12 Καλύτερο δωρεάν λογισμικό OCR για Windows

12 Καλύτερο δωρεάν λογισμικό OCR για Windows 10/11

Χάρη στο λογισμικό OCR, η μετατροπή χειρόγραφου ή έντυπου κειμένου έχει γίνει πολύ πιο εύκολη. Αυτές τις μέρες, υπάρχει άφθονο λογισμικό OCR διαθέσιμο για Windows που μπορεί να μετατρέψει εικόνες, ή ακόμα και χειρόγραφο, σε κείμενο.

Εάν δεν γνωρίζετε, ο ρόλος του λογισμικού OCR είναι να αναλύει ένα έγγραφο και να το συγκρίνει με διαφορετικές γραμματοσειρές που είναι αποθηκευμένες στη βάση δεδομένων του. Μόλις γίνει αντιστοίχιση, μετατρέπει εικόνες ή ακόμα και χειρόγραφα σε αρχείο κειμένου. Μετά τη μετατροπή, μπορείτε να αντιγράψετε το κείμενο και να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

Λίστα με το καλύτερο λογισμικό OCR για Windows

Δεδομένου ότι πολλά λογισμικά OCR είναι διαθέσιμα για Windows, η εύρεση του καλύτερου θα μπορούσε να είναι δύσκολη. Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μια λίστα με το καλύτερο λογισμικό OCR για τα Windows 10. Ας δούμε λοιπόν τη λίστα των καλύτερο λογισμικό OCR για Η/Υ χωρίς να χάνουμε χρόνο.

1. Readiris

Ρεντίρις

Λοιπόν, το Readiris είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας PDF για τα Windows 10. Με το Readiris, μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε, να σχολιάσετε, να κρυπτογραφήσετε και να υπογράψετε τα αρχεία PDF σας.

Το Readiris έρχεται επίσης με ένα οπτική αναγνώριση χαρακτήρων μηχανή που μπορεί να εξάγει κείμενο από οποιοδήποτε έντυπο κείμενο ή ψηφιακά έγγραφα. Διαθέτει επίσης μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε κείμενα που είναι ενσωματωμένα στην εικόνα σας με OCR.

2. FreeOCR

FreeOCR

Το FreeOCR είναι το καλύτερο Λογισμικό OCR στη λίστα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση εδώ. Αυτό χρησιμοποιεί το Tesseract Engine που κατασκευάστηκε από την HP και διατηρείται από την Google. Το μόνο μειονέκτημα του FreeOCR είναι η ξεπερασμένη διεπαφή χρήστη του.

Αν αφήσουμε πίσω τη διεπαφή χρήστη, το FreeOCR δεν απογοητεύει σε καμία άλλη ενότητα. Το λογισμικό μπορεί να σαρώσει οποιοδήποτε έγγραφο, να ανοίξει αρχεία PDF, να μετατρέψει αρχεία PDF σε διαφορετικές μορφές και πολλά άλλα.

3. SimpleOCR

SimpleOCR

Αν ψάχνετε για λογισμικό OCR που μπορεί να αντιμετωπίσει περιεχόμενο πολλών στηλών, μη τυπικές έγχρωμες εικόνες γραμματοσειράς και εικόνες ανεπαρκούς ποιότητας, τότε το SimpleOCR μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Η δυνατότητα OCR του SimpleOCR είναι αρκετά γρήγορη και μπορεί να σαρώσει έγγραφα σε ελάχιστο χρόνο. Το SimpleOCR είναι επίσης μια δωρεάν εφαρμογή και δεν περιορίζεται με κανέναν τρόπο. Μετά την εξαγωγή του κειμένου, το SimpleOCR προσφέρει μερικές επιλογές επεξεργασίας κειμένου, όπως έναν ενσωματωμένο ορθογραφικό έλεγχο για τη διόρθωση σφαλμάτων πληκτρολόγησης.

4. Microsoft OneNote OCR

Microsoft OneNote OCR

Λίγοι θα το γνώριζαν, αλλά το OneNote της Microsoft διαθέτει επίσης μια προηγμένη δυνατότητα OCR που λειτουργεί εξαιρετικά σε εικόνες και χειρόγραφες σημειώσεις. Το OneNote της Microsoft είναι εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με όλα τα άλλα λογισμικά OCR.

Για να εξαγάγετε κείμενο από μια εικόνα, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε την επιλογή «Αντιγραφή κειμένου από εικόνα». Το αναγνωρισμένο κείμενο αντιγράφεται αυτόματα στο πρόχειρο.

5. ABBYY FineReader 14

ABBYY FineReader 14

Το ABBYY FineReader 14 είναι το πιο ισχυρό λογισμικό OCR για Windows. Το εργαλείο OCR είναι γνωστό για τη γρήγορη και ακριβή αναγνώριση κειμένου.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το ABBYY FineReader 14 είναι επίσης ικανό να μετατρέπει σαρωμένα αρχεία κειμένου σε μορφές αρχείων HTML ή ePUB. Είναι μια εφαρμογή premium, αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών κατά την οποία μπορείτε να έχετε δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες premium.

6. Boxoft Δωρεάν OCR

το καλύτερο δωρεάν λογισμικό ocr

Το Boxoft Free OCR είναι ένα άλλο καλύτερα δωρεάν εργαλεία OCR που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Το εργαλείο μπορεί να εξάγει κείμενο από όλους τους τύπους μορφών εικόνας.

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Boxoft Free OCR είναι η πολύ καθαρή και καλά οργανωμένη διεπαφή του. Ωστόσο, λόγω της δωρεάν φύσης του, το εργαλείο περιορίζεται μόνο σε υλικό OCR και χάνει τη δυνατότητα μετατροπής.

7. Έγγραφα Google

Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google δεν είναι ένα εργαλείο OCR, αλλά είναι περισσότερο μια δωρεάν εφαρμογή που βασίζεται στον ιστό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία και την επεξεργασία εγγράφων και αρχείων υπολογιστικών φύλλων.

Μόνο λίγοι χρήστες των Εγγράφων Google γνωρίζουν ότι το εργαλείο που βασίζεται στον ιστό περιλαμβάνει ένα εργαλείο ORC για την εξαγωγή κειμένου από οποιαδήποτε εικόνα. Έτσι, τα Έγγραφα Google είναι ένα άλλο καλύτερο εργαλείο OCR που βασίζεται στον ιστό που μπορείτε να εξετάσετε.

8. TopOCR

TopOCR

Είναι ένα premium εργαλείο OCR, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν. Το TopOCR είναι λίγο διαφορετικό από όλα τα άλλα που αναφέρονται παραπάνω. Το εργαλείο λειτουργεί καλύτερα σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και σαρωτές.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εξάγει κείμενο μόνο από εικόνες υψηλής ποιότητας. Το TopOCR επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν τα αρχεία εξόδου σε μορφές PDF, HTML, TXT και RTF.

9. ApowerPDF

ApowerPDF

Το ApowerPDF είναι μια εφαρμογή ανάγνωσης PDF που σας επιτρέπει ανάγνωση αρχείων PDF σε υπολογιστή. Προσφέρει επίσης μια λειτουργία OCR για σάρωση αρχείων PDF και μετατροπή τους σε επεξεργάσιμη μορφή.

Με το ApowerPDF, έχετε μια αποκλειστική επιλογή OCR που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συλλάβετε κείμενο από οποιαδήποτε εικόνα ή αρχείο PDF. Σε σύγκριση με άλλα εργαλεία OCR, το ApowerPDF έχει καθαρή διεπαφή και είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση.

10. OmniPage Ultimate

OmniPage Ultimate

Το OmniPage Ultimate είναι ένα λογισμικό OCR που έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις. Με το OmniPage Ultimate, μπορείτε να μετατρέψετε έγγραφα και να τα κάνετε επεξεργάσιμα, με δυνατότητα αναζήτησης και κοινής χρήσης για μια απρόσκοπτη ροή εργασίας.

Όντας ένα κορυφαίο εργαλείο, το OmniPage Ultimate σάς προσφέρει σχεδόν κάθε δυνατότητα που σχετίζεται με το OCR που μπορείτε να σκεφτείτε. Η υπηρεσία είναι γνωστή για την ακρίβειά της και χρησιμοποιείται ήδη από πολλές αξιόπιστες εταιρείες όπως η Ford, η Amazon κ.λπ.

11. Nanonets

Νανοδίκτυα

Το Nanonets είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό πρόγραμμα εισαγωγής δεδομένων που χρησιμοποιεί τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για να μειώσει τον φόρτο εργασίας σας. Με τα Nanonets, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη χειροκίνητη εργασία εισαγωγής δεδομένων χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να καταγράφετε εύκολα δεδομένα από έγγραφα. Το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο OCR μπορεί να μετατρέψει εικόνες και PDF σε κείμενα με δυνατότητα δράσης.

Είναι μια εξαιρετική υπηρεσία για την εξαγωγή κειμένων από φορολογικές αποδείξεις, ταυτότητες, τιμολόγια, εκκαθαριστικά κ.λπ.

12. LightPDF

LightPDF

Το LightPDF είναι ένα εργαλείο διαχείρισης PDF all-in-one για Windows. Έχει μια πλήρη έκδοση Ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε, να σχολιάσετε και να συμπληρώσετε φόρμες PDF.

Η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του LightPDF σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διάταξη κειμένου και εικόνας και να αλλάξετε τις γραμματοσειρές και τα χρώματα των αρχείων PDF σας.

Το εργαλείο επιφάνειας εργασίας διαθέτει επίσης μια δυνατότητα OCR που αναγνωρίζει κείμενα από τα αρχεία PDF σας και σας επιτρέπει να τα εξαγάγετε. Η δυνατότητα OCR του LightPDF μπορεί να αναγνωρίσει κείμενα σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα καλύτερο λογισμικό OCR μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω εάν γνωρίζετε οποιοδήποτε άλλο τέτοιο λογισμικό.

Διαβάστε επίσης :13 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις CamScanner για Android (OCR Apps)

Πώς να βρείτε το παλιό σας βιογραφικό στο Instagram το 2023

Πώς να μετατρέψετε ή να αποθηκεύσετε μια εικόνα ως αρχείο PDF

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *