Τρόπος διόρθωσης σφάλματος BSOD του προγράμματος οδήγησης Overran Stack Buffer (8 Μέθοδοι)

Το BSOD είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα στα Windows, αλλά μπορεί να σας προβληματίσει εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows 10 βρέθηκαν να λαμβάνουν μια ασυνήθιστη οθόνη BSOD «DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER» ενώ χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους.

Όπως όλα τα άλλα σφάλματα BSOD, αυτό εμφανίζεται από το πουθενά και κάνει αναγκαστική επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Εάν δεν βρείτε και δεν διορθώσετε το πρόβλημα για το “DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER”, θα δυσκολευτείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας.

Βασικά, το DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER εμφανίζεται όταν ένα πρόγραμμα οδήγησης γράφει δεδομένα εκτός της καθορισμένης διεύθυνσης μνήμης. Τώρα μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους λαμβάνετε αυτό το σφάλμα. Κοινοί παράγοντες που οδηγούν σε αυτό το σφάλμα περιλαμβάνουν:

Υπερχρονισμένος επεξεργαστής
Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος
Κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών
Περιφερειακά που δεν είναι συμβατά με την έκδοση των Windows 10 που χρησιμοποιείτε.
Επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ή ιών.

Επομένως, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο εμφανείς λόγους για το μήνυμα σφάλματος “DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER”.

Διορθώστε το πρόγραμμα οδήγησης Overran Stack Buffer BSOD στα Windows

Τώρα που γνωρίζετε όλους τους πιθανούς λόγους για αυτό το μήνυμα σφάλματος, θα πρέπει να το επιλύσετε. Παρακάτω έχουμε μοιραστεί μερικούς εύκολους τρόπους για να διορθώσετε το μήνυμα σφάλματος στα Windows. Ας αρχίσουμε.

1. Ενημερώστε το προβληματικό πρόγραμμα οδήγησης

ο Σφάλμα BSOD DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER εμφανίζεται λόγω μη συμβατού ή κατεστραμμένου προγράμματος οδήγησης συσκευής. Εάν κάποια από τις συνδεδεμένες συσκευές σας δεν λειτουργεί σωστά, το πρόγραμμα οδήγησης αυτής της συσκευής μπορεί να είναι ο ένοχος.

Μπορείτε επίσης να αναλύσετε το αρχείο ένδειξης σφαλμάτων μνήμης στα Windows σας για να προσδιορίσετε το ακριβές πρόγραμμα οδήγησης που ενεργοποιεί το μήνυμα σφάλματος. Ας πούμε; το πρόγραμμα οδήγησης ήχου δημιουργεί πρόβλημα. πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης ήχου από τη Διαχείριση Συσκευών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε ‘Διαχειριστή της συσκευής‘. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

 

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών.

 

3. Κάντε δεξί κλικ στη συνδεδεμένη συσκευή ήχου και επιλέξτε ‘Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης‘.

 

4. Στο μήνυμα που εμφανίζεται στη συνέχεια, επιλέξτε «Αυτόματη αναζήτηση για το πρόγραμμα οδήγησης».

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής στα Windows για να διορθώσετε το σφάλμα BSOD.

2. Ενημερώστε την έκδοση των Windows

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το προβληματικό πρόγραμμα οδήγησης, μπορείτε να επιλέξετε να ενημερώσετε την έκδοση των Windows. Τόσο τα Windows 10 όσο και τα Windows 11 αναζητούν αυτόματα προγράμματα οδήγησης συσκευών στην ενημέρωση.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα για να διορθώσετε το σφάλμα DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε ‘Ρυθμίσεις‘.

 

2. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

 

3. Κάντε κλικ στο ‘Ελεγχος για ενημερώσεις‘ στη δεξιά πλευρά.

 

Τώρα τα Windows θα αναζητούν αυτόματα διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κάποια ενημέρωση για τη συσκευή σας, θα γίνει αυτόματη λήψη και εγκατάσταση.

3. Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής

Εάν και οι δύο μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής. Αυτή η μέθοδος θα είναι αποτελεσματική μόνο εάν γνωρίζετε το προβληματικό πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε «Διαχείριση Συσκευών». Ανοιξε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα.

Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10/11 (5 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στη Διαχείριση συσκευών, κάντε δεξί κλικ στο προβληματικό πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε ‘Απεγκατάσταση συσκευής‘.

 

3. Κάντε κλικ στο ‘Απεγκατάστασηκουμπί ‘ στο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Αυτό είναι! Αφού απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Το λειτουργικό σας σύστημα θα εγκαταστήσει αυτόματα το βασικό πρόγραμμα οδήγησης για τη συσκευή σας, το οποίο θα διορθώσει το σφάλμα BSOD.

4. Απενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση

Η γρήγορη εκκίνηση είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία Επιλογών ενέργειας των Windows που μειώνει τον χρόνο εκκίνησης, αλλά είναι γνωστή για την ενεργοποίηση διαφόρων σφαλμάτων BSOD. Ως εκ τούτου, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Γρήγορη εκκίνηση στα Windows σας για να διορθώσετε το DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Επιλογές ενέργειας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το ‘Επιλέξτε ένα σχέδιο ενέργειαςεφαρμογή από τη λίστα.

2. Στο παράθυρο που ανοίγει, κάντε κλικ στο ‘Αλλάξτε τη λειτουργία των κουμπιών λειτουργίαςσύνδεσμος στην αριστερή πλευρά.

 

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή σύνδεσμο.

 

4. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και καταργήστε την επιλογή ο ‘Ενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνησηεπιλογή. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αποθήκευσε τις αλλαγές.

Πώς να δημιουργήσετε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας μια στοίβα MEAN;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αφού κάνετε τις αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα διορθώσει το σφάλμα BSOD DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER στον υπολογιστή σας.

5. Εκτελέστε SFC Scan στα Windows

Το SFC, ή ο Έλεγχος αρχείων συστήματος, είναι ένα εξαιρετικό βοηθητικό πρόγραμμα των Windows που σαρώνει και διορθώνει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία. απλά πρέπει να εκτελέσετε την εντολή στη γραμμή εντολών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε ‘Γραμμή εντολών‘. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε ‘Εκτελέστε ως διαχειριστής‘.

Τρόπος διόρθωσης: Το πρόγραμμα οδήγησης NVIDIA δεν είναι συμβατό με αυτήν την έκδοση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

sfc/ scannow

 

3. Τώρα, πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση.

Αυτό είναι! Μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το μήνυμα σφάλματος BSOD.

6. Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα Check Disk Utility

Android 9.0 TV Box, Android Box 2GB RAM 16GB ROM H6 Quad core Supporto 3D 6K Ultra HD H.265 WiFi 2.4 GHz Ethernet HD(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Check Disk Utility, γνωστό και ως CHKDSK, σαρώνει τον σκληρό σας δίσκο για να βρει και να διορθώσει διάφορα σφάλματα που σχετίζονται με το δίσκο. Εάν λαμβάνετε το σφάλμα buffer υπέρβασης στοίβας προγράμματος οδήγησης λόγω δυσλειτουργικών τομέων σε μια μονάδα δίσκου, πρέπει να εκτελέσετε το Βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου δίσκου.

Έχουμε ήδη μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για πώς να διορθώσετε σφάλματα σκληρού δίσκου στα Windows με το Chkdsk. Πρέπει να ακολουθήσετε τις μεθόδους που κοινοποιούνται σε αυτόν τον οδηγό για να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα και να διορθώσετε σφάλματα του σκληρού δίσκου.

Εάν λαμβάνετε το σφάλμα BSOD Driver Overran Stack Buffer λόγω κατεστραμμένων ή δυσλειτουργικών τομέων στον σκληρό δίσκο, δεν θα το λαμβάνετε πλέον.

7. Εκτελέστε μια σάρωση Antimalware

Τα Windows αποστέλλονται με μια ενσωματωμένη σουίτα ασφαλείας που ονομάζεται Ασφάλεια των Windows. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βρείτε και να αφαιρέσετε τον κρυμμένο ιό και κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, το σφάλμα BSOD Driver Overran Stack Buffer μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί λόγω ιού/κακόβουλου λογισμικού. συνιστάται η εκτέλεση πλήρους σάρωσης ιών στον υπολογιστή σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο Windows Start και πληκτρολογήστε Ασφάλεια των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows από τη λίστα.

Τρόπος διόρθωσης σφαλμάτων Κωδικού 43 “Τα Windows σταμάτησαν αυτήν τη συσκευή” στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή ασφαλείας, κάντε κλικ στο ‘Προστασία από ιούς και απειλές‘.

 

3. Στην οθόνη Προστασία από ιούς και απειλές, κάντε κλικ στο Επιλογές σάρωσης.

 

4. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε ‘Πλήρης σάρωση‘ και κάντε κλικ στο Σάρωση τώρα κουμπί.

 

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελέσει μια πλήρη σάρωση για ιούς. Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows.

8. Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows

 

Εάν τίποτα δεν βοήθησε στη διόρθωση του μηνύματος σφάλματος DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER, πρέπει να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows.

Η επαναφορά θα διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις του χρήστη και τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στις μονάδες εγκατάστασης του συστήματος. Θα χάσετε επίσης όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Επομένως, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας πριν κάνετε επαναφορά.

Αφού προετοιμάσετε τον υπολογιστή σας για επαναφορά, ακολουθήστε τον οδηγό μας Επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows 11 χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις.

Το DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά δεν πρέπει να το αφήσετε αδιόρθωτο. Θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα με τον καιρό. Όλες αυτές οι μέθοδοι θα διορθώσουν το πρόβλημα. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του σφάλματος DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER στα Windows, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top