Amazon Echo vs Echo Dot: Τι είναι διαφορετικό;

Amazon Echo vs Echo Dot: Τι είναι διαφορετικό;

 

Amazon Echo ή Echo Dot? Ποιο ηχείο είναι το καλύτερο σημείο εισόδου στο πλαίσιο έξυπνου σπιτιού Alexa; Ας κάνουμε μια βαθιά βουτιά.

Η σειρά Amazon Echo έχει επεκταθεί πολύ με την πάροδο των ετών, μεταβαίνοντας από το μοναδικό ηχείο σε μια ολόκληρη συλλογή έξυπνων οικιακών συσκευών με μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών. Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, η απόφαση τελικά συνοψίζεται σε δύο προϊόντα – Amazon Echo vs Amazon Echo Dot. Να πώς στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλον.

Amazon Echo vs Amazon Echo Dot: Με λίγα λόγια

Είναι εύκολο να απορρίψετε το Echo Dot ως απλώς μια μικρότερη έκδοση του Echo, αλλά αυτό θα ήταν κακό. Η Amazon έχει καταβάλει προσπάθειες για να κάνει το Echo Dot μια ξεχωριστή επιλογή που παραμένει από μόνη της, προσφέροντας μοναδική λειτουργικότητα που δεν συναντάται με το μεγαλύτερο Echo.

Πρώτον, οι ομοιότητες. Και τα δυο Ηχώ και Echo Dot λειτουργούν τέλεια ως έξυπνοι κόμβοι σπιτιού, χάρη στην Alexa, την υπηρεσία φωνητικού βοηθού της Amazon. Χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές, μπορείτε να ελέγξετε όλους τους τρόπους έξυπνων συσκευών όπως φώτα και θερμοστάτες.

Η ποιότητα ήχου είναι επίσης στο ίδιο επίπεδο, ακόμα κι αν το Echo διαθέτει ένα μεγαλύτερο, ελαφρώς πιο ισχυρό ηχείο. Και ενώ το Echo έχει περισσότερα μικρόφωνα για να συλλαμβάνει καλύτερα τις φωνητικές εντολές σας, είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη συστοιχία τεσσάρων μικροφώνων του Echo Dot.

Εάν μπορείτε να αποκτήσετε το πιο πρόσφατο Echo Dot 5, θα έχετε ακόμη και αισθητήρες θερμοκρασίας και κίνησης που έλειπαν στην προηγούμενη γενιά. Και επειδή η Echo δεν έχει λάβει ακόμη αναβάθμιση Gen 5, έχετε καλύτερο επεξεργαστή με το νέο Echo Dot.

Αισθητική

Πριν από το 2020, τα Amazon Echo και Echo Dot είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια. Το Echo ήταν ένας κοντός κύλινδρος ενώ το Echo Dot ήταν ένα επίπεδο ηχείο σε σχήμα μπουκ.

Με το 4th Gen, και τα δύο ηχεία μετατράπηκαν σε σφαίρες καλυμμένες με ύφασμα με καλύτερη ακουστική και αισθητική ποιότητα. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι το μέγεθος – το Echo Dot είναι πολύ μικρότερο από το πιο ισχυρό Echo.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν επίσης δακτύλιο LED γύρω από τη βάση που ανάβει σε διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την κατάσταση της συσκευής. Ορισμένες εκδόσεις του Echo Dot διαθέτουν επίσης τυπωμένα δέρματα και ένα ρολόι LED στη συσκευή, καθιστώντας το οπτικά διακριτό από την πιο ζοφερή εμφάνιση του Echo (και ενός κανονικού Echo Dot).

Ποιότητα ήχου

Η μετάβαση σε σφαιρικό σχεδιασμό μετέτρεψε και τις δύο συσκευές Echo σε ηχεία 360 μοιρών, με καλύτερη ποιότητα ήχου. Επιπλέον, τα ηχεία χρησιμοποιούν επεξεργασία Dolby για να παρέχουν καθαρότερα φωνητικά και βελτιωμένη απόκριση μπάσων, αυξάνοντας περαιτέρω την απόδοση ήχου.

Προφανώς, το Echo διαθέτει ένα μεγαλύτερο ηχείο, ένα γούφερ 3 ιντσών και ένα ζευγάρι τουίτερ 0,8 ιντσών, δίνοντάς του ένα πλεονέκτημα έναντι του μικρότερου Echo Dot, ακόμη και στην τελευταία του μορφή.

Πώς να ρυθμίσετε ένα Amazon Echo Dot(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τούτου λεχθέντος, και τα δύο ηχεία δημιουργούν εξαιρετικά αυτόνομα ηχεία, χάρη στην ικανότητά τους να αισθάνονται την ακουστική του δωματίου και να προσαρμόζουν ανάλογα τη δυναμική τους. Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε πολλά ηχεία Echo (ή Echo Dot, για αυτό το θέμα) για να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο στερεοφωνικό σύστημα ήχου.

Συμβατότητα έξυπνων συσκευών

Τα ηχεία Echo αποτελούν εξαιρετικούς κόμβους έξυπνου σπιτιού, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τις έξυπνες συσκευές σας χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές Alexa. Τόσο το Echo όσο και το Echo Dot διαθέτουν αυτήν τη λειτουργία, αν και τα συγκεκριμένα πλαίσια που υποστηρίζονται διαφέρουν λίγο.

Οι συσκευές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Alexa – όπως τα φώτα Philips Hue – λειτουργούν άψογα και με τα δύο ηχεία, ανεξάρτητα από την έκδοση. Το Echo και το Echo Dot μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως γέφυρα για όλες τις έξυπνες συσκευές που ανήκουν στο οικοσύστημα του Sidewalk (καθώς και στο Matter, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το πρότυπο προορίζεται να είναι cross-platform).

 

Οι έξυπνες συσκευές Zigbee, από την άλλη πλευρά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το Echo 4ης γενιάς, καθιστώντας το απαραίτητο αγορά για όσους διαθέτουν έξυπνο οικιακό δίκτυο που βασίζεται στο Zigbee. Ομοίως, μόνο το Echo Dot 5ης γενιάς μπορεί να λειτουργήσει ως επέκταση Wifi Eero, προσθέτοντας μια εύχρηστη λειτουργικότητα για οποιονδήποτε διαθέτει δρομολογητή Eero.

Alexa

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό οποιουδήποτε ηχείου Echo είναι αναμφίβολα Alexa. Ο φωνητικός βοηθός της Amazon μπορεί να αναλύει με ακρίβεια λεκτικές εντολές σε πολλές γλώσσες, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε το ηχείο, ακόμη και μέρη του σπιτιού σας μέσω φωνητικών εντολών.

Μπορείτε να ορίσετε ρουτίνες, να κάνετε τις αγορές σας και φυσικά να ακούσετε μουσική χρησιμοποιώντας την Alexa.

Για να διευκολυνθεί αυτή η δυνατότητα, τα ηχεία Echo είναι εξοπλισμένα με εξειδικευμένους επεξεργαστές νευρωνικών άκρων, επιτρέποντας στη συσκευή να μαθαίνει και να επεξεργάζεται τις εντολές σας χωρίς να χρειάζεται να ρωτά συνεχώς τους διακομιστές της Amazon.

Το Echo Gen 4 έρχεται με το τσιπ AZ1 Neural Edge, ενώ το νεότερο Echo Dot χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή AZ2 Neural Edge, δίνοντάς του μια μικρή απόδοση στην απόδοση. Το πυρίτιο βελτιστοποιημένης μηχανικής εκμάθησης επιτρέπει επίσης και στα δύο ηχεία Echo να προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες όπως το Natural Turn-Taking και το Guard Plus.

Fire Stick Lite vs Fire TV Stick: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τιμολόγηση

Η τυπική τιμή των ηχείων Echo έχει διατηρηθεί σε ωραίες στρογγυλές φιγούρες, με το Echo να κοστίζει 99,99 $ και το Echo Dot ακριβώς το μισό από αυτό – 49,99 $. Για το Echo Dot, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε την παραλλαγή του ρολογιού στα 59,99 $.

Φυσικά, αυτές οι τιμές σπάνια παραμένουν στατικές, με τις προσφορές και τις εκπτώσεις συχνά να μειώνουν σημαντικά την τιμή. Και αυτό είναι πριν εξετάσετε τις παλαιότερες γενιές αυτών των ηχείων που έχουν ήδη μειωθεί από τις αρχικές τους τιμές.

Echo Dot (4ª generazione) – Altoparlante intelligente con Alexa – Antracite(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χαρακτηριστικά αποκλειστικά για το Echo Dot

Το Amazon Echo μπορεί να είναι το μεγαλύτερο, πιο κακό ηχείο, αλλά το Echo Dot έχει επίσης μερικά κόλπα στο μανίκι του. Το εάν αυτά τα κόλπα αξίζει να κάνετε τη μετάβαση εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις σας.

Το πιο προφανές είναι το ρολόι. Το Amazon Echo Dot (τόσο 4ης ​​όσο και 5ης γενιάς) διαθέτει μια παραλλαγή με ρολόι LED, επιτρέποντάς του να διπλασιαστεί ως ξυπνητήρι δίπλα στο κρεβάτι σας. Μπορείτε επίσης να πατήσετε για αναβολή του ξυπνητηριού αντί να ασχολείστε με τα χειριστήρια φωνής ή αφής.

Μετά είναι η παιδική εκδοχή. Το Echo Dot for Kids συσκευάζει το ηχείο σε μια ποικιλία από χαριτωμένες επιφάνειες και τους δίνει πρόσβαση στο Amazon Kids+, με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και επιλογές ψυχαγωγίας κατάλληλες για την ηλικία που θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα. Οι γονικοί έλεγχοι σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε κάθε πτυχή αυτής της εμπειρίας, από χρονικά όρια έως φίλτρα περιεχομένου.

Amazon Echo vs Echo Dot: Ποιο να αγοράσω;

Εάν ο προϋπολογισμός δεν αποτελεί πρόβλημα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε και τα δύο Ηχώ και Echo Dot. Το οικοσύστημα Alexa λειτουργεί καλύτερα όταν έχετε μια συσκευή Echo σε κάθε δωμάτιο και το Echo Dot έχει αρκετά χαμηλή τιμή για να πετάξει μερικά σε τυχαία σημεία.

Το Dot είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τα παιδιά σας και ακόμη και ως ξυπνητήρι για την κρεβατοκάμαρά σας, ενώ η μεγαλύτερη έξοδος ήχου του Echo το καθιστά την καλύτερη μουσική λύση για το σαλόνι. Το Echo Dot μπορεί επίσης να τοποθετηθεί ως επέκταση πλέγματος wifi για έναν δρομολογητή Eero, καλύπτοντας τυφλά σημεία με συνδεσιμότητα δικτύου και μουσική.

Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Echo Dot εάν πρέπει να πάρετε μόνο ένα. Σίγουρα, το μεγαλύτερο Echo έχει καλύτερα ηχεία, αλλά το Echo Dot προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και πιο προηγμένο επεξεργαστή. Εκτός και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ηχείο ως γέφυρα Zigbee, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Echo που δεν μπορεί να κάνει το Echo Dot.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *