Τα 5 καλύτερα Chromebook για Gaming το 2023

Οι λέξεις “Chromebook” και “gaming” σπάνια εμφανίζονται μαζί, αλλά τα σημερινά Chromebook δεν είναι τα ίδια γυμνά συστήματα που ήταν παλιά. Αν και κανένα Chromebook δεν θα βάλει φωτιά στον κόσμο του gaming, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι σας με ένα Chromebook μαθητή ή εργασίας.

Αφιερώσαμε πολύ χρόνο ψάχνοντας για τα καλύτερα Chromebook στο Amazon που είναι καλοί συνοδοιπόροι εργασίας ή σπουδών και προσφέρουν κάποια μορφή εμπειρίας παιχνιδιού για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε ανάμεσα στις περιόδους παραγωγικότητάς σας. Δεν πρόκειται να ανταγωνιστούν φορητούς υπολογιστές παιχνιδιώνφυσικά, αλλά αν διαχειρίζεστε τις προσδοκίες σας, υπάρχουν τρόποι να έχετε μια καλή εμπειρία παιχνιδιού με ένα Chromebook.

Τι σημαίνει ακόμη το παιχνίδι σε ένα Chromebook;

Πώς μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια σε ένα Chromebook; Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παίξετε βιντεοπαιχνίδια στο Chromebook σας:

  • Παιχνίδι Παιχνίδια εφαρμογών Android από το Google Play Store ή με πλευρική φόρτωσή τους.
  • Παίζοντας παιχνίδια ροής μέσω προγράμματος περιήγησης.
  • Παίζοντας εγγενή παιχνίδια μέσω μιας υπηρεσίας όπως το Steam ή το sideloading.

Ο τύπος του Chromebook που έχετε θα καθορίσει ποιος τύπος παιχνιδιού είναι ανοιχτός για εσάς. Σχεδόν κάθε Chromebook που κυκλοφόρησε από το 2019 και μετά θα πρέπει να παίζει παιχνίδια Android από το Google Play Store, είτε βασίζεται σε Intel είτε σε ARM. Αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια από το Steam, χρειάζεστε ένα Chromebook με τουλάχιστον επεξεργαστή Intel Core i3. Ακόμα και τότε, το Πελάτης ChromeOS Steam είναι προς το παρόν σε έκδοση Beta και υποστηρίζεται μόνο σε μια σύντομη λίστα Chromebook.

Όπου έχουμε συμπεριλάβει τυχόν ChromeBook που βασίζονται σε Intel παρακάτω, έχουμε σημειώσει ποια βρίσκονται στη λίστα υποστήριξης του Steam Beta. Προφανώς, το Steam για το λειτουργικό σύστημα ChromeOS θα εγκαταλείψει τελικά τη φάση Beta και θα είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε Chromebook με τις σωστές προδιαγραφές. Ελέγξτε πρώτα τον σύνδεσμο στην προηγούμενη παράγραφο για να δείτε εάν έχουν προστεθεί νεότερα συστήματα από τότε.

Στο παρελθόν, η αναπαραγωγή παιχνιδιών Android σε Chromebook σήμαινε ότι έπρεπε να έχετε οθόνη αφής. Από το ChromeOS 105, αυτό δεν ισχύει πλέον, χάρη στη νέα δυνατότητα επικάλυψης. Αυτό σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε τμήματα της οθόνης στο πληκτρολόγιο. Επομένως, δεν απαιτούμε την οθόνη αφής.

Τέλος, η ροή είναι ανοιχτή σε όλα τα Chromebook, αρκεί να έχετε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο. Εφόσον η υπηρεσία ροής μπορεί να εκτελεστεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, το Chromebook σας θα πρέπει να λειτουργεί μια χαρά. Ωστόσο, η ύπαρξη ωραίας οθόνης και σταθερού Bluetooth και Wi-Fi είναι ένα θετικό σημείο για αυτήν την περίπτωση χρήσης.

Η Acer διαθέτει στην αγορά το 516 GE ειδικά ως Chromebook “cloud gaming”. Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα Chromebook στη λίστα υποστήριξης για το Steam για ChromeOS beta. Επομένως, εάν είστε αρκετά γενναίοι για να μεταβείτε στο κανάλι ChromeOS Beta, μπορείτε να εκτελέσετε μερικά παιχνίδια Steam σε αυτό το μηχάνημα τοπικά.

Δεδομένου του 12-πύρηνου CPU Intel Core i5 12ης γενιάς και των γραφικών Intel Iris Xe, μπορεί να εκπλαγείτε με το τι μπορεί να τρέξει ένας τέτοιος υπολογιστής. Τα παλαιότερα παιχνίδια θα πρέπει να λειτουργούν καλά σε χαμηλές έως μεσαίες ρυθμίσεις. Ωστόσο, δεδομένου ότι το ChromeOS Steam είναι σε έκδοση Beta και τα παιχνίδια δεν είναι εγγυημένα ότι θα εκτελούνται, πόσο μάλλον θα λειτουργούν καλά, είναι δύσκολο να προτείνουμε αυτό το αρκετά ακριβό Chromebook υπό την υπόσχεση των παιχνιδιών Steam.

Ομοίως, αυτές οι προδιαγραφές υπόσχονται μια καλή εμπειρία για παιχνίδια Android, αλλά όπως πάντα με τις λύσεις εξομοίωσης, τα χιλιόμετρα σας ενδέχεται να διαφέρουν όταν παίζετε τίτλους από το Google Play Store.

Εξετάζοντας το ως ένα σύστημα παιχνιδιών cloud, έχει πολλά να το κάνει. Μια καθαρή οθόνη WXGA IPS 16″ με κάλυψη 100% sRGB είναι μια εξαιρετική αρχή και διαθέτει Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2. Επομένως, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε παιχνίδια cloud χωρίς συμβιβασμούς.

Το 516 GE θα πρέπει επίσης να είναι ένα μικρό τέρας ως Chromebook γενικής χρήσης. Δεν μπορούμε ρεαλιστικά να σκεφτούμε κανένα λογισμικό που δεν λειτουργεί ομαλά σε αυτό το σύστημα, εκτός και αν τα 8 GB μνήμης RAM δεν είναι αρκετά για την περίπτωση χρήσης σας. Ωστόσο, αυτό φαίνεται απίθανο για οποιονδήποτε σκέφτεται ένα Chromebook.

Δεδομένου ότι το x360 διαθέτει μια σχετικά χαμηλής τεχνολογίας CPU Pentium Silver N5000, δεν θα λειτουργεί με τα παιχνίδια Steam για ChromeOS και μπορεί να δυσκολευτείτε με τα πιο έντονα παιχνίδια Play Store για Android.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, αυτό το Chromebook θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κυρίως ως μια συσκευή στην οποία μπορείτε να απολαύσετε παιχνίδια στο cloud.

Από αυτή την άποψη, είναι πολύ λογικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το σχολείο ή την εργασία σε λειτουργία φορητού υπολογιστή και να μεταβείτε στη λειτουργία σκηνής όταν θέλετε να συνδέσετε ένα gamepad και να παίξετε μερικά παιχνίδια με ροή στο cloud.

Η ανάλυση της οθόνης είναι μόνο 1366 x 768, επομένως αυτό είναι το καλύτερο για όσους είναι ευχαριστημένοι με gaming 720p. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για την υπηρεσία παιχνιδιών cloud της Microsoft, η οποία μεταδίδεται απευθείας από κονσόλες Xbox που βασίζονται σε σύννεφο.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό gaming cloud στο x360 είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Η ισχυριζόμενη μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι περίπου δώδεκα ώρες. Ωστόσο, ρεαλιστικά, θα πρέπει να λαμβάνετε τουλάχιστον το μισό από αυτό κατά τη ροή παιχνιδιών cloud, και αυτό εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα εάν θέλετε να παίξετε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι σε τράπεζα μπαταριών ή πρίζα τοίχου.

Αυτό το μικρό Chromebook της Dell διατηρεί το αρχικό πνεύμα των Chromebook. Αντί να προσπαθεί να είναι ένας παραδοσιακός φορητός υπολογιστής, είναι μια φθηνή και ανθεκτική εκπαιδευτική συσκευή που βασίζεται κυρίως σε υπηρεσίες και επεξεργασία που βασίζονται σε σύννεφο.

Γιατί λοιπόν να αναφέρετε μια συσκευή όπως αυτή σε ένα άρθρο για gaming Chromebook; Η απλή απάντηση είναι ότι αυτός είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους πρόσβασης στο cloud gaming. Έχετε Wi-Fi 5, Bluetooth 5 και οθόνη 11″ με ανάλυση ελαφρώς μεγαλύτερη από 720p.

Υπάρχουν αποκλειστικές συσκευές gaming cloud που κοστίζουν περισσότερο από αυτό και δεν διαθέτουν καν πληκτρολόγιο, και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι μια επιλογή που γνωρίζετε.

Αυτό είναι ένα από τα λίγα Chromebook εκτός Intel στη λίστα μας, με Snapdragon SC7180, που ανταγωνίζεται τα AMD Ryzen 3 2200U και Pentium Silver N5030. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για βασική εργασία, αλλά δεν πρόκειται να παίζετε βαριά παιχνίδια Android σε υψηλές ρυθμίσεις.

Ως σύστημα gaming cloud, η Lenovo έχει ένα σημαντικό κόλπο στο μανίκι της – μια οθόνη OLED!

Η τεχνολογία OLED προσφέρει πολύ καλύτερη αντίθεση και χρώμα από ό,τι μπορούν οι οθόνες LCD. Η συγκεκριμένη οθόνη προσφέρει ανάλυση FHD 1080p, η οποία είναι εξαιρετική για οθόνη 13’3″. Καλύπτει επίσης το 100% της χρωματικής γκάμας DCI-P3. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εργασίες περιεχομένου, όπως η επεξεργασία φωτογραφιών ή απλά να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα παρακολουθώντας βίντεο.

Αυτό μεταφράζεται καλά σε gaming cloud, επειδή τα παιχνίδια σας θα φαίνονται καλύτερα σε μια οθόνη OLED. Παρόλο που τα παιχνίδια cloud έχουν συχνά προβλήματα ποιότητας εικόνας, μια οθόνη OLED μπορεί ακόμη και να αποκρύψει μερικά από αυτά.

Το άλλο φοβερό φορτηγό που διαθέτει το Lenovo IdeaPad Duet 5 είναι ότι είναι tablet και διαθέτει αποσπώμενη λειτουργία tablet. Έτσι, αν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο, μπορεί να είναι απλώς αυτή η υπέροχη οθόνη αφής OLED και το χειριστήριο της επιλογής σας.

Ακόμα κι αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, πολλά παιχνίδια Android θα λειτουργήσουν μια χαρά. Μπορείτε να προσφέρετε περισσότερους τίτλους βαρέως τύπου με τις ρυθμίσεις τους να είναι χαμηλές σε λογικά επίπεδα.

Το Acer Chromebook Spin είναι άλλο ένα Chromebook στη λίστα υποστήριξης του Steam beta και διαθέτει ισχυρή CPU i5 και γραφικά Intel Iris Plus. Παρόμοια με τα παλιά MacBook της Intel, η GPU Iris Plus σε αυτό το Chromebook θα πρέπει να είναι μια χαρά παίζοντας πιο απλά ή αρκετά παλιά παιχνίδια Steam.

Ως πλατφόρμα gaming cloud, προσφέρει μια ενδιαφέρουσα οθόνη 2256 x 1504 με περισσότερο κατακόρυφο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ένα παιχνίδι με ροή 16:9 στα 1080p στο επάνω μέρος της οθόνης, θα πρέπει να υπάρχει ακόμα πολύς χώρος στο κάτω μέρος για οποιεσδήποτε εφαρμογές θέλετε να παρακολουθείτε ενώ παίζετε. Είτε πρόκειται για μια περιήγηση για το παιχνίδι είτε για την εφαρμογή email σας καθώς περιμένετε τα αποτελέσματα της εργασίας σας, είναι μια τακτοποιημένη ιδέα σε έναν κόσμο φορητών υπολογιστών με λόγο διαστάσεων 16:9 και 16:10.

Όταν μεταβείτε στη λειτουργία εργασίας, θα εκτιμήσετε τη σχεδίαση της οθόνης “VertiView” για πολλαπλές εργασίες και εργασία με έγγραφα. Συμπληρωματικά, αυτός ο μετατρέψιμος φορητός υπολογιστής υπόσχεται έως και 15 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και διαθέτει Wi-Fi 6. Ο SSD 128 GB αφήνει επίσης μέτριο χώρο για πιο απλά παιχνίδια Steam, εάν αποφασίσετε να υιοθετήσετε τον beta τρόπο ζωής.

Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Chromebook

Πώς να εγκαταστήσετε και να παρακολουθήσετε το Netflix στο Chromebook

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *