Τρόπος επίλυσης του προβλήματος Drift του ελεγκτή PS5 DualSense

Η Sony είχε ήδη κυκλοφορήσει την κονσόλα επόμενης γενιάς – PS5. Το ολοκαίνουργιο PS5 είναι μια κονσόλα που αισθάνεται πραγματικά σαν μια συσκευή που ήρθε από το μέλλον. Το PS5 υποτίθεται ότι θα διαμορφώσει το μέλλον της κονσόλας παιχνιδιών. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες κονσόλες, το νέο PS5 διαθέτει πιο ικανή τεχνολογία γραφικών και αστραπιαία SSD που φορτώνει παιχνίδια σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αν και το νέο PS5 ήταν στην τάση, πολλοί χρήστες φαίνεται να έχουν προβλήματα με το χειριστήριο. Πολλοί χρήστες έχουν ισχυριστεί ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα drift κατά τη λειτουργία του ελεγκτή DualSense PS5.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το χειριστήριο ή το drift του joystick είναι ένα ελάττωμα όπου η κονσόλα ανιχνεύει κινήσεις σε αναλογικά στικάκια ακόμα και όταν οι χρήστες δεν τα χρησιμοποιούν. Είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης για όλους τους θαυμαστές του PS5.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επαναφέρετε τον ελεγκτή PS5 DualSense

Εύκολοι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα μετατόπισης του ελεγκτή PS5 DualSense

Εάν αντιμετωπίζετε επίσης Ζητήματα drift του ελεγκτή PS5 ενώ παίζετε παιχνίδια, μπορείτε να περιμένετε κάποια βοήθεια εδώ. Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικές καλύτερες λύσεις για την επίλυση προβλημάτων PS5 Controller Drift. Ας δούμε τις λύσεις.

1. Καθαρίστε τον ελεγκτή DualSense

Λοιπόν, αν ξαφνικά αντιμετωπίζετε προβλήματα drift, πρέπει να καθαρίσετε τον ελεγκτή DualSense. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα και πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Εάν είστε βαρύς παίκτης, πρέπει να καθαρίσετε τον ιδρώτα και τα υπολείμματα μέσα στο χειριστήριο.

Καθαρίστε τον ελεγκτή DualSense

Για να καθαρίσετε το χειριστήριο PS5, απενεργοποιήστε πρώτα το χειριστήριο DualSense. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαλακό πράγμα, όπως μια μπατονέτα. Εάν έχετε δοχεία πεπιεσμένου αέρα, μπορείτε να ψεκάσετε από ασφαλή απόσταση για να καθαρίσετε όλα τα υλικά σκόνης που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό του ελεγκτή.

Sony PS5 Dualsense Charger – Βάση φόρτισης

2. Ενημερώστε το χειριστήριο PS5 και PS5

Εάν δεν έχετε ενημερώσει την κονσόλα ή το χειριστήριό σας για λίγο, θα πρέπει να το ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό. Το σπουδαίο είναι ότι η Sony προωθεί έγκαιρες ενημερώσεις για το PS5 για να διατηρεί ενημερωμένη την κονσόλα και το χειριστήριο.

Επί του παρόντος, η τελευταία έκδοση υλικολογισμικού του PS5 είναι 20.02-02.50.00. Εάν χρησιμοποιείτε παλιό υλικολογισμικό, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως το Controller Drift. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω για να ενημερώσετε το χειριστήριο PS5.

Ενημερώστε το χειριστήριο PS5 και PS5

 • Πρώτα απ ‘όλα, κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Δίκτυο. Κάτω από το Δίκτυο, απενεργοποιήστε το ‘Συνδέσου στο διαδίκτυο’ επιλογή.
 • Τώρα κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ημερομηνία και ώρα. Αλλάξτε την ημερομηνία του PS5 στην τρέχουσα ημέρα.
 • Τώρα συνδέστε το PS5 DualSense Controller στην κονσόλα μέσω USB.
 • Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το PS5 και ενημερώστε το χειριστήριο.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα συνδέστε το PS5 σας στο διαδίκτυο μετά την ενημέρωση του ελεγκτή DualSense.

3. Προσαρμόστε το όριο εισόδου

Προσαρμόστε το όριο εισόδου

Λίγα παιχνίδια όπως το Call of Duty: Black Ops Cold War σάς επιτρέπουν να αλλάξετε το όριο εισόδου του χειριστηρίου.

Το Input Threshold ή το Deadzone είναι ένα εύρος κίνησης που δεν ανιχνεύει ο ελεγκτής σας. Μπορείτε να αυξήσετε την τιμή για να αποτρέψετε το πρόβλημα DualSense Controller Drift.

Το μόνο πράγμα είναι ότι το PS5 δεν έχει καμία επιλογή σε επίπεδο συστήματος για να προσαρμόσει το όριο εισόδου. Επομένως, πρέπει να βασιστείτε στα παιχνίδια που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το όριο εισόδου.

4. Επαναφέρετε τον ελεγκτή DualSense

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα μετατόπισης του ελεγκτή ακόμα και μετά τον καθαρισμό και την ενημέρωση της κονσόλας, πρέπει να επαναφέρετε τον ελεγκτή DualSense. Η επαναφορά του ελεγκτή DualSense είναι αρκετά εύκολη. ακολουθήστε μερικά απλά βήματα παρακάτω.

 • Πρώτα απ ‘όλα, απενεργοποιήστε την κονσόλα PS5.
 • Τώρα, κοιτάξτε το πίσω μέρος του ελεγκτή DualSense. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μικροσκοπική τρύπα στο πίσω μέρος.
 • ο Το κουμπί επαναφοράς βρίσκεται κάτω από τη μικροσκοπική τρύπα. Θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια καρφίτσα ή ένα μυτερό εργαλείο για να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξαγωγέα SIM.
 • Εσυ πρεπει κρατήστε τον πείρο μέσα στην τρύπα για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς.
 • Μόλις τελειώσετε, συνδέστε το χειριστήριο στην κονσόλα PS5 μέσω καλωδίου USB και πατήστε το κουμπί PS.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το χειριστήριό σας. Δεν θα αντιμετωπίζατε πλέον το πρόβλημα μετατόπισης ελεγκτή.

Sony PS5 DualSense Wireless Controller 

5. Επαναφέρετε το BlueTooth

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα μετατόπισης ελεγκτή αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω μεθόδους, πρέπει να επαναφέρετε το Bluetooth.

Αν και το Bluetooth είναι ο λιγότερο πιθανός λόγος για τη μετατόπιση του ελεγκτή, μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε αυτόν. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η επαναφορά του Bluetooth διόρθωσε το πρόβλημα μετατόπισης του ελεγκτή.

Επαναφέρετε το BlueTooth

 • Πρώτα απ ‘όλα, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις.
 • Στη σελίδα Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Αξεσουάρ > Γενικά.
 • Στην καρτέλα Γενικά, απενεργοποιήστε το Bluetooth και μετά ενεργοποιήστε το ξανά.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε το Bluetooth στο PS5.

6. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε το χειριστήριό σας από τη Sony

Επισκευάστε ή αντικαταστήστε το χειριστήριό σας από τη Sony

Αν μόλις αγοράσατε ένα νέο PS5 και αντιμετωπίσατε το πρόβλημα με το χειριστήριο drift, πρέπει να αντικαταστήσετε ή να επισκευάσετε το χειριστήριο με τη Sony. Εάν η κονσόλα είναι καινούργια, θα εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της περιόδου εγγύησης.

Πριν ανοίξετε το χειριστήριο, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τη Sony για πιθανές λύσεις. Εάν έχετε αγοράσει PS5 από τοπικό κατάστημα, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή λιανικής για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντικατάστασή του.

Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να διορθώστε το πρόβλημα μετατόπισης του ελεγκτή PS5. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να επαναφέρετε τον ελεγκτή PS5 DualSense

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν χειριστήριο PS5 στο Mac ή τον υπολογιστή σας

Πώς να ενημερώσετε το χειριστήριο PS5 σας

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *