Ανάκτηση PNG

Ανάκτηση PNG | Πώς να ανακτήσετε διαγραμμένα ή χαμένα αρχεία PNG;

Ο όρος “PNG” είναι μια σύντομη μορφή φορητών γραφικών δικτύου. Είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μορφή φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο. Ο κύριος λόγος πίσω από την αυξανόμενη δημοτικότητά του είναι η υποστήριξη που προσφέρει για διαφάνεια και συμπίεση δεδομένων χωρίς απώλειες. Όλοι όσοι ασχολούνται με την εικόνα στην καθημερινή ζωή είναι πλέον εξοικειωμένοι με τη μορφή αρχείου PNG.

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητά τους, τα αρχεία PNG είναι ευαίσθητα σε καταστροφή, απώλεια ή τυχαία διαγραφή. Είτε είστε φωτογράφος που έχει χάσει σημαντικές φωτογραφίες γάμου είτε σχεδιαστής του οποίου η τελική εργασία διαγράφηκε κατά λάθος, αυτός ο οδηγός σας βοηθάει. Παρουσιάζει απαράμιλλους τρόπους ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων PNG . Ας εμβαθύνουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέρος 1. Γιατί χάνονται τα αρχεία PNG;

Γνωρίζετε το γεγονός ότι οι εικόνες PNG μπορεί να χαθούν ή να διαγραφούν κατά καιρούς. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι χάνουν συνήθως τα αρχεία PNG τους προτού εξερευνήσουμε τρόπους για να τα επαναφέρουμε. Μια λίστα που περιέχει βασικούς λόγους που σχετίζονται με απώλεια ή διαφθορά PNG δίνεται παρακάτω.

  • Φυσική βλάβη: Εάν ο δίσκος που περιέχει τις εικόνες σας PNG καταστραφεί για οποιονδήποτε λόγο, ενδέχεται να χάσετε όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων.
  • Απότομη διακοπή: Η εισαγωγή οποιουδήποτε είδους απότομης διακοπής κατά τη λήψη των αρχείων PNG ή τη μεταφορά τους μεταξύ διαφορετικών συσκευών ενδέχεται να καταστήσει απρόσιτες αυτές τις εικόνες για εσάς.
  • Τυχαία διαγραφή: Όταν σκοπεύετε να διαγράψετε περιττά αρχεία βιαστικά από τον σκληρό σας δίσκο και αφού το κάνετε, καταλαβαίνετε ότι ορισμένα σημαντικά αρχεία PNG διαγράφονται επίσης. Έτσι χάνουν πολλοί άνθρωποι τις εικόνες PNG τους.
  • Μορφοποίηση: Εάν ο σκληρός σας δίσκος δυσλειτουργεί ή δεν εκτελεί τα καθήκοντά του, θα πρέπει να τον διαμορφώσετε αφού δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων. Σε περίπτωση που ξεχάσετε να πάρετε το αντίγραφο ασφαλείας, θα χάσετε τα αρχεία σας PNG.
  • Επίθεση από ιούς: Αυτό είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόβλημα που σχετίζεται με την απώλεια δεδομένων. Όταν ένας ιός επιτίθεται στο αρχείο σας PNG, είτε αλλάζει το περιεχόμενό του είτε το κάνει απλά απρόσιτο.

Μέρος 2. Είναι δυνατή η ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων PNG;

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που χάνουν τα αρχεία PNG ανησυχούν για το αν είναι δυνατή ή όχι η ανάκτησή τους. Εάν έχετε παρόμοια ανησυχία, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανάκτηση PNG με ένα λογισμικό ανάκτησης φωτογραφιών ανά πάσα στιγμή.

Σήμερα, δύο διαφορετικές μέθοδοι υιοθετούνται κατά την ανάκτηση χαμένων ή διαγραμμένων αρχείων PNG. Η πρώτη περιλαμβάνει την αποκατάσταση χαμένων εικόνων χωρίς τη χρήση κάποιου βοηθητικού προγράμματος τρίτου μέρους, ενώ η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει την ανάκτησή τους με τη βοήθεια ενός επαγγελματικού εργαλείου ανάκτησης δεδομένων.

Πώς να ανακτήσετε αρχεία PNG με λογισμικό ανάκτησης δεδομένων;

Η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος για την ανάκτηση αρχείων PNG είναι η χρήση ενός αξιόπιστου βοηθητικού προγράμματος ανάκτησης δεδομένων – Wondershare Recoverit .

Είτε έχετε υπολογιστή Mac είτε λειτουργικό σύστημα Windows, το Recoverit θα είναι σίγουρα ο καλύτερος συνεργάτης αποκατάστασης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία PNG χρησιμοποιώντας το Recoverit Data Recovery.

Βήμα 1: Κατεβάστε το Recoverit και ανοίξτε το στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Από το αριστερό μενού, κάντε κλικ στο « Σκληροί Δίσκοι και Τοποθεσίες ».

Βήμα 3: Επιλέξτε τον σκληρό δίσκο όπου αποθηκεύτηκαν οι διαγραμμένες εικόνες PNG πριν χαθούν και πατήστε « Σάρωση.

ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων png με ανάκτηση

Βήμα 4: Μόλις επιλέξετε τον επιθυμητό δίσκο, το Recoverit θα ξεκινήσει τη σάρωση και την αναζήτηση των χαμένων αρχείων. Αυτή η διαδικασία διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά. Οπότε, περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί.

σάρωση χαμένων εικόνων png με ανάκτηση

Βήμα 5: Η ανάκτηση θα βρει όλα τα αρχεία που χάθηκαν σε αυτόν τον δίσκο. Εάν χρειάζεται απλώς να λάβετε τα αρχεία png αυτή τη φορά, μπορείτε να επιλέξετε Τύπος αρχείου και PNG όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

σάρωση χαμένων εικόνων png με ανάκτηση

Βήμα 6: Τώρα, πατήστε το κουμπί « Προεπισκόπηση » για να προβάλετε τις σαρωμένες εικόνες PNG για να επιβεβαιώσετε εάν είναι αυτές που θέλετε να επιστρέψετε.

προεπισκόπηση αρχείων png με ανάκτηση

Βήμα 7: Εάν επιβεβαιώσετε ότι το αρχείο είναι εντάξει, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε οποιαδήποτε θέση στο σύστημά σας.

αποθηκεύστε τα ανακτημένα αρχεία png με το recoverit

Μέρος 3. Πώς να ανακτήσετε αρχεία PNG χωρίς να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο τρίτου μέρους;

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανένα εργαλείο ανάκτησης png, αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει να μάθετε μερικούς τρόπους για να επαναφέρετε τα αρχεία χωρίς λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Ας μπούμε στις λεπτομέρειες.

Μέθοδος 1: Ελέγξτε τον Κάδο Ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης είναι ένα μέρος όπου αποθηκεύονται τα διαγραμμένα αρχεία σας εάν διαγραφούν προσωρινά. Επομένως, μην ξεχνάτε ποτέ να ελέγξετε αυτόν τον φάκελο εάν τα αρχεία σας PNG διαγραφούν ή χαθούν κατά λάθος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία PNG από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Βήμα 1: Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης.

εικονίδιο κάδου ανακύκλωσης

Βήμα 2: Τώρα, επιλέξτε τις εικόνες PNG που θέλετε να επαναφέρετε.

Βήμα 3: Πατήστε στην καρτέλα « Εργαλεία κάδου ανακύκλωσης » από την επάνω γραμμή μενού. Βήμα 4: Τώρα, πατήστε την επιλογή « Επαναφορά των επιλεγμένων στοιχείων ».

επαναφέρετε χαμένες εικόνες png από τον κάδο ανακύκλωσης

Μόλις εκτελέσετε αυτά τα βήματα, οι διαγραμμένες εικόνες PNG θα ανακτηθούν στον αρχικό τους προορισμό.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης απλώς να επιλέξετε τα αρχεία PNG στο φάκελο του Κάδου Ανακύκλωσης, να κάνετε δεξί κλικ πάνω τους και να επιλέξετε ” Επαναφορά ” για να τα ανακτήσετε όλα.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας των Windows για να εκτελέσετε μια ανάκτηση PNG

Η χρήση του αντιγράφου ασφαλείας των Windows είναι ένας άλλος πιθανός τρόπος για να εκτελέσετε μια γρήγορη ανάκτηση PNG . Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας των Windows στον υπολογιστή σας. Τα βήματα για την ανάκτηση των χαμένων εικόνων PNG χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο παρατίθενται παρακάτω.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις ” Ρυθμίσεις ” των Windows από το μενού αναζήτησης.

ρυθμίσεις ανοιχτών παραθύρων

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και πατήστε « Ενημέρωση και ασφάλεια ».

ανοίξτε την καρτέλα ενημέρωση και ασφάλεια στα παράθυρα

Βήμα 3: Τώρα, πληκτρολογήστε την επιλογή « Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας » και κάντε κλικ στο « Μετάβαση στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7) ».

ανάκτηση διαγραμμένων εικόνων png χρησιμοποιώντας αντίγραφο ασφαλείας των Windows

Βήμα 4: Ήρθε η ώρα να πατήσετε το κουμπί « Επαναφορά αρχείων μου », όπως φαίνεται παρακάτω.

χρησιμοποιήστε το αντίγραφο ασφαλείας των Windows για να ανακτήσετε διαγραμμένες εικόνες png

Βήμα 5: Πατήστε στο κουμπί « Αναζήτηση αρχείων », επιλέξτε τα διαγραμμένα αρχεία PNG που θέλετε να ανακτήσετε και πατήστε « Προσθήκη αρχείων ». Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στην επιλογή « Επόμενο ».

αναζήτηση για διαγραμμένες εικόνες png

Βήμα 6: Τώρα, θα δείτε δύο επιλογές στην οθόνη σας, όπως φαίνεται παρακάτω. Εάν θέλετε να επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία PNG στην αρχική τους θέση, επιλέξτε την πρώτη επιλογή. Επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή για να αποθηκεύσετε τις ανακτημένες εικόνες PNG σε διαφορετική τοποθεσία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ” Επαναφορά “.

επιλέξτε μια τοποθεσία για να επαναφέρετε χαμένα αρχεία png

Συμβουλές για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας PNG από απώλεια ξανά στο μέλλον

Τα διαγραμμένα ή χαμένα αρχεία σας PNG έχουν πλέον αποκατασταθεί στην αρχική τους θέση. Δεν θα θέλετε ποτέ να τα χάσετε ξανά στο μέλλον. Για αυτό, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνονται παρακάτω.

  • Ασφαλής εξαγωγή εξωτερικών συσκευών: Εάν το αρχείο PNG είναι αποθηκευμένο σε μονάδα flash USB, κάρτα SD ή εξωτερικό σκληρό δίσκο, φροντίστε να το εξάγετε με ασφάλεια κάθε φορά που το συνδέετε στον υπολογιστή σας.
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Η διατήρηση πολλαπλών αντιγράφων ασφαλείας των εικόνων PNG και ολόκληρων των δεδομένων σε διαφορετικές τοποθεσίες σας κρατά πάντα μακριά από την απώλεια αρχείων.
  • Οργανώστε τις εικόνες σας: Εάν αναπτύξετε τη συνήθεια να οργανώνετε καλά τις εικόνες σας PNG, οι πιθανότητες να τις χάσετε μειώνονται σημαντικά.
  • Παρακολουθήστε την απόδοση της μονάδας δίσκου: Σας βοηθά να παρακολουθείτε εάν ο σκληρός δίσκος λειτουργεί καλά ή όχι. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε σημάδι αποτυχίας, διορθώστε το αμέσως.
  • Εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς: Οι μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό και οι επιθέσεις από ιούς είναι συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Επομένως, ενεργοποιήστε ένα βοηθητικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να κρατηθείτε μακριά από αυτές τις προκλήσεις.

Τελικές Λέξεις

Μεταξύ μιας σειράς μορφών φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται συνήθως, το PNG παρατίθεται στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καταστροφή αρχείων PNG και τυχαία διαγραφή και ανησυχούν μήπως χάσουν αυτές οι εικόνες για πάντα. Εάν αντιμετωπίζετε την ίδια κατάσταση, μην ανησυχείτε άλλο, καθώς μπορείτε να ανακτήσετε αρχεία PNG από το αντίγραφο ασφαλείας των Windows και τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Εάν αναζητάτε ένα αξιόπιστο εργαλείο τρίτου κατασκευαστή για την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων PNG που έχουν διαγραφεί οριστικά, δοκιμάστε το Wondershare Recoverit Data Recovery. Προσφέρει ποσοστό ανάκτησης 95%, το υψηλότερο στον κλάδο. Μην ανησυχείτε εάν ανησυχείτε για το αν αξίζει τον κόπο να επενδύσετε στο Recoverit, καθώς η δωρεάν δοκιμή του είναι εύκολα προσβάσιμη.

Γνωστοποίηση : Εάν μας αρέσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορεί να τα παραπέμψουμε στους αναγνώστες μας μέσω ενός συνδέσμου συνεργάτη, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια παραπομπής από την πώληση εάν αγοράσετε το προϊόν που προτείναμε, διαβάστε περισσότερα για αυτό στη γνωστοποίηση συνεργατών μας .

Online μείωση του μεγέθους αρχείου PNG μιας φωτογραφίας

Πώς να μετατρέψετε PNG σε JPG στα Windows 11

PNG σε JPEG

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *