13 καλύτερες εφαρμογές αντιστοίχισης χρωμάτων για Android το 2023

Το τηλέφωνο που κρατάτε στα χέρια σας είναι πιο έξυπνο από όσο νομίζετε. Από την πραγματοποίηση κλήσεων μέχρι την αγορά προϊόντων, το τηλέφωνό σας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για εσάς. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android για να εξάγετε χρώματα από εικόνες και να μάθετε τα χρώματά τους.

Δεδομένου ότι τα χρώματα παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας, η αντιστοίχιση χρωμάτων μπορεί να είναι χρήσιμη για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, εάν ανακαινίζετε το σπίτι σας, μπορεί να θέλετε να βρείτε το καλύτερο χρώμα για τον τοίχο σας. μπορεί ακόμη και να θέλετε να εξερευνήσετε τον κατάλογο χρωμάτων για να βρείτε τον τέλειο χρωματικό κώδικα για το λογότυπο ή το έργο γραφιστικής σας.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές αντιστοίχισης χρωμάτων για Android για να ταιριάξετε, να εξαγάγετε και να βρείτε χρώματα. Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα απαριθμήσει μερικά από τα καλύτερες εφαρμογές δημιουργίας κωδικών χρωμάτων για smartphone Android.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε το συνδυασμό χρωμάτων θέματος στα Windows 11

Λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές αντιστοίχισης χρωμάτων για Android

Λάβετε υπόψη ότι σχεδόν όλες οι εφαρμογές που αναφέρονται είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, αλλά ορισμένες μπορεί να σας ζητήσουν να αγοράσετε στοιχεία εντός εφαρμογής. Λοιπόν, ας δούμε τη λίστα των καλύτερες εφαρμογές αντιστοίχισης χρωμάτων για αντρόιντ.

1. Έγχρωμος εξοπλισμός

Έγχρωμος εξοπλισμός

Αν ψάχνετε για ένα χρωματικό εργαλείο all-in-one για τη συσκευή σας Android, κοιτάξτε πέρα ​​από το Color Gear. Το Color Gear είναι μια φιλική προς το χρήστη εφαρμογή Android κατάλληλη για όλους τους αρχάριους και τους καλλιτέχνες.

Το χρωματικό εργαλείο για Android έχει δύο κύριες λειτουργίες – ο τροχός χρωμάτων σάς επιτρέπει να επιλέγετε απευθείας χρώματα και να αντιγράφετε τον χρωματικό κώδικα. το δεύτερο είναι όπου εισάγετε μια εικόνα και το εργαλείο επιλέγει αυτόματα το χρώμα από αυτήν.

2. Πιάσε χρώματος

Πιάσε χρώματος

Το Color Grab είναι πιο δημοφιλές από την εφαρμογή Color Gear που αναφέρεται παραπάνω. Επίσης, αυτό είναι πιο ελαφρύ και πιο εύκολο στη χρήση. Η εφαρμογή Color Grab Android σάς επιτρέπει να επιλέγετε, να καταγράφετε και να αναγνωρίζετε χρώματα απλά δείχνοντας την κάμερα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Color Grab είναι το εργαλείο ανάμειξης χρωμάτων που σας επιτρέπει να αναμιγνύετε πολλά χρώματα για να σχηματίσετε έναν μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων. Συνολικά, το Color Grab είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές αντιστοίχισης χρωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Android.

3. Χρωματική Αρμονία

Χρωματική Αρμονία

Το Color Harmony μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο η εφαρμογή Color Grab. είναι ένα από τα πιο ισχυρά γεννήτρια τυχαίων χρωμάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Android σας. Πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να τοποθετήσετε την κάμερα του τηλεφώνου στον τοίχο. η εφαρμογή θα σαρώσει αυτόματα τα χρώματα και θα σας δείξει όλες τις επιλογές χρωμάτων που ταιριάζουν.

Το Color Harmony μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για να εξερευνήσετε μια ποικιλία συνδυασμών χρωμάτων, να προσαρμόσετε την παλέτα χρωμάτων και πολλά άλλα. Ωστόσο, ορισμένες δυνατότητες περιορίστηκαν στην έκδοση premium της εφαρμογής.

4. Κάμερα RGB Color Picker

Κάμερα RGB Color Picker

Το Camera RGB Color Picker είναι ίσως η πιο ελαφριά εφαρμογή επιλογής χρώματος που αναφέρεται στο άρθρο. Όπως κάθε άλλη εφαρμογή επιλογής χρωμάτων, το Camera RGB Color Picker σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε την κάμερά σας για να εξάγετε χρώμα από τα πράγματα στα οποία δείχνετε.

Μάντεψε? Το Camera RGB Color Picker μπορεί να τραβήξει διαφορετικά χρώματα από την ίδια εικόνα και σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε σχεδόν 250 χρώματα για μελλοντική χρήση. Εκτός από αυτό, μπορείτε να αντιγράψετε τους χρωματικούς κωδικούς στο πρόχειρο, να θέσετε σε παύση την εικόνα, να μετακινήσετε τον κέρσορα στόχο και πολλά άλλα.

5. ColorSnap

ColorSnap

Το ColorSnap είναι λίγο διαφορετικό από όλες τις άλλες εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο. Η εφαρμογή βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα, όπου τραβάτε μια φωτογραφία του χώρου σας και χτυπάτε τον τοίχο για να αλλάξετε το χρώμα αμέσως.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη εάν θέλετε να επιλέξετε το καλύτερο χρώμα για τους τοίχους σας. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε μια φωτογραφία από ένα μέρος του σπιτιού σας και να μετατρέψετε τα χρώματα σε παλέτα.

6. Χρωστικές

Χρωστικές

Το Pigments είναι μια εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε/δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να εξάγετε μια όμορφη παλέτα χρωμάτων από το smartphone σας. Η εφαρμογή προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως τη δημιουργία μοναδικών παλετών χρωμάτων με ένα μόνο πάτημα, την προσαρμογή των χρωμάτων που δημιουργούνται και πολλά άλλα.

Πρέπει να αγοράσετε την premium έκδοση του Pigments για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία επιλογής χρώματος. Με τον επιλογέα χρωμάτων των Pigments, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε εικόνα από τη συλλογή σας και να εξαγάγετε τους χρωματικούς κωδικούς.

7. Επιλογέας χρώματος

Επιλογέας χρώματος

Το Color Picker είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή αντιστοίχισης χρωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο smartphone Android σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή, πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή και να κατευθύνετε την κάμερα σε μια εικόνα. Η εφαρμογή θα σαρώσει αυτόματα την εικόνα και θα σας δείξει το ακριβές χρώμα που χρησιμοποιείται.

Εμφανίζει επίσης μερικά πρόσθετα δεδομένα που μπορεί να βοηθήσουν τους σχεδιαστές γραφικών, όπως η θερμοκρασία χρώματος, η θέση χρώματος στο οπτικό φάσμα, ο βαθμός αντιστοίχισης χρωμάτων και πολλά άλλα.

8. Συλλογή χρωμάτων

Συλλογή χρωμάτων

Το Color Collect είναι μια εφαρμογή Android που σας βοηθά να επιλέξετε χρώματα που είναι διαθέσιμα στις φωτογραφίες σας. Είναι βασικά μια εφαρμογή επιλογής χρωμάτων για Android που σας επιτρέπει να επιλέξετε χρώματα από οποιαδήποτε φωτογραφία.

Αυτό που μας αρέσει στην εφαρμογή είναι ότι σας επιτρέπει να επιλέξετε χειροκίνητα το τμήμα της φωτογραφίας για να επιλέξετε τα χρώματά της. Η εφαρμογή μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε χρώματα από τις φωτογραφίες σας και είναι μία από τις καλύτερες τυχαία επιλογή χρώματοςr.

9. Pixolor

Pixolor

Το Pixolor είναι πολύ διαφορετικό από όλες τις άλλες εφαρμογές που αναφέρονται στο άρθρο. Αυτό είναι ένας ζωντανός επιλογέας χρωμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γνωρίζει τον χρωματικό κώδικα ή τις συντεταγμένες οποιουδήποτε pixel στην οθόνη.

Παρόλο που η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τους χρωματικούς κωδικούς, μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα με κακή όραση καθώς μεγεθύνει τα μέρη της οθόνης για να επιλέξει το ακριβές χρώμα. Το Pixolor μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας χρωματικής παλέτας από πρόσφατες εικόνες.

10. Ανιχνευτής χρώματος

Ανιχνευτής χρώματος

Αν ψάχνετε για μια εύχρηστη και ελαφριά εφαρμογή επιλογής και αναγνώρισης χρωμάτων κάμερας για το smartphone Android σας, μην ψάχνετε άλλο από το Color Detector. Η ελαφριά εφαρμογή για Android εξάγει το χρώμα που χρησιμοποιείται σε ένα θέμα απευθείας από την προεπισκόπηση της κάμερας.

Δεν χρειάζεται να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να επιλέξετε οποιαδήποτε εικόνα. όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτει επίσης μια δυνατότητα παλέτας που δημιουργεί μοναδικές παλέτες χρωμάτων και τις αποθηκεύει στο πρόχειρο.

11. Εφαρμογή Color Picker & Generator

Εφαρμογή Color Picker & Generator

Η εφαρμογή Color Picker & Generator δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλες εφαρμογές στη λίστα. εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα χρωματικά εργαλεία για Android.

Η εφαρμογή είναι ιδανική για σχεδιαστές ή εικαστικούς καλλιτέχνες που χρειάζονται βοήθεια για να βρουν συγκεκριμένα χρώματα από μια εικόνα. Η εφαρμογή προσθέτει ένα σταγονόμετρο στην εικόνα σας, το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε και να τοποθετήσετε σε οπτικά στοιχεία για να επιλέξετε τα χρώματά τους.

Η εφαρμογή Color Picker & Generator διαθέτει επίσης ένα αυτόματο αναγνωριστικό χρώματος που εξάγει αυτόματα τα κυρίαρχα χρώματα από τις εικόνες σας.

12. Χρώματα

Χρώματα

Το Coolors είναι μια εφαρμογή παλέτας χρωμάτων για Android που χρησιμοποιούν ήδη περισσότεροι από 2 εκατομμύρια χρήστες. Η εφαρμογή είναι ήδη πολύ δημοφιλής μεταξύ σχεδιαστών και εικαστικών.

Η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τους αγαπημένους σας συνδυασμούς χρωμάτων με τη γεννήτρια χρωμάτων της. Διαθέτει επίσης ένα αναγνωριστικό χρώματος που μπορεί να επιλέξει χρώματα από τις φωτογραφίες σας.

Εκτός από αυτό, το Coolors διαθέτει επίσης χιλιάδες έτοιμες παλέτες για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε σε χρόνο μηδέν.

13. Κωδικός χρώματος

Κωδικός χρώματος

Κώδικας χρώματος – Το δεκαεξαδικό και το RGB είναι μια εξαιρετική εφαρμογή Android για τη λήψη χρωμάτων. Δεν είναι ακριβώς μια εφαρμογή επιλογής χρώματος. Αντίθετα, είναι ένα γεννήτρια κωδικών χρώματος που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον σωστό δεκαεξαδικό και χρωματικό κώδικα RGB για διάφορες χρήσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χρωματικούς κωδικούς που δημιουργούνται μέσω αυτής της εφαρμογής σε CSS, Photoshop, Illustrator, HTML κ.λπ. Αφού δημιουργήσετε το χρώμα, έχετε επίσης την επιλογή να μοιραστείτε τον κώδικα με τις επαφές σας.

Κατανοούμε ότι η αντιστοίχιση χρωμάτων μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές Android για να διευκολύνετε τη διαδικασία. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να εφαρμόσετε το θέμα δυναμικού χρώματος στο Gboard για Android

Το WhatsApp θα φέρει αυτές τις νέες δυνατότητες στο Android: Επιφάνεια εργασίας

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *