τεχνικές για τη λήψη φωτογραφιών τοπίων

8 Βασικές τεχνικές για τη λήψη φωτογραφιών τοπίων στο τηλέφωνό σας

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες τεχνικές και τακτικές για να βελτιώσετε τη φωτογραφία τοπίων στο smartphone σας.
  • Αναζητήστε ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο τοπίο, όπως υφές, δομές και φωτισμό.
  • Προσθέστε άτομα, αντικείμενα και χρησιμοποιήστε αντικείμενα γύρω σας για να δημιουργήσετε δυναμικές φωτογραφίες τοπίων στο smartphone σας.

Εάν θέλετε να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες τοπίου με το τηλέφωνό σας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Θα καλύψουμε πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την κάμερα του smartphone σας για να κάνετε τις εικόνες σας να φαίνονται καλύτερες, καθώς και πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το περιβάλλον γύρω σας για βέλτιστα αποτελέσματα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί η ροή βίντεο;

14 καλύτερα θέματα Google Chrome που πρέπει να δοκιμάσετε

1 .Σμίκρυνση στο Smartphone σας

Για μερικές φωτογραφίες τοπίων, θα θέλετε να χωρέσετε περισσότερο στην εικόνα. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν τραβάτε εικόνες από ένα πλεονέκτημα, όπως ένα βουνό, ή αφού έχετε μόλις περπατήσει σε μια περιοχή με απότομο υψόμετρο (είτε είναι στη φύση είτε στην κορυφή ενός πύργου εκκλησίας σε μια πόλη ). Ο ευκολότερος τρόπος για να τραβήξετε καλύτερες λήψεις τοπίου της σκηνής είναι να κάνετε σμίκρυνση στο smartphone σας.

Οι επιλογές σας θα εξαρτηθούν από τη συσκευή που έχετε. Για παράδειγμα, μπορώ να κάνω σμίκρυνση στο 0,5 x στο iPhone μου. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά ειδικά όταν πετάω, όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα που τράβηξα παρακάτω σε ένα πρόσφατο ταξίδι στην Ισλανδία.

<a class="button" style="background-color: #9966cc ; color: #ffffff; padding: 10px 20px; border-radius: 0; text-decoration: none; display: inline-block;" href="https://invite.viber.com/?g2=AQA4Q8OjiUu%2B8VKhf8bA803dz6LcQDOtunJM7CXYn%2F0fVV0ne5M7vn3ay2P3i7B2"><span style="font-weight: bold;"> </span><span style="font-weight: bold;"> Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber </span>

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν φακό για το smartphone σας, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια ακριβή εναλλακτική λύση. Ωστόσο, αν αυτό είναι κάτι που θέλετε να κάνετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε αυτούς τους φακούς κάμερας smartphone.

2 Αναζητήστε ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο τοπίο

τεχνικές για τη λήψη φωτογραφιών τοπίων

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε άμεσα τις εικόνες τοπίων να φαίνονται καλύτερες στο smartphone σας είναι να αναζητήσετε ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο τοπίο που φωτογραφίζετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε υφές στα βουνά ή στο νερό. Αξίζει επίσης να σκεφτείτε την ώρα της ημέρας που τραβάτε — τον χειμώνα, για παράδειγμα, μου αρέσει πολύ να βγαίνω έξω γύρω από την ανατολή του ηλίου και (ελπίζω) να έχω έναν εκπληκτικό ροζ ουρανό.

Εάν βρίσκεστε σε μια αγροτική τοποθεσία, η αναζήτηση για μοναχικά σπίτια και παρόμοια χαρακτηριστικά είναι επίσης ένας ισχυρός τρόπος για να εστιάσετε αμέσως την προσοχή του θεατή σε ένα μέρος. Η απομόνωση των θεμάτων σας βοηθά επίσης να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τον αρνητικό χώρο στη φωτογραφία σας.

3 Συμπεριλάβετε άτομα στις φωτογραφίες τοπίων σας

Φωτογραφία τοπίου με πρόσωπο σε πρώτο πλάνο

Η λήψη μοναδικών φωτογραφιών σε τουριστικές τοποθεσίες και άλλα δημοφιλή μέρη είναι πολύ δύσκολη, αλλά ένας άμεσος τρόπος για να κάνετε την εικόνα «δική σας» είναι να συμπεριλάβετε άτομα. Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να το κάνω αυτό είναι να κάνω το άτομο (ή τους ανθρώπους) να φαίνονται πολύ μικροί στο τοπίο, κάτι που μπορείτε να κάνετε κάνοντας σμίκρυνση ή απομακρυνόμενοι.

Με αυτόν τον τρόπο θα τονίσετε πόσο τεράστιο και δραματικό είναι το τοπίο, γεγονός που το καθιστά μια ιδιαίτερα ισχυρή τεχνική εάν κάνετε πεζοπορία σε απομακρυσμένες περιοχές. Μπορείτε επίσης να πλησιάσετε αν χρειαστεί, αλλά το τοπίο θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι η προτεραιότητα στη λήψη σας, διαφορετικά, γίνεται πορτρέτο.

Αν θέλετε να βελτιώσετε τη φωτογραφία τοπίων σας γενικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να δείτε τις κορυφαίες συμβουλές μου για τη φωτογραφία τοπίων.

4 Χρησιμοποιήστε τα αντικείμενα γύρω σας

Μια φωτογραφία τοπίου που τραβήχτηκε μέσα από ένα αντικείμενο σε έναν γκρεμό

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η φωτογραφία τοπίων πρέπει απλώς να είναι μια λήψη αυτού που έχετε μπροστά σας. Αυτό, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια και είναι ένα από τα πολλά λάθη φωτογραφίας τοπίου που κάνουν οι άνθρωποι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη αντικειμένων για να προσθέσετε μια πιο δυναμική εμφάνιση στις φωτογραφίες σας. το κλειδί είναι να κοιτάς και να δουλεύεις με αυτό που υπάρχει ήδη γύρω σου.

Ένα παράδειγμα του τι μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η λήψη φωτογραφιών μέσα από αντικείμενα ή πίσω από αυτά. Για παράδειγμα, μπορείτε να σταθείτε μέσα σε μια σπηλιά και να φωτογραφίσετε το εξωτερικό — έχοντας και την οροφή της σπηλιάς σε θέα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τρύπες σε δέντρα ή κτίρια για να καταγράψετε τι υπάρχει γύρω σας.

Μια άλλη επιλογή που αξίζει να δοκιμάσετε είναι να στέκεστε πίσω από δέντρα, τοίχους και παρόμοια αντικείμενα. Μπορεί επίσης να θέλετε να μαζέψετε λίγο χιόνι και να το ρίξετε στην εικόνα σας, απλά φροντίστε να μην καταστρέψετε τον φακό σας στη διαδικασία!

5 Χρησιμοποιήστε ένα κινητό τρίποδο (ή κάτι παρόμοιο)

Η λήψη με το χέρι είναι βολική και θα σας εξυπηρετήσει καλά σε πολλές περιπτώσεις, αλλά μπορεί να συναντήσετε καταστάσεις όπου χρειάζεστε το smartphone σας να μείνει ακίνητο. Για παράδειγμα, όταν φωτογραφίζετε σε χαμηλό φωτισμό, η συσκευή σας είναι πολύ πιο ευαίσθητη στο κούνημα της κάμερας και σε άλλες ενοχλήσεις. Ομοίως, ο άνεμος και ο κρύος καιρός μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το σώμα σας να κινείται περισσότερο (κάτι που, ως εκ τούτου, αυξάνει τις πιθανότητές σας για θολή εικόνα).

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πιο ευκρινή εικόνα πιο συχνά, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα τρίποδο για το smartphone σας. Επιλέξτε ένα από τα καλύτερα τρίποδα τηλεφώνου εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίπεδες επιφάνειες όπως τοίχους και δάπεδα.

τεχνικές για τη λήψη φωτογραφιών τοπίων

6 Προσθέστε ευκρίνεια ή ευκρίνεια σε μια εφαρμογή επεξεργασίας

Μέχρι στιγμής, έχουμε καλύψει πώς να κάνετε τις φωτογραφίες τοπίων να φαίνονται καλύτερες εστιάζοντας στο περιβάλλον σας ή ελέγχοντας την κάμερα του smartphone σας. Ωστόσο, για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ίσως θελήσετε επίσης να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για να προσθέσετε ευκρίνεια ή ευκρίνεια.

Εκτός και αν χρησιμοποιείτε HDR, οι κάμερες των smartphone μπορεί μερικές φορές να είναι πιο επίπεδες από ό,τι θα θέλατε. Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν προσπαθείτε να επιδείξετε τις υφές στις εικόνες σας. Η προσθήκη διαύγειας ή ευκρίνειας θα σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό με ελάχιστη φασαρία.

Εάν διαθέτετε iPhone, μπορείτε να προσθέσετε ευκρίνεια και ευκρίνεια μέσω της εφαρμογής Φωτογραφίες. Άλλες επιλογές για χρήστες smartphone περιλαμβάνουν το Lightroom και το Photoshop Express. Δείτε τη σύγκριση Lightroom με Photoshop Express εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εργαλεία.

7 Μάθετε πότε να φωτογραφίζετε σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό

Αν και ο οριζόντιος προσανατολισμός μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να φωτογραφίζετε πάντα τοπία με το smartphone σας σε κλίση, αυτό δεν είναι αλήθεια. Συχνά θα τραβάτε τοπικές λήψεις με αυτόν τον τρόπο, αλλά μερικές φορές είναι λογικό να τραβάτε με κατακόρυφο προσανατολισμό.

Παραδείγματα για το πότε μπορεί να θέλετε να τραβήξετε οριζόντιες εικόνες σε κατακόρυφο προσανατολισμό περιλαμβάνουν:

  • Θέλετε να φωτογραφίσετε ψηλότερα αντικείμενα και να σταθείτε πιο κοντά τους (π.χ. βουνά και δέντρα).
  • Σκοπεύετε να μοιραστείτε τις εικόνες σας στο Instagram.
  • Θέλετε να εστιάσετε σε συγκεκριμένα θέματα και να αφαιρέσετε τον όγκο των πραγμάτων γύρω τους.

Εάν έχετε ποτέ αμφιβολίες, μπορείτε πάντα να φωτογραφίσετε την ίδια λήψη τόσο σε οριζόντιο όσο και σε πορτρέτο προτού αποφασίσετε την προτίμησή σας.

8 Δημιουργήστε δύο όψεις στην εικόνα σας

Φωτογραφία που δείχνει τις δύο πλευρές ενός τοπίου σε έναν ποταμό

Εάν θέλετε μοναδικά αποτελέσματα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε γραμμές και μοτίβα για να δημιουργήσετε δύο πλευρές της εικόνας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποτάμια και δρόμους. Το πώς θα τα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από εσάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε συμμετρία στις φωτογραφίες σας κάνοντας και τις δύο πλευρές να φαίνονται ίδιες.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι πιο λογικό να εμφανίζονται αντίθετες σκηνές. Για παράδειγμα, η μία πλευρά του ποταμού μπορεί να είναι επίπεδη και η άλλη είναι πολύ πιο λοφώδης. Σκεφτείτε το περιβάλλον σας και τι είναι πιο λογικό για τη σύνθεσή σας.

Δεν χρειάζεστε μια φανταχτερή κάμερα για να τραβήξετε δροσερές φωτογραφίες τοπίων. Το smartphone σας θα λειτουργεί σε πολλά σενάρια και οι φωτογραφίες σας θα φαίνονται υπέροχες αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τις σκεφτείτε πιο προσεκτικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον σας για να βρείτε υφές και να δημιουργήσετε φυσικά εμπόδια, καθώς και να σκεφτείτε πώς να τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές ως αφετηρία για καλύτερη φωτογραφία τοπίων smartphone.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *