4 καλύτερες τηλεοράσεις για χρήση ως οθόνη υπολογιστή

Μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης και η οθόνη υπολογιστή είναι ουσιαστικά οι ίδιες συσκευές, με ορισμένες σημαντικές διαφορές που τις κάνουν καλύτερες για τους αντίστοιχους σκοπούς τους. Ωστόσο, τι γίνεται αν μπείτε στον πειρασμό να αποκτήσετε αυτήν την ανώτερη προσφορά τιμής ανά ίντσα που προσφέρει μια τηλεόραση; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τηλεόραση ως οθόνη; Θα έπρεπε;

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλές τηλεοράσεις που λειτουργούν άψογα για αυτόν τον σκοπό και θα επισημάνουμε ποιες πιστεύουμε ότι είναι οι καλύτερες.

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια τηλεόραση για μια οθόνη υπολογιστή

Ανεξάρτητα από το μέγεθος μιας τηλεόρασης, υπάρχουν μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε εάν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε ως οθόνη υπολογιστή.

Πρώτα από όλα, η τηλεόραση πρέπει να έχει τις σωστές εισόδους. Όλες οι σύγχρονες GPU και όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις διαθέτουν HDMI. Έτσι, δεν θα δυσκολευτείτε ποτέ να τραβήξετε μια φωτογραφία, αλλά αν θέλετε να έχετε υψηλή ανάλυση και υψηλό ρυθμό ανανέωσης ταυτόχρονα, θα χρειαστείτε HDMI 2.1, το οποίο υποστηρίζει σήματα 4K 120Hz .

Δυστυχώς, λίγες GPU διαθέτουν HDMI 2.1, καθώς το πρότυπο DisplayPort είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στον κλάδο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσετε τηλεοράσεις εξοπλισμένες με DisplayPort εάν το 4K60 δεν είναι αρκετά καλό για εσάς. Εναλλακτικά, βεβαιωθείτε ότι η επόμενη αγορά GPU σας περιλαμβάνει επίσης θύρα HDMI 2.1.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις μετά την επεξεργασία της τηλεόρασης. Οι σύγχρονες τηλεοράσεις εφαρμόζουν μεγάλη μαγεία λογισμικού στην εισερχόμενη εικόνα πριν την εμφανίσουν. Μπορούν να κάνουν την εικόνα πιο ευκρινή, πιο ζωντανή και γενικά ευχάριστη στην όψη.

Δυστυχώς, η μετα-επεξεργασία απαιτεί χρόνο. Επομένως, υπάρχει μια καθυστέρηση μεταξύ της λήψης της εισόδου από την τηλεόραση και της εμφάνισής της στην οθόνη.

Αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση αν χαλαρώνετε στον καναπέ παρακολουθώντας Netflix. Αλλά αν κάνετε οτιδήποτε αλληλεπιδραστικό, όπως μετακινώντας έναν δείκτη του ποντικιού ή παίζετε ένα βιντεοπαιχνίδι, η καθυστέρηση εισόδου μπορεί να κάνει την εμπειρία αφόρητη.

Προσέξτε λοιπόν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται λειτουργία “παιχνίδι” ή “PC”, η οποία απενεργοποιεί όλη αυτή τη μετα-επεξεργασία για να σας προσφέρει την πιο γρήγορη απόκριση, αν και με κόστος την ποιότητα της εικόνας.

Η καλύτερη επιλογή προϋπολογισμού: Sony X80J 43″ (περίπου 800 $)

Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε τηλεοράσεις 4K σε αυτήν την κατηγορία μεγέθους με λιγότερα χρήματα, η X80J παράγει την ποιότητα εικόνας ενός πολύ πιο ακριβού σετ ενώ είναι το τέλειο μέγεθος για καθηλωτική χρήση με βάση το γραφείο.

Περιορίζεστε στα 4K 60Hz, αλλά σε αυτή την τιμή, είναι συγχωρήσιμη, καθώς οι τηλεοράσεις 120Hz και υψηλότερες που παράγουν επίσης καλή ποιότητα εικόνας 4K είναι πολύ πιο ακριβές.

Οι τηλεοράσεις X80J έχουν εξαιρετικές βασικές προδιαγραφές, αλλά τίποτα το εντυπωσιακό.

Αν και, σε αυτή την τιμή, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε δύο οθόνες υπολογιστή 32 ιντσών, εάν αναζητάτε ακίνητη περιουσία στην οθόνη για παραγωγικότητα, αντί να παίζετε παιχνίδια ή να παρακολουθείτε ταινίες.

Η καλύτερη επιλογή παιχνιδιού: Alienware 55″ OLED (περίπου 3000 $)

Ενώ οι παίκτες της κονσόλας απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας OLED, δεν είναι κάτι που πραγματικά προσελκύεται στον κόσμο των οθονών υπολογιστή.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι πιθανώς καλό, καθώς τα OLED δεν είναι κατάλληλα για στατικό περιεχόμενο, όπως η γραμμή εργασιών των Windows ή τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας.

Ωστόσο, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση μόνο για παιχνίδια, η τεχνολογία OLED έχει πολλά να προσφέρει, με εντυπωσιακά επίπεδα αντίθεσης και καθαρό μαύρο για να κάνει πραγματικά τις εικόνες pop.

Όπως και με το Asus, δεν θα βρείτε εδώ HDMI 2.1, αλλά το DisplayPort 1.4 με επιλογές τόσο για FreeSync όσο και για Gsync σημαίνει ότι θα είστε στο nirvana gaming PC.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να προτείνουμε αυτήν την οθόνη για οποιοδήποτε άλλο είδος χρήσης υπολογιστή εκτός από την παρακολούθηση ταινιών.

Εάν πρόκειται να περιηγηθείτε στον ιστό ή να χρησιμοποιήσετε στατικά στοιχεία διεπαφής χρήστη όπως θα κάνατε με μια κανονική οθόνη, διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο καύσης.

Η καλύτερη OLED προϋπολογισμού: LG 48” C1 OLED (Περίπου 1100 $)

Εάν η Alienware OLED είναι λίγο πολύ ακριβή (και ειλικρινά, είναι πραγματικά), τότε μια άλλη φανταστική επιλογή οθόνης OLED PC είναι η LG 48” C1.

Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή για χρήστες Η/Υ που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μια τηλεόραση ως οθόνη υπολογιστή.

Πρώτον, το μέγεθος 48 ιντσών είναι μικρό για τηλεόραση, αλλά βρίσκεται ακριβώς στο ανώτερο όριο της άνετης χρήσης του γραφείου.

Δεύτερον, οι πραγματικές οθόνες OLED PC είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, επομένως αυτό είναι το πιο κοντινό που μπορείτε να φτάσετε χωρίς στην πραγματικότητα να χαρακτηριστεί ως οθόνη.

Το OLED στο C1 θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα της αγοράς, με απολύτως φανταστική ποιότητα εικόνας και απόδοση.

Αυτή είναι μια τηλεόραση που οι περίφημες κρίσιμες RTings έδωσαν 8,9 για χρήση ως οθόνη ειδικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη DisplayPort, αλλά έχει HDMI 2.1 εάν θέλετε επίσης να τρέχετε τις κονσόλες σας σε αυτό με υψηλό ρυθμό ανανέωσης.

Υπάρχουν προσαρμογείς DisplayPort σε HDMI 2.1 εκεί έξω, αλλά τείνουν να είναι αναξιόπιστοι. Ωστόσο, οι μελλοντικές GPU PC ενδέχεται τελικά να διαθέτουν HDMI 2.1, οπότε υπάρχει κάποια ελπίδα για πλήρη συμβατότητα κάποια μέρα.

Η επιλογή επόμενης γενιάς: Samsung 65″ 8K QN800A (περίπου 2000 $)

Αν δείτε το Αξίζει το 8K GAMING ΣΕ PS5 & XBOX SERIES X; Βίντεο, θα ξέρετε ότι αυτή η ανάλυση της επόμενης γενιάς είναι ακόμα πολύ μακριά από τα κύρια συστήματα παιχνιδιών.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές στον υπολογιστή και υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί καλοί λόγοι για να επιλέξετε μια οθόνη 8K μεγάλης μορφής εάν είστε χρήστης υπολογιστή.

Για παραγωγικότητα, κοιτάτε σε ένα σωρό ακίνητα και οι επαγγελματίες που εργάζονται με περιουσιακά στοιχεία υψηλής ανάλυσης μπορούν κυριολεκτικά να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα.

Για παίκτες με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, τα παιχνίδια 8K στα 30 ή 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο δεν είναι απρόσιτα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε μια κάρτα HDMI 2.1 όπως η ROG Strix RTX 3090 . Μια οθόνη 8K μεγάλου φορμά έχει πολύ πιο νόημα από μια μικρή οθόνη υπολογιστή 8K, οπότε αν θέλετε να μεταφέρετε τον υπολογιστή σας στη γενιά 8K, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ειδικές Θεωρήσεις

Όλες οι τηλεοράσεις σε αυτήν τη λίστα είναι φανταστικές, αλλά αν είστε πραγματικά αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές ως οθόνη υπολογιστή, πρέπει να έχετε υπόψη σας μερικά σημαντικά πράγματα.

Πρώτον, η απόσταση θέασής σας μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. Υπάρχει ένας λόγος που οι οθόνες υπολογιστή δεν διατίθενται πραγματικά σε μεγέθη μεγαλύτερα από 32” ή 34” γενικά. Σε ένα γραφείο, οτιδήποτε μεγαλύτερο γίνεται σωματικά προβληματικό στη χρήση.

Εάν η οθόνη γεμίζει όλο το οπτικό σας πεδίο σε τυπικές αποστάσεις γραφείου, το να κάνετε μεγαλύτερες αποστάσεις σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσετε το κεφάλι σας μόνο για να δείτε όλη την οθόνη.

Αυτό περιπλέκεται περαιτέρω από το περιεχόμενο που λειτουργεί καλύτερα σε διαφορετικές αποστάσεις θέασης.

Τα βιντεοπαιχνίδια υπολογιστή μπορεί να λειτουργούν καλά στην ίδια απόσταση που συνιστάται για ταινίες, αλλά η περιήγηση στον Ιστό ή οι εφαρμογές με μικρό κείμενο ενδέχεται να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν.

Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την κλίμακα διεπαφής χρήστη για να κάνετε την οθόνη χρήσιμη από απόσταση.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε οποιοδήποτε είδος επαγγελματικής εργασίας που βασίζεται στην ακρίβεια των χρωμάτων, οι τηλεοράσεις είναι μια κακή επιλογή!

Θα πρέπει να σκεφτείτε μια επαγγελματική οθόνη βαθμονομημένης χρώματος , ακόμα κι αν είναι μικρότερη. Εφόσον έχετε σκεφτεί αυτά τα ζητήματα και έχετε μια λύση που λειτουργεί για εσάς, τότε είστε έτοιμοι για την (κυριολεκτική) μεγάλη στιγμή.

live streaming αγωνες

Τα 5 καλύτερα Chromebook για Gaming

Τα νεα μοντελα της huawei σε κινητα

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *