Τι είναι το Roblox Studio και πώς να το ρυθμίσετε

Η κωδικοποίηση είναι δύσκολη. Το τρισδιάστατο μοντέλο είναι δύσκολο. Το να συνδυάσετε αυτές τις δύο δεξιότητες για να δημιουργήσετε ένα βιντεοπαιχνίδι είναι πολύ, πολύ πιο δύσκολο. Και να τα κάνεις όλα από την αρχή; Υπάρχει λόγος που τα βιντεοπαιχνίδια αναπτύσσονται συνήθως από μεγάλες εταιρείες.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο. Με το σωστό πλαίσιο, ακόμη και ένας μόνος προγραμματιστής μπορεί να δημιουργήσει ένα δικό του παιχνίδι. Και αυτό ακριβώς είναι το Roblox Studio.

Είναι ένα πλαίσιο ανάπτυξης, ένα πακέτο περιουσιακών στοιχείων και ένα εργαλείο δημοσίευσης όλα σε ένα. Με το Roblox Studio, μπορείτε να αναπτύξετε ένα παιχνίδι και να είναι έτοιμο για κυκλοφορία σε εβδομάδες. Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί το Roblox Studio; Πώς ξεκινάτε με αυτό;

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός.

Διαβάστε επίσης:18 καλύτερα παιχνίδια τρόμου για να παίξετε στο Roblox

Τι είναι το Roblox Studio;

Το Roblox Studio είναι ένα πλαίσιο για τη δημιουργία παιχνιδιών που μπορούν να δημοσιευτούν στο Roblox. Αυτά τα παιχνίδια, που ονομάζονται εμπειρίες, μπορούν να παιχτούν δωρεάν τόσο σε υπολογιστές όσο και σε smartphone, συμπεριλαμβανομένων συσκευών Android και iOS.

Το βασικό σημείο πώλησης του Roblox Studio είναι η ευκολία χρήσης του. Από προεπιλογή, η εφαρμογή περιλαμβάνει μια ποικιλία προτύπων και δωρεάν στοιχεία τέχνης για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Πρέπει μόνο να ασχοληθείτε με τον κώδικα ή τη μοντελοποίηση εάν θέλετε πραγματικά να ξεφύγετε από το καλούπι.

Ακόμα καλύτερα, η δημιουργία μιας εμπειρίας με το Roblox Studio σάς προσφέρει μια άμεση πλατφόρμα για να ξεκινήσετε τη δημοσίευση. Μπορείτε να αποκτήσετε το παιχνίδι σας στο εκτεταμένο δίκτυο της Roblox με λίγα μόνο κλικ, χωρίς να απαιτείται πληρωμή για φιλοξενία ή άλλες υπηρεσίες.

Τι είδους παιχνίδια μπορούν να κατασκευαστούν στο Roblox Studio;

Τεχνικά, μπορείτε να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού στο Roblox Studio. Αλλά η πλατφόρμα είναι προσανατολισμένη προς ορισμένα είδη εμπειριών και η προσπάθεια υλοποίησης κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό μπορεί να είναι δύσκολη.

Τα παιχνίδια Roblox είναι διαδικτυακές εμπειρίες για πολλούς παίκτες. Κάθε παίκτης αντιπροσωπεύεται από ένα τρισδιάστατο, προσαρμόσιμο εικονικό avatar που μπορεί να κινείται ελεύθερα σε έναν κόσμο τρισδιάστατων παιχνιδιών. Συχνά σε σύγκριση με το Minecraft , τα παιχνίδια Roblox έχουν παρόμοια αισθητική.

Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα παιχνίδια που γίνονται στο Roblox Studio είναι γήπεδα με εμπόδια ή ομαδικά παιχνίδια, δίνοντας σε πολλούς παίκτες την επιλογή να παίξουν μαζί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε στο Roblox Studio είναι να δημιουργήσετε τον κόσμο του παιχνιδιού και να προγραμματίσετε τους κανόνες, καθώς η πτυχή πολλών παικτών χειρίζεται η πλατφόρμα.

Το Roblox Studio απαιτεί δεξιότητες κωδικοποίησης;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την είσοδο στην ανάπτυξη παιχνιδιών είναι η έλλειψη δεξιοτήτων προγραμματισμού. Είτε πρόκειται για C++ είτε Java, Python ή Ruby, τα περισσότερα πλαίσια ανάπτυξης παιχνιδιών απαιτούν γνώση τουλάχιστον μιας γλώσσας προγραμματισμού.

Είναι το ίδιο για το Roblox Studio; Ναι και ΟΧΙ.

Το Roblox Studio χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του Lua ως γλώσσα σεναρίου για τον έλεγχο της συμπεριφοράς οποιασδήποτε πτυχής ενός παιχνιδιού. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι απολύτως απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι παιχνιδιών στο Roblox, όπως ένα παιχνίδι με εμπόδια (obby) ή ένα παιχνίδι αγώνων, αντιπροσωπεύονται από πρότυπα στο Studio. Μπορείτε να φτιάξετε ένα βασικό παιχνίδι οποιουδήποτε από αυτούς τους τύπους χωρίς να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα, καθώς τα προκαθορισμένα στοιχεία είναι διαθέσιμα για χρήση απευθείας στο παιχνίδι σας.

Αλλά αν θέλετε να εφαρμόσετε κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να λερώσετε τα χέρια σας. Και είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε – οι περισσότερες λειτουργίες στο Roblox Studio χρησιμοποιούν μόνο ένα περιορισμένο υποσύνολο του Lua, έτσι ακόμα και οι αρχάριοι έχουν εύκολο χρόνο να το παραλάβουν.

Πώς δημιουργούνται έσοδα από τα παιχνίδια Roblox;

Επιφανειακά, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να κερδίσετε χρήματα από τα παιχνίδια Roblox. Εξάλλου, οι ίδιες οι εμπειρίες είναι δωρεάν και η Roblox δεν χρεώνει στους παίκτες μηνιαία συνδρομή (εκτός αν χρησιμοποιούν Roblox Premium ) για να συνεχίσουν να παίζουν.

Αλλά μετά υπάρχουν μικροσυναλλαγές. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Robux , το εικονικό νόμισμα της πλατφόρμας, για να αγοράσουν αναβαθμίσεις και καλλυντικά από οποιοδήποτε παιχνίδι. Δεδομένου ότι το ίδιο το Robux αγοράζεται με χρήματα από πραγματικό κόσμο, αυτό δημιουργεί μια έμμεση μορφή εσόδων για τους προγραμματιστές παιχνιδιών.

Φυσικά, η Roblox μειώνει κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα της, αλλά ό,τι απομένει είναι δικό σας για να το πάρετε σπίτι – και να το μετατρέψετε σε USD. Ανάλογα με το πόσο δημοφιλές είναι το παιχνίδι σας, αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό ποσό.

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα δημιουργώντας παιχνίδια για το Roblox;

Όταν πρόκειται να κερδίσετε χρήματα από οποιαδήποτε δημιουργική ενασχόληση, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η τύχη – ή μάλλον, η ορατότητα – παίζει μεγάλο ρόλο. Χιλιάδες παιχνίδια κατασκευάζονται και δημοσιεύονται χρησιμοποιώντας το Roblox Studio, αλλά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτών των παιχνιδιών καταλήγει να φτάσει στην πρώτη σελίδα.

Ως επί το πλείστον, οι άνθρωποι κάνουν παιχνίδια στο Roblox Studio ως χόμπι, για να μάθουν την ανάπτυξη παιχνιδιών και να δείξουν τις δημιουργίες τους στην οικογένεια και τους φίλους τους. Φυσικά, υπάρχουν ιστορίες επιτυχίας μιας νύχτας στο Roblox – όπως και σε κάθε άλλη μεγάλη πλατφόρμα όπως το YouTube. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι σας είναι εγγυημένο ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο.

Είναι καλύτερα να εστιάσετε στην ανάπτυξη παιχνιδιών Roblox ως χόμπι και ως εμπειρία μάθησης. Και αν το παιχνίδι σας γίνει δημοφιλές, μπορείτε πάντα να το μεταφέρετε στο επόμενο επίπεδο.

Εγκατάσταση του Roblox Studio και ρύθμιση του

Το να ξεκινήσετε με το Roblox Studio είναι απλό. Ακολουθούν τα βήματα για να ρυθμίσετε τα πράγματα:

Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο και πατήστε το κουμπί Έναρξη δημιουργίας.

Αφού ελέγξετε εάν ο υπολογιστής σας έχει ήδη εγκαταστήσει το Roblox Studio, θα εμφανιστεί μια επιλογή Download Studio.

Εκτελέστε τη ρύθμιση που έχετε λάβει για να εγκαταστήσετε το Roblox Studio στον υπολογιστή σας.

Μόλις ανοίξετε το Roblox Studio για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Roblox.

Εάν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την επιλογή Εγγραφή για να δημιουργήσετε πρώτα έναν λογαριασμό. Το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Roblox είναι ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης, αν και μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να βρείτε ένα όνομα χρήστη που δεν έχει ληφθεί ακόμα.

Αφού συνδεθείτε, θα μπορείτε επιτέλους στην κύρια οθόνη του Roblox Studio, εμφανίζοντας όλα τα πρότυπα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Η μετάβαση στην καρτέλα Παιχνίδι σάς εμφανίζει μόνο τα πρότυπα παιχνιδιού, τα οποία έχουν ήδη γραμμένο το μεγαλύτερο μέρος του κώδικα. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός γρήγορου παιχνιδιού.

Πώς φτιάχνετε ένα παιχνίδι στο Roblox Studio;

Η εκμάθηση της χρήσης του Roblox Studio είναι εύκολη. Χάρη στην τεράστια δημοτικότητά του, υπάρχει πληθώρα εκπαιδευτικών πόρων που διατίθενται στο διαδίκτυο.

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι ο επίσημος ιστότοπος , ο οποίος προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με το πρώτο σας παιχνίδι. Υπάρχουν ακόμη και μαθήματα Udemy για εκμάθηση της ανάπτυξης παιχνιδιών Roblox, αν και οι δωρεάν πόροι και ο πειραματισμός θα πρέπει να είναι υπεραρκετοί.

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε το Roblox Studio;

Η εκμάθηση οποιουδήποτε νέου πράγματος απαιτεί λίγη δουλειά και αφοσίωση. Και ενώ το Roblox Studio είναι πιο εύκολο να δουλέψεις από τα περισσότερα άλλα εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών, η αρχή εξακολουθεί να ισχύει.

Τούτου λεχθέντος, το Roblox Studio είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρέξετε τα πόδια σας με την ανάπτυξη παιχνιδιών. Με την φιλική προς τους αρχάριους καμπύλη μάθησης και μια πληθώρα προκατασκευασμένων στοιχείων, ακόμη και τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να συνδυάζουν τις δικές τους εμπειρίες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η πλατφόρμα που σου δίνει. Όπου οι μηχανές παιχνιδιών όπως το Unity σας βοηθούν μόνο να δημιουργήσετε το παιχνίδι σας, το Roblox παρέχει επίσης μια κοινότητα παικτών για να το μοιραστείτε. Εάν το παιχνίδι σας πάει καλά, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε έσοδα από αυτό, φέρνοντας ενδεχομένως μια ωραία ροή εσόδων.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ακυρώσετε το Roblox Premium

Πώς να ενεργοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία στο Roblox

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5282

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *