10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox (Υπηρεσία Cloud Storage) το 2023

10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox (Υπηρεσία Cloud Storage) το 2023

Το 2023, δεν έχετε έλλειψη επιλογών αποθήκευσης cloud. Θα βρείτε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που σας προσφέρουν προσοδοφόρα σχέδια. Υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός στο τμήμα αποθήκευσης cloud, με κάθε εταιρεία να παλεύει να δημιουργήσει τον δικό της χώρο.

Το Google Drive, το Microsoft OneDrive και το Dropbox είναι οι πιο δημοφιλείς μεταξύ όλων των επιλογών αποθήκευσης cloud. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε το Dropbox και μερικές από τις εναλλακτικές του.

Τι είναι το Dropbox;

Το Dropbox είναι βασικά μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud παρόμοια με το Google Drive ή το Onedrive. Από τον συγχρονισμό των αποθηκευμένων αρχείων σας μεταξύ συσκευών έως τη σύνδεση εφαρμογών τρίτων, έχει όλες τις δυνατότητες που θα περιμένατε από μια παρόμοια υπηρεσία.

Ενώ το Dropbox μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν, λαμβάνετε μόνο 2 GB αποθηκευτικού χώρου με τον δωρεάν λογαριασμό. Τώρα τα 2 GB μπορεί να μην είναι αρκετά για πολλούς, ειδικά όταν άλλες υπηρεσίες όπως το Google Drive και το OneDrive παρέχουν έως και 15 GB και 5 GB αποθηκευτικού χώρου.

Έτσι, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το Dropbox ή αναζητάτε άλλη επιλογή για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες αποθήκευσης, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε Εναλλακτικές λύσεις Dropbox.

Λίστα με τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox

Το Dropbox δεν είναι η μόνη υπηρεσία αποθήκευσης cloud που παρέχει δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Πολλοί από τους ανταγωνιστές της, όπως το Google Drive, το OneDrive κ.λπ., προσφέρουν καλύτερες και πιο ευέλικτες επιλογές αποθήκευσης. Παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικά από τα καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox για την αποθήκευση σημαντικών αρχείων και φακέλων. Ας αρχίσουμε.

1. Google Drive

Google Drive

Το Google Drive είναι ίσως η καλύτερη εναλλακτική λύση Dropbox στη λίστα, καθώς παρέχει περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Με κάθε Λογαριασμό Google, λαμβάνετε 15 GB αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα 15 GB σε διάφορες υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένου του Google Drive. Το Google Drive διαπρέπει σε πολλά μέτωπα. όλα είναι καλύτερα από το Dropbox, από τη διεπαφή χρήστη έως τα χαρακτηριστικά.

Εκτός από την αποθήκευση αρχείων στο χώρο αποθήκευσης cloud, το Google Drive παρέχει επίσης ευέλικτες επιλογές κοινής χρήσης. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τα εργαλεία Google Workspace, το Ημερολόγιο και το Keep με το Google Drive για να ενισχύσετε τα επίπεδα παραγωγικότητάς σας.

Αφού εξαντλήσετε τα 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, μπορείτε να αγοράσετε ένα Πρόγραμμα Google One για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

2. Microsoft OneDrive

Πώς να αποσυνδέσετε και να απεγκαταστήσετε το OneDrive από τα Windows 11

Το OneDrive είναι μια επιλογή αποθήκευσης cloud που προέρχεται από τη Microsoft. Θα βρείτε επίσης την ενσωμάτωση OneDrive στα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα Windows 10 και 11.

Ενώ η Microsoft προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις του OneDrive και να κάνει περισσότερους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, δεν καταφέρνει να νικήσει το Google Drive.

Η Microsoft σάς παρέχει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου με κάθε Λογαριασμό Microsoft. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύσετε τα βασικά αρχεία σας στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud του OneDrive.

Το Microsoft OneDrive παρέχει επίσης πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως το Personal vault, τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, τη ρύθμιση του OneDrive σε συγχρονισμός αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών φακέλων των Windows, κ.λπ.

3. Sync.com

Sync.com

Το Sync.com είναι λίγο πιο προηγμένο από το Dropbox. Είναι ένα απόλυτο εργαλείο αποθήκευσης αρχείων και συνεργασίας εγγράφων που έχει σχεδιαστεί για τις ομάδες να παραμένουν ασφαλείς, ασφαλείς και συνδεδεμένες στο cloud.

Ενώ το Sync.com είναι γνωστό για τα προσιτά premium πακέτα του, έχει μια δωρεάν έκδοση που προσφέρει 5 GB αποθηκευτικού χώρου. Ο ιστότοπος έχει πολλές ομοιότητες με το Dropbox. μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία και να τα τοποθετήσετε σε έναν αποκλειστικό φάκελο συγχρονισμού.

Έχετε επίσης πολλές επιλογές κοινής χρήσης αρχείων, όπως τον ορισμό ημερομηνιών λήξης συνδέσμων, τον έλεγχο της άδειας πρόσβασης στα αρχεία, την επιλογή των ορίων λήψης κ.λπ.

Πέρα από όλα τα χαρακτηριστικά του, το Sync.com ξεχωρίζει λόγω των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών ασφαλείας του. Χρησιμοποιεί πρωτόκολλο TLS για την προστασία των αρχείων σας από απειλές και ακολουθεί αρκετούς άλλους κανόνες ασφαλείας αποτρέψτε τις επιθέσεις «man-in-the-middle»..

4. pCloud

pCloud

Το pCloud είναι μια τέτοια εναλλακτική λύση Dropbox που μπορείτε να εξετάσετε εάν θέλετε να κάνετε ροή αρχείων πολυμέσων χωρίς να τα κατεβάσετε. Διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που σας επιτρέπει να κάνετε ροή αποθηκευμένων αρχείων πολυμέσων χωρίς να τα κατεβάσετε στη συσκευή σας.

Το βασικό χαρακτηριστικό του pCloud είναι το pCloud Drive, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που έχετε αποθηκεύσει στο cloud χωρίς να το κατεβάσετε στη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία σας χωρίς ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, πρέπει να ρυθμίσετε το pCloud Drive για αυτό. που είναι μια περίπλοκη διαδικασία.

Αν μιλάμε για την τιμολόγηση, τα προγράμματα premium του pCloud είναι ακριβά από τα προγράμματα Google One, αλλά έχετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Η δωρεάν έκδοση του pCloud σάς παρέχει έως και 10 GB αποθηκευτικού χώρου δωρεάν.

5. iCloud Drive

iCloud Drive

Εάν είστε συνδεδεμένοι στο οικοσύστημα της Apple, δεν θα βρείτε καλύτερη εναλλακτική λύση Dropbox από το iCloud Drive. Το iCloud Drive είναι ιδανικό για τους κατόχους Apple ID για αποθήκευση εικόνων, αρχείων, κωδικών πρόσβασης, σημειώσεων και άλλων τύπων δεδομένων.

Τα αρχεία που αποθηκεύετε στο iCloud Drive είναι προσβάσιμα από όλες τις συσκευές Apple με το Apple ID σας. Εάν διαθέτετε iPhone ή iPad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία iCloud Drive για να αποθηκεύσετε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, τα premium προγράμματα του iCloud Drive είναι ακριβά. αλλά λαμβάνετε 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου με κάθε λογαριασμό. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα πρόγραμμα premium μόλις εξαντλήσετε το όριο των 5 GB.

6. Icedrive

Icedrive

Το Icedrive είναι πολύ ελκυστικό υπηρεσία αποθήκευσης cloud στη λίστα. Το περιβάλλον χρήστη του Icedrive είναι εκπληκτικό και δεν συγκρίνεται με το Dropbox.

Ενώ η υπηρεσία αποθήκευσης cloud είναι νέα, μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σας. Για να ξεκινήσετε, οι δωρεάν χρήστες του Icedrive λαμβάνουν 10 GB αποθηκευτικού χώρου.

Αυτά τα 10 GB αποθηκευτικού χώρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο, εγγράφων και άλλων τύπων αρχείων. Η ασφάλεια του Icedrive είναι επίσης ισχυρή και έχει οικονομικά σχέδια.

Έχετε επίσης την επιλογή να εγκαταστήσετε το Icedrive ως εικονική μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειρίζεστε τα αρχεία σας που είναι αποθηκευμένα στο χώρο αποθήκευσης cloud, όπως ακριβώς διαχειρίζεστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας. Αυτό σας δίνει όλες τις δυνατότητες και την αίσθηση του εγγενούς λειτουργικού σας συστήματος.

7. Κουτί

Κουτί

Εάν θέλετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της επιχείρησής σας, κοιτάξτε πέρα ​​από το Box. Το Box έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για επιχειρήσεις και επαγγελματίες χρήστες.

Έχετε όλες τις δυνατότητες του Dropbox, αλλά έχει πιο προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης που ταιριάζουν σε επιχειρήσεις και επιχειρήσεις. Αν μιλάμε για την τιμολόγηση, το Box σάς προσφέρει 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για να ξεκινήσετε.

Μετά τα 10 GB, πρέπει να αγοράσετε ένα πακέτο με 100 GB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό είναι το βασικό σχέδιο του Box και κοστίζει 7 $ ανά μήνα. Έτσι, το Box είναι πιο ακριβό από το Dropbox ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud στη λίστα, αλλά έχετε περισσότερες δυνατότητες.

Το Box διαθέτει επίσης ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, αλλά ορισμένα απαιτούν αγορές υψηλής ποιότητας. Το Box δεν θα σας απογοητεύσει εάν δώσετε προτεραιότητα στις ενσωματώσεις εφαρμογών και στις λειτουργίες διαχείρισης έργων και θέλετε απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο.

8. οδηγώ

οδηγώ

Το iDrive είναι άλλο ένα εξαιρετικό υπηρεσία αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox που μπορείτε να εξετάσετε. Η υπηρεσία αποθήκευσης cloud πωλεί κυρίως λόγω της δυνατότητας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών συσκευών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iDrive για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών, Mac, iPhone, iPad και συσκευών Android σε έναν μόνο λογαριασμό. Εκτός από αυτό, υπάρχει επίσης μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Τα αρχεία και οι φάκελοι που ανεβαίνουν στο iDrive συγχρονίζονται σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Cloud Drive. Η δωρεάν έκδοση του iDrive παρέχει 5 GB αποθηκευτικού χώρου και τα προγράμματα αποθήκευσης premium είναι πολύ φθηνά.

9. Mega

Mega

Το Mega δεν έχει λάβει ακόμη μεγάλη εκτίμηση από τους χρήστες, αλλά εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox που μπορείτε να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε.

Η υπηρεσία αποθήκευσης cloud ήταν πάντα γνωστή για τα δωρεάν σχέδιά της. Παίρνετε 20 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud για να αποθηκεύσετε τα σημαντικά αρχεία και τους φακέλους σας. Τώρα τα 20 GB αποθηκευτικού χώρου δεν είναι αυτό που βλέπουμε συνήθως σε άλλους παρόχους αποθήκευσης cloud.

Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αποθήκευσης cloud στον υπολογιστή σας, πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής MEGASync. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε αρχεία στον υπολογιστή σας. Η εφαρμογή MEGASync σάς επιτρέπει να κάνετε ροή αρχείων χωρίς λήψη από τον λογαριασμό σας στο MEGA cloud.

10. NordLocker

NordLocker

Έχουμε καταχωρίσει το NordLocker στο τέλος, επειδή προσφέρει μόνο δωρεάν 3 GB αποθηκευτικού χώρου. Τα 3 GB είναι λίγο περισσότερα από αυτά που προσφέρει το Dropbox, αλλά είναι ακόμα λιγότερα από το Google Drive ή οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο.

Το NordLocker προέρχεται από τους κατασκευαστές των υπηρεσιών Nord VPN, επομένως μπορείτε να περιμένετε καλύτερες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν σχέδιό του για να αποθηκεύσετε τα σημαντικά σας αρχεία.

Μόλις ανεβάσετε τα αρχεία σας, τα αρχεία σας θα συγχρονίζονται, θα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και θα κρυπτογραφούνται πάντα. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε τα μεταφορτωμένα αρχεία σας σε ντουλάπια και φακέλους και να τα αποθηκεύσετε τοπικά ή στο cloud.

Το premium επίπεδο του NordLocker ξεκινά από 7,99 $ ανά μήνα, το οποίο σας προσφέρει ένα πρόγραμμα αποθήκευσης 2 TB. Επίσης, κάθε πρόγραμμα premium συνοδεύεται από 24/7 email και τηλεφωνική υποστήριξη.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα σημαντικά αρχεία σας στο cloud με ασφάλεια. Όλες οι επιλογές αποθήκευσης cloud που έχουμε παραθέσει προσφέρουν δωρεάν προγράμματα και καλύτερες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου. Επομένως, φροντίστε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό σε αυτές τις υπηρεσίες και να τις δοκιμάσετε.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Dropbox

Πώς να προσθέσετε κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή OneDrive

Πώς να κάνετε το OneDrive να σταματήσει την αποστολή αναμνήσεων μέσω email

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *