Πώς να εφαρμόσετε το θέμα δυναμικού χρώματος στο Gboard για Android

Εάν χρησιμοποιείτε Android 12, ίσως γνωρίζετε ήδη τη σχεδίαση “Material You”. Το Material You, που παρουσιάστηκε με το Android 12, δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με την εμφάνιση και την αίσθηση του τηλεφώνου τους, καθώς το λειτουργικό σύστημα δημιουργεί ένα προσαρμοσμένο χρώμα με βάση την ταπετσαρία.

Αυτό το πράγμα γίνεται μέσω μιας νέας μηχανής θεμάτων που ονομάζεται “monet”. Η μηχανή θεμάτων “monet” δημιουργεί δυναμικά μια παλέτα χρωμάτων με βάση την ταπετσαρία του τηλεφώνου σας. Μετά τη δημιουργία των παλετών χρωμάτων, τα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν σε όλο το λειτουργικό σύστημα.

Το καλό είναι ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την παλέτα χρωμάτων που δημιουργείται από το monet για να θεματοποιήσουν τις εφαρμογές τους. Το Gboard είναι μια τέτοια εφαρμογή που ακολούθησε το ίδιο πράγμα και εισήγαγε μια επιλογή Dynamic Color.

Πώς να αλλάξετε το συνδυασμό χρωμάτων θέματος στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χρησιμοποιώντας το Gboard ως προεπιλεγμένη εφαρμογή πληκτρολογίου στο smartphone Android 12, μπορείτε πλέον να ενεργοποιήσετε την επιλογή θέματος Δυναμικό χρώμα. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε smartphone που λειτουργούν με λειτουργικό σύστημα Android 12.

Εάν ενεργοποιήσετε την επιλογή θέματος δυναμικού χρώματος στο Gboard της Google, η εφαρμογή πληκτρολογίου θα αλλάξει αυτόματα το χρώμα της με βάση την ταπετσαρία που έχετε ορίσει. Αυτό είναι πράγματι μια εξαιρετική δυνατότητα και εάν χρησιμοποιείτε το Android 12, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε αμέσως.

Βήματα για την εφαρμογή Dynamic Color Theme στο Gboard για Android

Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο αυτόματης αλλαγής του χρώματος του θέματος Gboard με βάση την Ταπετσαρία που έχετε ορίσει. Τα βήματα θα είναι πολύ εύκολα. ακολουθήστε τους όπως έχουμε αναφέρει.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Google Play Store και αναζητήστε το Gboard . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Gboard από τη λίστα επιλογών και εγκαταστήστε τις διαθέσιμες ενημερώσεις .

Πώς να ρυθμίσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις κειμένου στο Gboard για Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Gboard στο Android σας

3. Στη σελίδα Ρυθμίσεις Gboard, πατήστε στην επιλογή Θέμα  όπως φαίνεται παρακάτω.

 

4. Εάν η συσκευή σας λειτουργεί σε Android 12, θα βρείτε και θα επιλέξετε την επιλογή Dynamic Color .

 

5. Τώρα, θα δείτε ένα μήνυμα που σας ζητά να ενεργοποιήσετε τα περιγράμματα των κλειδιών. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή και πατήστε το κουμπί Εφαρμογή .

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Πρόχειρο σε συσκευές Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Αυτό θα εφαρμόσει το δυναμικό χρωματικό θέμα στο Gboard σας.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα το Gboard θα προσαρμοστεί αυτόματα στα χρώματα που χρησιμοποιούνται στην ταπετσαρία σας. Τα χρώματα των πλήκτρων θα αλλάξουν καθώς αλλάζετε την ταπετσαρία στη συσκευή σας.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο αυτόματης αλλαγής του χρώματος του θέματος Gboard με βάση την Ταπετσαρία στο Android 12. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4900

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *