καλύτεροι κωδικοί Downloader

7 υποτιμημένες χρήσεις ενός VPN που δεν γνωρίζατε

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, το VPN, είναι ένα καινοτόμο εργαλείο κυβερνοασφάλειας που μας κρατά ασφαλείς στο διαδίκτυο. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για εσάς;

Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει με τα πάντα, από το να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα έως την πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο έως την επιτάχυνση της σύνδεσής σας και πολλά άλλα, διατηρώντας παράλληλα τις πληροφορίες σας ασφαλείς από τους χάκερ!

Παρακάτω αναφέρονται επτά υποτιμημένοι (αλλά εξίσου σημαντικοί!) λόγοι για τους οποίους είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Δωρεάν VPN

1. Αγοράστε φθηνότερες πτήσεις και υπηρεσίες ενοικίασης

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταιρείες ενοικίασης χρησιμοποιούν συχνά ένα «δυναμική τιμολόγηση” μοντέλο για τον υπολογισμό των τιμών τους. Αυτό λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες σχετικά με εσάς, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας σας, για τη μεγιστοποίηση των κερδών.

Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στις πτήσεις, επειδή έχει μια γνωστή καινοτόμο λειτουργία ως αλλαγή διεύθυνσης IP. Μπορείτε να επισκεφτείτε τοποθεσίες κρατήσεων και να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας για να φαίνεται ότι προέρχεστε από μια εντελώς διαφορετική χώρα.

Κατά την περιήγηση για πτήσεις, απλώς αλλάξτε την τοποθεσία σας σε άλλη χώρα. Μην ανησυχείτε, εξακολουθείτε να αγοράζετε τις ίδιες πτήσεις, αλλά σε δυνητικά φθηνότερη τιμή.

Και μην ξεχνάτε και τις υπηρεσίες ενοικίασης. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι χρεώνουν υψηλότερες τιμές σε άτομα σε άλλες χώρες, επειδή αναμένουν ότι οι ανάγκες σας είναι υψηλότερες. Μπορείτε να κερδίσετε σημαντικές οικονομίες αλλάζοντας την τοποθεσία σας στην πόλη-στόχο και κάνοντας κράτηση με μια τοπική διεύθυνση IP εκ των προτέρων!

10 καλύτερα VPN για Android για ανώνυμη περιήγηση

2. Λάβετε φθηνότερες αγορές μέσω Διαδικτύου

Από ρούχα μέχρι gadget, κρατήσεις ξενοδοχείων, λογισμικό και πολλά άλλα, ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα και σε άλλες διαδικτυακές αγορές. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα VPN κρυπτογραφεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, καθιστώντας αδύνατο για τους διαφημιστές να παρακολουθούν ποιους ιστότοπους έχετε επισκεφτεί και ποια αντικείμενα ενδιαφέρεστε να αγοράσετε.

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου ενδέχεται να αυξήσουν αυτόματα την τιμή των πραγμάτων που πιστεύουν ότι έχετε μεγάλη πρόθεση αγορών ή έχετε ήδη αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες.

Με ένα VPN, οι ιστότοποι δεν θα μπορούν να δουν τη συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο και δεν μπορούν να προβλέψουν τι ψάχνετε ή για ποια αντικείμενα είχατε δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιστότοποι συχνά σας προσφέρουν τις καλύτερες, πιο ανταγωνιστικές τιμές στο ταμείο, επειδή δεν γνωρίζουν το ενδιαφέρον σας.

3. Αποφύγετε Paywalls

Πολλοί ιστότοποι έχουν πλέον συνδρομές που τοποθετούν περιεχόμενο πίσω από ένα paywall. Ενδέχεται να σας επιτρέπεται να διαβάζετε μόνο ένα ή δύο άρθρα το μήνα ή έναν συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων ανά μήνα, προτού αποκλεισθείτε.

Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τεράστιες εξοικονομήσεις συνδρομές και paywalls επιτρέποντάς σας απεριόριστη πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους. Μόλις εξαντλήσετε το δωρεάν περιεχόμενό σας, μπορείτε, θεωρητικά, να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας για να επωφεληθείτε ξανά από δωρεάν.

4. Πρόσβαση σε γεωγραφικό αποκλεισμένο περιεχόμενο

Μια άλλη υποτιμημένη χρήση ενός VPN είναι η ικανότητά σας να έχετε πρόσβαση σε περιορισμένο, αποκλεισμένο περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Επειδή ένα VPN μπορεί να συγκαλύψει την τοποθεσία σας, μπορείτε να απολαύσετε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς που προορίζεται συνήθως για κατοίκους μιας πολιτείας ή χώρας.

Αυτό είναι χρήσιμο εάν βρίσκεστε σε διακοπές ή σπουδάζετε στο εξωτερικό και θέλετε να απολαύσετε όλες τις αγαπημένες σας εκπομπές από το σπίτι.

5. Escape Data-Throttling

Κάποια υπηρεσία Διαδικτύου οι πάροχοι «γκάζι» το εύρος ζώνης, το οποίο περιορίζει ή επιβραδύνει σημαντικά την υπηρεσία σας. Συχνά χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως gaming, streaming ή κοινή χρήση μεγάλων αρχείων μεταξύ ατόμων, κάτι που οι πάροχοι συχνά αποθαρρύνουν.

Ένα VPN μπορεί να σας απαλλάξει από τον περιορισμό δεδομένων επειδή κρυπτογραφεί τα διαδικτυακά σας δεδομένα, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο για τον πάροχο υπηρεσιών σας να καταλάβει τι κάνετε στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα? Διαδίκτυο χωρίς γκάζι!

Έτσι, αν είστε άπληστος παίκτης ή μεταδίδετε περιεχόμενο τακτικά και παρατηρείτε ότι η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο μειώνεται – ένα VPN θα μπορούσε να είναι απλώς το κόλπο που χρειάζεται για να σταθεροποιήσετε τις ταχύτητες σας και να αποκτήσετε την καλύτερη δυνατή σύνδεση.

6. Παράκαμψη των περιορισμών λογοκρισίας

Οι χώρες έχουν διαφορετική στάση απέναντι στο διαδίκτυο, με ορισμένες να περιορίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους, λογισμικό, υπηρεσίες, πλατφόρμες και βιντεοπαιχνίδια.

Εάν βρίσκεστε σε μια χώρα με αυστηρούς κανονισμούς ή επισκέπτεστε μια χώρα σε διακοπές, ένα VPN είναι καθοριστικό για να απολαμβάνετε περιεχόμενο που διαφορετικά δεν είναι προσβάσιμο.

Για παράδειγμα, το βιντεοπαιχνίδι PlayerUnkown’s Battleground (PUGB) μπλοκαρίστηκε στην Ινδία πέρυσι αφού η Google έλαβε κυβερνητική εντολή. Οι παίκτες θα μπορούσαν ακόμα, θεωρητικά, να παίξουν το παιχνίδι στην Ινδία εάν χρησιμοποιούσαν ένα VPN για να αναδρομολογήσουν την IP τους.

Συγκεκριμένα δίκτυα Wi-Fi, όπως σε μια πανεπιστημιούπολη σχολείων ή κολεγίων, ενδέχεται να έχουν αυστηρούς κανονισμούς για συγκεκριμένους ιστότοπους και λογισμικό στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση ενώ είστε συνδεδεμένοι. Και πάλι, ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε σε αυτά τα μπλοκ και να σερφάρετε σε όποιο περιεχόμενο θέλετε.

7. Καλύψτε όλες τις συσκευές σας – όχι μόνο τον υπολογιστή σας!

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα VPN είναι κάτι περίπλοκο που λειτουργεί μόνο από έναν οικιακό υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, ένα VPN είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε και να βελτιώσετε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του tablet και του smartphone σας.

Οι πάροχοι VPN έχουν συχνά μια δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε, η οποία ρυθμίζεται γρήγορα και προσφέρει ευρεία προστασία. Είτε στο τοπικό καφέ, σε μια πανεπιστημιούπολη κολεγίου ή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε άλλο δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να συνδεθείτε με το τηλέφωνο ή το tablet σας για να περιηγηθείτε, να αγοράσετε, να παίξετε και να μεταδώσετε ροή με απόλυτη ηρεμία.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4888

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *