Το PlayStation 5 (PS5) συνεχίζει να απενεργοποιείται τυχαία; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Το Sony PlayStation 5 απενεργοποιείται τυχαία; Αυτό ακούγεται τρομακτικό και μάλλον αντιμετωπίζετε δυσλειτουργία υλικού. Αλλά προτού καταλήξετε σε αυτό το συμπέρασμα, είναι πάντα καλύτερο να αποκλείετε πιθανές διενέξεις ρυθμίσεων συστήματος, σφάλματα υλικολογισμικού κονσόλας και κοινά ζητήματα που σχετίζονται με την παροχή ενέργειας εκτός εξίσωσης.

Αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας καθοδηγήσει σε πολλές προτάσεις και λύσεις για μια κονσόλα PS5 που κλείνει συνεχώς αυτόματα.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αποκτήσετε το YouTube TV στο PS5 [PlayStation 5]

1. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ύπνου του PS5

Εάν είστε νέος στο PS5, είναι εύκολο να μπερδέψετε τη λειτουργία ανάπαυσης με απροσδόκητους τερματισμούς. Η λειτουργία ανάπαυσης είναι μια κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης που θέτει σε αναστολή την κονσόλα, επιτρέποντάς την να την εκκινήσετε και να συνεχίσετε τα παιχνίδια πιο γρήγορα.

Από προεπιλογή, το PS5 εισέρχεται αυτόματα σε λειτουργία ανάπαυσης μετά από 20 λεπτά αδράνειας—το φως του περιβλήματος γίνεται πορτοκαλί όταν συμβεί αυτό. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανάπαυσης ή να επιμηκύνετε τη διάρκεια πριν ξεκινήσει:

 1. Επίλεξε το Μηχανισμός εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε Σύστημα.
 3. Παω σε Εξοικονόμηση ενέργειας > Ρυθμίστε το χρόνο μέχρι το PS5 να εισέλθει σε κατάσταση ανάπαυσης.
 4. Σειρά Κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων και Ενώ Παίζοντας παιχνίδια προς την Μην βάζετε σε κατάσταση ηρεμίας ή επιλέξτε μια εκτεταμένη περίοδο—π.χ. 1, 2 ή 3 ώρες.
Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη έως ότου το PS5 εισέλθει σε κατάσταση ανάπαυσης, ενώ παίζετε παιχνίδια, επιλέξτε Να μην τεθεί σε κατάσταση ανάπαυσης

2. Ελέγξτε τη σύνδεση HDMI

Το HDMI Device Link στο PS5 επιτρέπει στην κονσόλα να ενεργοποιείται όταν ανοίγετε την τηλεόρασή σας. Ωστόσο, μια συγκεκριμένη δευτερεύουσα ρύθμιση σε αυτό το χαρακτηριστικό αναγκάζει επίσης την κονσόλα σε λειτουργία ανάπαυσης όταν γυρίζετε μακριά από η τηλεόραση. Εάν αυτό φαίνεται να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε:

 1. Επισκεφθείτε το μενού Ρυθμίσεις στο PS5 σας.
 2. Παω σε Σύστημα > HDMI.
 3. Κάτω από επιτρέπω Σύνδεσμος συσκευής HDMIαπενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα Ενεργοποίηση σύνδεσης απενεργοποίησης.
Ενεργοποιήστε την επιλογή Power Off Link

3. Ελέγξτε τα καλώδια τροφοδοσίας

Εάν οι τερματισμοί λειτουργίας του PS5 δεν σχετίζονται με τη λειτουργία ανάπαυσης, είναι καλύτερο να επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με το πολύπριζο ή το καλώδιο επέκτασης να παρέχει ρεύμα στην κονσόλα.

Απλώς συνδέστε το PS5 απευθείας σε μια πρίζα και ελέγξτε αν συνεχίζει να απενεργοποιείται τυχαία. Εάν δεν το κάνει, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε το πολύπριζο ή το καλώδιο επέκτασης για να διασφαλίσετε σταθερή παροχή ρεύματος.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, ελέγξτε το καλώδιο τροφοδοσίας που οδηγεί στο περίβλημα της κονσόλας για σημάδια φθοράς ή ζημιάς και αντικαταστήστε το εάν χρειάζεται.

4. Δημιουργήστε ξανά τη βάση δεδομένων PS5

Μια κατεστραμμένη βάση δεδομένων PS5 μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχίες του συστήματος και απροσδόκητους τερματισμούς λειτουργίας, επομένως η επόμενη λογική λύση είναι να την ξαναδημιουργήσετε σε ασφαλή λειτουργία. Η διαδικασία διαρκεί αρκετά λεπτά για να ολοκληρωθεί και εξαρτάται από την ποσότητα δεδομένων εντός του SSD και τυχόν εκτεταμένων μονάδων αποθήκευσης που έχετε συνδέσει στην κονσόλα. Αν θέλετε να προχωρήσετε:

 1. Απενεργοποιήστε το PS5 και κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί μέχρι να ακούσετε δύο μπιπ.
 2. Συνδέστε το χειριστήριο DualSense στο PS5 μέσω USB.
 3. Πάτα το Κουμπί PS για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία.
 4. Επίλεξε το Ανακατασκευή βάσης δεδομένων επιλογή.
 5. Περιμένετε μέχρι η κονσόλα να δημιουργήσει ξανά τη βάση δεδομένων της.
Επιλογή ανακατασκευής βάσης δεδομένων

5. Ενεργοποιήστε το PS5 σας

Το Power-cycling ενός PS5 είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης τυχαίων ζητημάτων που σχετίζονται με το υλικολογισμικό που εμφανίζονται με τα στοιχεία υλικού μέσα στην κονσόλα. Σε αντίθεση με έναν τυπικό τερματισμό και επανεκκίνηση, ένας κύκλος τροφοδοσίας απαιτεί:

 1. Απενεργοποιήστε το PS5.
 2. Αποσυνδέστε την κονσόλα από την πρίζα και περιμένετε. Η σύσταση της Sony είναι 20 λεπτά.
 3. Επανασυνδέστε και ενεργοποιήστε την κονσόλα.

6. Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις υλικολογισμικού

Το ενημερωμένο λογισμικό συστήματος και το υλικολογισμικό διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας του PS5. Η τυπική μέθοδος ενημέρωσης της κονσόλας είναι η εξής:

 1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5.
 2. Παω σε Σύστημα > Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και ρυθμίσεις.
 3. Επιλέγω Ενημέρωση λογισμικού συστήματος.
Επιλογή ενημέρωσης λογισμικού συστήματος

Εάν το PS5 συνεχίζει να κλείνει επανειλημμένα πριν μπορέσει να πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση νεότερων ενημερώσεων, δοκιμάστε να ενημερώσετε την κονσόλα σε ασφαλή λειτουργία.

7. Ελέγξτε για ενημερώσεις βιντεοπαιχνιδιών

Εάν το PS5 κλείνει μόνο κατά την αναπαραγωγή ενός συγκεκριμένου βιντεοπαιχνιδιού, αξίζει να ελέγξετε εάν τυχόν ενημερώσεις από τον προγραμματιστή θα μπορούσαν να διορθώσουν το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, επισημάνετε τη μικρογραφία της αρχικής οθόνης του παιχνιδιού και επιλέξτε Ελεγχος για ενημερώσεις.

Ελέγξτε για την επιλογή ενημέρωσης

Εάν δεν υπάρχουν νέες ενημερώσεις, πρέπει να περιμένετε έως ότου η επόμενη ενημέρωση φτάσει στο PlayStation Network. Δυστυχώς, τα παλαιότερα παιχνίδια συνήθως δεν λαμβάνουν ενημερώσεις—π.χ. αυτό μπορεί να είναι προβληματικό κατά την εκτέλεση παιχνιδιών PS4 μέσω συμβατότητας προς τα πίσω.

8. Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις του PS5

Η επαναφορά των προτιμήσεων του PS5 στις εργοστασιακές προεπιλογές αντιμετωπίζει τερματισμούς λειτουργίας που προκαλούνται από κατεστραμμένες, κατεστραμμένες ή εσφαλμένες ρυθμίσεις. Η διαδικασία δεν οδηγεί σε απώλεια δεδομένων, γι’ αυτό πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5.
 2. Επιλέγω Σύστημα > Επαναφορά επιλογών.
 3. Επιλέγω Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων.
Επιλογή επαναφοράς προεπιλεγμένων ρυθμίσεων

9. Σταματήστε την υπερθέρμανση της κονσόλας

Με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη και τα υπολείμματα συσσωρεύονται στο PS5, εμποδίζοντας τους αεραγωγούς του και προκαλώντας την υπερθέρμανση των εσωτερικών εξαρτημάτων. Δεδομένου ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προστατευτικές διακοπές λειτουργίας, καθαρίστε την κονσόλα σε ροή αέρα και ελέγξτε αν αυτό κάνει τη διαφορά. Δείτε πώς:

 1. Αποσυνδέστε το PS5 από την πηγή τροφοδοσίας του.
 2. Ξεβιδώστε τη βάση από το περίβλημα.
 3. Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να διώξετε τη σκόνη από τους αεραγωγούς του PS5. Κρατήστε το δοχείο σε όρθια θέση και κρατήστε το ακροφύσιο λίγα εκατοστά μακριά για να αποφύγετε την επαφή με την υγρασία.
 4. Σκουπίστε το εξωτερικό του περιβλήματος με ένα πανί από μικροΐνες.
 5. Τοποθετήστε ξανά τη βάση σε κάθετη ή οριζόντια ευθυγράμμιση και επανασυνδέστε την κονσόλα στην πηγή τροφοδοσίας της.

Δείτε τον οδηγό μας για την επίλυση προβλημάτων υπερθέρμανσης στο PS5 για πρόσθετες συμβουλές και κόλπα.

10. Επαναφέρετε εργοστασιακά το PS5 σας

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5 είναι μια έσχατη λύση για την επίλυση τυχαίων τερματισμών λειτουργίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με μια τυπική επαναφορά ρυθμίσεων, η διαδικασία διαγράφει όλα τα δεδομένα, επομένως δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για παιχνίδια, εφαρμογές και αποθηκεύστε αρχεία πριν συνεχίσετε. Μόλις το κάνετε αυτό:

 1. Εκκινήστε την κονσόλα σας σε ασφαλή λειτουργία.
 2. Επίλεξε το Επαναφέρετε το PS5 επιλογή.
 3. Περιμένετε έως ότου η κονσόλα επαναφέρει το λογισμικό συστήματος.
Επαναφορά επιλογής PS5

Εάν η διαδικασία επαναφοράς αποτύχει, επιλέξτε το Επαναφορά PS5 (Επανεγκατάσταση λογισμικού συστήματος) επιλογή, κατεβάστε το λογισμικό συστήματος του PS5 σε μια μονάδα flash USB μέσω υπολογιστή ή Mac και χρησιμοποιήστε την για επαναφορά και επανεγκαταστήστε το λογισμικό του PS5. Για αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας για την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του PS5.

Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Πελατών της Sony

Εάν το PS5 συνεχίζει να κλείνει παρά την προσπάθεια όλων των παραπάνω λύσεων, το πρόβλημα είναι πιθανό να οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υλικού, πιθανώς με τη μονάδα τροφοδοσίας μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει απευθυνθείτε στην Υποστήριξη του PlayStation για περαιτέρω συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων. Εάν η κονσόλα παιχνιδιών σας βρίσκεται εντός της περιόδου εγγύησης, θα πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση.

Διαβάστε επίσης :2 διαφορετικοί τρόποι για να απενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)

Πώς να βάλω το PS5 σε κατάσταση αναμονης

6 διαφορετικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε το Playstation 5 (PS5)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *