15 καλύτερες εφαρμογές Android για να περιορίσετε τον εθισμό σας στα smartphone

15 καλύτερες εφαρμογές Android για να περιορίσετε τον εθισμό σας στα smartphone

Ψάχνετε εφαρμογές Android για να περιορίσετε τον εθισμό σας στα smartphone ?

Τα smartphone και οι υπολογιστές είναι σημαντικά στις μέρες μας, αλλά συχνά μας αποσυνδέουν από την πραγματική ζωή. Μερικές φορές ασχολούμαστε τόσο με τον εικονικό μας κόσμο που ξεχνάμε να δώσουμε χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τώρα μόνο αυτό, αλλά ο εθισμός στα smartphone καταστρέφει ακόμη και την επαγγελματική σας ζωή. Έτσι, εάν ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σε ένα smartphone, ίσως ψάχνετε τρόπους να περιορίσετε τον εθισμό σας στα smartphone.

Πώς να καταργήσετε τον περιορισμό του λογαριασμού Facebook

Πώς να περιορίσετε τα μηνύματα & Σχόλια στο Instagram

Λίστα με τις 15 καλύτερες εφαρμογές Android για τον περιορισμό του εθισμού στα smartphone

Αν και δεν μπορείτε να περιορίσετε τον εθισμό σας στα smartphone από τη μια μέρα στην άλλη, ορισμένες εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο οθόνης και μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιο παραγωγικοί. Ως εκ τούτου, παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Android για τον περιορισμό του εθισμού στα smartphone. Ας τσεκάρουμε.

1. StayFree – Μείνετε συγκεντρωμένοι

StayFree – Το Stay Focused είναι μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που μπορείτε να έχετε στο smartphone σας Android. Είναι μια εφαρμογή παραγωγικότητας που σας δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύετε στο smartphone σας και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Αφού αναλύσετε το χρόνο χρήσης της εφαρμογής, μπορείτε να ορίσετε όρια χρήσης για τις εφαρμογές σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν πρόκειται να υπερβείτε τα όρια.

2. Digitox

Το Digitox είναι μακράν η καλύτερη και μία από τις καλύτερες εφαρμογές Android που σας βοηθά να περιορίσετε τον εθισμό στα smartphone. Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από πάνω από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Digitox για να κατανοήσετε τις ψηφιακές σας συνήθειες/τον χρόνο οθόνης καθημερινά, να προβάλετε στατιστικά στοιχεία καθημερινής χρήσης, να κατηγοριοποιήσετε τον χρόνο οθόνης και πολλά άλλα. Η εφαρμογή σάς βοηθά να περιορίσετε τον εθισμό στα smartphone επιτρέποντάς σας να θέσετε όρια στη χρήση της εφαρμογής.

3. Στιγμή (δεν δουλεύει)

Το Moment είναι μια εφαρμογή iOS που παρακολουθεί αυτόματα πόσο χρησιμοποιείτε το iPhone και το iPad σας καθημερινά. Εάν χρησιμοποιείτε υπερβολικά το τηλέφωνό σας, μπορείτε να ορίσετε ημερήσια όρια στον εαυτό σας και να ειδοποιηθείτε όταν πηγαίνετε. Μπορείτε ακόμη και με το ζόρι να βγείτε από τη συσκευή σας όταν ξεπερνάτε τα όριά σας.

4. AppBlock – Μείνετε συγκεντρωμένοι

Το AppBlock – Stay Focused είναι μια εφαρμογή Android που βοηθά εσάς (τους χρήστες της) να αποκλείσετε προσωρινά εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή στο κινητό τους, ώστε να μπορούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο σχολείο ή στην εργασία.

Η εφαρμογή αποκλεισμού μπορεί να ενεργοποιηθεί για μια ακριβή ώρα και ημερομηνία και μόλις τελειώσει η προκαθορισμένη χρονική διάρκεια, η φραγή ολοκληρώνεται αυτόματα.

5. Ποιοτικός χρόνος

Το QualityTime είναι μια διασκεδαστική, οπτικά ελκυστική και εύχρηστη εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να λαμβάνετε αναφορές σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνετε στο smartphone και τις αγαπημένες σας εφαρμογές.

6. Δάσος: Μείνετε συγκεντρωμένοι

Το Forest είναι μια από τις μοναδικές εφαρμογές για τον περιορισμό του εθισμού στα smartphone. Αυτή η εφαρμογή ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση για να νικήσει τον εθισμό στα smartphone

Εδώ πρέπει να φυτέψετε έναν σπόρο και στον επόμενο χρόνο, ο σπόρος θα μεγαλώσει σε δέντρο. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας και αφήσετε την εφαρμογή, το δέντρο σας θα μαραθεί.

7. AppDetox – Digital Detox

Το AppDetox σάς βοηθά να ηρεμήσετε τη χρήση της εφαρμογής για κινητά και να κάνετε μια ψηφιακή αποτοξίνωση. Μπορείτε να ορίσετε τους κανόνες σας ώστε οι εφαρμογές σας να αποτοξινώνονται από κάποια βαριά χρήση και να σταματήσετε να χρονοτριβείτε και να ψεύδετε. Κλειδώστε τις εφαρμογές σας με αυτό το ντουλάπι εφαρμογών.

8. Εγκεφαλική εστίαση (δεν δουλεύει)

Το Brain Focus είναι μια εφαρμογή διαχείρισης χρόνου που σας βοηθά να κάνετε τα πράγματα. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τον χρόνο τους ανά εργασία.

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τη διάρκεια της συνεδρίας τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αυτή είναι μια άλλη εφαρμογή που θα σας βοηθήσει αν θέλετε να περιορίσετε τον εθισμό στα smartphone.

9. MyAddictometer

Το MyAddictometer είναι ένα εργαλείο παραγωγικότητας που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κρατούν υπό έλεγχο τον εθισμό τους στα κινητά. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον εντοπισμό και την πρόβλεψη του πότε ο χρήστης ξοδεύει περισσότερο χρόνο σε ένα smartphone.

Μπορεί να είναι χρήσιμο για φοιτητές και επαγγελματίες να εξοικονομήσουν και να αξιοποιήσουν χρόνο μένοντας μακριά από τα smartphone τους.

10. Αντικοινωνική

Το AntiSocial έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς είναι η «κανονική χρήση» και να σας παρέχει τα εργαλεία για να διαχειριστείτε, να αποκλείσετε και να ελέγξετε τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου, ώστε να μπορείτε να αποσυνδέσετε, να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς και να εστιάσετε σε πράγματα που έχουν σημασία.

11. Δέσε

Αυτή είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή Android που σας βοηθά να απεικονίσετε με ακρίβεια τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου. Λοιπόν, αυτό το εργαλείο αρέσει σε πολλούς χρήστες και βοηθά τους χρήστες να περιορίσουν τη χρήση smartphone βελτιώνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα.

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης σε έναν χρήστη να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες συναγερμού και κλειδώματος που ειδοποιούν κάθε φορά που ξεπερνιούνται τα όρια χρήσης

12. BlackOut

Το BlackOut είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή Android που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, να αποκλείσετε τους περισπασμούς και να νικήσετε τον εθισμό στα κινητά/κινητά τηλέφωνα.

Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τους χρόνους έναρξης και λήξης για να ενεργοποιήσουν το κλείδωμα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου και των ημερών που επιλέγετε, το τηλέφωνό σας θα κλειδώνει μόνο του και δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέχρι τη λήξη της περιόδου.

13. Χρήση εφαρμογής

Αυτή είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή Android που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τον εθισμό σας στα smartphone. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις δραστηριότητές τους στο τηλέφωνο.

Παρακολουθεί τις δραστηριότητες του τηλεφώνου σας και εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό σας, πόσο χρόνο έχετε αφιερώσει σε κάθε εφαρμογή και πόσα δεδομένα χάσατε σε κάθε εφαρμογή.

14. Keep Me Out

Το Keep Me Out σάς επιτρέπει να κλειδώνεστε έξω από την κινητή συσκευή σας για όσο χρόνο θέλετε. Αυτή η εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμη για φοιτητές που δυσκολεύονται να επικεντρωθούν στις σπουδές τους.

15. Κοινωνικός Πυρετός

Το Social Fever είναι μια ισχυρή εφαρμογή παρακολούθησης χρήσης smartphone που βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ της ψηφιακής και της πραγματικής ζωής.

Η χρήση μιας εφαρμογής για αποσύνδεση από αυτήν την «ψηφιακή πραγματικότητα» φαίνεται παράλογη. Αλλά σε μια εποχή όπου τα smartphone χρησιμοποιούνται σχεδόν για τα πάντα, θα μπορούσε να βοηθήσει να νικηθεί αυτός ο τεχνολογικός εθισμός.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Android για τον περιορισμό του εθισμού στα smartphone. Με αυτές τις εφαρμογές, σίγουρα θα μειώσετε τον εθισμό σας στο Android. 

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *