Το WhatsApp δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας;  10 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Το WhatsApp δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας; 10 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Το WhatsApp είναι πράγματι μια εξαιρετική εφαρμογή επικοινωνίας για να διασκεδάσετε με φίλους και οικογένεια. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλες τις πλατφόρμες και χρησιμοποιείται από όλους στον κόσμο.

Εάν είστε τακτικός χρήστης του WhatsApp, ίσως γνωρίζετε για τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp. Η εφαρμογή αποθηκεύει αυτόματα ένα αντίγραφο των μηνυμάτων και των αρχείων πολυμέσων σας στο λογαριασμό σας στο Google Drive ή στο iCloud.

Το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp έρχεται στη διάσωση σε πολλές ζωτικές καταστάσεις, όπως η αλλαγή ή η απώλεια του τηλεφώνου σας. Με τα αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στις συνομιλίες σας.

Ενώ το σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WhatsApp είναι χωρίς σφάλματα, μερικές φορές μπορεί να εξακολουθεί να προκαλεί κάποια σφάλματα. Πρόσφατα, το σφάλμα «Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας» προβληματίζει πολλούς χρήστες του WhatsApp και αναζητούν λύσεις.

10 τρόποι για να διορθώσετε το WhatsApp δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το σφάλμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Επομένως, εάν μόλις συναντήσατε το WhatsApp “Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας” μήνυμα σφάλματος, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς καλύτερους τρόπους για την εξάλειψη του Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του σφάλματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp.

1. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Πριν προχωρήσετε στις λύσεις, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο σε μια ενεργή και σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η έλλειψη διαδικτύου ή το ασταθές διαδίκτυο είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο το WhatsApp Chat Backup αποτυγχάνει. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται το μήνυμα λάθους “Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας”.

Ανοίξτε λοιπόν το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης στο Android/iPhone και επισκεφτείτε τον ιστότοπο fast.com. Ο ιστότοπος θα σας δείξει την ταχύτητα του Διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο.

2. Ξεκινήστε τη μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp

Αν μόλις αντιμετωπίσατε το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας” στο WhatsApp για iPhone, πρέπει να ξεκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο το αντίγραφο ασφαλείας. Πολλά σφάλματα οφείλονται απλώς σε σφάλμα ή σφάλμα, το οποίο μπορεί να αποφευχθεί με μη αυτόματη εκκίνηση του αντιγράφου ασφαλείας.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο iPhone σας και πατήστε Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία.

2. Τώρα μεταβείτε στο Συνομιλίες.

Συνομιλίες

3. Στην οθόνη συνομιλιών, πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας

4. Πατήστε το Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα επιλογή στην οθόνη Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα

5. Εάν χρησιμοποιείτε Android, πατήστε το τρεις τελείες > Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

6. Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Συνομιλίες > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας > Αντιγράφων ασφαλείας.

Αντιγράφων ασφαλείας

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε το WhatsApp Backup με μη αυτόματο τρόπο στο iPhone ή το Android σας.

3. Επιτρέψτε στο WhatsApp να χρησιμοποιεί το iCloud

Γενικά, το σφάλμα «Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας» εμφανίζεται στο WhatsApp για iPhone. Το σφάλμα εμφανίζεται όταν το WhatsApp δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το iCloud ή έχει ανεπαρκή αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύσει το αντίγραφο ασφαλείας στον λογαριασμό iCloud.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε στο όνομα του iPhone σας.

πατήστε στο όνομα του iPhone σας

2. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε iCloud.

iCloud

3. Τώρα, στις Εφαρμογές που χρησιμοποιούν την οθόνη iCloud, πατήστε το Προβολή όλων κουμπί.

Προβολή όλων

4. Βρείτε και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο WhatsApp εφαρμογή. Εάν είναι ήδη ενεργοποιημένο, απενεργοποιήστε το και ενεργοποιήστε το ξανά.

ενεργοποιήστε την εναλλαγή

Αυτό είναι! Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο αποθηκευτικός σας χώρος Apple iCloud έχει επαρκή χώρο.

4. Επιτρέψτε στο WhatsApp να χρησιμοποιεί δεδομένα στο παρασκήνιο στο Android

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android διαθέτουν μια δυνατότητα που περιορίζει τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου της εφαρμογής για εξοικονόμηση εύρους ζώνης Διαδικτύου. Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η εφαρμογή Android WhatsApp επιτρέπεται να χρησιμοποιεί δεδομένα στο παρασκήνιο. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής WhatsApp στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στις Πληροφορίες εφαρμογής, πατήστε την επιλογή Χρήση δεδομένων.

Χρήση δεδομένων

3. Στην οθόνη χρήσης δεδομένων, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Τα δεδομένα παρασκηνίου.

'Τα δεδομένα παρασκηνίου'

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επιτρέψετε τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου για το WhatsApp στο Android.

5. Ενεργοποιήστε το Background App Refresh για WhatsApp για iPhone

Εάν η εφαρμογή WhatsApp στο iPhone σας έχει ρυθμιστεί να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφο ασφαλείας, αλλά δεν το κάνει, πρέπει να ελέγξετε εάν είναι ενεργοποιημένη η ανανέωση της εφαρμογής παρασκηνίου για το WhatsApp. Εάν δεν είναι ενεργοποιημένο, θα δείτε το σφάλμα WhatsApp Couldn’t Complete Backup στο iPhone σας. Δείτε πώς μπορείτε να το λύσετε.

Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου

1. Ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

2. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Γενικός.

2. Τώρα πατήστε στο Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου και βρείτε το WhatsApp.

3. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο για το WhatsApp για iPhone.

6. Εξαιρέστε βίντεο από το WhatsApp Backup

Το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp Chat μπορεί να περιλαμβάνει βίντεο που λαμβάνετε από τους φίλους σας. Εάν το μέγεθος του βίντεο είναι πολύ μεγάλο, το WhatsApp ενδέχεται να μην ολοκληρώσει το αντίγραφο ασφαλείας σας και μπορεί να εμφανιστεί το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας”.

Επομένως, εάν δεν καταφέρετε να επιλύσετε το μήνυμα σφάλματος, είναι καλύτερο να εξαιρέσετε βίντεο από το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο τηλέφωνό σας και πατήστε τις τρεις τελείες επάνω δεξιά.

2. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στο iPhone, ανοίξτε το WhatsApp > Ρυθμίσεις.

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε στο Συνομιλίες.

Συνομιλίες

4. Στην οθόνη συνομιλιών, πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας

5. Κάτω από τις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Συμπεριλάβετε βίντεο.

Συμπεριλάβετε βίντεο

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εξαιρείτε βίντεο από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας WhatsApp.

7. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής WhatsApp στο Android

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του WhatsApp είναι μια άλλη καλύτερη λύση για το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας”. Αυτή η μέθοδος θα αποκλείσει προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε λόγω κατεστραμμένων αρχείων προσωρινής μνήμης WhatsApp. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο WhatsApp στην αρχική οθόνη του Android και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, πατήστε Χρήση αποθήκευσης.

Αποθήκευση και κρυφή μνήμη

3. Στην οθόνη Χρήση χώρου αποθήκευσης, πατήστε το Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης κουμπί.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει το αρχείο WhatsApp Cache που είναι αποθηκευμένο στο smartphone Android σας. Τώρα ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp και ξεκινήστε ξανά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

8. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη των Υπηρεσιών Google Play

Οι Υπηρεσίες Google Play είναι σημαντικές για τη σύνδεση των εφαρμογών σας με τις Υπηρεσίες Google. Ένα πρόβλημα με τις Υπηρεσίες Google Play σημαίνει ότι το WhatsApp αποτυγχάνει να συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Google Drive για να αποθηκεύσει το αντίγραφο ασφαλείας. Ως εκ τούτου, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης των Υπηρεσιών Google Play είναι απαραίτητη, ειδικά εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να μην έχει επιλυθεί.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Android σας και πατήστε στο Εφαρμογές.

Εφαρμογές

2. Τώρα πατήστε Διαχείριση εφαρμογών και βρείτε τις Υπηρεσίες Google Play.

Διαχείριση εφαρμογών

3. Πατήστε Υπηρεσίες Google Play και επιλέξτε Χρήση αποθήκευσης.

4. Στην οθόνη Χρήση χώρου αποθήκευσης, πατήστε το Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης επιλογή.

διαγράψτε την προσωρινή μνήμη για τις Υπηρεσίες Google Play

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε το smartphone Android. Μετά την επανεκκίνηση, ξεκινήστε ξανά το αντίγραφο ασφαλείας του WhatsApp. Αυτό θα επιλύσει το σφάλμα WhatsApp Couldn’t Complete Backup.

9. Ενημερώστε την εφαρμογή WhatsApp

Εκσυγχρονίζω

Οι παλιές εφαρμογές είναι συνήθως προβληματικές, ειδικά αν προσπαθούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο για να πάρουν πληροφορίες. Συνιστάται πάντα να διατηρείτε τις εφαρμογές ενημερωμένες για λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου.

Οι πιθανότητες είναι ότι η έκδοση του WhatsApp που χρησιμοποιείτε είναι ξεπερασμένη και ως εκ τούτου η εφαρμογή αποτυγχάνει να ολοκληρώσει το αντίγραφο ασφαλείας. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε την εφαρμογή WhatsApp από το Google Play Store ή το Apple App Store.

10. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή WhatsApp

Εάν τίποτα δεν έχει λειτουργήσει για εσάς, η επανεγκατάσταση της εφαρμογής είναι η τελευταία σας λύση. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα αρχεία εγκατάστασης του WhatsApp δεν είναι κατεστραμμένα και πιθανότατα θα διορθώσει τα προβλήματα.

Ωστόσο, το πρόβλημα με την επανεγκατάσταση είναι ότι θα πρέπει να επαληθεύσετε ξανά τον αριθμό σας και να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας. Και επειδή το WhatsApp δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα εμφανιστεί ένα παλιό αντίγραφο ασφαλείας για επαναφορά.

Εάν είστε εντάξει με το παλιό αντίγραφο ασφαλείας, προχωρήστε και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή WhatsApp στο Android ή το iPhone σας.

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες επιδιορθώσεις για το μήνυμα σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας” του WhatsApp. Εάν έχετε ακολουθήσει όλες τις μεθόδους σωστά, το πρόβλημα ενδέχεται να έχει ήδη επιδιορθωθεί. Ενημερώστε μας στα σχόλια εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας συστήματος του υπολογιστή σας με Windows 11

Πώς να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας WhatsApp στο Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *