ένα πάσο μάχης για ένα παιχνίδι με παράλογες απαιτήσεις), έχετε έως και 14 ημέρες για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Το PlayStation ενδέχεται να μειώσει το ποσό επιστροφής χρημάτων με βάση το πόσο χρησιμοποιήσατε την υπηρεσία.

Προπαραγγελίες

Εάν έχετε προπαραγγείλει ένα παιχνίδι πολύ νωρίτερα, μπορείτε να ακυρώσετε αυτήν την προπαραγγελία και να λάβετε επιστροφή χρημάτων ανά πάσα στιγμή μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε προπαραγγείλει λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία, το παιχνίδι συμμορφώνεται με τους ίδιους κανόνες με τις κανονικές αγορές παιχνιδιού: έχετε δύο εβδομάδες μετά την αγορά.

Πώς να επιστρέψετε ένα παιχνίδι

Η επιστροφή ενός παιχνιδιού δεν είναι τόσο απλή όσο η επιλογή του από το μενού του PlayStation. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη του PlayStation για βοήθεια. Λάβετε υπόψη ότι οι επιστροφές χρημάτων μπορούν να εκδοθούν κατά περίπτωση. ακόμα κι αν έχετε αρχίσει να παίζετε κάτι, υπάρχει πιθανότητα ένας εκπρόσωπος να σας επιστρέψει τα χρήματα εάν εξηγήσετε την κατάσταση.

Εάν γνωρίζετε ότι θέλετε επιστροφή χρημάτων για ένα παιχνίδι (ίσως το αγόρασε κάποιο αδερφάκι ή δεν είναι αυτό που νομίζατε), δείτε πώς να το επιστρέψετε.

Ανοίξτε τη σελίδα υποστήριξης του PlayStation .
Επιλέξτε τον τύπο περιεχομένου για το οποίο επιστρέφετε χρήματα: παιχνίδια, συνδρομές ή προπαραγγελίες.

Επιλέξτε Επικοινωνία με την υποστήριξη του PlayStation.
Επιλέξτε PS Store & Refunds.

Επιλέξτε επιστροφές χρημάτων στο PlayStation Store.
Επιλέξτε Ζωντανή συνομιλία.

Εισαγάγετε το όνομα και το επώνυμό σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Έναρξη συνομιλίας.

Πρώτα θα μιλήσετε σε ένα chatbot που θα σας ρωτήσει εάν είστε ο κάτοχος του λογαριασμού PSN που χρεώθηκε. Επιλέξτε Ναι.

Επιλέξτε τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να επιστρέψετε τα χρήματα.

Επιλέξτε τον λόγο που θέλετε να το επιστρέψετε.

Ανάλογα με την απάντησή σας, το bot θα συνεχίσει να κάνει ερωτήσεις. Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις και μετά θα επικοινωνήσετε με έναν ζωντανό πράκτορα. Εάν δεν υπάρχει ζωντανός πράκτορας, το bot θα σας παράσχει έναν αριθμό αναγνωριστικού υποστήριξης που θα πρέπει να παρακολουθείτε μέχρι να μπορέσετε να μιλήσετε με έναν ζωντανό πράκτορα.

Εάν ένα παιχνίδι πληροί τα κριτήρια, θα πρέπει να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Δεν είναι τόσο απλό όσο ορισμένες πολιτικές επιστροφής χρημάτων, όπως αυτές από το Xbox ή το Amazon, αλλά είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή για αγορά PlayStation Store.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το PlayStation θα επιστρέψει τα χρήματα στην αρχική μέθοδο πληρωμής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τύποι πληρωμής που δεν το επιτρέπουν. Αυτά περιλαμβάνουν Bancontact, Paysafecard και κουπόνια χρημάτων. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, τα χρήματα επιστρέφονται στο Πορτοφόλι PSN σας.

Μερικές προειδοποιήσεις. Υπάρχουν μερικές συμβουλές στο διαδίκτυο για τις οποίες μπορείτε να ζητήσετε αντιστροφή χρέωσης στην πιστωτική σας κάρτα, εάν δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων στο PS Store. Μην το κάνεις αυτό. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του λογαριασμού σας και την απώλεια όλου του ψηφιακού περιεχομένου σας.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, το PlayStation θα υιοθετούσε μια πολιτική επιστροφής χρημάτων παρόμοια με το Steam . Εάν παίζετε λιγότερο από δύο ώρες, θα έχετε 14 ημέρες για να επιστρέψετε ένα παιχνίδι. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει. Να είστε προσεκτικοί με αυτά που αγοράζετε. Διαβάστε τις κριτικές πριν αγοράσετε και ζητήστε επιστροφές χρημάτων όσο πιο σπάνια γίνεται. Όσο λιγότερες επιστροφές χρημάτων έχετε ζητήσει, τόσο πιο πιθανό είναι να σας βοηθήσουν οι εκπρόσωποι του PlayStation Store.

Οι Ειδήσεις Google επανασχεδιάστηκαν για τον ιστότοπο για επιτραπέζιους υπολογιστές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *