Είναι αυτό το δωρεάν Adobe Illustrator εναλλακτική λύση

Είναι αυτό το δωρεάν Adobe Illustrator εναλλακτική λύση καλύτερη από την πραγματική συμφωνία;

Το Inkscape είναι μια ισχυρή και δωρεάν εναλλακτική του Adobe Illustrator, προσφέροντας ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων για διανυσματικό σχεδιασμό. Αλλά πώς συγκρίνεται πραγματικά με το Illustrator; Ας ανακαλύψουμε.

Τι είναι το Inkscape;

Ιστοσελίδα Inkscape

Inkscape είναι ένα δωρεάν λογισμικό σχεδίασης ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για εικονογράφηση και ψηφιακό σχέδιο και μοιάζει με το Adobe Illustrator. Θα βρείτε ακόμη και παρόμοια εργαλεία, όπως το στυλό και το μολύβι, τα επίπεδα και τα εργαλεία κειμένου – όλα όσα θα περιμένατε σε ένα ισχυρό εργαλείο ψηφιακού σχεδίου.

Το Inkscape κυκλοφορεί από το 2003, με την έκδοση 1.3.2 που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2023. Με τόσους πολλούς συντελεστές και υποστηρικτές, το Inkscape είναι μια φανταστική δωρεάν πηγή για ψηφιακό σχεδιασμό. Είναι διαθέσιμο για πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Mac, Linux/GNU και Windows.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να κόψετε ένα σχήμα στο Illustrator

Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για το Adobe InDesign

Γιατί μου αρέσει το Inkscape

Διεπαφή Inkscape

Το μεγαλύτερο σημείο πώλησης – λογοπαίγνιο χωρίς σκοπό – του Inkscape είναι ότι είναι δωρεάν. Πολλοί σχεδιαστές και χομπίστες είναι απογοητευμένοι με την υψηλή τιμή του λογισμικού της Adobe και λόγω της βιομηχανικής τυποποιημένης φύσης του, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί συγκρίσιμο λογισμικό με χαμηλή τιμή.

Ενώ το Inkscape είναι χωρίς κόστος, δεν συγκρατεί τις δυνατότητες — πολλά από αυτά που μπορείτε να επιτύχετε με το Adobe Illustrator μπορούν εύκολα να γίνουν με το Inkscape. Η διεπαφή είναι επίσης παρόμοια με του Illustrator. Παρόλο που υπάρχει μια μικρή καμπύλη εκμάθησης και ορισμένες διαφορές ονομάτων και συντομεύσεων, το να μην χρειάζεται να μάθετε μια νέα διάταξη διεπαφής είναι χρήσιμο εάν είστε συνηθισμένοι στο Illustrator και τα περισσότερα από τα εργαλεία είναι εύκολο να τα βρείτε με λίγη αναζήτηση.

Μπορείτε να δημιουργήσετε διανύσματα και να αποθηκεύσετε κυρίως σε μορφές SVG και διανυσματικά, καθώς και σε ράστερ. Η δυνατότητα εντοπισμού bitmap είναι απλή αλλά αποτελεσματική και παρέχει αποτελέσματα σε επίπεδα που είναι εύκολο να διαχωριστούν για διανυσματική επεξεργασία.

Οι απαιτήσεις συστήματος υπολογιστή για το Inkscape είναι ελάχιστες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα για να το εκτελέσετε. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι είναι εντελώς δωρεάν, προσφέρει χαμηλό εμπόδιο για είσοδο και εκμάθηση γραφικών σε σύγκριση με υψηλότερο κόστος και πιο εντατικό λογισμικό, όπως το Adobe Illustrator.

Τι κάνει το Inkscape καλύτερα από το Illustrator;

Η εκμάθηση στην κοινότητα είναι μια εξαιρετική πτυχή της χρήσης του Inkscape, επειδή θα βρείτε πολλά σεμινάρια, συμβουλές, υποδείξεις και εισβολές από άλλους χρήστες. Δεν υπάρχει gatekeeping για αυτό το λογισμικό και είναι ανοιχτό σε όλους. Μπορείτε ακόμη και να είστε μέρος του Η ανάπτυξη του Inkscape.

Inkscape Gradient Tool

Το εργαλείο ντεγκραντέ του Inkscape είναι ευκολότερο και πιο διαισθητικό στη χρήση σε σύγκριση με του Illustrator. Οι στάσεις διαβάθμισης, η κατεύθυνση, το μοτίβο κλίσης και τα χρώματα τοποθετούνται οπτικά σε ένα εργαλείο πάνω από το έργο τέχνης, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς και πού το εργαλείο αλλάζει τη διαβάθμιση. Στο Illustrator, όλα αυτά γίνονται σε ένα πλαϊνό παράθυρο πριν από την εφαρμογή του εργαλείου ντεγκραντέ στην τέχνη, καθιστώντας την πιο επίπονη και δύσκολη την ακριβή διαχείριση.

Inkscape Nodes Tool με αστέρι

Τα σημεία αγκύρωσης —ή οι κόμβοι, όπως ονομάζονται στο Inkscape— στις διαδρομές είναι ευκολότερο να επεξεργαστούν στο Inkscape. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο αγκύρωσης ή έναν κόμβο χρησιμοποιώντας διαφορετικές συντομεύσεις πληκτρολογίου ή έναν αριθμό κλικ ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να τις επεξεργαστείτε. Αυτό είναι πιο γρήγορο από το να το κάνετε στο Illustrator, το οποίο απαιτεί την επιλογή ενός ξεχωριστού εργαλείου πέρα ​​από τη χρήση συντομεύσεων για την επεξεργασία τους.

Μορφές αποθήκευσης Inkscape

Η κύρια μορφή αρχείου του Inkscape είναι SVG—που σημαίνει κλιμακούμενα διανυσματικά γραφικά—καθιστώντας το Inkscape έναν εξαιρετικό δωρεάν υποψήφιο για τη δημιουργία αρχείων SVG για σχέδια Cricut. Τα SVG μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κοπή με λέιζερ, χάραξη ή γενικά για την παραγωγή διανυσματικών γραφικών υψηλής ποιότητας για διάφορες χρήσεις και επίσης χρησιμοποιούνται συνήθως στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και για τη δημιουργία επεξεργάσιμων εικόνων στο Canva. Το Inkscape προσφέρει μια σειρά από άλλες διανυσματικές μορφές για να αποθηκεύσετε τα έργα σας.

Επιλογείς CSS Inkscape

Διαθέτει ένα μενού επιλογέα CSS, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε τις ιδιότητες CSS των γραφικών σας SVG, όπως κωδικούς HEX για διαδρομή και γέμισμα, πλάτος ή αδιαφάνεια. Αυτό είναι επωφελές για οποιονδήποτε δημιουργεί γραφικά για σχεδιασμό ιστοσελίδων ή για όσους χρησιμοποιούν CSS για να κωδικοποιούν ιστότοπους. Αυτό δεν είναι καθόλου χαρακτηριστικό στο Illustrator.

Περιορισμοί του Inkscape σε σύγκριση με το Illustrator

Inkscape vs Illustrator Shape Builder

Το Inkscape δεν διαθέτει εγγενές εργαλείο δημιουργίας σχημάτων όπως στο Illustrator. Το Shape Builder σάς βοηθά να δημιουργείτε γραφικά επικαλύπτοντας απλά σχήματα και συνδυάζοντας ή αφαιρώντας πτυχές για να δημιουργήσετε ένα νέο ενοποιημένο σχήμα. Μπορείτε, ωστόσο, να το κάνετε αυτό—πιο αργά—χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Path του Inkscape.

Το Illustrator έχει μια πληθώρα επιλογών αποθήκευσης και εξαγωγής που διατηρούν την ποιότητα τόσο για αρχεία ράστερ όσο και για διανυσματικά αρχεία. Όλες οι επιλογές αποθήκευσης του Inkscape βασίζονται σε διανύσματα. Ωστόσο, οι επιλογές εξαγωγής του περιλαμβάνουν PNG και JPG μαζί με άλλες μορφές που βασίζονται σε διανύσματα.

Χαρακτηριστικά Illustrator AI

Η συμμετοχή στο Adobe Creative Cloud σημαίνει ότι οι χρήστες του Illustrator επωφελούνται από πολλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που είναι ενσωματωμένα στα προϊόντα της Adobe. Με το AI του Illustrator, μπορείτε να ξαναχρωματίσετε τα διανύσματά σας σε δευτερόλεπτα, να χρησιμοποιήσετε τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσετε αμέτρητα επεξεργάσιμα διανυσματικά γραφικά σε άπειρα στυλ και να διαβάσετε και να αναγνωρίσετε γραμματοσειρές για αναδημιουργία στα σχέδιά σας.

Τα εργαλεία AI δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο Inkscape, αλλά μπορείτε ακόμα να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα με μη αυτόματο τρόπο χωρίς τη χρήση AI. Ως σχεδιαστής ή χομπίστας, η εκμάθηση των κατάλληλων τρόπων για την επίτευξη στοιχείων σχεδίασης θα σας κάνει έναν πιο ολοκληρωμένο σχεδιαστή.

Υπάρχει έλλειψη εργαλείων 3D στο Inkscape που είναι διαθέσιμα στο Illustrator. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ήδη προγράμματα ανοιχτού κώδικα για να αποφύγετε τη χρήση του Adobe, πιθανότατα θα είστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσετε το Blender ως εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα για τρισδιάστατη σχεδίαση.

Το Inkscape είναι ένα αυτόνομο πρόγραμμα, επομένως, παρόλο που μπορείτε να κάνετε πολλά με αυτό, είναι πολύ πιο δύσκολο να ενσωματώσετε τα σχέδιά σας σε άλλα προγράμματα. Στο Adobe Illustrator, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σχέδιά σας ως στοιχεία που θα ανοίξουν σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα της Adobe για χρήση μεταξύ πλατφορμών.

Πρέπει να αντικαταστήσετε το Illustrator με το Inkscape;

Για τον μέσο χρήστη, το Inkscape είναι αρκετό. Υπάρχουν λίγοι περιορισμοί που κάνουν μεγάλη διαφορά μεταξύ του δωρεάν χρήσης Inkscape και της ακριβής συνδρομής του Adobe Illustrator.

Το Inkscape είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που καταλαμβάνει λίγο χώρο στο υλικό σας. Είναι ομαλό στην εκτέλεση, εύκολο στην εκμάθηση και στη χρήση, και μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα γραφικά με αυτό. Κανείς δεν θα μπορούσε να πει ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσατε εξετάζοντας το τελικό σας σχέδιο.

Ωστόσο, εάν εργάζεστε ως επαγγελματίας ή θέλετε να ασχοληθείτε με ένα επάγγελμα ψηφιακού σχεδιασμού, αξίζει να διατηρήσετε τη συνδρομή σας ή να αποκτήσετε συνδρομή στο Illustrator. Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας σχεδιαστής που δεν χρειάζεται να μοιράζεστε αρχεία εργασίας με πελάτες ή συνομηλίκους, το Inkscape εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Υπάρχει αξία στη χρήση του Inkscape έναντι του Adobe Illustrator. Εάν θέλετε να αποκτήσετε μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για το Illustrator και δεν απαιτείται να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά λογισμικό Adobe, το Inkscape είναι η τέλεια επιλογή σας. Επιπλέον, η δημιουργία της κοινότητας ανοιχτού κώδικα για αυτό το λογισμικό μπορεί να ωφελήσει μόνο τους χρήστες του.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *