10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας για iPhone

10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας για iPhone

Στον τεχνολογικό χώρο, η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας αναφέρεται στην ικανότητα του λογισμικού να αναγνωρίζει αντικείμενα, μέρη, άτομα ή ενέργειες που εμφανίζονται σε μια εικόνα. Αυτές τις μέρες, η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και μπορεί να τη χρειάζεστε που και που.

Μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία από μια εικόνα με τις κατάλληλες εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας. Ορισμένες εφαρμογές μπορούν ακόμη και να σας δώσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για ένα θέμα που εμφανίζεται σε μια εικόνα.

Shazam Alternatives: 10 καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας για iPhone

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας στο iPhone σας για να αναγνωρίσετε φυτά, προϊόντα, τοποθεσίες ή ακόμα και άτομα. Παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές iPhone για να αναγνωρίσετε οτιδήποτε χρησιμοποιώντας την κάμερα. Ας τσεκάρουμε.

1. Google Photos

 

Η εφαρμογή Google Photos για iOS διαθέτει μια δυνατότητα οπτικής αναζήτησης που σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση με βάση τα άτομα, τα μέρη και τα πράγματα σε αυτά. Εκτός από αυτό, το Google Photos έχει ενσωματώσει την υποστήριξη Google Lens που σας επιτρέπει να αναζητήσετε αυτό που βλέπετε.

Η ενσωμάτωση του Google Lens σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε κείμενο και αντικείμενα στις φωτογραφίες σας για να μάθετε περισσότερα και να αναλάβετε δράση.

Εκτός αυτού, το Google Photos είναι μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών που παρέχει λειτουργίες διαχείρισης και επεξεργασίας εικόνων.

2. Pinterest

 

Λοιπόν, το Pinterest είναι μια από τις καλύτερες και κορυφαίες εφαρμογές καρφιτσώματος εικόνων που είναι πολύ χρήσιμη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να ανακαλύψετε νέες ιδέες, να αποθηκεύσετε ό,τι σας εμπνέει και να ψωνίσετε προϊόντα με βάση το γούστο σας.

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές για τον αποκλεισμό κλήσεων στο Android το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η εφαρμογή iOS για το Pinterest διαθέτει μια λειτουργία αναγνώρισης φωτογραφίας που ανακτά συνδέσμους και σελίδες του αντικειμένου που αναγνωρίζει. Ωστόσο, το μειονέκτημα της αναγνώρισης φωτογραφίας του Pinterest είναι ότι είναι καλό για την αναγνώριση σχεδίων, ρούχων και άλλων παρόμοιων αντικειμένων.

Δεν μπορεί να αναγνωρίσει φωτογραφίες ενός ατόμου, τοποθεσίας, φυτού κ.λπ. Επομένως, αν ψάχνετε για την καλύτερη εφαρμογή αναγνώρισης εικόνας για την αναγνώριση ρούχων, σχεδίων κ.λπ., τότε το Pinterest θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

3. CamFind

 

Το CamFind δεν είναι πολύ δημοφιλές, αλλά είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο iPhone σας. Είναι μια μηχανή οπτικής αναζήτησης για φορητές συσκευές που σας επιτρέπει να βρείτε οτιδήποτε τραβώντας μια φωτογραφία.

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία με το CamFind, εκτελεί αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στη μηχανή αναζήτησης. Στη συνέχεια, σας παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Μαζί με τα αποτελέσματα αναζήτησης, σας εμφανίζει επίσης σχετικές και παρόμοιες εικόνες και βίντεο.

Πώς να αναγνωρίσετε τραγούδια στον υπολογιστή ή στο Mac σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν η εφαρμογή αναγνωρίζει ένα προϊόν από την εικόνα σας, παρέχει απευθείας online αγορές και επιλογές σύγκρισης τιμών.

4. Δείτε το TapTap

 

Το TapTap See έχει σχεδιαστεί για άτομα με προβλήματα όρασης καθώς βοηθά στην αναγνώριση αντικειμένων. Η εφαρμογή τροφοδοτείται από το CloudSight.ai API αναγνώρισης εικόνας, το ίδιο που χρησιμοποιείται στο Camfind.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, πρέπει να πατήσετε οπουδήποτε στην οθόνη για να τραβήξετε μια φωτογραφία. Μόλις καταγραφεί, το CamFind επιχειρεί αυτόματα να αναγνωρίσει τα αντικείμενα σε μια εικόνα.

Αν και η αναγνώριση εικόνας δεν είναι πολύ ακριβής, εξακολουθεί να είναι καλύτερη από άλλες εφαρμογές στη λίστα. Έχετε ακόμη την επιλογή να ανεβάσετε φωτογραφίες από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας για να αναγνωρίσετε φωτογραφίες.

5. Snapchat

 

Το Snapchat, η δημοφιλής εφαρμογή κοινής χρήσης εικόνων, είναι ιδανική για την αναγνώριση αυτοκινήτων, φυτών, σκύλων, μουσικής και πολλά άλλα. Διαθέτει μια δυνατότητα που ονομάζεται Scan, μια εμπειρία AR που ανιχνεύει, βελτιώνει και μεταμορφώνει τον φυσικό κόσμο γύρω σας.

Πώς να αλλάξετε την εικόνα του προφίλ σας στο Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον βοηθητικό φακό Scan για να λύσετε μαθηματικά προβλήματα, να αναγνωρίσετε αντικείμενα, να μάθετε για διαφορετικά είδη φυτών και πολλά άλλα.

Αφού αναγνωρίσετε τα αντικείμενα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους φακούς AR του Snapchat για να χειριστείτε το περιβάλλον. Συνολικά, το Snapchat είναι μια εξαιρετική εφαρμογή αναγνώρισης εικόνας που μπορείτε να έχετε στο iPhone.

6. LeafSnap

 

Το LeafSnap είναι λίγο διαφορετικό από κάθε άλλη εφαρμογή που αναφέρεται στο άρθρο. Είναι μια εφαρμογή αναγνώρισης εικόνας , αλλά μπορεί να αναγνωρίσει μόνο φυτά.

Το LeafSnap είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τους λάτρεις των φυτών, καθώς τους βοηθά να αναγνωρίζουν τα φυτά. Αφού εντοπίσει τα σχέδια, παρέχει επίσης συμβουλές και προτάσεις για το πώς να τα φροντίσετε.

Η εφαρμογή αναγνώρισης εικόνας iOS μπορεί να αναγνωρίσει αμέσως χιλιάδες φυτά, λουλούδια, φρούτα και δέντρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ένα συγκεκριμένο φυτό, λουλούδι, φρούτο ή δέντρο.

7. CalorieMama

 

Το CalorieMama είναι μια εφαρμογή αναγνώρισης εικόνας για iPhone για αναγνώριση φαγητού. Εάν σκοπεύετε να χάσετε/κερδίσετε ή να διατηρήσετε βάρος, πιθανότατα θα θέλατε να αρχίσετε να μετράτε την πρόσληψη θερμίδων.

Το CalorieMama προσπαθεί να μετρήσει τις θερμίδες που προσλαμβάνετε, αναγνωρίζοντας ακόμη και πολύπλοκα πιάτα από εστιατόρια. Απλώς πρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία του φαγητού σας και η εφαρμογή θα αναλύσει το φαγητό σας και θα σας προτείνει ποιο μπορεί να είναι το φαγητό.

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε το φαγητό για να καταγράψετε τις θερμίδες σας. Η δημοφιλής εφαρμογή μετρητής θερμίδων σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε τα τρόφιμα χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου σας.

8. Amazon Shopping

 

Το Amazon Shopping μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή στη λίστα. εάν αγοράζετε συχνά προϊόντα από την Amazon, το αναγνωριστικό εικόνας του Amazon Shopping θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να προσδιορίσετε τα καθημερινά σας αντικείμενα. πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Amazon Shopping και να πατήσετε το εικονίδιο της κάμερας στην αναζήτηση. Αυτό θα εκκινήσει την κάμερα. μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία, να σαρώσετε έναν γραμμωτό κώδικα ή να ανεβάσετε μια εικόνα από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας.

Truecaller και πώς να ενεργοποιήσετε το αναγνωριστικό καλούντος σε πλήρη οθόνη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Το αναγνωριστικό εικόνας του Amazon Shopping θα σαρώσει αμέσως τη βάση δεδομένων του για το προϊόν σας και θα σας παρέχει την επιλογή αγοράς. Ακόμα κι αν η εφαρμογή αποτύχει να αναγνωρίσει ένα προϊόν, θα σας εμφανίσει σχετικές επιλογές αγοράς.

9. Αναγνώριση εικόνας και αναζήτηση

 

Το Image Recognition And Searcher είναι μια εφαρμογή αναγνώρισης εικόνων για iOS που μπορεί να αναζητήσει εικόνες ή να αναγνωρίσει αντικείμενα από μια φωτογραφία.

Η εφαρμογή διαθέτει μια επιλογή κάμερας που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κάμερα του iPhone σας για να αναγνωρίζετε οποιαδήποτε φυσική φωτογραφία ή αντικείμενο. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε φωτογραφίες από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας για να πραγματοποιήσετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων.

Η επιλογή αντίστροφης αναζήτησης εικόνων παρέχει μια λίστα ιστότοπων με την εικόνα σας. Η εφαρμογή εξαρτάται από το Google, το Yandex και το Bing για να πραγματοποιήσει αντίστροφη αναζήτηση εικόνων.

10. Προσδιορίστε οτιδήποτε: Αλήθεια

 

Identify Anything: Το Veracity είναι μια από τις πιο ισχυρές εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας που μπορείτε να έχετε στο iPhone σας. Η εφαρμογή ειδικεύεται στην αναγνώριση οτιδήποτε εμφανίζεται σε μια εικόνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Identify Anything: Veracity για να αναγνωρίσετε το περιεχόμενο μιας εικόνας , να εντοπίσετε μεγάλα σύνολα αντικειμένων που σχετίζονται με την εικόνα σας, να αναγνωρίσετε φυτά, φυλές ζώων κ.λπ.

 

Έχετε ακόμη και την επιλογή να αναζητήσετε οτιδήποτε στο iPhone σας απλώς τραβώντας την εικόνα του. Συνολικά, Identify Anything: Το Veracity είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τον εντοπισμό οτιδήποτε χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone.

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης εικόνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο iPhone σας. Αν θέλετε να προτείνετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή αναγνώρισης εικόνας για iPhone, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *