Generative AI στα Social Media

Χρειαζόμαστε πραγματικά Generative AI στα Social Media; Θα υποστήριζα όχι

Σημαντικά σημεία

  • Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Meta AI και το My AI του Snapchat.
  • Παρά τον επιπλέον χρόνο που δαπανάται, νομίζω ότι η δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης στα social media είναι εντελώς άσκοπη.
  • Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανησυχίες για το απόρρητο και πιθανή παραπληροφόρηση.

Το Generative AI είναι πιο σχετικό σε ορισμένα μέρη από άλλα. Αλλά ένας εκπληκτικός τομέας που επικρατεί ολοένα και περισσότερο είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από το απόρρητο μέχρι το ενδιαφέρον των χρηστών, αυτός είναι ο λόγος που δεν νομίζω ότι οι κοινωνικές πλατφόρμες πρέπει να επικεντρώνονται στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να απενεργοποιήσετε τη αναζήτηση AI στο Google

Πώς να αποκτήσετε το Bard AI στα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Οι περισσότεροι απλοί χρήστες δεν θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν Generative AI

Αν και το ChatGPT και το Microsoft Copilot έχουν κάνει το Generative AI μια κύρια συζήτηση, δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από συνομιλίες με φίλους και συγγενείς, οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για βοήθεια με εργασίες, για να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις και παρόμοια πράγματα.

Ας δούμε το Meta AI ως παράδειγμα. Μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη για δουλειά και να κάνετε τέχνη που δημιουργείται από AI. Δεν θα χρησιμοποιούσα το Facebook για κανένα από αυτά τα πράγματα, οπότε αισθάνομαι λίγο άσκοπο να έχω αυτά τα χαρακτηριστικά εδώ.

Η διεπαφή στο Meta AI

Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι τα chatbots μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά θα μιλήσω για το γιατί αυτά μπορεί να είναι ένα πρόβλημα αργότερα.

Το Generative AI θα μπορούσε να αφαιρέσει την αυθεντικότητα

Αν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καθόλου τέλεια όσον αφορά την αυθεντικότητα, ένα ωραίο πράγμα σχετικά με τη χρήση αυτών των εφαρμογών είναι ότι μπορείτε να εκφραστείτε σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, όταν είχα το X (Twitter), μου άρεσε να μοιράζομαι τις σκέψεις μου όπως και όταν προέκυπταν.

Το Generative AI είναι επωφελές για τη δημιουργία καλύτερου περιεχομένου κοινωνικών μέσων και την εξάλειψη σφαλμάτων αντιγραφής. Ωστόσο, ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει από την ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε κοινωνικές πλατφόρμες είναι η κακή χρήση για πρακτικές όπως η γεωργία εμπλοκής. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να θολώσει τη γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας ακόμη περισσότερο από αυτό που συμβαίνει ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχω μιλήσει στο παρελθόν για το πώς θα ήθελα οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τηρούν ένα πράγμα καλά αντί να πηδούν σε κάθε τεχνολογική τάση. Το είδαμε αυτό να συμβαίνει με περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής, και τώρα συμβαίνει με την τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά με τον ίδιο τρόπο που κάθε κλώνος TikTok δεν μπορούσε να μιμηθεί τη βασική προσφορά της πλατφόρμας, οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν -κατά τη γνώμη μου- να ανταγωνιστούν με τους τύπους ChatGPT.

Αναθεωρημένες δεξιότητες σε ένα βιογραφικό στο ChatGPT

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να βρω απαντήσεις ή να δημιουργήσω εικόνες, δεν θα πάω στο Facebook ή στο Instagram. Αγόρασα μια συνδρομή στο ChatGPT γιατί πιστεύω ότι είναι το καλύτερο εργαλείο στην αγορά και θα χρησιμοποιούσα ακόμα τη δωρεάν έκδοση μέσω Meta AI ή οποιουδήποτε παρόμοιου εργαλείου.

Η ύπαρξη γενετικής τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κάνει τους χρήστες να παραμείνουν στις πλατφόρμες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι ποιοτικός χρόνος.

Ενώ δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Meta AI, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Αν αυτό είναι κάτι που θα θέλατε να κάνετε, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο σίγασης του Meta AI.

Πιθανές επιπτώσεις στο απόρρητο

Οι ανησυχίες για το απόρρητο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι καινούργιο, με την Cambridge Analytica να είναι ίσως το πιο δημοφιλές παράδειγμα. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επίσης κινδύνους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και υπάρχει κάθε πιθανότητα να επιδεινωθούν τα ζητήματα ασφάλειας της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Για παράδειγμα, τα chatbot ανοιχτού κώδικα μπορούν να αποκαλύψουν κωδικούς υποστήριξης.

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ανοιχτοί σε ένα δημιουργικό chatbot AI σε προγράμματα όπως το Copilot ή το ChatGPT, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αισθάνονται πολύ πιο επικίνδυνα. Ενώ ορισμένες προσωπικές πληροφορίες συνδέονται με chatbots AI αλλού, δεν είναι τόσο πολλά όσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν ανησυχείτε για το πώς να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή στον τρέχοντα κόσμο, μην ανησυχείτε. Έχουμε μερικές συμβουλές για την προστασία του απορρήτου σας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να διαδώσει παραπληροφόρηση

Οι προεδρικές εκλογές του 2016 και η πανδημία του COVID-19 είναι δύο ξεκάθαρα παραδείγματα του γιατί δεν πρέπει πάντα να εμπιστεύεστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλατφόρμες όπως το Twitter και το Facebook έχουν παλέψει εδώ και καιρό με την παραπληροφόρηση και η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη λάβει θερμότητα για παραπληροφόρηση. Τον Απρίλιο του 2024, η Grok AI δέχθηκε πυρά επειδή ανέφερε λανθασμένα ότι ο αστέρας του NBA Klay Thompson κατηγορήθηκε για βανδαλισμούς σπιτιών.

Μπορούμε να διαφωνούμε όλη μέρα σχετικά με την ανάθεση της ευθύνης ελέγχου των γεγονότων στους χρήστες. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς εδώ: οι περισσότεροι άνθρωποι στα social media δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό. Επομένως, είναι μια θεμιτή ανησυχία που πρέπει να σκεφτούν οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν Generative AI

Έχοντας πειραματιστεί με εργαλεία όπως το ChatGPT, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι τόσο απλή όσο η πληκτρολόγηση μιας προτροπής. Συχνά χρειάζεται να πειραματιστείτε με πολλές προτροπές και να προχωρήσετε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες προτού λάβετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη αναμφίβολα θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι χρήστες δεν θα ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Μερικοί μπορεί επίσης να αισθάνονται ότι το επίπεδο της προσπάθειας που απαιτείται είναι μεγαλύτερο από ό,τι αν έγραφαν μόνοι τους τη δημοσίευση.

Οποιαδήποτε ιδέα στα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται μαζική απήχηση για να απογειωθεί και αν οι απλοί χρήστες δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Παρά τα πλεονεκτήματα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, νομίζω ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χάνουν σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο τους εστιάζοντας υπερβολικά σε αυτό. Θα υποστήριζα ότι είναι καλύτερα να βελτιώσουν τα βασικά προϊόντα και τις προσφορές τους. Εάν αυτές οι εταιρείες συνεχίσουν να επιδιώκουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, πρέπει επίσης να σκεφτούν πώς να αντιμετωπίσουν τα κύρια μειονεκτήματα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *