Πώς να ρυθμίσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις κειμένου στο Gboard για Android

How to Set Up Custom Text Shortcuts on Gboard for Android

Είμαστε σίγουροι ότι δεν γνωρίζετε όλες τις δυνατότητες του smartphone Android σας, παρόλο που το χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια. Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα και κερδίζει νέες δυνατότητες που και που.

Πρόσφατα, ενώ χρησιμοποιούσαμε το Gboard για Android, εντοπίσαμε μια άλλη καλύτερη λειτουργία που θα επιταχύνει σημαντικά την πληκτρολόγηση. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να ορίσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις κειμένου χρησιμοποιώντας το Προσωπικό Λεξικό του Gboard.

Οι προσαρμοσμένες συντομεύσεις κειμένου στο Gboard θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες, καθώς συμπληρώνει αυτόματα τις πληροφορίες στο πλαίσιο κειμένου σας όταν πληκτρολογείτε μια επιλεγμένη λέξη. Για παράδειγμα, εάν πρέπει συχνά να πληκτρολογείτε την πλήρη διεύθυνση email σας, μπορείτε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση κειμένου για την πλήρη διεύθυνση email σας.

23 Εύχρηστες συντομεύσεις πληκτρολογίου Ημερολογίου Google(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για τη ρύθμιση προσαρμοσμένων συντομεύσεων κειμένου στο Gboard για Android

Αφού ορίσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση κειμένου, το Gboard θα σας εμφανίζει την πλήρη διεύθυνση email στη γραμμή προτάσεων κάθε φορά που πληκτρολογείτε το κείμενο συντόμευσης. Επομένως, εάν θέλετε να ρυθμίσετε τις συντομεύσεις προσαρμοσμένου κειμένου στη συσκευή σας Android, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα παρακάτω απλά βήματα.

Για να δείξουμε τη διαδικασία, θα κάνουμε το [email protected] να εμφανίζεται ως πρόταση κάθε φορά που πληκτρολογείται το Techviral.

1. Ανοίξτε το συρτάρι της εφαρμογής Android και πατήστε την εφαρμογή Gboard .

 

2. Στη σελίδα ρυθμίσεων του Gboard, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το Λεξικό .

 

3. Στη σελίδα Λεξικό, πατήστε στην επιλογή Προσωπικό λεξικό .

 

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη γλώσσα σας .

Πώς να ρυθμίσετε επαναλαμβανόμενες υπενθυμίσεις στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε το κουμπί + στην επάνω δεξιά γωνία.

 

6. Τώρα, πρέπει να πληκτρολογήσετε τη λέξη στο πρώτο πλαίσιο και τη συντόμευση κειμένου στο δεύτερο πλαίσιο . Για παράδειγμα, έχω πληκτρολογήσει [email protected] στο πρώτο πλαίσιο και στο δεύτερο πλαίσιο, έχω πληκτρολογήσει Techviral .

 

7. Τώρα, αν πληκτρολογήσω Techviral στο πληκτρολόγιο, το Gboard θα προτείνει τη διεύθυνση email [email protected].

 

Αυτό είναι! Πρέπει να επαναλάβετε τα ίδια βήματα για να ορίσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις για τα κείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Μπορείτε να ρυθμίσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις κειμένου για την τοποθεσία σας, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου, σύνθετα σύμβολα ή εικονίδια emoticon κ.λπ.

 

Λοιπόν, όλα αυτά αφορούν τη ρύθμιση προσαρμοσμένων συντομεύσεων κειμένου στην εφαρμογή Gboard για Android. Έχετε την ίδια δυνατότητα σε άλλες εφαρμογές πληκτρολογίου, όπως το Swiftkey, το πληκτρολόγιο Samsung κ.λπ. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη ρύθμιση προσαρμοσμένων συντομεύσεων κειμένου στο Android, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Πώς να πληκτρολογήσετε κείμενο ανάποδα στο WhatsApp(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

[WooZoneProducts asin=”amz-B085PKLPJ1″][/WooZoneProducts]

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5253

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *