6 Προγράμματα για αρχάριους για να φτιάξουν τα δικά τους βιντεοπαιχνίδια

6 Προγράμματα για αρχάριους για να φτιάξουν τα δικά τους βιντεοπαιχνίδια

Η ιδέα της δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών είναι ελκυστική για πολλούς. Ωστόσο, η διαδικασία να το κάνετε πραγματικά, ειδικά όταν είστε α αρχάριος στον προγραμματισμό, είναι τρομακτικό. Μην παραξενεύεστε όμως, καθώς πολλά προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους να δημιουργήσουν τα δικά τους βιντεοπαιχνίδια.

Εάν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία προγραμματισμού, αυτά τα προγράμματα για αρχάριους μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε ένα πλήρες παιχνίδι. Ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού που θέλετε να φτιάξετε, υπάρχουν διάφοροι τύποι προγραμμάτων για να σας βοηθήσουν. Παρακάτω παραθέτουμε τα καλύτερα από αυτά τα προγράμματα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε με το δικό σας βιντεοπαιχνίδι.

Το GameMaker Studio είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία παιχνιδιών 2D, ακόμα κι αν έχετε λίγες γνώσεις ανάπτυξης παιχνιδιών. Αυτό το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε εύκολα κάθε πτυχή του παιχνιδιού σας, κάνοντάς το ακριβώς όπως το φαντάζεστε. Δεν απαιτείται γνώση κωδικοποίησης. Μην παρασυρθείτε από την απλότητα του προγράμματος, ωστόσο – τα indie στούντιο το έχουν χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσουν παιχνίδια μεγάλης αναγνώρισης, όπως το Undertale, το Hotline Miami, το Forager και άλλα.

Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα δωρεάν, με όλες τις δυνατότητες που περιλαμβάνονται. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξαγάγετε το παιχνίδι σας σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητά ή ακόμα και κονσόλα, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε μια συνδρομή, η οποία κυμαίνεται από 4,99 $ έως 79,99 $ μηνιαίως.

Το RPG Maker έχει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα RPG 2D pixel, ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία προγραμματισμού ή ανάπτυξης παιχνιδιών. Μέσω αυτού του προγράμματος, σας παρέχονται πολλά στοιχεία για να δημιουργήσετε ρυθμίσεις, χαρακτήρες, μηχανικούς μάχης και πολλά άλλα. Επιπλέον, υπάρχουν τόνοι DLC (Περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης) για περαιτέρω προσθήκη στις δημιουργίες σας. Και, εάν έχετε κάποιες γνώσεις προγραμματισμού, μπορείτε να προσαρμόσετε τον κώδικα για να τροποποιήσετε τις λειτουργίες του RPG Maker όπως θέλετε. Τα παιχνίδια που γίνονται μέσω του RPG Maker μπορούν ακόμη και να διανεμηθούν εμπορικά, χωρίς να χρειάζονται άδειες.

Η επωνυμία RPG Maker έχει επίσης ένα προϊόν που ονομάζεται Visual Novel Maker, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε Visual Novels, αν αυτή είναι μεγαλύτερη η ταχύτητά σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το RPG Maker παρέχει ισχυρούς πόρους για να σας βοηθήσει να φτιάξετε τα παιχνίδια σας, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων.

Το Construct 3 είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Sega, η Zynga, η EA και άλλες. Είναι κυρίως χρήσιμο για τη δημιουργία παιχνιδιών για κινητά για Android ή iOS, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εφαρμογών για υπολογιστές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία παιχνιδιών 2D χωρίς καμία απολύτως γνώση προγραμματισμού. Ωστόσο, μπορείτε να ασχοληθείτε με τον προγραμματισμό JavaScript αν θέλετε.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Construct 3 δωρεάν. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα, θα πρέπει να το αγοράσετε. Μπορείτε να πληρώσετε 19,99 $ το μήνα ή 119,99 $ το χρόνο για μια προσωπική άδεια.

Το Core είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα για ερασιτέχνες προγραμματιστές παιχνιδιών που θέλουν να κάνουν τρισδιάστατα παιχνίδια. Χρησιμοποιεί το Unreal Engine για να βοηθήσει τους αρχάριους να δημιουργήσουν όμορφα γραφικά για τα έργα τους, παρέχοντας πολλά μοντέλα προ-απόδοσης, πλαίσια παιχνιδιών και πολλά άλλα. Μπορείτε να δημοσιεύσετε τα παιχνίδια που δημιουργήσατε στον ιστότοπο Core, ακόμη και να δημιουργήσετε έσοδα από αυτό μέσω αγορών εντός παιχνιδιού.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το Core είναι δωρεάν για χρήση από οποιονδήποτε και παρέχει άφθονο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε το παιχνίδι σας.

Το Stencyl απευθύνεται σε ερασιτέχνες προγραμματιστές παιχνιδιών για να δημιουργήσουν τα παιχνίδια τους για iOS, Android, Windows, Mac και HTML5. Η λογική του παιχνιδιού αναπτύσσεται μέσω ενός συστήματος μεταφοράς και απόθεσης μπλοκ εντολών. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να γράψετε κώδικα για τα παιχνίδια σας. Το Stencyl παρέχει επίσης ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών για να κάνετε σωστά τις σκηνές του παιχνιδιού σας.

Το Stencyl είναι ελεύθερο να χρησιμοποιεί και να δημοσιεύει παιχνίδια στον Ιστό. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημοσιεύσετε σε άλλες πλατφόρμες, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση. Το επίπεδο Indie είναι 99 $ ετησίως και θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε σε επιτραπέζιους υπολογιστές και το επίπεδο Studio είναι 199 $ το χρόνο και θα σας χορηγήσει δημοσίευση σε καταστήματα εφαρμογών για κινητά.

Αυτό το πρόγραμμα είναι μοναδικό καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε παιχνίδια στις συσκευές σας Android ή iOS. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να εργαστείτε για την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού όπου κι αν πάτε. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια έκδοση για υπολογιστές αν προτιμάτε. Το GDevelop δεν απαιτεί γνώσεις κωδικοποίησης και παρέχει τόνους μοντέλων 2D και 3D για παιχνίδια. Και όταν τελειώσετε με το παιχνίδι σας, μπορείτε να το εξαγάγετε σε πολλές δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Steam, το Microsoft Store, το Facebook Gaming και άλλα.

Αυτό το πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα είναι δωρεάν για χρήση και διατηρείτε τα δικαιώματα για όλα τα παιχνίδια που δημιουργείτε. Ωστόσο, μπορείτε να πληρώσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες δυνατότητες του προγράμματος. 5,47 $ το μήνα θα σας πάρουν τη βαθμίδα Silver, ενώ τα 10,95 $ το μήνα θα σας πάρουν τη βαθμίδα Gold. Και οι δύο αναβαθμίζουν το χώρο στο cloud, παρέχουν περισσότερες δυνατότητες εμπειρίας παίκτη, πρόσβαση στην απεριόριστη εφαρμογή για κινητά και πολλά άλλα.

Φτιάξτε ένα δικό σας παιχνίδι με αυτά τα προγράμματα

Η δημιουργία ενός βασικού παιχνιδιού δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη, ακόμα κι αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ κάποιο είδος ανάπτυξης παιχνιδιών. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να γίνουν το σκαλοπάτι για να ξεκινήσετε τις γνώσεις σας και να κατανοήσετε τι συνεπάγεται ο προγραμματισμός ενός παιχνιδιού.

Υπάρχουν άλλα προγράμματα που έχετε χρησιμοποιήσει για να φτιάξετε τα παιχνίδια σας; Ενημερώστε μας για αυτό στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Τα 7 πιο δημοφιλή είδη βιντεοπαιχνιδιών

Οδηγός Binance για αρχάριους: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για συναλλαγές στο Binance

10 καλύτερα παιχνίδια HD Android που πρέπει να παίξετε

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *