15 Βασικά Λογισμικά για Υπολογιστές Windows 10/11 (2023)

Τα Windows είναι πάντα γνωστά για το τεράστιο οικοσύστημα λογισμικού τους. Τα Windows 10/11 είναι αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το καλό είναι ότι θα βρείτε λογισμικό για κάθε διαφορετικό σκοπό στα Windows.

Στο Διαδίκτυο, θα βρείτε τόσο δωρεάν όσο και premium λογισμικό. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι αριθμοί του δωρεάν λογισμικού ήταν υψηλοί σε σύγκριση με τα premium, έγινε σύγχυση και δύσκολη η επιλογή του κατάλληλου λογισμικού. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με το καλύτερο δωρεάν λογισμικό που πρέπει να έχετε στον υπολογιστή σας με Windows.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα εργαλεία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας για Windows 10

Βασικά Λογισμικά για τον υπολογιστή σας με Windows 10 & 11

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μια λίστα με τα το καλύτερο βασικό λογισμικό που πρέπει να έχετε στον υπολογιστή σας με Windows 10.

1) Πρόγραμμα Google Chrome

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome

Λοιπόν, το Google Chrome θα πρέπει να είναι η κορυφαία επιλογή για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ας το παραδεχτούμε. Μια εφαρμογή προγράμματος περιήγησης Ιστού μπορεί να είναι απαραίτητη. χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να κάνετε λήψη των άλλων εφαρμογών που αναφέρονται στο άρθρο.

Με το Google Chrome, μπορείτε να επισκεφτείτε τους αγαπημένους σας ιστότοπους, να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube και πολλά άλλα. Ωστόσο, το Google Chrome έχει ορισμένα ελαττώματα, όπως χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM.

2) VLC Media Player

VLC Media Player

Το VLC Media είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων Android, Windows, Mac και Linux. Αυτό είναι δωρεάν και έρχεται με πολλές δυνατότητες.

Το VLC Media Player για υπολογιστή υποστηρίζει σχεδόν όλες τις κύριες μορφές αρχείων βίντεο και ήχου. Μάντεψε? Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για το VLC Media Player για υπολογιστή. Φροντίστε να διαβάσετε αυτό το άρθρο για να μάθετε τις καλύτερες δυνατότητες του media player.

3) Internet Download Manager

Internet Download Manager

Εάν θέλετε να επιταχύνετε την ταχύτητα λήψης, αυτό το λογισμικό θα κάνει θαύματα για εσάς. Το IDM είναι επί του παρόντος ο καλύτερος διαθέσιμος διαχειριστής λήψεων για Windows με υποστήριξη παύσης/συνέχισης.

Χωρίζει τα αρχεία λήψης σε πολλές ενότητες και τα κατεβάζει ξεχωριστά για να επιταχύνει τις λήψεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα ενσωμάτωσης Chrome του IDM για λήψη βίντεο από ιστότοπους.

4) 7 Zip

7 Zip

Το 7 Zip είναι ένα λογισμικό αρχειοθέτησης και αποσυσκευασίας αρχείων για Windows. Αυτό το λογισμικό μπορεί να εξαγάγει όλους τους τύπους συμπιεσμένων αρχείων σε ένα σύστημα.

Μπορείτε επίσης να συμπιέσετε αρχεία και εικόνες σε πολλούς τύπους μορφών. Αυτό είναι απαραίτητο λογισμικό για κάθε χρήστη Windows και υπολογιστή.

5) Teamviewer

Teamviewer

Το Teamviewer είναι ένα εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με άλλους υπολογιστές. Μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές και να ανταλλάξετε αρχεία μέσω του Teamviewer.

Εάν μόλις μεταβήκατε στο λειτουργικό σύστημα Windows, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Teamviewer για να λάβετε βοήθεια. Με το Teamviewer, μπορείτε να συνεργάζεστε online, να συμμετέχετε σε συσκέψεις, να συνομιλείτε με άλλους κ.λπ.

6) CCleaner

CCleaner

Εάν κατεβάζετε συχνά λογισμικό τρίτων ή άχρηστα αρχεία από το διαδίκτυο, ο αποθηκευτικός σας χώρος μπορεί να γεμίσει γρήγορα. Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό CCleaner.

Το CCleaner είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά για τον καθαρισμό ανεπιθύμητων, προσωρινών αρχείων, αρχείων προσωρινής αποθήκευσης και άλλων αχρησιμοποίητων αρχείων από έναν υπολογιστή. Το CCleaner διαγράφει επίσης τα κατεστραμμένα αρχεία μητρώου σας.

7) Καλό Antivirus

Καλό Antivirus

Είναι μια εφαρμογή που πρέπει να έχετε εάν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο στον υπολογιστή σας. Το Διαδίκτυο ανοίγει τις πόρτες για τους εγκληματίες να εισέλθουν στον υπολογιστή σας. Επομένως, το λογισμικό πρέπει να έχει καλό Antivirus με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Διάφορα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς, όπως το Avira και το Avast, είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

8) Dropbox

Dropbox

Λοιπόν, η αποθήκευση χρήσιμων πληροφοριών στο «σύννεφο» έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο. Το Dropbox παρέχει 2 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, τον οποίο μπορείτε να αυξήσετε παραπέμποντας φίλους.

Το καλύτερο μέρος του Dropbox είναι ότι προσφέρει μια εφαρμογή για κάθε σημαντική συσκευή, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας οπουδήποτε.

9) Spotify

Spotify

Πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Spotify για να ακούτε μουσική στην επιφάνεια εργασίας σας. Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Spotify σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να ακούτε εκατομμύρια τραγούδια δωρεάν.

Το Spotify έχει δωρεάν και premium πακέτα – Η δωρεάν έκδοση εμφανίζει διαφημίσεις, αλλά σας επιτρέπει να ακούτε τα τραγούδια. Ωστόσο, το Spotify έχει πολλά premium σχέδια που αξίζουν τον κόπο για άπληστους ακροατές.

10) ShareX

ShareX

Το ShareX είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία στιγμιότυπων οθόνης στον υπολογιστή σας. Το υπέροχο με το ShareX είναι ότι προσφέρει στους χρήστες πολλές επιλογές λήψης οθόνης.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το ShareX διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε τα στιγμιότυπα οθόνης.

11) ClipClip

ClipClip

Παρόλο που και τα δύο λειτουργικά συστήματα Windows 10/11 συνοδεύονται από νέο διαχειριστή προχείρου, εξακολουθούν να χάνουν ορισμένες βασικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, ο προεπιλεγμένος διαχειριστής προχείρου των Windows δεν μπορεί να αποθηκεύσει συνδέσμους.

Το ClipClip είναι ένας διαχειριστής προχείρου τρίτων που διατίθεται δωρεάν. Το καλό με το ClipClip είναι ότι αποθηκεύει εικόνες και κείμενα και συνδέει το αντίγραφό σας με το πρόχειρό του. Συνολικά, το ClipClip είναι μια εξαιρετική εφαρμογή διαχείρισης προχείρου για Windows.

12) Bitwarden

Bitwarden Password Manager

Το Bitwarden είναι η πιο αξιόπιστη εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα που είναι διαθέσιμη τόσο για επιτραπέζιους όσο και για κινητά λειτουργικά συστήματα. Με το Bitwarden, μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό και η εφαρμογή μπορεί να τα θυμάται όλα.

Το Bitwarden κλειδώνει όλους τους κωδικούς πρόσβασης πίσω από έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, τον μόνο κωδικό πρόσβασης που πρέπει να θυμάστε.

13) NordVPN

NordVPN

Λοιπόν, το VPN ή το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο είναι ένα από τα βασικά εργαλεία ασφαλείας που όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν σήμερα. Το NordVPN είναι μια εφαρμογή VPN που κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας και αποτρέπει επιθέσεις από άνθρωπο στη μέση όταν είναι συνδεδεμένο σε δημόσιο δίκτυο Wi-Fi.

Εκτός από την προστασία του υπολογιστή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε αποκλεισμένους ιστότοπους, να αποκρύψετε διευθύνσεις IP και πολλά άλλα. Αν και οι δωρεάν επιλογές VPN είναι διαθέσιμες για Windows, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα premium.

14) WhatsApp Desktop

WhatsApp Desktop Client

Το WhatsApp Desktop εμπίπτει στην κατηγορία Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη WhatsApp Desktop στον υπολογιστή σας για να συνομιλήσετε με τους φίλους σας στο WhatsApp.

Η τελευταία έκδοση του WhatsApp Desktop σάς επιτρέπει επίσης να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις φωνής/βίντεο από τον υπολογιστή. Συνολικά, το WhatsApp Desktop είναι μια εξαιρετική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για κάθε χρήστη.

15) LibreOffice

Λήψη του LibreOffice Offline Installer για υπολογιστή (τελευταία έκδοση)

Χρησιμοποιώντας τα Windows, ίσως γνωρίζετε για την εφαρμογή Office Suite. Η σουίτα γραφείου είναι ένα πολύτιμο πρόγραμμα, αλλά δεν παρέχεται δωρεάν και είναι ακριβό.

Έτσι, το LibreOffice μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή αν είστε φοιτητής που αναζητά μια δωρεάν εναλλακτική σουίτα Microsoft Office.

Με το LibreOffice, λαμβάνετε όλες τις εφαρμογές γραφείου, όπως Writer (επεξεργασία κειμένου), Calc (υπολογιστικά φύλλα), Impress (παρουσιάσεις), Draw (διανυσματικά γραφικά και διαγράμματα ροής), Base (βάσεις δεδομένων) και Math (επεξεργασία τύπων).

Μπορεί να σας ενδιαφέρει η προβολή, η επεξεργασία και το άνοιγμα αρχείων pdf, γι’ αυτό σας συνιστούμε να τα δείτε συντάκτες pdf ανοιχτού κώδικα αυτό θα είναι χρήσιμο για εσάς. Το καλό είναι ότι όλα αυτά είναι δωρεάν.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι αυτά τα λογισμικά δωρεάν για λήψη;

Ναι, τα περισσότερα από τα λογισμικά που παραθέτουμε είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Ωστόσο, σε ορισμένα από αυτά, θα πρέπει να αγοράσετε ένα κλειδί άδειας χρήσης ή να αγοράσετε μια έκδοση premium.

Είναι ασφαλή για λήψη αυτών των λογισμικών;

Ναι, όλα τα λογισμικά που αναφέρονται στο άρθρο είναι απολύτως ασφαλή για λήψη και χρήση. Ωστόσο, κατεβάστε τα από τον επίσημο ιστότοπο τους για να αποφύγετε προβλήματα ασφάλειας ή απορρήτου.

Τα Windows 10/11 χρειάζονται πρόγραμμα ασφαλείας;

Ένα πρόγραμμα ασφαλείας δεν απαιτείται για τα Windows 10/11, καθώς διαθέτετε Ασφάλεια των Windows. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα πρόγραμμα ασφαλείας που παρέχει προστασία ιστού και περισσότερες επιλογές, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς υψηλής ποιότητας.

Ποιο λογισμικό μπορεί να επιταχύνει τον υπολογιστή;

Κανένα λογισμικό δεν μπορεί να επιταχύνει έναν υπολογιστή. Ωστόσο, λογισμικά όπως το CCleaner μπορούν να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα αρχεία από τη συσκευή σας και να ελευθερώσουν χώρο αποθήκευσης. Έτσι, αυτό θα αυξήσει την ταχύτητα του υπολογιστή σας μέχρι να γεμίσει ξανά ο αποθηκευτικός χώρος.

Ποιοι είναι οι αξιόπιστοι ιστότοποι για λήψη λογισμικών υπολογιστών;

Η πρώτη επιλογή για αξιόπιστους ιστότοπους είναι πάντα οι επίσημες ιστοσελίδες του λογισμικού. Ωστόσο, εάν ο επίσημος ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος, μπορείτε να κάνετε λήψη αρχείων από αυτούς τους ιστότοπους λήψης λογισμικού.

Αυτά είναι τα το καλύτερο και κορυφαίο δωρεάν λογισμικό Windows. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Επίσης, εάν γνωρίζετε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό όπως αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις CCleaner για Windows 10

Τα Windows 11 ενδέχεται να λάβουν το PC Optimizer Like-CCleaner από τη Microsoft

Τα 10 Καλύτερα Λογισμικά για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων ή σκίτσων για υπολογιστή

“Κάντε το Σαλόνι σας Έξυπνο! Αποκτήστε Το Καλύτερο Android TV Box σε Προσφορά!” Κωδικός Κουπονιού 10% έκπτωση “ mecoolbestandroid “

Πώς να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα DirectVortex.gr

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *