εφαρμογές Android στο Chromebook

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Android στο Chromebook σας: Δείτε πώς

Σημαντικά σημεία

  • Η φόρτωση εφαρμογών Android σε ένα Chromebook σάς επιτρέπει να εκτελείτε μια μεγαλύτερη ποικιλία λογισμικού.
  • Τα παλαιότερα Chromebook χρειάζονται Λειτουργία προγραμματιστή για την εκτέλεση APK, ενώ τα νεότερα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ADB για την εγκατάσταση εφαρμογών Android.
  • Μπορείτε να αντιμετωπίσετε σφάλματα προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις του Chromebook και ελέγχοντας τη συμβατότητα APK.

Τα Chromebook υποστηρίζουν μια απίστευτη ποικιλία εφαρμογών μέσω του Google Play Store, αλλά οι επίσημα υποστηριζόμενες εφαρμογές δεν είναι πάντα αρκετές. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε το πλήρες δυναμικό του Chromebook σας φορτώνοντας τις εφαρμογές Android.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να ενημερώσετε το Chromebook

Πώς να διαγράψετε εφαρμογές σε ένα Chromebook

Προετοιμαστείτε για φόρτωση εφαρμογών Android στο Chromebook σας

Για να μπορέσετε να φορτώσετε τις εφαρμογές Android στο Chromebook σας, θα χρειαστεί να κάνετε μερικές προσαρμογές στις ρυθμίσεις σας. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του ChromeOS, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία προγραμματιστή στο Chromebook σας. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή Android κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο APK και επιλέγοντας Εγκατάσταση πακέτων.

εγκατάσταση ενός APK στο chromeos με πρόγραμμα εγκατάστασης πακέτων

Στα Chromebook που εκτελούν νεότερες εκδόσεις του ChromeOS, μπορείτε να παρακάμψετε την ενεργοποίηση της Λειτουργίας προγραμματιστή (και όλους τους συνοδούς κινδύνους) χρησιμοποιώντας τη Γέφυρα εντοπισμού σφαλμάτων Android (ADB). Για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το ADB, θα πρέπει να ρυθμίσετε το Linux μεταβαίνοντας σε Ρυθμίσεις > Σχετικά με το ChromeOS > Περιβάλλον ανάπτυξης Linux και κάνοντας κλικ στο κουμπί για να Στήνω Linux.

Δημιουργία νέου περιβάλλοντος ανάπτυξης Linux μέσω της εφαρμογής ρυθμίσεων ChromeOS

Εάν δεν έχετε ήδη ρυθμίσει ένα περιβάλλον Linux, μπορείτε να προχωρήσετε μέσα από το αναδυόμενο παράθυρο χρησιμοποιώντας τις προτεινόμενες τιμές για να δημιουργήσετε γρήγορα ένα. Ωστόσο, αξίζει να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο που έχει καθοριστεί για το περιβάλλον Linux σας, εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε πολλές εφαρμογές Android.

Θα πρέπει επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί εναλλαγής κάτω Linux Development Environment > Ανάπτυξη εφαρμογών Android προς την Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων ADB.

Κάνοντας κλικ στην εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό σφαλμάτων adb στο chromeos

Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και να ανοίξετε το Τερματικό μέσω της καρτέλας Αρχική σελίδα. Μόλις ανοίξει το Terminal, κάντε κλικ στο πιγκουίνος και εισαγάγετε τις ακόλουθες εντολές μία κάθε φορά όταν σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε τα εργαλεία ADB:

sudo apt install adb
y
adb connect arc

Μια άλλη ερώτηση θα εμφανιστεί μόλις συνδεθεί με επιτυχία το ADB. Όταν δείτε το παράθυρο εμφανίζεται με την προτροπή Να επιτρέπεται πάντα από αυτόν τον υπολογιστήκάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση και κάντε κλικ Εντάξει να σώσω.

Είστε πλέον έτοιμοι να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android στο Chromebook σας.

Λήψη και εγκατάσταση των APK Android σας

Τώρα που αλλάξατε τις ρυθμίσεις σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την εγκατάσταση εφαρμογών Android στο Chromebook σας — αλλά αν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να βρείτε και να κατεβάσετε τα APK Android από έναν ασφαλή ιστότοπο.

Η διαδικασία εγκατάστασης των APK σας είναι απλή: ανοίξτε τα Αρχεία, σύρετε και αποθέστε τα APK σας στο Αρχεία Linux φάκελο και, στη συνέχεια, εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στο Terminal για κάθε APK που θέλετε να εγκαταστήσετε:

adb -s emulator-5554 install [apkfilename].apk

Εάν το πλευρικό APK είναι συμβατό με το Chromebook σας, θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για χρήση αμέσως. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λίγη αντιμετώπιση προβλημάτων. Λαμβάνοντας τα σωστά βήματα, είναι δυνατό να λειτουργήσουν πολλά APK παρά τις αρχικές αποτυχίες.

Τι να κάνετε όταν το APK σας δεν λειτουργεί

Δυστυχώς, δεν είναι σπάνιο να αντιμετωπίσετε σφάλματα όταν προσπαθείτε να φορτώσετε τις εφαρμογές Android σε ένα Chromebook. Δεν έχουν κατασκευαστεί για την πλατφόρμα εάν δεν υποστηρίζονται επίσημα, επομένως η απόδοση των εφαρμογών Android σε Chromebook ποικίλλει.

εγκατάσταση ενός APK μέσω του προγράμματος προβολής αρχείων android

Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι:

  • “Αυτός ο τύπος αρχείου δεν υποστηρίζεται. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το άνοιγμα αρχείων στο ChromeOS”
  • “απέτυχε να συνδεθεί στο ‘arc:5555’: Η σύνδεση απορρίφθηκε”

Αυτά συμβαίνουν λόγω προβλημάτων συμβατότητας με το Android 11, αλλά μπορείτε να το παρακάμψετε μεταβαίνοντας σε Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Διαχείριση προτιμήσεων Google Play > Ρυθμίσεις Android > Αποθήκευση > Εσωτερικός κοινόχρηστος χώρος αποθήκευσης > Αρχεία > Τα αρχεία μου και ανοίγοντας το APK από το Αρχεία Linux ντοσιέ.

Αν λαμβάνετε ένα “Η άδεια απορρίφθηκε” ή “Η εντολή δεν βρέθηκε” σφάλμα, δοκιμάστε να κάνετε επανειλημμένα κλικ Αριθμός κατασκευής κάτω από Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Διαχείριση προτιμήσεων Google Play > Ρυθμίσεις Android > Σχετικά με τη συσκευή.

προσπάθεια ενεργοποίησης της λειτουργίας προγραμματιστή στο android μέσω των ρυθμίσεων του android

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εισαγάγετε τις ακόλουθες εντολές για να επανεκκινήσετε τη σύνδεσή σας ADB:

adb start-server
adb connect arc

Απολαύστε τη χρήση εφαρμογών Android στο ChromeOS

Αφού εγκαταστήσετε μια ή δύο εφαρμογές, είστε έτοιμοι να απολαύσετε το ChromeOS στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αξίζει να δοκιμάσετε όλες τις καλύτερες εφαρμογές Android στο Chromebook σας όσο είστε σε αυτό — και αν είστε προγραμματιστής, μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε να εκτελέσετε τις δικές σας εφαρμογές.

Σε σύγκριση με τα 3,3 εκατομμύρια εφαρμογές που υπάρχουν ήδη στο Google Play Store, ο αριθμός των εφαρμογών που μπορείτε να εγκαταστήσετε ως APK είναι πρακτικά απεριόριστος. Απλώς θυμηθείτε να ελέγξετε εάν κάθε εφαρμογή που κατεβάζετε είναι ασφαλής στη χρήση. Με τις σωστές προφυλάξεις, η πλευρική φόρτωση των APK στο Chromebook σας είναι ασφαλής και απίστευτα διασκεδαστική.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *