είδη βιντεοπαιχνιδιών

Τα 7 πιο δημοφιλή είδη βιντεοπαιχνιδιών

Από την έναρξή τους, πολλά διαφορετικά στυλ βιντεοπαιχνιδιών έχουν δημιουργηθεί για να τα απολαμβάνουν οι παίκτες. Υπάρχει κάτι εκεί έξω για να διασκεδάσουν όλοι παίζοντας, είτε θέλετε κάτι προσανατολισμένο στη δράση, χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλό σας για να λύσετε γρίφους ή στρατηγική, είτε κάτι χαλαρωτικό με περιστασιακό παιχνίδι.

Εάν είστε νέοι στο να παίζετε βιντεοπαιχνίδια ή θέλετε να εξερευνήσετε νέα είδη, η προσπάθεια ταξινόμησης όλων των διαφορετικών ειδών εκεί έξω μπορεί να είναι λίγο συντριπτική. Παρακάτω, θα βρείτε μια απλή ανάλυση για κάθε είδος και τα υποείδη σε κάθε είδος. Μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του είδους θα παρατίθενται επίσης, οπότε αν βρείτε κάποιο που πιστεύετε ότι θα απολαύσετε, μπορείτε να τα δοκιμάσετε μόνοι σας.

1. Δράση

Τα βιντεοπαιχνίδια στο είδος δράσης τείνουν να έχουν γρήγορο ρυθμό και εστιάζουν περισσότερο στις δεξιότητες συντονισμού χεριού-ματιού. Είναι συνήθως τα παιχνίδια που θα σας κρατήσουν στην άκρη του καθίσματος σας και περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς μάχης. Μερικά υποείδη είναι τα shooters, τα platformers, τα παιχνίδια μάχης και τα παιχνίδια επιβίωσης. Τα παιχνίδια δράσης συχνά συνδυάζουν στοιχεία από άλλα είδη, όπως παιχνίδια ρόλων ή παιχνίδια στρατηγικής.

Όπως πιθανότατα μπορείτε να πείτε, αυτό το είδος περιλαμβάνει μια ποικιλία βιντεοπαιχνιδιών. Μερικά από τα πιο δημοφιλή σε αυτό το είδος είναι τα Apex Legends, Call of Duty, Doom, Super Smash Bros., Metal Gear Solid, Resident Evil και πολλά άλλα.

2. Περιπέτεια

Τα παιχνίδια περιπέτειας ήταν μερικά από τα πρώτα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν με παιχνίδια που βασίζονται σε κείμενο. Αυτά τα παιχνίδια δεν επικεντρώνονται στη δράση ή σε οποιεσδήποτε δεξιότητες συντονισμού ή αντανακλαστικών, αλλά βασίζονται στην εξερεύνηση και στη λήψη αποφάσεων. Τα παιχνίδια περιπέτειας είναι εξαιρετικά για περιστασιακή και χαλαρή ψυχαγωγία. Τα δημοφιλή παιχνίδια περιπέτειας του σήμερα περιλαμβάνουν τα Life is Strange, Myst, Firewatch και άλλα.

Ωστόσο, πολλά παιχνίδια θεωρούνται παιχνίδια δράσης-περιπέτειας που συνδυάζουν στοιχεία και των δύο ειδών, όπως το Fallout, το The Last of Us, το God of War και το The Legend of Zelda. Τα παιχνίδια δράσης-περιπέτειας τείνουν να είναι πιο κοινά από απλά παιχνίδια περιπέτειας.

3. Παιχνίδια ρόλου

Τα παιχνίδια ρόλων, ή RPG, αντλούν πολλούς μηχανισμούς από τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων. Τα RPG επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην απόκτηση εμπειρίας, την αναβάθμιση των χαρακτήρων σας και την προοδευτική δυναμική και την ικανότητα. Τα RPG συνδυάζουν στοιχεία περιπέτειας στο παιχνίδι, όπως η εξερεύνηση περιοχών. Τα RPG μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν στοιχεία στρατηγικής ή δράσης ανάλογα με το αν η μάχη μέσα στο παιχνίδι είναι turn-based ή σε πραγματικό χρόνο.

Υπάρχουν αρκετά υποείδη στο είδος RPG, όπως τα MMORPG (μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια ρόλων για πολλούς παίκτες), τα roguelike, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην εξερεύνηση τυχαία δημιουργούμενων μπουντρούμι, τα τακτικά RPG, τα οποία επικεντρώνονται σε turn-based combat και τα RPG sandbox , τα οποία είναι RPG τοποθετημένα σε ανοιχτά εξερευνήσιμο περιβάλλον.

Μερικά δημοφιλή παιχνίδια RPG περιλαμβάνουν Final Fantasy, The Elder Scrolls V: Skyrim, Elden Ring, Pokemon, Witcher 3, World of Warcraft και πολλά άλλα.

4. Sandbox και Open-World

Σε παιχνίδια ανοιχτού κόσμου και sandbox, οι παίκτες δεν περιορίζονται να ακολουθήσουν μία μόνο διαδρομή, αλλά μπορούν να εξερευνήσουν ένα περιβάλλον με όποιον τρόπο θέλουν. Τα παιχνίδια Sandbox προσφέρουν στους παίκτες πολλούς δημιουργικούς δρόμους για να αλλάξουν τον κόσμο του παιχνιδιού, ενώ τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου είναι περισσότερο προσανατολισμένα προς ένα ανοιχτό περιβάλλον.

Το Sandbox και τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου συνδυάζονται συχνά με άλλα είδη παιχνιδιών, ειδικά RPG. Μερικά παραδείγματα παιχνιδιών sandbox και ανοιχτού κόσμου περιλαμβάνουν το Minecraft, το Garry’s Mod, το Grand Theft Auto, το No Man’s Sky και άλλα.

5. Στρατηγική

Στα παιχνίδια στρατηγικής, οι παίκτες πρέπει να λαμβάνουν προσεκτικές και μελετημένες αποφάσεις βασισμένες σε διάφορους παράγοντες εντός του παιχνιδιού για να είναι επιτυχημένοι. Για το λόγο αυτό, πολλά παιχνίδια στρατηγικής δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς και βασίζονται στη σειρά. Οι μηχανικοί παιχνιδιών στρατηγικής μοιάζουν πολύ με τα επιτραπέζια παιχνίδια. Ωστόσο, πολλά παιχνίδια στρατηγικής εξακολουθούν να λειτουργούν και σε πραγματικό χρόνο.

Μερικά δημοφιλή παραδείγματα παιχνιδιών στρατηγικής περιλαμβάνουν τα Sid Meier’s Civilization, Warhammer 40.000, Starcraft, League of Legends και άλλα.

6. Προσομοίωση

Τα παιχνίδια στο είδος της προσομοίωσης δημιουργούνται γενικά για να προσομοιώνουν πτυχές της πραγματικής ζωής με διάφορους τρόπους. Μερικοί συνήθεις τύποι παιχνιδιών προσομοίωσης είναι οι προσομοιωτές ζωής, οι προσομοιωτές γεωργίας και οι προσομοιωτές κτιρίων. Αυτά τα παιχνίδια έχουν πολλούς μεταβλητούς μηχανισμούς ανάλογα με το είδος της προσομοίωσης. Συνήθως είναι επίσης πιο προσανατολισμένοι στο περιστασιακό παιχνίδι.

Παραδείγματα παιχνιδιών προσομοίωσης περιλαμβάνουν τα The Sims, Stardew Valley, Animal Crossing, SimCity, Zoo Tycoon κ.λπ.

7. Παζλ

Τα παιχνίδια παζλ επικεντρώνονται στις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων ενός παίκτη για να προχωρήσει στο παιχνίδι. Πολλά άλλα είδη χρησιμοποιούν στοιχεία παζλ, αλλά τα καθαρά παιχνίδια παζλ επικεντρώνονται μόνο σε παζλ. Αυτό είναι ένα δημοφιλές είδος για παιχνίδια για κινητά, όπως το Candy Crush ή το Cut the Rope. Τα πιο εκτεταμένα παιχνίδια παζλ μπορεί να περιλαμβάνουν μια ιστορία που θα ακολουθήσει καθώς ολοκληρώνονται τα παζλ και η ιστορία μπορεί να σχετίζεται άμεσα με τα ίδια τα παζλ.

Παραδείγματα παιχνιδιών παζλ περιλαμβάνουν το Portal, το Professor Layton, το Tetris, το Scribblenauts, το The Room και άλλα.

Βρείτε το επόμενο αγαπημένο σας παιχνίδι εξερευνώντας αυτά τα είδη

Ανεξάρτητα από το είδος του παίκτη που είστε, με τόσα πολλά διαφορετικά είδη παιχνιδιών διαθέσιμα, μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι νέο που σας προσφέρει μια συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία. Είτε θέλετε παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, παιχνίδια που απαιτούν χρόνο και σκέψη ή χαλαρά παιχνίδια για να παίξετε όταν έχετε κάποιο χρόνο διακοπής, τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να προσφέρουν κάτι για όλους.

Διαβάστε επίσης:10 καλύτερα παιχνίδια HD Android που πρέπει να παίξετε

Πού μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά Soundtracks βιντεοπαιχνιδιών

7 ριμέικ βιντεοπαιχνιδιών καλύτερα από τα πρωτότυπα

Πόσα χρήματα έχω ξοδέψει στο League of Legends (LoL);

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *