Το Steam δεν ανοίγει

Το Steam δεν ανοίγει; 10 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Η δημοφιλής υπηρεσία ψηφιακής διανομής βιντεοπαιχνιδιών και βιτρίνα από τη Valve, Steam, κυκλοφόρησε το 2003. Σήμερα, έχει γίνει μια δημοφιλής πλατφόρμα για εκατομμύρια παίκτες για λήψη και αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών στο διαδίκτυο.

Ενώ η εταιρεία πίσω από το Steam προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τον υπολογιστή-πελάτη της για υπολογιστές, οι χρήστες των Windows εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μερικές φορές προβλήματα.

Μερικοί χρήστες Steam ανέφεραν πρόσφατα ότι το Steam Client τους δεν ανοίγει στους επιτραπέζιους υπολογιστές τους. Επομένως, εάν το Steam δεν ανοίγει στον υπολογιστή σας και αναζητάτε βοήθεια, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να επανεκκινήσετε την εφαρμογή Steam

Πώς να εκτελέσετε το παιχνίδι Steam ως διαχειριστή στα Windows;

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Πώς να διορθώσετε το Steam δεν ανοίγει στα Windows

Το Steam αποτυγχάνει να ανοίξει στα Windows για διάφορους λόγους και μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα για να το διορθώσετε. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν ανοίγει το Steam στα Windows.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows

Το Steam δεν ανοίγει

Όταν το Steam δεν ανοίγει, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Ορισμένα προγράμματα ή διαδικασίες ενδέχεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο, εμποδίζοντας το άνοιγμα των πελατών Steam.

Δεδομένου ότι η εύρεση τέτοιων εφαρμογών και διαδικασιών είναι δύσκολη, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows. Η επανεκκίνηση πιθανότατα θα τερματίσει όλες τις εφαρμογές και τις διαδικασίες και θα διορθώσει το πρόβλημα.

Μετά την επανεκκίνηση, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή Steam στον υπολογιστή σας. Αυτή τη φορά, το Steam θα άνοιγε.

2. Ελέγξτε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί

Το Steam είναι μια υπηρεσία web που απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο. Χωρίς ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, το Steam θα ανοίξει, αλλά δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε αν έχετε ενεργό και σταθερό διαδίκτυο. Είναι απολύτως πιθανό ο πελάτης Steam να αντιμετωπίσει σφάλματα σύνδεσης εάν δεν υπάρχει Διαδίκτυο.

Επανεκκινήστε το WiFi σας ή επικοινωνήστε με τον ISP σας για υποστήριξη εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το διαδίκτυο. Αφού επιλύσετε τα προβλήματα του διαδικτύου, ελέγξτε αν το Steam ανοίγει στον υπολογιστή σας.

3. Ελέγξτε εάν το Steam είναι εκτός λειτουργίας

Εάν οι διακομιστές του Steam είναι εκτός λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, ο υπολογιστής-πελάτης για υπολογιστές δεν θα ανοίξει. Επομένως, προτού προσπαθήσετε να καταλάβετε τους άλλους λόγους για τους οποίους το Steam δεν ανοίγει σε υπολογιστή, θα πρέπει να ελέγξετε τους επίσημους διακομιστές Steam.

Εάν οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας για εργασίες συντήρησης, πρέπει να το περιμένετε. Να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε μέχρι να αποκατασταθούν. Μετά την επαναφορά, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή Steam.

4. Κλείστε όλες τις εργασίες Steam στο παρασκήνιο

Το πρόγραμμα-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή Steam έχει πολλά σφάλματα και μερικές φορές επιβραδύνει τον υπολογιστή. Ο πελάτης των Windows χρειάζεται επίσης πολλές βελτιστοποιήσεις. Η εγκατάσταση του Steam στον υπολογιστή σας για πρώτη φορά δημιουργεί μια καταχώρηση εκκίνησης, ώστε ο πελάτης να εκκινείται αυτόματα κατά την εκκίνηση.

Έτσι, ο πελάτης Steam μπορεί να εκτελείται ήδη στο παρασκήνιο. επομένως, δεν ανοίγει. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν εκτελείται καμία εφαρμογή Steam στον υπολογιστή σας.

Εάν ο πελάτης Steam δεν εμφανίζεται στο δίσκο συστήματος, πρέπει να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών και να τερματίσετε όλες τις εργασίες Steam. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Διαχειριστής εργασιών. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Task Manager από τη λίστα.

Διαχειριστής εργασιών

2. Αναζητήστε το Ατμός εφαρμογή όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών.

3. Κάντε δεξί κλικ στο Steam και επιλέξτε Τέλος εργασίας. Εναλλακτικά, επιλέξτε την εφαρμογή Steam και κάντε κλικ στο κουμπί End Task στην επάνω δεξιά γωνία.

Το Steam δεν ανοίγει

Αυτό είναι! Έτσι μπορείτε να τερματίσετε όλες τις εργασίες Steam που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

5. Εκτελέστε το Steam ως διαχειριστής

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε Το Steam δεν ανοίγει τα Windows 10 είναι η εκτέλεση του προγράμματος-πελάτη επιφάνειας εργασίας με δικαιώματα διαχειριστή. Πολλοί χρήστες έχουν ήδη ισχυριστεί ότι διορθώνουν τη συντόμευση του Steam δεν ανοίγει προβλήματα εκτελώντας τον πελάτη ως διαχειριστή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Για να εκτελέσετε το Steam ως διαχειριστής στα Windows 10/11, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής». Αυτό θα τρέξει τον υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή Steam με δικαιώματα διαχειριστή.

6. Να εκτελείτε πάντα το Steam ως διαχειριστής

Εάν η παραπάνω μέθοδος λειτούργησε για να διορθώσει το Steam δεν θα ανοίξει, πρέπει να ρυθμίσετε το πρόγραμμα-πελάτη Steam να εκτελείται πάντα ως διαχειριστής. Δείτε πώς μπορείτε να αναγκάσετε την εφαρμογή Steam να εκτελείται πάντα ως διαχειριστής.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας του Steam και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στις Ιδιότητες Steam, μεταβείτε στο Συμβατότητα αυτί.

Συμβατότητα

3. Στη συνέχεια, στην ενότητα Ρυθμίσεις, επιλέξτε το πλαίσιο για Εκτελέστε αυτό το πρόγραμμα ως διαχειριστής.

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί και μετά ενεργοποιήστε Εντάξει.

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελεί πάντα την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας Steam ως διαχειριστής στα Windows.

7. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Steam

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά την εφαρμογή Steam, ο φάκελος προσωρινής μνήμης εφαρμογών για το Steam είναι πιθανό να γεμίσει. Όταν το αρχείο προσωρινής μνήμης καταστραφεί, Το Steam δεν ανοίγει στα Windows.

Ως εκ τούτου, πρέπει να διαγράψετε τον φάκελο προσωρινής μνήμης της εφαρμογής Steam για να διορθώσετε τη συντόμευση Steam που δεν θα ανοίξει. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας του Steam και επιλέξτε Ανοίξτε τη θέση του αρχείου.

Ανοίξτε τη θέση του αρχείου

2. Αυτό θα ανοίξει το φάκελο Steam. Πρέπει να βρείτε και να κάνετε κλικ Appcache.

Appcache

3. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο appcache και επιλέξτε Διαγράφω.

Διαγράφω

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Steam στα Windows. Μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη Steam.

8. Επιτρέψτε την εφαρμογή Steam μέσω του τείχους προστασίας

Τα Windows της Microsoft διαθέτουν ένα ισχυρό τείχος προστασίας που αποκλείει ύποπτες συνδέσεις από τον υπολογιστή σας.

Μερικές φορές, το τείχος προστασίας του Windows Defender αποκλείει κατά λάθος τη σύνδεση της εφαρμογής Steam στο διαδίκτυο. όταν συμβαίνει αυτό, Το Steam αποτυγχάνει να φορτώσει στα Windows.

Μπορείτε να επιλύσετε εύκολα αυτό το ζήτημα επιτρέποντας την εφαρμογή Steam μέσω του Τείχους προστασίας των Windows. Ακολουθούν τα βήματα για να επιτρέψετε το Steam μέσω του Τείχους προστασίας στα Windows.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Windows Defender. Στη συνέχεια, ανοίξτε το τείχος προστασίας του Windows Defender από τη λίστα.

τείχος προστασίας των Windows

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή τείχους προστασίας, κάντε κλικ στο Επιτρέψτε μια εφαρμογή ή μια δυνατότητα μέσω του Τείχους προστασίας του Windows Defender σύνδεσμος στην αριστερή πλευρά.

«Να επιτρέπεται μια εφαρμογή ή μια δυνατότητα μέσω του τείχους προστασίας του Windows Defender

3. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο Αλλαξε ρυθμίσεις.

Αλλαξε ρυθμίσεις

4. Στο επόμενο Παράθυρο, βρείτε και ελέγξτε το Ιδιωτικός και Δημόσιο πλαίσια ελέγχου και για τα δύο Ατμός και Steam Web Helper.

Ατμός

5. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Ok και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι! Αυτό είναι πόσο εύκολο είναι να επιτρέψετε στο Steam μέσω ενός τείχους προστασίας σε έναν υπολογιστή με Windows.

9. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα

Εάν το Steam εξακολουθεί να μην ανοίγει, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι κατεστραμμένα τα αρχεία συστήματος των Windows ή μπορεί να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης κατεστραμμένων αρχείων των Windows, εάν θέλετε να αποκλείσετε προβλήματα συμβατότητας, είναι καλύτερο να ενημερώσετε την έκδοση των Windows.

Ελεγχος για ενημερώσεις

Η ενημέρωση της έκδοσης των Windows είναι εύκολη. Παω σε Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows. Στην οθόνη του Windows Update, κάντε κλικ στο Ελεγχος για ενημερώσεις κουμπί.

Αυτό θα ελέγξει αυτόματα για όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις και θα τις κατεβάσει και θα τις εγκαταστήσει αυτόματα. Μετά την ενημέρωση των Windows, εκκινήστε ξανά τον πελάτη Steam.

10. Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή Steam

Η επανεγκατάσταση είναι καλή ιδέα εάν καμία μέθοδος δεν έχει λειτουργήσει για εσάς. Η επανεγκατάσταση του Steam θα διορθώσει τα κατεστραμμένα αρχεία Steam στο σύστημά σας.

Έτσι, εάν το Steam δεν ανοίγει στα Windows, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να καταστραφούν τα αρχεία διαμόρφωσης ή εγκατάστασης του Steam.

Για να επανεγκαταστήσετε το Steam στην επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, κάντε δεξί κλικ στο Εφαρμογή Steam και επιλέξτε Απεγκατάσταση. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία απεγκατάστασης.

Αφού απεγκαταστήσετε, πρέπει να επισκεφτείτε το επίσημη ιστοσελίδα του Steam και εγκαταστήστε ξανά τον υπολογιστή-πελάτη για υπολογιστές. Αφού το εγκαταστήσετε, ανοίξτε το και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Steam.

Διαβάστε επίσης: 10 καλύτερα δωρεάν παιχνίδια Steam που αξίζει να παίξετε

Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι εργασίας για να διορθώσετε το Steam δεν ανοίγει προβλήματα. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε πλήρη σάρωση προστασίας από ιούς, να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών κ.λπ. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για να διορθώσετε το Steam να μην ανοίγει στα Windows, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Steam

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *