Το κουμπί λειτουργίας δεν λειτουργεί στα τηλέφωνα Samsung; 10 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy είναι δημοφιλείς επιλογές για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή, δεν είναι χωρίς προβλήματα. Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μερικοί άνθρωποι είναι ένα δυσλειτουργικό κουμπί λειτουργίας.

Το κουμπί λειτουργίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κουμπιά στο τηλέφωνό σας και όταν δεν λειτουργεί, θα κλειδωθείτε από τις κρίσιμες λειτουργίες. Επομένως, η διευθέτηση αυτού του ζητήματος είναι κορυφαία προτεραιότητα! Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικά από τα κοινά προβλήματα με το κουμπί λειτουργίας στα τηλέφωνα Samsung και θα εξερευνήσουμε πιθανές λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων.

Συνήθη προβλήματα με το κουμπί λειτουργίας σε τηλέφωνα Samsung

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με το κουμπί λειτουργίας είναι ότι δεν αποκρίνεται όταν το πατάτε. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά συνήθως είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με το λογισμικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια αδίστακτη εφαρμογή μπορεί να προκαλεί προβλήματα με το κουμπί λειτουργίας ή ίσως χρειαστεί να ενημερωθεί το λογισμικό του τηλεφώνου.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες τηλεφώνων Samsung με τα κουμπιά τροφοδοσίας τους είναι ένα κολλημένο ή χαλαρό κουμπί. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φυσική βλάβη στο κουμπί ή μπορεί να οφείλεται σε φθορά με την πάροδο του χρόνου. Η ζημιά σε υγρό ή νερό μπορεί επίσης να είναι το πρόβλημα, ειδικά αν ήταν κάτι διαφορετικό από γλυκό νερό, όπως το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας. Εάν το κουμπί λειτουργίας σας είναι κολλημένο ή χαλαρό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι δύσκολο να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας ή ότι το κουμπί δεν παρέχει την ίδια απτική ανάδραση όπως παλιά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κουμπί λειτουργίας σε ένα τηλέφωνο Samsung μπορεί να λειτουργεί καλά, αλλά το ίδιο το τηλέφωνο απενεργοποιείται χωρίς προειδοποίηση και στη συνέχεια δεν θέλει να ενεργοποιηθεί όταν πατάτε το κουμπί. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης της μπαταρίας, ενός προβλήματος λογισμικού ή ακόμα και ενός προβλήματος υλικού. Εάν το τηλέφωνό σας απενεργοποιείται μόνο του, είναι σημαντικό να το ελέγξετε το συντομότερο δυνατό.

Υπάρχουν περισσότερες εξειδικευμένες πιθανές αιτίες, αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος πίσω από το φανταχτερό κουμπί τροφοδοσίας σας, μία από αυτές τις λύσεις πιθανότατα θα το λύσει.

Δοκιμάστε το κουμπί λειτουργίας

Για να ελέγξετε εάν το κουμπί του τηλεφώνου σας δεν λειτουργεί φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαγνωστικό εργαλείο της Samsung:

 1. Ανοιξε το Μέλη Samsung εφαρμογή.
 2. μεταβείτε στο Υποστήριξη αυτί.
 3. Επιλέγω Διαγνωστικά τηλεφώνου.
 4. Μπορείτε να εκτελέσετε όλες τις δοκιμές αν θέλετε, αλλά σε αυτήν την περίπτωση επιλέξτε Κουμπιά.
 5. Πατήστε κάθε κουμπί όταν σας ζητηθεί.

Εάν τα αποτελέσματα δείξουν ότι το κουμπί λειτουργίας σας λειτουργεί (δηλαδή το τηλέφωνο μπορεί να ανιχνεύσει το πάτημα του κουμπιού), τότε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι σχεδόν βέβαιο ότι σχετίζονται με λογισμικό.

1. Ελέγξτε το φορτιστή και το καλώδιο USB

Μπορεί να πιστεύετε ότι το τηλέφωνό σας δεν θα ανάβει επειδή το κουμπί είναι ελαττωματικό, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ελαττωματικό ο φορτιστής ή το καλώδιο και έτσι η μπαταρία να είναι άδεια. Δοκιμάστε εναλλακτικούς φορτιστές ή καλώδια για να το αποκλείσετε.

Μπορεί επίσης να έχει αποτύχει η μπαταρία σας και να μην μπορεί να κρατήσει τη φόρτιση της μπαταρίας. Εάν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας έχει χειροτερέψει τελευταία, αυτό είναι κάτι που αξίζει να ελέγξετε. Συνήθως ένα συνεργείο τηλεφώνων μπορεί να αντικαταστήσει τις μπαταρίες σε λογική τιμή.

2. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας. Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση του συστήματος και στην επίλυση τυχόν προσωρινών προβλημάτων που προκαλούν δυσλειτουργία του κουμπιού λειτουργίας.

 1. Εφόσον το κουμπί λειτουργίας δεν λειτουργεί, σύρετε προς τα κάτω το σκίαστρο της εφαρμογής και επιλέξτε το εικονίδιο λειτουργίας. Στη συνέχεια επιλέξτε Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του τηλεφώνου.
 2. Μην επιλέξετε “Απενεργοποίηση” αφού εάν το κουμπί σας σπάσει φυσικά, δεν θα έχετε τρόπο να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο.

3. Ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού

Είναι πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται σε παλιό λογισμικό. Οι ενημερώσεις λογισμικού συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων με το υλικό του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένου του κουμπιού λειτουργίας.

4. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα του τηλεφώνου σας

Ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα προσωρινά αρχεία ή δεδομένα που προκαλούν διενέξεις με το σύστημα. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων στο τηλέφωνό σας μπορεί να βοηθήσει στην κατάργηση αυτών των αρχείων και ενδεχομένως να διορθώσει το πρόβλημα με το κουμπί λειτουργίας.

Για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας Samsung, ακολουθήστε τον οδηγό μας που εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία.

5. Εκκινήστε το τηλέφωνό σας σε ασφαλή λειτουργία

Εάν το κουμπί λειτουργίας του τηλεφώνου Samsung δεν λειτουργεί, ένα πρόβλημα εφαρμογής ή λογισμικού μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Η εκκίνηση του τηλεφώνου σας σε ασφαλή λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί το πρόβλημα ή εάν πρόκειται για πρόβλημα σε όλο το σύστημα.

Κατευθυνθείτε προς Πώς να ξεκινήσετε το τηλέφωνό σας Android σε ασφαλή λειτουργία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό.

6. Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες προσβασιμότητας για να αντικαταστήσετε το πλαϊνό κουμπί

Τα τηλέφωνα Samsung διαθέτουν διάφορες δυνατότητες προσβασιμότητας που μπορούν να βοηθήσουν άτομα με σωματικές αναπηρίες. Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές μεθόδους για να χειριστείτε το πλευρικό κουμπί ή το κουμπί λειτουργίας.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Προσιτότητα > Αλληλεπίδραση και Επιδεξιότητα> Μενού βοηθού.
 2. Κάντε εναλλαγή του διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το μενού Βοηθός
 3. Ένας μικρός κύκλος με τετράγωνα στη μέση θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Επιλέξτε το για να ανοίξετε ένα μενού με διαφορετικές επιλογές
 4. Επίλεξε το βέλος για να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές
 5. Επίλεξε το Απενεργοποίηση μενού

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες συντομεύσεις για να εμφανίσετε το μενού του βοηθού αντί να το έχετε συνεχώς στην οθόνη:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Προσιτότητα > Αλληλεπίδραση και Επιδεξιότητα> Μενού βοηθού.
 2. Παρακέντηση Συντόμευση μενού Βοηθού και αλλάξτε τον διακόπτη για να τον ενεργοποιήσετε.
 3. Επιλέξτε ανάμεσα στις τρεις διαθέσιμες επιλογές για την εμφάνιση του μενού του βοηθού.

Εάν αυτές οι λειτουργίες προσβασιμότητας δεν λειτουργούν για εσάς ή δεν τις έχετε ενεργοποιήσει στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε την επόμενη επιδιόρθωση στη λίστα μας.

7. Δοκιμάστε μια εφαρμογή Power Button από το Play Store

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές στο Play Store που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ένα κουμπί λογισμικού για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν και είναι ένας καλός τρόπος να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας μέχρι να διορθώσετε το κουμπί, αλλά δεν είναι μια μόνιμη λύση.

8. Δοκιμάστε τη λειτουργία ανάκτησης

Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας δεν ενεργοποιηθεί επειδή κάτι πήγε στραβά με το υλικολογισμικό του, μπορείτε να δοκιμάσετε να το ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ανάκτησης. Δείτε πώς να εκκινήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης στο Android για περισσότερες πληροφορίες.

9. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας

Εάν είστε βέβαιοι ότι το σπασμένο κουμπί λειτουργίας σας δεν είναι σωματικά ελαττωματικό (π.χ. πέρασε το διαγνωστικό τεστ), ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ως μια τελευταία απόπειρα Mary. Αυτό θα επαναφέρει τη συσκευή σας Android στις εργοστασιακές προεπιλογές και όλα τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις σας θα εξαφανιστούν

10. Επιθεώρηση και αντικατάσταση υλικού

Εάν καμία από τις προηγούμενες επιδιορθώσεις δεν έχει λειτουργήσει και το κουμπί λειτουργίας του τηλεφώνου Samsung εξακολουθεί να μην λειτουργεί, το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με το υλικό. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να επιθεωρήσετε ή να επισκευάσετε το τηλέφωνο από έναν επαγγελματία.

Προτού αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια (για το τηλέφωνό σας, όχι για τον εαυτό σας!) μπορείτε να ελέγξετε για τυχόν εμφανείς ζημιές ή σημάδια φθοράς στο κουμπί λειτουργίας ή στις γύρω περιοχές. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές ή τσιπ στο κουμπί ή τυχόν χαλαρά εξαρτήματα.

Εάν δεν βλέπετε καμία ορατή ζημιά, αλλά το κουμπί λειτουργίας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, είναι πιθανό το ίδιο το κουμπί να είναι ελαττωματικό και να πρέπει να αντικατασταθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε ένα αξιόπιστο συνεργείο ή κέντρο σέρβις για να το ελέγξει και να το επισκευάσει ένας επαγγελματίας.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας είναι ακόμα υπό εγγύηση. Εάν ναι, μπορεί να μπορέσετε να διορθώσετε το κουμπί λειτουργίας ή να αντικαταστήσετε το τηλέφωνο δωρεάν. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Samsung ή τον πάροχο για περισσότερες πληροφορίες.

Να θυμάστε ότι η απόπειρα επισκευής του τηλεφώνου σας μόνοι σας ή η μεταφορά του σε ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί να είναι επικίνδυνη και ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο τηλέφωνο.

Πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων με το κουμπί λειτουργίας

Εάν επιλύσατε με επιτυχία το πρόβλημα με το κουμπί λειτουργίας του τηλεφώνου Samsung, τότε συγχαρητήρια! Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση του ζητήματος.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα με το κουμπί λειτουργίας:

 • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση του κουμπιού λειτουργίας. Τα σύγχρονα τηλέφωνα Samsung σάς επιτρέπουν να κάνετε πράγματα όπως να αγγίζετε την οθόνη για να ξυπνήσετε το τηλέφωνο, μειώνοντας τη χρήση του κουμπιού λειτουργίας στο μισό.
 • Διατηρήστε το τηλέφωνό σας και τα εξαρτήματά του καθαρά και στεγνά. Η υγρασία ή τα υπολείμματα πάνω ή γύρω από το κουμπί λειτουργίας μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία. Καθαρίζετε τακτικά το τηλέφωνό σας με ένα μαλακό, στεγνό πανί και αποφύγετε την έκθεσή του σε νερό ή άλλα υγρά.
 • Χρησιμοποιήστε μια προστατευτική θήκη για το τηλέφωνό σας. Μια θήκη μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από ζημιά και να μειώσει τον κίνδυνο να καταστραφεί ή να φθαρεί το κουμπί λειτουργίας.
 • Διατηρήστε το τηλέφωνό σας ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού. Οι ενημερώσεις λογισμικού συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή προβλημάτων υλικού, όπως προβλήματα με το κουμπί λειτουργίας.

Χρειάστηκε να αντικαταστήσουμε φυσικά ένα κουμπί λειτουργίας σε ένα τηλέφωνο Samsung στο παρελθόν και ήταν εκπληκτικά ακριβό χάρη στο κόστος εργασίας. Επομένως, είναι πραγματικά καλύτερο να αντιμετωπίζετε αυτό το μικρό κουμπί με κάποιο σεβασμό μέχρι να είστε έτοιμοι να πείτε αντίο στο τηλέφωνό σας. Ποιος ξέρει, ίσως κάποια μελλοντικά τηλέφωνα Samsung να μην έχουν καθόλου φυσικά κουμπιά!

το AirPlay που δεν λειτουργεί στη Samsung Smart TV

Πώς να ρυθμίσετε την Alexa σε Samsung Smart TV

Πώς να επαναφέρετε το δίκτυο WiFi στη Samsung Smart TV

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4889

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *